Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Dininizi hic bilmiyorsunuz,kusura bakmayin.

Dininize gore oncelik imandadir,imaniniz yoksa .ictiniz,cehennemdesiniz yani.Imaniniz yoksa,isterse cok iyi biri olun,hergun 100 fakiri doyurun 5 para etmez.

Iste ben bunu kabul etmem,varsa bir tanri boyle olmamali;sirf ona inanmiyorum diye bana gucenmemeli.

Senin mantığından yola çıkarsak...

Kafamızda Bir yaratıcı modellemeliyiz...

Senin bu dediğin çok mantıksızca...

İnanmadığın bir yaratıcı bana gücenecek diyorsun...

Hem inanmıyorsun hemde gücenecek diyorsun...

Yahu size birsey dedigim yok.. 2 dua ogrenip kutsal kitabi okuyarak gercek dindar olunmadigi gibi sacma nedenlere dayandiralak da ateizm olusmaz.. Bu islerin bir felsefesi var.. Yuzyilardan beri tartisilagelen bu konuyu Kuran-i Kerimin redif kafiyesi kusursuzdur diyerek yada daha isin felsefesini cozmeden cehennem kavraminindan bir seyler cikarmak duzeysizliktir arkadasim kusura bakma.. Bu konuya birsey yazmayan kucuk uyeleremize mahalledeki dindar takilan kurnaz amca bilgileri gibi genellemelerle dolu seyler ogretmis oluyorsunuz..

İşte olayın temeli tamamen isyanla sınırlıdır. Bu arkadaşın başından bir şey geçmiş herhalde aklı sıra Allah'dan intikam alıyor, yani o öyle zannediyor.

Ateist arkadaşa şunu sormak istiyorum: Sen kendi kendine, tesadüfen mi meydana geldin peki? Bu evren de tesadüfen atomların birbirine çarpmasıyla meydana gelmiştir sana göre?

Tipik bir inancli dusuncesi.Yani size gore,biz inanmayan kesim herseyi tesadufe bagliyoruz.Tesaduf carklinin sadece tekidir,evrim denen bir gercek var,okuyun lutfen.

Ki farz edelim ki sorunuzun cevabini bilmiyorum,herseyi allahin veya tanrinin veya herhangi bir yaraticinin yarattiginin kaniti nedir?

Yahu size birsey dedigim yok.. 2 dua ogrenip kutsal kitabi okuyarak gercek dindar olunmadigi gibi sacma nedenlere dayandiralak da ateizm olusmaz.. Bu islerin bir felsefesi var.. Yuzyilardan beri tartisilagelen bu konuyu Kuran-i Kerimin redif kafiyesi kusursuzdur diyerek yada daha isin felsefesini cozmeden cehennem kavraminindan bir seyler cikarmak duzeysizliktir arkadasim kusura bakma.. Bu konuya birsey yazmayan kucuk uyelere mahalledeki dindar takilan kurnaz amca bilgilerini gibi genellemelerle dolu seyler ogretmis oluyorsunuz..

Felsefi tartışma mı yapmak istiyorsun madem; yaz bakalım derin bir yazı tartışalım.

Tartışma düzeyi o noktadaydı öyle bir şey yazdım. Düzeyini yükselt her türlü burada tartışmaya hazırım. Hele derin düşünceler ortaya atabilirsen sevinirim. Tartışma zaten şu anda benim için işkence gibi geçiyor, bari biraz tatlandıralım.

Tipik bir inancli dusuncesi.Yani size gore,biz inanmayan kesim herseyi tesadufe bagliyoruz.Tesaduf carklinin sadece tekidir,evrim denen bir gercek var,okuyun lutfen.

Ki farz edelim ki sorunuzun cevabini bilmiyorum,herseyi allahin veya tanrinin veya herhangi bir yaraticinin yarattiginin kaniti nedir?

Bak sorularla islamiyet sitesinde gayet net şekilde anlatılmış. Kafana takılan her soruya orda cevap bulabilirsin. Bir alıntıyla cevap vereyim sana:

Bir vagonu diğer vagon çekiyorsa en baştakini kim çekiyor? Bir harf bile katipsiz olmaz iken şu mükemmel insanın ve evrenin sahipsiz olacağını nasıl düşünebiliriz. Ayrıca bir şeyi yapan usta bile, yaptığı şeyin türünden değildir. Örneğin saatı yapan saat türünden, harfi yazan da harf türünden değildir. Şu halde bizi ve evreni yaratan da bizim ve evrenin türünden olmaması gerekir.

