Eurobasket 2017 | 31 Ağustos-17 Eylül | ŞAMPİYON SLOVENYA!

Hocam o rakipler kolay ama diğerleride zor epey zor , ben hakettiklerini düşünüyorum bizimkilerin alkışı.
Rusya Müthiş olmasada bizi yenme olasılığı %80 olan bi ekip.
Shved-Mozgov bile fark yarattı.

Ha kadromuz olması gerektiği gibi olsaydı , gelmeyenler gelseydi çok daha sağlam olacaktık .
Milli takımda ciddi guard ve 4 numara sıkıntısı var. Özellikle oyun kurucu yetiştirmek lazım. Tamam mücadele iyi ama ufuk sarıca sosyal medyada nerdeyse efsane ilan edilecek de ne ekstra birşey olmadı ki kazanılmadi zor bir maç. Ergin atamana yapılanlardan sonra bu adamları da eleştirmek lazim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu grupta bizim yenmemiz gereken takim rusyaydi

tamam bir hava yakaladi letonya , sirplar agir geldi kabul ama rusyada hakkaten bir sey yok

gorunuyor , scved ve mozgov a binmis gidiyorlar , zaten ucuncu bitirdiler ve hirvatlarla eslestiler

letonyaya sevindim , hakemler antipatikti ama letonya sempatik bir takim , onlar da ikinci olunca karadag ile eslestiler

sanslari suruyor

Rusya bizide sırplarıda hakemler sayesinde yendi iyi oynadıklarından değil

Ok, anladım. Dünya Kupası içinse doğrudur. Dünya Kupasına gitmek hiçbir zaman kolay değildi zira. Öncesinde Avrupa Şampiyonasında ilk 6 derecesine sahip olan takımlar gidiyordu. Bizim de hiçbir zaman istikrarlı bir takımımız olmadığı için ilk 6'ye giremediğimiz bazı durumlarda ev sahibi idik, bir kısmında ise Wild Card alarak gittik. Bu bahsettiğime Olimpiyatlar da dahil tabii ki.

Avrupa Şampiyonasını bu açıdan saymıyorum. Katılmak bir başarı değil. Bizim katılmaktan ziyade her turnuvada minimum çeyrek final hatta yarı final oynayabiliyor olmamız gerek bunca yatırıma. Dünya Şampiyonası Olimpiyat için her turnuvaya katılmak bile bir başarıdır tabii ki, keşke bu istikrara kavuşsak.

Yatirim ama turk oyuncuya cok bir yatirim yok

futboldaki yabanci kisiti muhabbeti basketbolda olsa bir nebze anlarim

sebebi de iyi turk oyuncularini getiremiyor olman

2006 japonyada da memo hido vs muhabbeti olmustu ve genclere helal olsunlarla bitirmistik turnuvayi 6 incilikla hatirlarsin

o yuzden turk oyuncular pek iyi degil ama alttan iyi jenerasyon geliyor gibi

cok winner bir devsirme sart , en kritik nokta bu

Milli takımda ciddi guard ve 4 numara sıkıntısı var. Özellikle oyun kurucu yetiştirmek lazım. Tamam mücadele iyi ama ufuk sarıca sosyal medyada nerdeyse efsane ilan edilecek de ne ekstra birşey olmadı ki kazanılmadi zor bir maç. Ergin atamana yapılanlardan sonra bu adamları da eleştirmek lazim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla ne bileyim ben olumlu hava alıyorum Ufuk Sarıcadan , katılıyorum bazı mevkilerde eksik var basketi öyle çok iyi bilmiyorum ama jenarasyon vardır umarım eksik yerlerde.
Fizikli oyuncu arıyor gözlerim

Cavsta havlu sallamak yerine Brooklyn de 30 dakka oynamasını yeğlerim. Çaylaklar için ilk sene oynamaları önemli takım başarısı değil. Portzingisin takımı PO yapamadı yerlerde. Ama çok geliştirdi kendini.

