Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Geçmiş maçlardan tek farkı Arda'nın olmayışıdır. Onlarda da iyi oynamıyorduk. Ama orta sahayla oyunudengeleyip, Arda'yla ilerde top tutup yerleşiyorduk. Olay bundan ibaret.

Aga, Arda aylar sonra dönecek sahalara. Ne olacak şimdi? :o

Emre'den böyle bi futbol hic beklemezdim oynayamasada en azindan caba görmek isterdim sanki 19 yasinda ilk milli macini oynuyormus gibiydi.

Aynen. Emre'nin resmen ayakları titriyordu, inanılmaz pas hataları yaptı ve çok kötü oynadı. En çok umutlu olduğum adam Emre'ydi oysa ki. Fakat o da yokları oynadı.

Sorunda burada zaten? Mülleri, Mesut'u, Lahm'ı nasıl durduracağız? :)

Bak, bizim takımlarımız hücum futbolu oynamayı unuttu. Futbolcularımız hücum etmeyi unuttu. Rakip yarı sahaya geçtiklerinde nasıl atağa çıkacaklarını unuttu. Kimse hücum setlerine kafa yormadı. Çalışmadı. Yenilik peşinde koşmadı. Zira işin kolayı vardı: Yerleştir bir tane daha defansa yönelik orta saha, kilitle, kimse birşey üretemesin, sen de al puanı git.Zihniyet bu idi ve hala böyle!.. seninde benimsediğin zihniyet! Ne gereği var iki yönlü top oynayan takım yaratmak için çabalayıp risk almaya, acı çekmeye, işsiz kalmaya?!! Bak bunu yaptın mı bir de övgü alıyorsun medyadan. :)

"Orta sahayı 3'le Mesut'u kilitle" zihniyet bu! Geride beklemeyi, anti-futbolu taktiksel dehaya çevirirsiniz. Sonrada dönüp Almanya'ya methiyeler düzersiniz..:)

O kadar kolay değil dediklerini yapmak. Ve bence ofansif bir kadro çıkarsa idi Almanya'dan daha farklı bir yenilgi ile ayrılırdı. Artık futbol değişti, dünya kupası elemelerinde ofansif oynadılar ne oldu, gidemediler dünya kupasına. Defans yapamazsan yenilirsin, oyunu kilitliyemez rakibin oynamasına izin verirsen yenilirsin. Almanya, İspanya gibi takımlar sürekli yener. İngiltere'yi yendiler, Arjantin'i yendiler. İlk amacı durdurmak idi ve durdurmadı zaten zor Almanya'yı durdurmak. Artık öyle dengesi bir şekilde ruhla falan hücuma çıkılırsa Almanya gibi takımlar 5 tane gol atar. Defansı da yapamıyor hoş gerçi de. Artık futbol değişti. Bu Türk futbolcu yapısı, mandalitesi değişmedi sürece istersen 11 hücumcu ile çık. Sonuç bundan farklı olmayacaktı. Ne olacaktı ofansif kadro ile çıksa yenecek mi idi Almanya'yı. Biraz hücum oynamaya başladı sonra gördük ne kadar pozisyon verdi. İnanılmaz bir fark var kadro arasında. Hücum yapamadan doğru düzgün o kadar posizyon veriyor, hücum yapsa çok daha fazla pozisyon verirdi..

O kadar kolay değil dediklerini yapmak. Ve bence ofansif bir kadro çıkarsa idi Almanya'dan daha farklı bir yenilgi ile ayrılırdı. Artık futbol değişti, dünya kupası elemelerinde ofansif oynadılar ne oldu, gidemediler dünya kupasına. Defans yapamazsan yenilirsin, oyunu kilitliyemez rakibin oynamasına izin verirsen yenilirsin. Almanya, İspanya gibi takımlar sürekli yener. İngiltere'yi yendiler, Arjantin'i yendiler. İlk amacı durdurmak idi ve durdurmadı zaten zor Almanya'yı durdurmak. Artık öyle dengesi bir şekilde ruhla falan hücuma çıkılırsa Almanya gibi takımlar 5 tane gol atar. Defansı da yapamıyor hoş gerçi de. Artık futbol değişti. Bu Türk futbolcu yapısı, mandalitesi değişmedi sürece istersen 11 hücumcu ile çık. Sonuç bundan farklı olmayacaktı. Ne olacaktı ofansif kadro ile çıksa yenecek mi idi Almanya'yı. Biraz hücum oynamaya başladı sonra gördük ne kadar pozisyon verdi. İnanılmaz bir fark var kadro arasında. Hücum yapamadan doğru düzgün o kadar posizyon veriyor, hücum yapsa çok daha fazla pozisyon verirdi..

