Eşref Hamamcıoğlu: “Benim kişisel tercihim Alman genç bir teknik direktör”

Türkiye liginde son 15 senedir yerli teknik direktörler şampiyon oluyor. Son 15 senede getirdiğimiz yabancı teknik direktörler Skibbe, Rijkaard, Hagi, Mancini, Prandelli, Tudor, Riekerink ve Torrent başarısız oldu. Bu süreçte kazandığımız 6 şampiyonluk Türk teknik direktörlerle. Fatih Terim geri gelsin demiyorum ama başarılı olabilecek genç yerli teknik direktörler var.

türk futbolu alman hocaların etkisiyle 3. dünyadan 1. dünyaya çıkmıştı

türk hocalar domine ettiğinden bu yana tekrar geldiği nokta ortada

hemen hemen hiçbirini avrupalı takımlar istemiyor

ne bir oyuncuya ne de oyuna bir katkıları var

çirkin medya ve vb. ilişkilerle ayakta kalan adamlar çoğu

okan, ilhan, nuri vb. isimlere soğuk değilim ama türk futbolunun bir süre türk hocaları baya aşağılamaya ihtiyacı var

kendilerinin bir bok olmadıklarını görsünler gerçek teknik direktörle yarışsınlar sonra yine gelsinler tabiki

18 takımın 17si türk hocayla çalışırsa doğal olarak türk hocaların şampiyonluk ihtimali yüksek oluyor

4 takımın 4ü de yabancı ile çalışsa bir bakmışsın yabancı hoca şampiyon

okan, ilhan, nuri vb. isimlere soğuk değilim ama türk futbolunun bir süre türk hocaları baya aşağılamaya ihtiyacı var

kendilerinin bir bok olmadıklarını görsünler gerçek teknik direktörle yarışsınlar sonra yine gelsinler tabiki

18 takımın 17si türk hocayla çalışırsa doğal olarak türk hocaların şampiyonluk ihtimali yüksek oluyor

Haklısın Derwall dönemini bilmiyorum ama Feldkamp döneminde takımın ve genç oyuncuların gelişimini çok iyi hatırlıyorum. Özellikle Okan Buruk’un futbolcu olarak ilk ortaya çıktığı senede onu oynatan Feldkamp’tı. Ama 90’lardaki ortam futbolun gelişimi için çok daha elverişliydi. Dış etkenlerin futbola müdahalesi daha azdı. Maalesef bugün tamamen sirke dönmüş bu lige gelen yabancı teknik direktör sudan çıkmış balığa dönüyor. Taraftarın da sabrı kalmadı. Keşke temiz bir lig olsa da sadece futbol izlesek ve yeniden bir Derwall bir Feldkamp gibi bir teknik direktör başımızda olsa.

ewt öyleymiş ama ondan önce iyiydi sanırsamki
Frankfurt ile AL'de yarı finalde mi ne Chelsea'ye elenmişti bir de Almanya Kupasını kazanmıştı. Lig'de bir defa 5.mi ne olmuştu Frankfurt'la. En iyi derecesi bu olmalı.

Bu sezon Gladbach'da ise rezalet ötesi bir dönem geçiriyor. Bir tek kupadaki 5:0'lık Bayern galibiyeti var elde koskoca sezonda, Gladbach uzun zamandır ilk defa bir sezonda iki Köln derbisini de kaybetti. Ben kendimi bildim bileli böyle bir şey olmadı. 80'li yıllarda falan olmuştur belki ancak.

Gladbach'a geldiğinden beri hiç bir oyuncu da ekstra bir dokunuş veya performans artışı göremedim ben bu sezon. Bir tek kaleci Sommer hep iyi oynuyor ama o da zaten yıllardır takımın en istikrarlı ismi, bir nevi sakatlanmadan önceki Muslera gibi. Cınnacık boyuna rağmen panter gibi herif.

Bilemiyorum belki Gladbach-Hütter birlikteliğinde bir uyuşma olmadı, pek şeyetmemek lazım ama bayağı transfer ister bu herif. Gladbach bu sezon fazla transfer yapamadı, görüyoruz elindeki takımla nasıl sıçıp batırdığını.

