Euro 2016 Elemeler 2.Hafta | Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti | M.S | 10 Ekim

yalnız sadece biz değil fenerlilerde dahil tüm takım taraftarları milli takımın kaybetmesini istiyordu maçtan önce bu vaziyetde zaten milli takımdan birşeyler beklemek hayalcilik kimseninde haklı olarak ümidi kalmadı artık türk futbolundan sorun fatih terim sorunu değildir aslında genel olarak yıllardır süre gelen bir sistemsizlik keşke şu hiddink devam etseydi bize sistemsel eleştiriler getirebilicek birşeyler öğretebilicek hocalar lazım terim'in oyunculara ekstra bir katkısı yok gibi motivasyon yüklemesi dışında...

Maci izlemedim ama takim bol pozisyon buldugunu ögrendim. Sasirmadim acikcasi, tipik Terim mentalitesi. Allah ne verdiyse saldir. Organize ve kontrollü olamadigimiz icin pozisyonlar ani gelisiyor ve degerlenmekte zorlaniyoruz.

Maci izlemedim ama takim bol pozisyon buldugunu ögrendim. Sasirmadim acikcasi, tipik Terim mentalitesi. Allah ne verdiyse saldir. Organize ve kontrollü olamadigimiz icin pozisyonlar ani gelisiyor ve degerlenmekte zorlaniyoruz.
çok özledim abi seni:hat:

Dünya üzerinde bizim kadar basit gol yiyen takım kalmadı artık. Sadece Milli takım degil, Türk Kulüpleri icinde bu gecerli.

Biz takım savunmasını hicbir zaman Avrupa'lılar gibi yapamadık.

ben futbolumuzu kötü bulmadım çok enerji harcadılar modern futbola yeni başlamş gibi boşlukları doldurarak atak yaptılar ama tolga zengin gelen toplara müdahale edemedi ondan yenildik. trabzonun kalecilerine ne oluyor milli takımda böyle volkan yese anlarımda

ben futbolumuzu kötü bulmadım çok enerji harcadılar modern futbola yeni başlamş gibi boşlukları doldurarak atak yaptılar ama tolga zengin gelen toplara müdahale edemedi ondan yenildik. trabzonun kalecilerine ne oluyor milli takımda böyle volkan yese anlarımda

Tolga bana da pek iyi gelmiyor da o 2 golü nasil durdurabilirdi?

Birinci gol kornerden geldi.

Ikinci gol ise o kadar savunma oyuncu arkada olmasi ragmen geldi. Topal gibi slow ihtiyarlari arkada oynatirsan öyle olur.

ağlanacak halimize gülüyoruz sözü çok doğru yeni türkiye hayırlı olsun herkese

Ben Türk futbolunun temeldeki sorununun yabancı sayısının azlığı çokluğu olduğunu düşünmüyorum. Yabancı meselesi affedersiniz iki ucu boklu değnek gibi. Sınırsız yabancıya izin verdiğin zaman gidip Falcao'yu, Sanchez'i, Iniesta'yı mı alacan? Türkiye ucuz yabancı cenneti haline gelecek ya da eski yıldızların emeklilik durağı olacak. Yani soruna buradan yaklaşmak yanlış. Yabancıyı kısıtladığınızda bu defa yerli futbolcular hak etmedikleri kadar para alıp göbek büyütüyorlar. Altyapıya yeterince önem vermezsen futbolcu yetiştirmeye çalışmazsan sorunu yabancı az mı çok mu da ararsın. Bakın peşinen söyleyeyim Türkiye futbolda Avrupa'nın en başarısız ülkesidir. San Marino, Liechtenstein, Andorra gibi ülkelerden daha başarısızız. Ben olaya saha sonuçları yönünden bakmıyorum. Ne veriyoruz ve karşılığında ne elde ediyoruz? Ne harcıyoruz ne kazanıyoruz? Verim ne kadar buna bakmak lazım. Andorra milli takımı her maçında 5-10 yese kime gam. Adamların kalecisi marangoz sağ beki doktor liberosu öğretmen forveti bekçi. Bugün Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve iyi de sonuçlar alan takımların 7-8 tanesi bizim o anlı şanlı büyük takımlarımızda 1 futbolcunun maliyetine kurulmuş takımlar. Aynı şekilde bugün grupta 6 puanı olan ve bizi daha geçen maç hacamat eden İzlanda milli takımı kadrosunun toplam değeri 1 Selçuk İnan veya 1 Caner Erkin etmiyor. Verilen ve alınan dengesine bakarsan Türkiye Avrupa'da sonuncudur. Hatta belki dünyada sonuncudur.

Geri
Üst Alt