Bu mantiga göre Ispanya'dan biz iki mactada 10 tane gol yememiz gerekmiyormuydu o zaman ??

Ne oldu Nuri ne yaptı? Deyinki şu kadro ile çıkacaktı ve şu sistemle çıkacaktı. Nuri hiç iyi oynamadı maçta, ki burda insanlar ne kadar övüyordu ben de dahil.. Yok Hiddink ne yaparsa yapsın eleştirilecek. Açıklamalarında gayet iyi şekilde açıkladı neden öyle bir sistem oynattığını.. Yok ne yapacak ben anlamıyorumki, Yok oyuncu yok fark yaratan Türk oyuncu çok az... Volkan'ı alsaydı sağ kanata bundan çok farklı bir sonuç olmayacaktı.. Selçuk benim izlediğim milli takımda kötü oynadı daha öncesinde.. Bir de Almanya karşıdaki rakip, diyorum ya yenilecekti ve ne yaparsa yapsın eleştirilecekti Hiddink..

Of ne alakası var. Ben Barış'a, Mustafa Sarp'a rağmen Rijkaard'ı eleştirmiyorsam, milletde Hiddink'i eleştirmez. Hiddink'i sadece Oğuz Çetin'i dinlediği için eleştiriyor herkes. Hadi diyelim ki kadro doğru çıktı, Aurelio yerine Tuncay'ı almak nasıl bir mantık oyuna? 90 dakika Özer'i oyunda tutmak nasıl bir mantık? Sabri'yi sol bek oynatıp, Gökhan Gönül'e sağ bekte katlanmak nasıl bir mantık? Halil Altıntop'u oynatmak nasıl bir mantık? Sen Selçuk Şahin'le karıştırdın galiba İnan'ı...

Of ne alakası var. Ben Barış'a, Mustafa Sarp'a rağmen Rijkaard'ı eleştirmiyorsam, milletde Hiddink'i eleştirmez. Hiddink'i sadece Oğuz Çetin'i dinlediği için eleştiriyor herkes. Hadi diyelim ki kadro doğru çıktı, Aurelio yerine Tuncay'ı almak nasıl bir mantık oyuna? 90 dakika Özer'i oyunda tutmak nasıl bir mantık? Sabri'yi sol bek oynatıp, Gökhan Gönül'e sağ bekte katlanmak nasıl bir mantık? Halil Altıntop'u oynatmak nasıl bir mantık? Sen Selçuk Şahin'le karıştırdın galiba İnan'ı...

Hakkini yemeyin Gökhan cok iyi mücadele etti.

Bu mantiga göre Ispanya'dan biz iki mactada 10 tane gol yememiz gerekmiyormuydu o zaman ??

Hayır o kadar gol yemen gerekmiyor, zaten İspanya çok farklı bir şekilde maçlarını kazanmıyor, bir şekilde makine sistemi gibi ve sonra bir ya da iki gol maçı bitiriyorlar. En iyi ofans kurgusuna sahip takımlardan birisi vardı Arjantin ve Almanya dağıttı Arjantin'i. Bizim hücum hattı o kadar zengin de değil. Bir şekilde keser senin oyun düzenini. Almanya çok geliştirdi futbolunu 2008'den sonra Türk milli takımı yerinde kaldı. Artık Almanya, İspanya gibi takımlar kolay kolay hücum yapmana izin vermez, bir şekilde maçı çok önemserlerse de farklı bir yenilgi alırsın. Bir şekilde bugün bunlar yaşandı. Artı bir de Almanya izin de vermedi. Türk milli takımı biraz gitmek istedi öne, direk topu çevirdiler ve sonra rakip kaleye doğru biraz yıkarak hemen anlık baskıyı dağıttılar. Almanya, İspanya gibi takımlar senin üzerlerinde baskı kurmana izin vermezler artık.

Hakkini yemeyin Gökhan cok iyi mücadele etti.

2. golü onun yüzünden yedik, basit bir hata yaptı. 10'dan fazla top kaybı yaşadı. Bu mu iyi? Dalga geçilen(!) Sabri sağ bekte ondan daha iyi performans gösteriyor.

