- 13 Şubat 2009
- 27.824
- 25.290
- 3.468
9-10 Eylül.
Haftasonu evdeyken maç kaçırmayacağız, basketbola doyacağız, güzel.
Almanya-Fransa, Litvanya-Yunanistan, Hırvatistan-Rusya, Finlandiya-İtalya güzel maçlar olur.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
9-10 Eylül.
Milli takımda ciddi guard ve 4 numara sıkıntısı var. Özellikle oyun kurucu yetiştirmek lazım. Tamam mücadele iyi ama ufuk sarıca sosyal medyada nerdeyse efsane ilan edilecek de ne ekstra birşey olmadı ki kazanılmadi zor bir maç. Ergin atamana yapılanlardan sonra bu adamları da eleştirmek lazimHocam o rakipler kolay ama diğerleride zor epey zor , ben hakettiklerini düşünüyorum bizimkilerin alkışı.
Rusya Müthiş olmasada bizi yenme olasılığı %80 olan bi ekip.
Shved-Mozgov bile fark yarattı.
Ha kadromuz olması gerektiği gibi olsaydı , gelmeyenler gelseydi çok daha sağlam olacaktık .
Bu grupta bizim yenmemiz gereken takim rusyaydi
tamam bir hava yakaladi letonya , sirplar agir geldi kabul ama rusyada hakkaten bir sey yok
gorunuyor , scved ve mozgov a binmis gidiyorlar , zaten ucuncu bitirdiler ve hirvatlarla eslestiler
letonyaya sevindim , hakemler antipatikti ama letonya sempatik bir takim , onlar da ikinci olunca karadag ile eslestiler
sanslari suruyor
Ok, anladım. Dünya Kupası içinse doğrudur. Dünya Kupasına gitmek hiçbir zaman kolay değildi zira. Öncesinde Avrupa Şampiyonasında ilk 6 derecesine sahip olan takımlar gidiyordu. Bizim de hiçbir zaman istikrarlı bir takımımız olmadığı için ilk 6'ye giremediğimiz bazı durumlarda ev sahibi idik, bir kısmında ise Wild Card alarak gittik. Bu bahsettiğime Olimpiyatlar da dahil tabii ki.
Avrupa Şampiyonasını bu açıdan saymıyorum. Katılmak bir başarı değil. Bizim katılmaktan ziyade her turnuvada minimum çeyrek final hatta yarı final oynayabiliyor olmamız gerek bunca yatırıma. Dünya Şampiyonası Olimpiyat için her turnuvaya katılmak bile bir başarıdır tabii ki, keşke bu istikrara kavuşsak.
Valla ne bileyim ben olumlu hava alıyorum Ufuk Sarıcadan , katılıyorum bazı mevkilerde eksik var basketi öyle çok iyi bilmiyorum ama jenarasyon vardır umarım eksik yerlerde.Milli takımda ciddi guard ve 4 numara sıkıntısı var. Özellikle oyun kurucu yetiştirmek lazım. Tamam mücadele iyi ama ufuk sarıca sosyal medyada nerdeyse efsane ilan edilecek de ne ekstra birşey olmadı ki kazanılmadi zor bir maç. Ergin atamana yapılanlardan sonra bu adamları da eleştirmek lazim
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cavsta havlu sallamak yerine Brooklyn de 30 dakka oynamasını yeğlerim. Çaylaklar için ilk sene oynamaları önemli takım başarısı değil. Portzingisin takımı PO yapamadı yerlerde. Ama çok geliştirdi kendini.
Eleme maçları bir anda oynanmayacakmış. Bir ara öyleydi sanki. Hatta Fransa'yı Fatih Solak'ın show yaptığı bir maçta deplasmanda yenmiştik, içeride de yenmiştik. 6/6 yapmıştık. O maçlar ard arda oynanmıştı. Şimdi bölmüşler. Kasımda, şubatta falan maçlar var, NBA takımları yollamaz gibi geliyor bana oyuncuları.
![]()
Cavs gibi bir takım Cedi'yi havlu sallattırmak için takımına almaz. Cedi çok yönlü faydanılabilecek bir oyuncu. Hem savunma hemde hücum anlamında. Fizik ve zeka olarakta güçlü bir oyuncu.
