Evinizde Elektrik Zamlarından Dolayı Bir Tasarruf Uyguluyor Musunuz

Muzaffer Sutcuoglu

Cimbom Old Boys!
Parçalı Üye
1627194771904.webp

Son Yıllarda Elektriğe yüzde 122 zamlandığından dolayı, evinizde elektriğe odaklı bir tasarruf uyguladığınızı merak ettim.
Tasarruf uyguluyorsanız, bunu nasıl yapıyorsunuz ve yaptığınız tasarruftan memnun musunuz?

Cimrilikten klima almiyorum evime tasarrufum bu. Yine de 500TL fatura geliyor. Herhalde klima acsam aylik elektrik faturasi 1,000TL'yi asar.

Klise olacak ama ulke olarak bunlari hak ediyoruz. Ekonomik olarak toparlanmamiz da cok zor. Isler daha da kotuye gidecek.

Bu arada elektrik zamlarinin disinda alti ile sekiz ay oncesine gore aldigim kopek mamasindan tut kahvelere kadar net yuzde 50 ve ustu zam var. Belli kesime oy vermeyen ve dusuk maas alan herkese uzuluyorum.

Cimrilikten klima almiyorum evime tasarrufum bu. Yine de 500TL fatura geliyor. Herhalde klima acsam aylik elektrik faturasi 1,000TL'yi asar.

Klise olacak ama ulke olarak bunlari hak ediyoruz. Ekonomik olarak toparlanmamiz da cok zor. Isler daha da kotuye gidecek.

Bu arada elektrik zamlarinin disinda alti ile sekiz ay oncesine gore aldigim kopek mamasindan tut kahvelere kadar net yuzde 50 ve ustu zam var. Belli kesime oy vermeyen ve dusuk maas alan herkese uzuluyorum.
Hocam şöyle diyim sana. Klima 1 ay kullanmadığım zaman 275 geliyor 1nay klima açıyorum 350 geliyor ben bu durumu anlamadım gitti

Hocam şöyle diyim sana. Klima 1 ay kullanmadığım zaman 275 geliyor 1nay klima açıyorum 350 geliyor ben bu durumu anlamadım gitti
Nasil yani? 7/24 aciyorsun ve fark sadece 75TL mi?
Ben hesaplamayi yanlis yaptim galiba.
Baymak Elegant Plus'a baktim (9000 BTU), faturayi ikiye katlar diye vazgecmistim.

Nasil yani? 7/24 aciyorsun ve fark sadece 75TL mi?
Ben hesaplamayi yanlis yaptim galiba.
Baymak Elegant Plus'a baktim (9000 BTU), faturayi ikiye katlar diye vazgecmistim.
Yarın fatura kesilecek burdan atıcam hocam. 7 24 mübalağa olsada günde en az 12 saat açıyorum 12.000 kumtel var

Zam gelmeyen bir şey var mı ya?

3-4tlye aldığım kedi konserverleri 10-15tl olmuş. Önceden direkt alırdım indirim kovalamazdım şimdi nerde indirim var diye gözlüyorum siparişi vermeden önce

Keza pantolonlar tshirtler fiyatlar uçtu

Tatillerde evdeki herşeyi kapatıp babamların evine gidiyorum
Şu 10 günlük tatil ilaç gibi oldu, herşeyden %30 tasarruf etmiş olacağım bu ay

İşyerinde maliyet artışından dolayı %90’a yakın zam yapmamız gerekirken henüz %30 civarı ancak yapabildik, zammın tamamı stoklara girdiğinde müşteriler almasa da yapacak birşey kalmayacak

Zaten tasarruflu davranıyorum normalde de daha ne kadar kısabilirim bilmiyorum. Herkes gibi kendimden kıstığım gibi kedimden de kısmak zorunda kaldım. Klozete alıştırdım hiç olmazsa kum parasından yırtayım diye. Geçen ayda daha ucuz bir mamaya geçeyim dedim dokundu hayvana mecbur önceki mamasına geri döndüm. Yaş mamada internetten indirimleri takip ediyorum. Gerçekten geçinmek çok zor. Bu arada vanilatörüm var indiimden aldım 160 lira onu bile havale geçirmediğim sürece açmıyorum açsamda 20 dk

Klima çalıştırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hissedilen sıcaklığın 5 derece civarı altında çalıştırmak.

35 derece hissedilen sıcaklık varken klimayı 18 - 20 de kullanırsan fautra da coşar, klima da kısa süre sonra iç üniteden damlatmaya başlar ve hastalığa da neden olur.. Aynı derece de 25 - 30 arası dikkatli kullandığında gayet verimli kullanabilirsin.

Geri
Üst Alt