Cavs gibi bir takım Cedi'yi havlu sallattırmak için takımına almaz. Cedi çok yönlü faydanılabilecek bir oyuncu. Hem savunma hemde hücum anlamında. Fizik ve zeka olarakta güçlü bir oyuncu.

Cavs'ı Lebron ve Kyrie dışında takip etseydin rotasyonda ne kadar sıkıntı çektiklerini anlardın. Bench katkısı olmadığı için GSW'ye kaybettiler bu sene mesela.

Biraz takip etmek lazım. Emin ol Cedi gibi bir oyuncu Brooklyn'de 30 dk oynayarak, gram basketbolunu geliştiremez.

Cavs'ta 10 dk oynar ama dünya basketbolunun en üst seviyelerine canlı şahit olur.

Mantıklı bir oyuncu Cavs'ta 10 dk'yı Brooklyn'de 30 dk'ya değişmez.

Eleme maçları bir anda oynanmayacakmış. Bir ara öyleydi sanki. Hatta Fransa'yı Fatih Solak'ın show yaptığı bir maçta deplasmanda yenmiştik, içeride de yenmiştik. 6/6 yapmıştık. O maçlar ard arda oynanmıştı. Şimdi bölmüşler. Kasımda, şubatta falan maçlar var, NBA takımları yollamaz gibi geliyor bana oyuncuları.

274.jpg

Eleme maçları bir anda oynanmayacakmış. Bir ara öyleydi sanki. Hatta Fransa'yı Fatih Solak'ın show yaptığı bir maçta deplasmanda yenmiştik, içeride de yenmiştik. 6/6 yapmıştık. O maçlar ard arda oynanmıştı. Şimdi bölmüşler. Kasımda, şubatta falan maçlar var, NBA takımları yollamaz gibi geliyor bana oyuncuları.

274.jpg

Cedi gelemezse zaten çıkmasınlar maçlara.

Cavs gibi bir takım Cedi'yi havlu sallattırmak için takımına almaz. Cedi çok yönlü faydanılabilecek bir oyuncu. Hem savunma hemde hücum anlamında. Fizik ve zeka olarakta güçlü bir oyuncu.

Cavs'ı Lebron ve Kyrie dışında takip etseydin rotasyonda ne kadar sıkıntı çektiklerini anlardın. Bench katkısı olmadığı için GSW'ye kaybettiler bu sene mesela.

Biraz takip etmek lazım. Emin ol Cedi gibi bir oyuncu Brooklyn'de 30 dk oynayarak, gram basketbolunu geliştiremez.

Cavs'ta 10 dk oynar ama dünya basketbolunun en üst seviyelerine canlı şahit olur.

Mantıklı bir oyuncu Cavs'ta 10 dk'yı Brooklyn'de 30 dk'ya değişmez.

30 dakka oynayarak gelişitiremez hmm :D :D Aahahah şu yorumdan sonra tartışmayı kesmek isterdim ancak cevap vermem gereken noktalar var.

Öncelikle. Ben NBA i yıllardır takip eden izleyen bir insanım. LaL destekçisi Kobe hayranıyım. Benim NBA bilgimi sorgulayacak son kişi Cedinin Brooklyn yerine Cavsta daha çok gelişeceğini iddia eden kişilerdir.

Cedi avrupa için. Hucumu iyi. Savunmasıda iyi. Ama ikiside çok iyi değil. Oyun görüşü de iyi ama çok çok iyi değil. NBA için ise yetersiz şuan. NBA de 10 dakika oynayarak bir çük öğrenemez, ilk senesinde min 20 dakka oynayacağı biryere gitmesi gerekiyor. İzle gör dediğimi anlarsın, maks 8 dakka süre alır 5 sayı 2 asist 1.5 ribaund falan ortalama yapar. 20 dakka ve fazla oynayacağı yere giderse. Çok daha çok top kullanıp oyununu geliştirir.

