Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Arda kayardi bunlara.

Koskoca Türk milli takimi Arda'nin ayagina bakiyor. Bugün Almanlar'in en iyi adami Schweinsteiger yoktu ama yinede bircok pozisyona girdi herifler.

AA_0793_08102010235418254_R_SPO_20101008000000_ALM781.jpg

Ne sistemi Allah aşkına? İ.Üzülmez gibi 100'ün üzerinde avrupa tecrübesi olan, Milli takıma almayıp ve Sabri'den sol bek yaratmanın ne sistemi olabilir? Hamit'i sol tarafa koyarak, intihara kalkışırsanız hangi sistemden bahsetmiş olabiliriz?

Bak işte orda farklı düşünüyor. Ben açıklamalarını da izledim bir şekilde. Neden oyna oynattığını açıkladı ve gayet mantıklı idi. Almanya'ya yenilse ne yaparsa yapsın eleştirilecekti. Türk futbolcuları kötü, kötü, kötü... Müller arkasında Lahm herhalde nasıl durduracaksın başka? İlk durdurmayı denedi Hiddink ve bence doğruları yaptı.. Artı Hamit sanırsam Bayern-İnter finalinde de sol kanat oynadı, tam emin değilim ama orda oynamıştı gene..

semih kendini zor tutmus dalmamak icin :D

Ne sistemi Hamit'i göbeğe alsa ki orta saha merkez bence iyi idi. Bu sefer kanatlardan gelceklerdi gene insanlar ne işi var orda bilmem kaç yaşındaki Üzülmez'in diyeceklerdi. Sistemi iyiydi bence sadece tutmadı, diğer türlü oynasa gene tutmayacaktı ve gene insanlar eleştirecekti.

Bu lafının üstüne söyleyecek pek bir şey kalmadı.

Ne oldu Nuri ne yaptı? Deyinki şu kadro ile çıkacaktı ve şu sistemle çıkacaktı. Nuri hiç iyi oynamadı maçta, ki burda insanlar ne kadar övüyordu ben de dahil.. Yok Hiddink ne yaparsa yapsın eleştirilecek. Açıklamalarında gayet iyi şekilde açıkladı neden öyle bir sistem oynattığını.. Yok ne yapacak ben anlamıyorumki, Yok oyuncu yok fark yaratan Türk oyuncu çok az... Volkan'ı alsaydı sağ kanata bundan çok farklı bir sonuç olmayacaktı.. Selçuk benim izlediğim milli takımda kötü oynadı daha öncesinde.. Bir de Almanya karşıdaki rakip, diyorum ya yenilecekti ve ne yaparsa yapsın eleştirilecekti Hiddink..

Bak işte orda farklı düşünüyor. Ben açıklamalarını da izledim bir şekilde. Neden oyna oynattığını açıkladı ve gayet mantıklı idi. Almanya'ya yenilse ne yaparsa yapsın eleştirilecekti. Türk futbolcuları kötü, kötü, kötü... Müller arkasında Lahm herhalde nasıl durduracaksın başka? İlk durdurmayı denedi Hiddink ve bence doğruları yaptı.. Artı Hamit sanırsam Bayern-İnter finalinde de sol kanat oynadı, tam emin değilim ama orda oynamıştı gene..

Sorunda burada zaten? Mülleri, Mesut'u, Lahm'ı nasıl durduracağız? :)

Bak, bizim takımlarımız hücum futbolu oynamayı unuttu. Futbolcularımız hücum etmeyi unuttu. Rakip yarı sahaya geçtiklerinde nasıl atağa çıkacaklarını unuttu. Kimse hücum setlerine kafa yormadı. Çalışmadı. Yenilik peşinde koşmadı. Zira işin kolayı vardı: Yerleştir bir tane daha defansa yönelik orta saha, kilitle, kimse birşey üretemesin, sen de al puanı git.Zihniyet bu idi ve hala böyle!.. seninde benimsediğin zihniyet! Ne gereği var iki yönlü top oynayan takım yaratmak için çabalayıp risk almaya, acı çekmeye, işsiz kalmaya?!! Bak bunu yaptın mı bir de övgü alıyorsun medyadan. :)

"Orta sahayı 3'le Mesut'u kilitle" zihniyet bu! Geride beklemeyi, anti-futbolu taktiksel dehaya çevirirsiniz. Sonrada dönüp Almanya'ya methiyeler düzersiniz..:)

Emre ile Nuri'nin yanyana oynayamadığını daha önce de görmüştük. Aurelio'da çıktıktan sonra orta saha göbeği iyice saçma bir şekil aldı.

Emre'den böyle bi futbol hic beklemezdim oynayamasada en azindan caba görmek isterdim sanki 19 yasinda ilk milli macini oynuyormus gibiydi.

Geçmiş maçlardan tek farkı Arda'nın olmayışıdır. Onlarda da iyi oynamıyorduk. Ama orta sahayla oyunudengeleyip, Arda'yla ilerde top tutup yerleşiyorduk. Olay bundan ibaret.

Özer fiyaskosunu hala hazmedemedim :D

Geri
Üst Alt