Kanıt Kurani Kerimdir :sopa:

Tamam da sende çocukça düşünüyorsun. Cehennem var diye Tanrı'ya inanmıyorum diyorsun. Tanrı'nın adaleti hakkında bir çok felsefi yazı var, sen dini düşünmek istemiyorsan bari felsefi tezleri araştırsaydın. Ufkunu, ve düşünce şeklini geliştirmelisin bence...

Hayir,beni yanlis anladiniz,benim tanriyi reddimin tek nedeni cehennem dusuncesi degil.O kadar kolay mi saniyorsunuz dini terk kararini;o kadar kolay mi cocukluktan baslayip yillarca devam eden telkinleri,tekrarlari,kabulleri bir anda terk etmek.

Ben sadece en basitinden ve sizleri de rahatsiz etmeyecek bir ornek vermek istedim.

Yoksa kurandan da cok ornekler veririm ama o zaman sizler inanciniz geregi size hakaret ettigimi one sureceksiniz,buna eminim;cunku boyle tartismalarda cok bulundum.

Felsefi tartışma mı yapmak istiyorsun madem; yaz bakalım derin bir yazı tartışalım.

Tartışma düzeyi o noktadaydı öyle bir şey yazdım. Düzeyini yükselt her türlü burada tartışmaya hazırım. Hele derin düşünceler ortaya atabilirsen sevinirim. Tartışma zaten şu anda benim için işkence gibi geçiyor, bari biraz tatlandıralım.

Bak sen de farkindasin ne guzel diyorumki bosverin bu duzeydeki tartismayi cunku bu tur tartismalarin sonu ister forumda olsun ister raki masasinda pek mutlu bitmez sen de takdir edersinki..

Bak sorularla islamiyet sitesinde gayet net şekilde anlatılmış. Kafana takılan her soruya orda cevap bulabilirsin. Bir alıntıyla cevap vereyim sana:

Bir vagonu diğer vagon çekiyorsa en baştakini kim çekiyor? Bir harf bile katipsiz olmaz iken şu mükemmel insanın ve evrenin sahipsiz olacağını nasıl düşünebiliriz. Ayrıca bir şeyi yapan usta bile, yaptığı şeyin türünden değildir. Örneğin saatı yapan saat türünden, harfi yazan da harf türünden değildir. Şu halde bizi ve evreni yaratan da bizim ve evrenin türünden olmaması gerekir.

:yenieek::yenieek::animation::animation:

Aman arkadasim,cidden yorumumdan bunu mu cikardin?

Bak sen de farkindasin ne guzel diyorumki bosverin bu duzeydeki tartismayi cunku bu tur tartismalarin sonu ister forumda olsun ister raki masasinda pek mutlu bitmez sen de takdir edersinki..

Bak bende diyorum ki bu tarz tartışmaların düzeyini en yüksek seviyeye çıkaralım ki en azından tartışmanın bir kalitesi olsun. Şimdi bunu tek başıma yapsam buradaki gidişata göre pek farklı bir düşünce atanların olacağını sanmıyorum. Sen madem farkındasın bunun güzel bir fikir ortaya at ki tartışalım.

Kanitin kuran oldugunun kaniti nedir?

Bırak lafı dolandırmayı, demin yazdıklarıma cevap ver.

Güzel bir cevap. Ateistleri dini cevaplar tatmin etmez, bu şekilde ki felsefi cevaplar onlara yeter.

Tabiat anaları vardı bunların. Köşeye sıkıştığı zamanlarda tabiat analarına sığınırlar ama bende inanmıyorum bu arkadaşın bu kadar donanıma sahip olduğuna...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kopyala yapistir yerine varsa dusuncenizi yaziniz.

Ayrica bu kopyaladiginiz yorum mu tanriyi kanitlayacak?

Bu yorum suna benziyor;ota bak,kusa bak,cicege bak....eee?Nasil var oldu bunlar?? Cevap:Allah

Esasen bu yapilan mantik herhangi bir problemin cevabi degildir;isin kolayina kacmaktir,insanin acizligidir.

Evrim diyorum,bilim diyorum;okuyun lutfen,hepsinin cevabi var.

Arkadaslar saat 7 de kalkacagim,malum is var.

Hepinize iyi geceler...

Geri
Üst Alt