Eşref Hamamcıoğlu: "En büyük eksik varlık yönetimi"

Umut Şimşek

Büyük Kaptan
1654417439252.png

Galatasaray Kulübünün başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, Bodrum 1905 Galatasaraylılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Hamamcıoğlu, projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Derneğin Bitez Mahalllesi'ndeki lokalinde Bodrum 1905 Galatasaraylılar Derneği Başkanı Cankat Boylu ve üyelerle sohbet edip sorularını cevaplayan Hamamcıoğlu, projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın gayrimenkullerinin satışına yönelik açıklanan proje konusunda eleştirilerini sürdüren Hamamcıoğlu, "Bu gayrimenkuller kimsenin babasının malı değil, Galatasaray'ın malvarlığı. Değerli başkanlarımız yöneticileriyle bunlara emek sarf etmişler, Galatasaray'a kazandırmışlar. Elimizdeki gayrimenkulleri 'sadece o satar, o yapar, o olmazsa olmaz' diye bir paranoyaya girmenin manası yok. En kolay şey bir şeyi satmaktır. Dolayısıyla bir proje değil bu. Galatasaray'ın gayrimenkullerinin satışa arzı, bu bir proje değil, bir çıkış reçetesi olabilir. Bunu ben de gelsem belki benzeri şekilde yaparım." diye konuştu.

Hamamcıoğlu, gayrimenkul satışları durumunda gelen paranın nasıl harcanacağının sorulması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"En büyük sıkıntı burada. Galatasaray'da şu anda en büyük eksik, varlık yönetimi. Gelen parayı yönetemiyoruz. Sayın Dursun Özbek, şimdi gıyabında aleyhinde konuşmak istemiyorum ama daha önce bunlar denendi. Bir Riva var, önümüzde bir otel projesi var. Aynı şeyi deneyip farklı çözümler, sonuçlar beklemek büyük hata olur. O bakımdan ben bunu ciddi bir proje olarak görmüyorum Biz de benzeri bir şey sunacağız. Ama bunu bir Mesih gibi, birden bire çıkıp hayatımızı kurtaracak muamelesini hiçbirimizin yapmaması lazım."

Hamamcıoğlu, Galatasaray'ın 250 milyon dolar civarında borcu olduğunu ve bunun ödenmesine yönelik ise şunları söyledi:

"Bu borç hayalle, atıp tutmakla ödenecek bir borç değil. Bizim de öyle bir iddiamız yok. 'Geleceğiz iki sene sonra sıfır borç' filan yok. Sadece yönetilebilir hale getirmek. Bunun içinde farklı vizyon koymak lazım. Her türlü popülist politikadan kaçınmak lazım. Verimlilik sağlamak lazım. Verimlikten kastım küçülmek değil. Çünkü küçülerek büyüyemezsiniz. Ama delikleri kapatmak lazım. Çok delik var. Özellikle futbol şubesi bildiğiniz gibi değil. Burada zaten yeni çıkan düzenlemeler, kanunlar sizi disipline ediyor. Bizimde bakış açımız gelir artırıcı kalemlere yüklenmek, bir yandan da giderleri kısmak."

Sportif faaliyete bağlı olmayan gelir kalemlerini yükseltmeye yönelik projeleri olduğunu anlatan Hamamcıoğlu, dijital dönüşüm ve buna entegre edilen mağazacılık ve mağazaları organize edip dükkan açmak yerine e-ticaret ile yurt dışındaki taraftarlara da ulaşacaklarını söyledi.

"Galatasaray'ın sportif başarıyı satın alma zamanı geçti." diyen Hamamcıoğlu, altyapıya önem verip yeni yıldızlar çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

TRTSPOR

Ne desek boş yine süslü ve içi boş laflar.

yine birşeyler yapmak için aday olanlar hiçbirşey yapmayacam diyen adaylar tarafından popülist olmaknan itham ediliyor. inş üyeler yine bu safsataya aldanıp klübü karıştıracak oylamalarda yer almaz. dursundan ben de hazzetmiyorum ama etkisi belli ki az olacak yönetimde. nef erden ağabey ve columbus cemal gibi isimler klübü idare edecek. kaldı ki colombus cemal bey eşref beyin 2 adaylığında da gösterebileceği tek projeyi imal eden kişi. hala ne anlatıyor sn eşref anlamak güç. cimbomb seçimlerni siyasete dönüştürüp rakiplere bok atmak kdr yalnış bir davranış olamaz. bunu yapan zatlar ivedilikle 0 oy almalıdır.

kanimca hem bu baslik hem diger baskan adayinin basligina - hemde gayrimenkul/tasinmaz vb gibi basliklara da ayrica eklenmeli bu ve benzeri minvalde mesajlar < - >

*gs_sozlukte su yorum dikkatimi cekmisti - sevgili *gurrpegi nickli renkdasin ekledigi :

''''''

galatasaray’ın finansal borcu faiz dahil 2.6 milyar tl civarında.
sürekli derneğin sportife olan borcundan bahsediliyor.
evet dernek sportife borçlu ama bir şey atlanıyor.
dernek de riva projesinden gelir bekliyor.
rakam için sürekli bir şeyler söyleniyor ama diyelim 1,5 milyar tl gelir elde edildi ve bu para derneğin kasasına girdi.
dernek bu parayla sportife olan borcunu öder ve para sportif’in kasasına girer.
sportif elindeki nakit ile sermaye artışı yapar ve parayı daha da arttırabilir.
diyelim yetmedi, gider ali sami yen otelini satar ve onu da sportife aktarırsınız.
yani şöyle söyleyeyim, riva ve otelden gelecek para ile galatasaray’ın finansal borcu çok rahat kapatılır.
kim borç için florya’yı satmamız gerek diyorsa, o kendi menfaatini düşünüyordur.
he bide borcun içinde piyasa borcu da var ama onun karşılığında da elimizde bonservisi değerli futbolcular var.
nelsson, marcao, kerem, yunus, çika, mustafa gibi..
galatasaray’ın ihtiyacı olan şey sportif a.ş’ye gerçek faaliyet karı yaptıracak yönetimdir.
atıyorum 800 milyon net gelir geldiyse, gider 600-700 milyon tl olmalıdır.
bunun da en önemli yolu düşük maaş ve alpaslan, aytaç, fatih gibi futbolculara maaş ödememektir.
bir kaç sezonluk sportif başarı için dursun özbek gelsin isteyen taraftarlar florya elden gittiğinde oturup ahlanıp vahlamasınlar.
ezeli rakimizin birinin 5, diğerinin 6 milyar borcu var ve satacak bir şeyleri olmadığı gibi riva gibi gelir de beklemiyorlar.
ama aralarında en iyi biz olmamıza rağmen en kötü durumdaymışız gibi gösteriliyoruz. bugün su içinde nelsson, marcao, kerem ve yunus en az 55 milyon euro eder ama bakıyorsun herkes bizim borcu konuşuyor.
bizi dımdızlak edip arazileri alacaklar ve sonra onların borcu kapatılacak.
yani şunu idrak edemeyen taraftara da diyecek bir şeyim yok.

Eşref Bey keşke ne yapacağını da açıklasa.

"altyapıya önem verip yeni yıldızlar çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi."

bu nasıl 1 tespit
altyapıyı vereceksin hadi çıkar diyeceksin bakalım ne yapıyor. dünyanın en komplike ve tecrübe,bilgi,sabır gerektiren işlerinden biri bu altyapı işi. o yüzden ülkemizde hiç kimse beceremiyor zaten

Geri
Üst Alt