Evime Hırsız Girdi

Kapıdan mi girmişler bilmiyorum ama bir konuşma ses kaydi veya kanallari sürekli değiştiren bir program bulup kurmak mantıklı olabilir. Çünkü genelde zillere basiyorlar sonra kapiyi biraz dinleyip icerde ses var mi yok mu yapip daliyorlar içeri. Tv sesi olmaması da ulan içerde konuşan insanlar var demelerine sebep olacaktir bu sebeple de belki tirsarlar girmezler
Kapıdan girmişler. Eşim kilitlememis 1 saate donucem diye, birde depremden sonra zor kilitleniyor bizim kapı, güç gerektiriyordu. Biri dışarıda gözlemci bekliyor, biri eşimi yaya takip ediyor ikisi giriyor. Çok rahatlar. Giyimler kusamlar lüks. Bazı evlere çocuk arabalarıyla falan gidiyorlarmis hatta dikkat çekmemek için. Adamın biri getiriyor, mahalleye salıyor bunlari. Akşam üstü geri alıyor. Polisin elinde kayıtlar var. Hatta direk videoya bakarken arayıp Osmaniye ekibi bunlar hocam dedi polis arkadaş. Çok rahatlar. Hiçbir yaptırımı yok çünkü.

Geçmiş olsun öncelikle , evinize hırsız sistemi kurdurabilirsiniz. Direk polisi arayıp alarm çalıyor.. Yıllar önce Okida marka kullanıyorduk stabil çalışıyordu şu an ki durumunu bilmiyorum. Paneline baktım 900 TL diyor uygun gibi geldi. Tabii bunun yanında hareket sensörleri vs kurmanız gerekiyor onlar ne kadardır bilgim yok şu anlık çok pahalı olmasa gerek. Harekete duyarlı kamera yaptırabilirsiniz ekstra olarak.

Geçmiş olsun. Onlar girince talan etmeden bırakmaz belkide çekindikleri bir şey oldu ve değerli diğer eşyalarınızı bulmaya fırsatları olmadı. Pencereler için kilit aparatları var onu takabilirsiniz.

yale-p124w-beyaz-surgulu-pencere-ve-kayar-surme-kapi-kilidi-p-6641.jpg

Geçmiş olsun.
Pencerelere ve balkon kapısına elektrikli panjur istesen ev sahibin tatava yapar mı masraf açısından. Aslında güneş vs. için de çok iyi oluyor. Onu açmaya yeltenmezler.

Daire giriş kapısınının önüne ise demir kapı yaptırmaktan başka bir çözüm yok eğer her kilidi açıyorlarsa.

Geçmiş olsun rengo. Kirada otururken ev sahibi tüm balkon kapılarına + pencerelere ufak bi aparat taktirmisti, pencere koluna benziyor daha ufak. İnternette pencere kilidi diye geçiyor sanırım, kapilara da montelenebiliniyor. Ucuz ve etkili bir çözüm, tabi pencereleri falan kirmadiklari müddetçe.

Çok geçmiş olsun.

Eviniz galiba 1'nci kat ve alttaki dükkan dışarıya doğru esktra çıkılmış gündüz vakti olmasa bile gece vakti alttaki dükkan kapalıysa o tente yine sıkıntı olacaktır rahat çıkılabilir bir alansa jiletli tel yapılması lazım.

Dış kapı içinse alarm ya da kapı önüne kamera koyabilirsiniz yukarıda denildiği gibi demir kapıda yaptırabilirsiniz.

Ayrıca evden çıkarken mutlaka kapıyı kilitleyin kilitsiz kapılar çok rahat açılabiliyor sadece çekip çıkmayın.

gecmis olsun aga

Geçmiş olsun. Tecrübe etmediğim için aklıma bir şey gelmiyor ama caydırıcı sahte kamera koymak mantıklı olabilir.

aynen
bundardan ben de düsünüyorum bizim köydeki ev icin
bazilari günes enerjisi ile calisiyor pil takmana gerek kalmiyor
ayni gercek gibi isigi yaniyor sürekli

gecmis olsun sesli bi alarm yaptirsan olmaz mi , duyduklarinda panik olup kacarlar diye

gecmıs olsun üstad tasınmanı öneririm

Geçmiş olsun. Ülkede hukuk ne hale geldi cidden yazık, adım adım her alanda geriye gidiyoruz

gecmis olsun aga

aynen
bundardan ben de düsünüyorum bizim köydeki ev icin
bazilari günes enerjisi ile calisiyor pil takmana gerek kalmiyor
ayni gercek gibi isigi yaniyor sürekli
almanya ya köyde evın oldugunu bıldırdın mı yoksa ihbar edecegım

Geçmiş olsun renktaş. Bu soruna karşı en iyi çözümlerden birisi apartmana kamera sistemi. Çok aşırı maliyetleri de yok. IP'ler de fiyat daha yüksek, Analoglar daha uygun aralarında (standart bir apartman için) pek bir farkta yok. Bizim apartmanda da çoğunluk kabul ederse yaptıracağız.

1.webp

Geçmiş olsun renktas..

Geçen birşey okumuştum ülkenin özeti niteliginde.. adamın biri arkadaşını yaralıyor doktorlar da müdahale ederken bir sıkıntı yaşanıyor doktorlar bıçaklayan şahıstan daha ağır bir cezayla yargilaniyor..
5-6 sene önce şu olay Yotubea da etkileşim almak için iki manyak birisi bisiklet diğeri paten ile boğaz köprüsünde yarışa dalıyorlar.

İkisi de aynı derece de suçlu. Paten ile girene paten ulaşım aracı olmadığı için takipsizlik. Bisiklet ile girene de ulaşım aracı kapsamından uzun yıllar devam eden dava.

Geri
Üst Alt