O x1 denen yerde isvec var

bizim dahil olmamizdan once elemelere katilma elemesi gibi bir sey oynandi

grupta isvec var kisaca

bunun su sekilde bir guzelligi oldu , milli maclar sayesinde basketbola ilgi canli kalacak

zamanla ayni futboldaki gibi bu maclar da iple cekilecek

su siralamaya girersen suraya katilirsin sacmaligi bitti

Suna uzuluyorum

diger gruplara bakiyorum , bazi takimlarin ismi var cismi yok ve bence diger gruplarin 3 unde de bu takim ilk 3 e girerdi

bizde ismi olmayan letonya asiri iyi cikti

letonyayla ayni kategoriden hangi takim gelse form olarak beceri olarak letonyanin gerisinde

bahane degil belki ama hic kura sansimiz yok

elli kere soyledim belki ama gecen euro grubumuz da suydu

ispanya almanya sirbistan ve italya vardi

bu nedir yani ?

caprazda da averajla dorduncu olunca fransa geldi

kolay rakip beklenmez ama bu kadar da olmaz yahu

Cedi gelemezse zaten çıkmasınlar maçlara.

Cedi, Furkan, Ersan, Ömer'siz takım garip oluyor. Ömer inşallah atlatır hastalığı. Onlar olmazsa şu oyuncu havuzundan 12 kişi olacak,çok vasat:

Dixon-Barış Ermiş-Kenan-Berk Uğurlu
Melih-Sinan-Okben-Egehan Arna-Can Maksim
Göksenin-Birkan-Erkan-O.Bitim-Tolga Geçim
Ege Arar-Barış Hersek-Metin Türen
Semih-F.Aldemir-Oğuz-Sertaç-Emircan

30 dakka oynayarak gelişitiremez hmm :D :D Aahahah şu yorumdan sonra tartışmayı kesmek isterdim ancak cevap vermem gereken noktalar var.

Öncelikle. Ben NBA i yıllardır takip eden izleyen bir insanım. LaL destekçisi Kobe hayranıyım. Benim NBA bilgimi sorgulayacak son kişi Cedinin Brooklyn yerine Cavsta daha çok gelişeceğini iddia eden kişilerdir.

Cedi avrupa için. Hucumu iyi. Savunmasıda iyi. Ama ikiside çok iyi değil. Oyun görüşü de iyi ama çok çok iyi değil. NBA için ise yetersiz şuan. NBA de 10 dakika oynayarak bir çük öğrenemez, ilk senesinde min 20 dakka oynayacağı biryere gitmesi gerekiyor. İzle gör dediğimi anlarsın, maks 8 dakka süre alır 5 sayı 2 asist 1.5 ribaund falan ortalama yapar. 20 dakka ve fazla oynayacağı yere giderse. Çok daha çok top kullanıp oyununu geliştirir.

Öncelikle ''Aahahah şu yorumdan sonra tartışmayı kesmek isterdim '' diye alayca bir cümle ile seviyeyi göstermen güzel oldu.

Sonrasında Cedi'nin Brooklyn'de 30 dk oynayabileceğini düşünmen sorgulanacak NBA bilgisinin sende mevcut olmadığını gösteriyor.

NBA'de tecrübe kazanmak fazla süre almak, top kullanmak ile değil, oynadığın takım, çalıştığın koç ve oynadığın oyuncular ile ölçülür.

Başlangıç için bu kadarı yeterli. Başka birşey yazmaya ihtiyaç yok.