Resmen 80'lere dondunduk ,sansal buyukaganin da dedigi gibi.Rakipten korkmalar,yok fark yerdik,yok nasil durduracagiz.Bu forumdada belii bir kesim var kendi futbolcusunu kendi yerli teknik adamini hor goren assagilayan asiri yabanci hayranligi olan.Onlar yapar, biz yapamayiz zihniyetini asmistik diye dusunuyordum ama gorunuyorki yeniden hortlamis.Su futbol anlayisinin savunulacak tarafi var mi allah askina,cik aslanlar gibi oyna icabinda 5 ye 6 ye ama bir kisiligin,bir ekolun olsun.Rezillik resmen.

Hayır o kadar gol yemen gerekmiyor, zaten İspanya çok farklı bir şekilde maçlarını kazanmıyor, bir şekilde makine sistemi gibi ve sonra bir ya da iki gol maçı bitiriyorlar. En iyi ofans kurgusuna sahip takımlardan birisi vardı Arjantin ve Almanya dağıttı Arjantin'i. Bizim hücum hattı o kadar zengin de değil. Bir şekilde keser senin oyun düzenini. Almanya çok geliştirdi futbolunu 2008'den sonra Türk milli takımı yerinde kaldı. Artık Almanya, İspanya gibi takımlar kolay kolay hücum yapmana izin vermez, bir şekilde maçı çok önemserlerse de farklı bir yenilgi alırsın. Bir şekilde bugün bunlar yaşandı. Artı bir de Almanya izin de vermedi. Türk milli takımı biraz gitmek istedi öne, direk topu çevirdiler ve sonra rakip kaleye doğru biraz yıkarak hemen anlık baskıyı dağıttılar. Almanya, İspanya gibi takımlar senin üzerlerinde baskı kurmana izin vermezler artık.

Arjantin'le Türkiye birmi ?? Biz atak yaparken daha az pozisyon veriyoruz. Bugün bu takimin basinda Terim olsaydi en azindan bir beraberlik koparirdik ve böyle ezilmezdik. Karsimizda öyle iyi oynayan bir Almanya takimida yoktu. Son senelerde izledigim en dandik Almanya takimiydi bu. Biz ama daha beterdik 20-30 sene önce oynadigimiz futbola geri döndük resmen. Hic bir zaman bu kadar utanmamistim bir mac izlerken.

Kadro seçiminde oyuncuların değişmesi oyunu çok fazla değiştirmezdi. Bir şekilde futbolunu Almanya'yı durdurmak üzerine şekillendirmiş Hiddink ve bu yüzden kızamayız. Hamit ve Sabri ile Lahm dı herhalde ve Müller kanadını kesmeye çalıştı. Gökhan Gönül iyidir sağ kanatta, Sabri ile mi başlamalı idi. Gönül bu maçta kötü idi, bence normalinde Sabri'den daha dengeli ve daha iyi bir oyuncu Gökhan. Hareketli ve çok koşan Sabri ile bir şekilde o kanadı durdurmak ve takımın direncini arttırmak istedi Hiddink büyük ihitmalle. Tuncay'ı alması bence de hata idi. Fakat oyun mandalitesi doğru idi. Tuncay'ı aldıktan sonra da orta saha kurgusunu fazla bozmadı. Emre'yi iyice geriye çekti gene. Yani bu maçta bir şey yapamazdı. Nuri ne yaptı, kimi geçti? kime kaç tane pas attı? Almanya bir şekilde engelledi. Tamam takım kötü idi ama Almanya'nın da bunda etkisi vardı. Tuncay artı bir de koştu, defansa geldi top çıkardı vs. vs. Bence o değişikliği gene hata idi..

Artı bir de Arda yoktu zaten elindeki kadro ile çok fazla yıkamazdı maçı Almanya sahasına, Almanya izin vermezdi. Yani A oyuncusu yerine B oyuncusu olsa bile fazla değişmezdi. Örnek Nuri işte.. Özer ile bir şekilde gene oyunu tutmaya, çok fazla pas yaparak Almanya'nın orta saha kurgusu ile topu ileri geçirmelerine engel olmaya çalıştı. Özer kötü idi fakat çok da kötü değildi, bir şekilde topu tutmaya çalıştı ayağında.

Engel oldu yanlış ifade olmuş, engel olmaya çalıştı daha doğru..

Arjantin'le Türkiye birmi ?? Biz atak yaparken daha az pozisyon veriyoruz. Bugün bu takimin basinda Terim olsaydi en azindan bir beraberlik koparirdik ve böyle ezilmezdik. Karsimizda öyle iyi oynayan bir Almanya takimida yoktu. Son senelerde izledigim en dandik Almanya takimiydi bu. Biz ama daha beterdik 20-30 sene önce oynadigimiz futbola geri döndük resmen. Hic bir zaman bu kadar utanmamistim bir mac izlerken.