Bizde de zate transfer yapacak ne para ne ne kabiliyet olmadığı için bize ilk olarak eline taş bile versen suyunu çıkaracak bir babayiğit lazım bence.

Son düzenleme:
Neden hep Alman fantezisi var

Mesela brian birch baba ingilizdi

İngiliz çalıştırıcılardan hiçkimse bahsetmiyor

Dikkatimi çekti..

Eşo başkanı tenkit etmek için yazmadım
Aslinda türk futboluna damga vuran isim Fatih Terim oldu. 4 kez üst üste sampiyon olduktan sonra sadece 4 yabanci hoca sampiyonluk görmüs. (Lucescu, Daum, Gerets, Zico). Cogu takim türk hoca tercih ediyor.

Sampiyonluk yasayan türk teknik direktörler:

1.Grup (Efsaneler)
Fatih Terim
Mustafa Denizli
Senol Günes
Gündüz Kilic
Özkan Sümer
Ahmet Suat Özyazici

2.Grup (Digerleri)
Cevat Güler - Galatasaray (Sampiyon oldugunda Fener'i Zico calistiriyordu)
Hamza Hamzaoglu - Galatasaray (Sampiyon oldugunda Fener'i Ismail Kartal calistiriyordu)
Aykut Kocaman - Fenerbahce (Sampiyon oldugunda Trabzon'u Senol Günes calistiriyordu)
Ersun Yanal - Fenerbahce (Sampiyon oldugu sezon bizi önce Terim sonra Mancini calistiriyordu)
Ertugrul Saglam - Bursa (Sampiyon oldugunda Fener'i Daum calistiriyordu)
Sergen Yalcin - Besiktas (Sampiyon oldugunda bizi Terim, Fener'i önce Erol sonra Emre calistiriyordu)
Okan Buruk - Basaksehir (Sampiyon oldugunda Trabzon'u önce Ünal Karaman, sonra Hüseyin Cimsir, sonra Eddie Newton calistiriyordu)

Cevat Güler, Zico'yu gecti (Son maclara kadar Kalli getirmisti zaten. 5-6 mac hocalik yapmisti. Feldkamp>Zico demek gerekiyor)
Ersun Yanal, Mancini'yi gecti (Terim-Milli Takim-Ünal Aysal gerginligi olmasa biz olurduk o sene)
Ertugrul Saglam, Daum'u gecti (Fener'in looserligi)

2.gruba bakilirsa sürdürülebilir basarilar elde edemeyen yerlilerin cogunlukla yerli hocalara karsi basarili oldugunu görüyoruz.

1.grup efsane hocalar grubu, oraya bakmaya gerek yok. Kendini kanitlamis hocalar.

@Emre Bari

Bunu o Alman hocalara sorsan onlar bile biryerleri ile güler... Yabancilarin sampiyon olmasi icin, Türkler´in calismasini yasaklamak istediklerini duyduklarinda ise, kahkah atarlar...

4 takimin yabanci hoca ile calistiginda bir bakmissin Bursaspor ile ertugrul Saglam Sampiyon....

Bunu o Alman hocalara sorsan onlar bile biryerleri ile güler... Yabancilarin sampiyon olmasi icin, Türkler´in calismasini yasaklamak istediklerini duyduklarinda ise, kahkah atarlar...

4 takimin yabanci hoca ile calistiginda bir bakmissin Bursaspor ile ertugrul Saglam Sampiyon....

gülüyorlar zaten ortada sıçan oynayarak yendikleri türk hocalara bir yerleriyle gülüyorlardır zaten

türk hocaların ülkeyi getirdikleri yer belli işte

uluslararası rekabette talipleri bile yok en babasının

gülüyorlar zaten ortada sıçan oynayarak yendikleri türk hocalara bir yerleriyle gülüyorlardır zaten

türk hocaların ülkeyi getirdikleri yer belli işte

uluslararası rekabette talipleri bile yok en babasının

Kafanda kurdugun paralel evrenden artik bir cik...
Aynen bak böyle gülüyorlar...