Cedi, Furkan, Ersan, Ömer'siz takım garip oluyor. Ömer inşallah atlatır hastalığı. Onlar olmazsa şu oyuncu havuzundan 12 kişi olacak,çok vasat:

Dixon-Barış Ermiş-Kenan-Berk Uğurlu
Melih-Sinan-Okben-Egehan Arna-Can Maksim
Göksenin-Birkan-Erkan-O.Bitim-Tolga Geçim
Ege Arar-Barış Hersek-Metin Türen
Semih-F.Aldemir-Oğuz-Sertaç-Emircan

Cedi gelmezse rakiplerinde aynı şekilde oyuncuları gelmeyebilir tabi ama oyuncu kaliteleri yine üst seviyelerde. Bizimkisi düşüyor :)

Acilen birilerini devşirmek mi lazım ne? :D

Suna uzuluyorum

diger gruplara bakiyorum , bazi takimlarin ismi var cismi yok ve bence diger gruplarin 3 unde de bu takim ilk 3 e girerdi

bizde ismi olmayan letonya asiri iyi cikti

letonyayla ayni kategoriden hangi takim gelse form olarak beceri olarak letonyanin gerisinde

bahane degil belki ama hic kura sansimiz yok

elli kere soyledim belki ama gecen euro grubumuz da suydu

ispanya almanya sirbistan ve italya vardi

bu nedir yani ?

caprazda da averajla dorduncu olunca fransa geldi

kolay rakip beklenmez ama bu kadar da olmaz yahu

Letonya'nın süpriz bir takım olacağı şampiyona öncesinde çok fazla konuşuldu. Grubu altüst ettiler açıkcası. Biz dahil kimsenin hesabı tutmadı grupta.

Cedi gelmezse rakiplerinde aynı şekilde oyuncuları gelmeyebilir tabi ama oyuncu kaliteleri yine üst seviyelerde. Bizimkisi düşüyor :)

Acilen birilerini devşirmek mi lazım ne? :D

İspanya'yı falan etkilemez fazla onlarda Llull var, Rodriguez var, Rudy Fernandes var, Letonya, Litvanya, gibi takımları etkiler ama onlarda yine de iş yapabilecek adamlar var.
Dixon yerine Wanamaker devşirilebilir.

İspanya'yı falan etkilemez fazla onlarda Llull var, Rodriguez var, Rudy Fernandes var, Letonya, Litvanya, gibi takımları etkiler ama onlarda yine de iş yapabilecek adamlar var.
Dixon yerine Wanamaker devşirilebilir.

Ciddi bir skorer lazım. Artık herşeyden vazgeçtim. Wanamaker tarzı bir adam on numara olur açıkcası.

Cavsta havlu sallamak yerine Brooklyn de 30 dakka oynamasını yeğlerim. Çaylaklar için ilk sene oynamaları önemli takım başarısı değil. Portzingisin takımı PO yapamadı yerlerde. Ama çok geliştirdi kendini.
Dediğin doğru ama iyi basketçilerle oynamak da önemli gelişin açısından.
Oyuncu kaliteliyse bi şekilde gelişiyor zaten. Mesela feto jr. leşti hala leş

Arkadaşlar kusura bakmayın basketbol konusunda çok detaylı bilgim yok. Benim merak ettiğim şey devşirme oyuncularla ilgili. Milli takımda devşirme oyuncu oynatmanın şartları nedir? Bugün maçı izlerken ulan bobby dixon olsaydı çok dedim içimden mesela.

Letonya'nın süpriz bir takım olacağı şampiyona öncesinde çok fazla konuşuldu. Grubu altüst ettiler açıkcası. Biz dahil kimsenin hesabı tutmadı grupta.

Mesela rusya , kagit uzerinde en guclu rakibi sirplari yendi , ev sahibini yendi , tek maglubiyetle 3 uncu olup bence en az ispanya kadar guclu olan hirvatlarla eslesti

letonya ise bu basarisinin karsiligini karadagla esleserek aldi

letonya bu turnuvada sempati kazandi , hakemlerle galip geldiklerini dusunuyorum bugun ama hakemsiz de bize agir bastiklari bir gercek

favorim hala litvanya

Geri
Üst Alt