Cavs'ı Lebron ve Kyrie dışında takip etseydin rotasyonda ne kadar sıkıntı çektiklerini anlardın. Bench katkısı olmadığı için GSW'ye kaybettiler bu sene mesela.
Biraz takip etmek lazım. Emin ol Cedi gibi bir oyuncu Brooklyn'de 30 dk oynayarak, gram basketbolunu geliştiremez.
Cavs'ta 10 dk oynar ama dünya basketbolunun en üst seviyelerine canlı şahit olur.
Mantıklı bir oyuncu Cavs'ta 10 dk'yı Brooklyn'de 30 dk'ya değişmez.
Cedi gelemezse zaten çıkmasınlar maçlara.
30 dakka oynayarak gelişitiremez hmm![]()
Aahahah şu yorumdan sonra tartışmayı kesmek isterdim ancak cevap vermem gereken noktalar var.
Öncelikle. Ben NBA i yıllardır takip eden izleyen bir insanım. LaL destekçisi Kobe hayranıyım. Benim NBA bilgimi sorgulayacak son kişi Cedinin Brooklyn yerine Cavsta daha çok gelişeceğini iddia eden kişilerdir.
Cedi avrupa için. Hucumu iyi. Savunmasıda iyi. Ama ikiside çok iyi değil. Oyun görüşü de iyi ama çok çok iyi değil. NBA için ise yetersiz şuan. NBA de 10 dakika oynayarak bir çük öğrenemez, ilk senesinde min 20 dakka oynayacağı biryere gitmesi gerekiyor. İzle gör dediğimi anlarsın, maks 8 dakka süre alır 5 sayı 2 asist 1.5 ribaund falan ortalama yapar. 20 dakka ve fazla oynayacağı yere giderse. Çok daha çok top kullanıp oyununu geliştirir.
Cedi, Furkan, Ersan, Ömer'siz takım garip oluyor. Ömer inşallah atlatır hastalığı. Onlar olmazsa şu oyuncu havuzundan 12 kişi olacak,çok vasat:
Dixon-Barış Ermiş-Kenan-Berk Uğurlu
Melih-Sinan-Okben-Egehan Arna-Can Maksim
Göksenin-Birkan-Erkan-O.Bitim-Tolga Geçim
Ege Arar-Barış Hersek-Metin Türen
Semih-F.Aldemir-Oğuz-Sertaç-Emircan
Suna uzuluyorum
diger gruplara bakiyorum , bazi takimlarin ismi var cismi yok ve bence diger gruplarin 3 unde de bu takim ilk 3 e girerdi
bizde ismi olmayan letonya asiri iyi cikti
letonyayla ayni kategoriden hangi takim gelse form olarak beceri olarak letonyanin gerisinde
bahane degil belki ama hic kura sansimiz yok
elli kere soyledim belki ama gecen euro grubumuz da suydu
ispanya almanya sirbistan ve italya vardi
bu nedir yani ?
caprazda da averajla dorduncu olunca fransa geldi
kolay rakip beklenmez ama bu kadar da olmaz yahu
Cedi gelmezse rakiplerinde aynı şekilde oyuncuları gelmeyebilir tabi ama oyuncu kaliteleri yine üst seviyelerde. Bizimkisi düşüyor
Acilen birilerini devşirmek mi lazım ne?![]()
İspanya'yı falan etkilemez fazla onlarda Llull var, Rodriguez var, Rudy Fernandes var, Letonya, Litvanya, gibi takımları etkiler ama onlarda yine de iş yapabilecek adamlar var.
Dixon yerine Wanamaker devşirilebilir.
Dediğin doğru ama iyi basketçilerle oynamak da önemli gelişin açısından.Cavsta havlu sallamak yerine Brooklyn de 30 dakka oynamasını yeğlerim. Çaylaklar için ilk sene oynamaları önemli takım başarısı değil. Portzingisin takımı PO yapamadı yerlerde. Ama çok geliştirdi kendini.
Letonya'nın süpriz bir takım olacağı şampiyona öncesinde çok fazla konuşuldu. Grubu altüst ettiler açıkcası. Biz dahil kimsenin hesabı tutmadı grupta.