Kafanda kurdugun paralel evrenden artik bir cik...
Aynen bak böyle gülüyorlar...

bence paralel evrende olanlar belli

ülke futbolunun durumu da

saygımdan ben gerrardın hocayı hem evire çevire yendiğini hem de boş yapıyorsun dediği resmi koymayım

tabi hocanın da maçın sonunda bile buradaki gibi arkasına güvenip o olayın cevabını veremediğini de

sahi neden lazio hocayı istemiyor sonuçta italyanca da biliyor

paraları yetmiyor olsa gerek

salernitana da olur

saygımdan ben gerrardın hocayı hem evire çevire yendiğini hem de boş yapıyorsun dediği resmi koymayım

tabi hocanın da maçın sonunda bile buradaki gibi arkasına güvenip o olayın cevabını veremediğini de

salernitana da olur

Ne gereksiz cabalar bunlar.. Tamam Fatih Terim les kohne demode bir b.k bilmiyor. Emre Bari gel kardesim ogret bize futbolu. Gerrard'da ogretsin Pirlo'da.

Ne gereksiz cabalar bunlar.. Tamam Fatih Terim les kohne demode bir b.k bilmiyor. Emre Bari gel kardesim ogret bize futbolu. Gerrard'da ogretsin Pirlo'da.

bu dahil 3 cevap geldi türk hocalara salladığım mesaja üçü de türk hocalar gibi demagoji dolu ve asıl sorulara cevap yok

neden bu türkiye ligini domine eden uçan kaçan hocalarla avrupada ilk 10u zorlayan türk futbolu ilk 20 dışına düşüp şampiyonunu bile şlye gönderemez hale geldi

neden türk hocalara uluslararası talip yok
ikinci ligimizden topçu alıp götüren takımlar h mi görmemiş bu müthiş hocaları

salernitana da olur

Emre bari futbol demiyorum bak spor diyorum, bu olaya hayatinda terlememis, spor diye Türkiye´de max okulda bahceye fidan dikmeye gönderilmis cocuklar kadar uzaksin ki, ciddiye alamiyorum yazdiklarini. Belirli bir yastan sonra artik bunu fark etmen gerekiyor bence...

Tayfun Korkut, Bundesliga´da takimlar calistirdi... Neden? Bir kac sene Almanya´da alt yapi hocaligi yaptigi, Almanya´li eski futbolcu oldugu icin... Teknik Direktörlük kalitesi??? Nurullah Saglam´in cebinde gezecek seviyede...

Avrupada Teknik Direktör olarak calisabilmek icin öncelik ile senin o ülke ile kültürel bir yakinligin, yada bir bagin olmasi gerekiyor. Yada olaganüstü futbolcu cikarabilme potansiyalina sahip milletlere bir kültürel yakinligin olacak. Her majör lig öncelik ile kendi milletinden seciyor hocalari. Sonrasinda ise o yukarida gösterdigim gibi kriterler icinde yer alan hocalar arasinda tercih yapiyorlar sonrasinda ise o kültüre yakin olan milletlerden, yada ülkede önceden tercübeler edinmis adamlardan...
Onlarin bir Türk hocaya ihtiyaci da yok... Yeterince büyük bir havuza sahipler.

Senin kadar futbol aklina sahip ise petrol zengini araplar var. Bir tane yerli hoca yok... Ohh miss gibi.

Büyük bir Ligde, majör bir takimin hocasi olmak bile bir Türk icin olagandisi bir durum zaten. Fatih Terim´de zaten olagan disi basarilara imza atarak geldi oraya... Lakin iyi bir hoca olmak icin illaki bir Türk takimini avrupanin zirvesine cikarmaya gerek kalmiyor... Yani kistas okadari da degil. Ve sen Fatih Terim´in sekreterligini mi yaptin da, kimin ne teklif ettigini biliyorsun. Zaten hep istendi Türkiye´de... Italyan basininida cokca Italya ve yurtdisindan teklif aldigini ama tercihini Türkiye´den yana kullandigini acikladi.
Zaten neden olmasin... Görev yaptigi süre boyunca asiri seviyordu taraftar onu Italyada...