Terim ile dünya kupasına neden gidemedik o zaman ? Türkiye'de oynanan maçları bile çok zor yendiler ve insanlar milli takım ne oynuyor diye gene eleştiriyorlardı. Terim olsaydı vs. vs. bir şey değişmezdi. Kadro yapısının uygun olması lazım, uygun bir Türk milli takım kadrosu yok. Almanya'dan çok daha kötü takımlara karşı kaybetti dünya kupasında. Terim işte bir anlık gazla Avrupa 3. oldu ve bence orda çok fazla mistik olaylar gerçekleşti. Sonra da gidemedi işte dünya kupasına. Yani yenildi işte, yenilmesi de tesadüf değil, zaten hangi kadro ile çıkarsa çıksın ben gene yenileceklerini biliyordum..

Selen uzun uzun konuşmaya gerek yok, Almanya son zamanların en dandik futbolunu oynadı. Biraz mantıklı kadro seçimiyle yenerdik. En kötü ihtimal berabere kalırdık bunu herkes gördü kü; şu dandik kadroyla bile 2 tane çok net gol kaçırdık. Volkan Şen, Mevlüt, Mehmet Topal, Selçuk İnan gibi kalite adamlar oynasaydı bu maç farklı olurdu.

Terim ile dünya kupasına neden gidemedik o zaman ? Türkiye'de oynanan maçları bile çok zor yendiler ve insanlar milli takım ne oynuyor diye gene eleştiriyorlardı. Terim olsaydı vs. vs. bir şey değişmezdi. Kadro yapısının uygun olması lazım, uygun bir Türk milli takım kadrosu yok. Almanya'dan çok daha kötü takımlara karşı kaybetti dünya kupasında. Terim işte bir anlık gazla Avrupa 3. oldu ve bence orda çok fazla mistik olaylar gerçekleşti. Sonra da gidemedi işte dünya kupasına. Yani yenildi işte, yenilmesi de tesadüf değil, zaten hangi kadro ile çıkarsa çıksın ben gene yenileceklerini biliyordum..

Ya birak Allah askina Terim zamaninda da arasira kötü oynadik ama bu kadar EZILMEDIK.

2. golü onun yüzünden yedik, basit bir hata yaptı. 10'dan fazla top kaybı yaşadı. Bu mu iyi? Dalga geçilen(!) Sabri sağ bekte ondan daha iyi performans gösteriyor.

Olabilir hata yapmayan varmiydi sanki ben sadece mücadelesini begendim dedim.

Olabilir hata yapmayan varmiydi sanki ben sadece mücadelesini begendim dedim.

Yok Gökhan, Fenerbahçe'li fln diye değil, ben ısınamadım, istikrar yok Gökhan'da. Hem Sabri daha sempatik. Bana göre yani, Milli takımda önceliğim Sabri olur benim.

Terime kurban olun...

Ulan adam Gazla Yarı-Final oynattı bize...

Ayrıca takımın yarısı sakat ve cezalı iken...

Terime laf söylemek biraz abes kalır burada...:o

Yok Gökhan, Fenerbahçe'li fln diye değil, ben ısınamadım, istikrar yok Gökhan'da. Hem Sabri daha sempatik. Bana göre yani, Milli takımda önceliğim Sabri olur benim.

Gökhan bizi dünya kupasindan eden adamdir. Bosna Hersek - Türkiye macinda 4-5 tane pozisyonun icine ettiydi. Eger sag kanatta adam gibi oynasaydi Bosna Hersek'i yenerdik deplasmanda.

[video=youtube;W1jXpthNnWk]https://www.youtube.com/watch?v=W1jXpthNnWk[/video]

Bu videoyu izlemen yeterli. Sanki amatör topcu. :o

Terime kurban olun...

Ulan adam Gazla Yarı-Final oynattı bize...

Ayrıca takımın yarısı sakat ve cezalı iken...

Terime laf söylemek biraz abes kalır burada...:o

Haklısın Alemdar abi. Euro 2008'te, şu kadroyla Alman'lara kafa tutmuştuk.

- Rüştü -

- Sabri - Gökhan - Topal - Hakan -

- Aurelio

- Hamit - Ayhan -

- Kazım - Semih - Uğur

Geri
Üst Alt