Biri Witsel in fotografinin altina Ardayi sakatladi yazmis , dunyadan haberi yok heralde yazanin , saci birbirine benziyor diye macta oynamayan Fellaini yi Witselle karistirmak buyuk basari.
Ote yandan bu ilgisizlik neyin nesi, Avrupa sampiyonasi eleme gruplarinda hala ikili averaj oldugunu bilmeyip genel averaj mi diye soranlar mi istersin , ben genel averaj diye biliyorum diyenler mi istersin ? Ne zaman avrupa sampiyonasinda genel averaj kullanilmis , bu kadar sallamak basaridir.
Diger bir tanesi yazmis Belcikanin maclarini cok biliyormus gibi , kimseden de sayfalarca ses cikmamis . "o zaman isimiz zor diyenler" "bu maclarla asla olmaz" diyenler.
Bir kisi de cikip dememis ki ,en iyi ikinciler belirlenirken 6 takimli gruplarda sonuncu takima karsi alinan/alinmayan puanlar siliniyor. Eger milli takima karsi bu kadar ilgisizseniz normal karsilamak lazim.
Belcika 11 puanda ve deplasmanda Azerbaycan , iceride Kazakistan ve deplasmanda Almanya maclari var.
Turkiye 10 puanda , iceride Kazakistan , disarida Avusturya , iceride Almanya , iceride Azerbaycan maclari var.
Goruldugu gibi 1 mac fazlamiz 1 puan eksigimiz var. 4 macta 3 galibiyet 1 beraberlik alirsak (Avusturya deplasmani veya Almanya maci ornegin) , puan puana esitlikle Belcikanin onunde bitiriyoruz , onlar 3 te 3 yapsalar bile. Almanya deplasmaninda yapmalari muhtemel puan kaybi bizi daha da rahatlatir derdim lakin Almanya ile en sonda oynadiklari icin durumu bilerek maca cikacaklar.
En iyi ikincilik icin ise sansimiz az , cunku suana dek 8 puan kaybimiz var ve bunlarin 5 i silinmeyecek , 3 unun silinip silinmeyecegi Azerbaycan in Kazakiskan ile sonunculuk durumuna gore sekillenecek . Kazakiskan azerbaycani yendi , ancak Azerbaycan Kazakistan maci var henuz oynanmamis. Isin ozu ben en iyi ikinci olmamizi pek muhtemel gormuyorum.
Son olarak , bu forumlarda bu kadar eksik yanlis bilgi , ilgisizlik varken arenada oynanacak bir Almanya macinin asla full cekmeyecegine inaniyorum , bu yuzden o mac da Kadikoyde oynanacaktir , bunu da gorecegiz ilerleyen haftalarda. Zaten de oyle olmali. Kimse burda bile iki satir okuyup bilgi edinmek istemedigi milli takimi hele de hafta ici bir gunde o stadyumda 50 bin kisi ile desteklemez. Kadikoyde ilcenin kalabalikligindan oturu yine uyduruk muyduruk taraftar da olsa stadyum dolar.