Ben Eşref Bey'i anlayamadım. Bir de popülist değil falan deniliyor.

Kişisel tercihi Alman genç teknik direktör ama Derwall devrimi yapacak aynı zamanda.

Derwall bize geldiğinde 57 yaşındaydı, 14 sene Almanya ikinci ve birinci hocalığı yaparak geldi.

Ayrıca bir laf söyleniyorsa altı doldurulmalı, isimler belirlenmeli, hızlıca görüşülmeli. "Gelirsek şu ismi getireceğiz, Derwall devrimi yapacağız." denilmeli.

-Torrentle orta uzun vadeli çalışmayacağız.
- Tercihim Alman genç teknik direktör.
- Derwall devrimi yapacağız.
- Torrent'i göndereceğiz demedim, orta ve uzun vadede düşünmüyoruz dedim.

Şimdi bu bambaşka 4 başlığı 1 hafta içerisinde söyleyen başkan adayı popülist olmuyor yani, öyle mi?

Ben Eşref Bey'i anlayamadım. Bir de popülist değil falan deniliyor.

Kişisel tercihi Alman genç teknik direktör ama Derwall devrimi yapacak aynı zamanda.

Derwall bize geldiğinde 57 yaşındaydı, 14 sene Almanya ikinci ve birinci hocalığı yaparak geldi.

Ayrıca bir laf söyleniyorsa altı doldurulmalı, isimler belirlenmeli, hızlıca görüşülmeli. "Gelirsek şu ismi getireceğiz, Derwall devrimi yapacağız." denilmeli.

-Torrentle orta uzun vadeli çalışmayacağız.
- Tercihim Alman genç teknik direktör.
- Derwall devrimi yapacağız.
- Torrent'i göndereceğiz demedim, orta ve uzun vadede düşünmüyoruz dedim.

Şimdi bu bambaşka 4 başlığı 1 hafta içerisinde söyleyen başkan adayı popülist olmuyor yani, öyle mi?
Metin kadar değil gibi yoksa ikiside aşağı yukarı aynı bana kalırsa kötü yani listeleri vesaire. Sportif direktörleri gibi bakıyorum ben kendilerinede biri cenk ergün e emanet ediyor diğeri levent nazifoğluna bakıldığında iki adamda kötü burada ama cenk ergün 1 çizgi daha iyi gibi başkan adaylarında da eşref bey 1 çizgi daha iyi geliyor bana metin beye göre.

2 aday da ben popülist değilim geçen seçimde popülist adayı gördük diyerek kendince strateji yapıyor ama 30 sn sonra kendileri popülism yapıor. acaba eşref bey geçen gün sarf ettiği türk futbolu derwal ve piontekin ekmeğini yedi, derwal geldi çim saha yaptı sonra uefa kupası geldi lafını geçen seçimde edebilir miydi. ft bu sene çuvallayınca laf çakmak daha kolay. asıl popülizm budur. kendisini de görecez getireceği derwal ile 15 seneye avrupada kupa kazanırız inşallah. ve columbus projesi 2.5 milyar tl getirir klübe.

Metin kadar değil gibi yoksa ikiside aşağı yukarı aynı bana kalırsa kötü yani listeleri vesaire. Sportif direktörleri gibi bakıyorum ben kendilerinede biri cenk ergün e emanet ediyor diğeri levent nazifoğluna bakıldığında iki adamda kötü burada ama cenk ergün 1 çizgi daha iyi gibi başkan adaylarında da eşref bey 1 çizgi daha iyi geliyor bana metin beye göre.

Naci'cim ben birini eleştiriyorsam onu eleştiriyorumdur. Benim söylediğim Metin Öztürk'ü daha iyi bir aday yapmaz ki çokça da başkanın kim olacağının uzun bir süre bir şeyleri değiştirmeyeceğini de söylemiştim.

Lakin forumdaki "popülist değil" algısının ne kadar boş olduğunu gösteriyor yukarıda yazdığım. Adam 4 farklı TD stratejisi anlatmış 1 haftada, hepsi de farklı kesimlere hitap ediyor.

Geri
Üst Alt