Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

ya bırakın kendi haline isteyen inanır isteyen inanmaz tartışarak sonu gelmez bunun herkes inançlara saygılı olsun yeter.

Buna cidden inaniyorsan,cehennemde benim yanimdasin, haberin olsun.

Cunku kuran ayetlerini inkar etmis oluyorsun;kuranin bir cok ayetinde kuranin apacik oldugu ve ozellikle herkesce anlasilmasi icin boyle yapildigi yazilidir.

Bahsettiginiz bilim(!) dallari da allahin dediklerine pek itibar etmeyenlerce varedilmistir.

Dostum, Tefsir diye bir dal var. Daha onu da bilmiyorsun. Neyi kastettiğimi bile anlayamamışsın.

600lü yılların başlarında inen bir kitaptan bahsediyoruz. Bu kitap yıl 2010'da insanlara hitap edebilip, insanların yaşamlarını düzene koyabilmekte ve insanlara yol gösterebilmekte ise ben o kitabın bir insan tarafından yazıldığına inanmam arkadaşım. Zaman kavramı olmayan, geçmişi geleceği bilebilen ve tüm insanlardan daha üstün bir güç tarafından gönderilmiş olmalı ki aradan 1400 yıl geçmesine rağmen bana hitap edebilsin.

Hz. Muhammed'in cinsel hayatından, eşleriyle ilişkilerinden bahsediyor diye Kuran'ı küçümsüyorsun fakat insanlar o ayetlerden biraz ders alabilseler, okuduklarını idrak edebilseler, orada emredilenlere uysalar günümüzde boşanma diye bir şey neredeyse kalmaz.

Ateistim ve Galatasaraylıyım koçum nolmuş? Saçmasapan saptırmayın. Bazı şeyleri çekemiyorsanız tartışmayın açmayın konuyu. Hayatında Kuran okumayanlar müslümanım der savunur, hepsini okumuş ateistlere laf atar.

Valla koçum ben diyecegimi dedim.

tipik ateist.

Hz.Muhammed'in (sav) hayati Hadislerde yazar, Kuranda degil.

Gerci fnerlisin normaldir *kuch* mal * kuch*

Kuranda muhammetin hayati yok, oyle mi?

Esleriyle iliski sirasi bile allah tarafindan kuranda duzenlenmistir;ben inancsizken kurani sizden daha iyi biliyorum.

Esleriyle iliski sirasi bile allah tarafindan kuranda duzenlenmistir;ben inancsizken kurani sizden daha iyi biliyorum.

sen bi b.k bilmiyomusun atıp tutuyosun sadece kendini tatmin ediyosun

Buhari Hadisin'de yaziyor Hz.Muhammed'in özel hayati, Kuran'da degil. Hadislerde Allah tarafindan yollanmadi

Benim bir çok ateist tanıdıklarım oldu, onlarla uzun uzun muhabbetlerim oldu ama hiç biri bu arkadaş gibi değildi. Adamlar en azından mantıklı konuşuyorlar, bu arkadaşta her şeyi Kur'an da gördüm diyor he bir de arada sırada ne alakası varsa evrim diyor başka da bir şey demiyor.

Bu arkadaş ateizmi hava atma aracı olarak, özenti ruhunu tatmin etmek için kullanıyor.

Madem inanclisin,bari inandigin gibi yasa.Inancina gore iftira en buyuk gunahlardan biri.Beni hic tanimiyorsun ama buna ragmen benim ozentilik pesinde kostugumu iddia ediyorsun,yapma bunu.

Madem inanclisin,bari inandigin gibi yasa.Inancina gore iftira en buyuk gunahlardan biri.Beni hic tanimiyorsun ama buna ragmen benim ozentilik pesinde kostugumu iddia ediyorsun,yapma bunu.

İftira atmıyorum, senin 32 yaşında olduğunu sanmıyorum diyorum. Kesin bir yargı yok ortada...

Buhari Hadisin'de yaziyor Hz.Muhammed'in özel hayati, Kuran'da degil. Hadislerde Allah tarafindan yollanmadi

Siz kurani da bilmiyorsunuz;dediklerimin hepsi kuranda yaziyor,hem de fazlasiyla.

Isterseniz gece yazarim,simdi cikicam,iyi aksamlar herkese.

Her müslüman,kuranı okuduktan sonra bu kitabı okumalıdır.Hem kendi dini için,hemde ülkemiz için.

allah-ile-aldatmak.gif

Isterse delinin teki olayim,kime ne?

Ben kurandan ayetler yazdim,sizler ondan bahsedin.

Biz seninle Allah var-yok tartışması mı yapıcaz? Ayetlerin açıklamalarını pek çok sitede bulabilirsin. Sana ayet açıklayıp zamanımı boşa harcamak istemiyorum çünkü fikirlerin sabit, düşüncelerin sığ.

Bilime ve bilimsel düşünceye sonuna kadar güvenen biri olarak, bilim ve teknolojide yaşanan bunca gelişmeye ve ilerlemeye rağmen insanoğlunun çözemediği ve belki de hiç çözemeyeceği birçok sorun olduğunu düşünüyorum. Elbette bilim ilerleyecek, bu zamana kadar olamaz denilen ya da hayal bile edilemeyen bir çok şey gerçekleşecek ama yine de insanoğlunun iradesi dışında meydana gelen ( ölüm gibi ) çoğu şey aydınlatılamayacaktır.. İnsanoğlunun birçok konuda aciz bir varlık olduğunu kabul etmeyen ve ölümsüzlüğün bile birgün gerçekleşeceğini düşünenlerden, bundan önce yaşamış milyarlarca insan için de bir kıyak yapmalarını rica ediyorum..

İslam'a laf atarak ateist olduğunuzu duyurma gibi bir meramınız olmasın. Tamam ateistseniz bunu yaşayın(inşallah inanmak size de nasip olur) bunda bir sıkıntı yok zaten. Sıkıntı sırf ateistsiniz diye İslam'ı hor görmenizde. İslam'a inananları kara cahillikle, örümcek beyinlilikle suçlamanızda. Bunu yaparken de saygı beklemenizde. İslam'ı eleştirirken saygı göstermeden, hunharca eleştireceksiniz ama aynı zamanda saygı bekleyeceksiniz. Abes ile iştigal ediyorsunuz..

Biraz gelişmiş, batılı ateistleri örnek alın kendinize. Ateist olduğunuzu kanıtlamak zorunda değilsiniz. Bunu bilin. Ayrıca, kimse sizin sığ mantığınızla İslam'ı terk etmiyor yahu. Bunun farkına varın artık. Temennim şudur: Allah ateizme gönül vermişleri hidayete erdirsin. Onlara hak yolunu nasip etsin.. Bizlerin nefsimize hakim olmamıza yardım etsin..

Geri
Üst Alt