Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

evrim teorisi sacmaliktir

allah her seyi yoktan var etti

kalp gözü acik olan anlar

Modern bilim dünyasında Kanun diye birşey yoktur artık.. Teori bir kuramın çıkabileceği en yüksek mertebedir şaun ve bundan dolayı teori=20.yy'da kanun..

ALLAH insanı birden yaratmışım diyor Kur'anda siz hala maymunda geldik veya gelmeye çalıştık diyorsunuz...

Müslümanım diyen birisi Maymundan geldim demez...

Bunu derse Müslümanım diyemez...

Çünkü ALLAH'ın ayetini inkar eder...

Sen hala Evrim olabilir yok kabul edilebilir demiştir...

Evrime somut bir örnek yok ki...

Şu insanlar ne meraklı şempanzeden gelmeye yahu...=))

Not:Sözüm asla buradakileri hedef almamıştır...

ALLAH insanı birden yaratmışım diyor Kur'anda siz hala maymunda geldik veya gelmeye çalıştık diyorsunuz...

Evrim maymundan geldik demez bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma lütfen. Evrime takır takır somut örnekler de vardır fakat siz sadece kendi pencerenizden bakmaktasınız dünyaya.. Evrim bir gerçektir..

:animation: :yenieek: :007:

bir insan bir iki saatini dogada gecirmesi yeterlidir,allahin varligina inanmasi icin

Evrim maymundan geldik demez bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma lütfen. Evrime takır takır somut örnekler de vardır fakat siz sadece kendi pencerenizden bakmaktasınız dünyaya.. Evrim bir gerçektir..

Evrimin gerçekliğine dair somut bir veriniz belgeniz var mı...?

En son evrimin en büyük kanıtı dedikleri on tane hayvandan oluşmuş bir kuş türüydü...

Hayır eskilere kakalayabilirler araştırma kısıtlı ama şimdiye nasıl kakalayacaklar...

Ayrıca Maymundan geldiklerini ben değil Evrimciler Darwinistler ve Materyalistler idda eder...=))

bir insan bir iki saatini dogada gecirmesi yeterlidir,allahin varligina inanmasi icin

Daha fazla tartışmayacağım bunu sizlerle çünkü bilimsel olarak hiçbir şeyden haberiniz yok yani farklı sikletlerdeyiz.. Sadece diyeceğim şudur sizlere; evrim 2. dünya yuvarlaktır vakasıdır.. Bir gün elbet herkes kabul edecektir evrimi, dünyanın yuvarlak oldugunu kabul etmek zorunda kalan dindar yobazlar gibi. Skolastik düşünceler her zaman yenilgiye mahkumdur..

Evrimin gerçekliğine dair somut bir veriniz belgeniz var mı...?

En son evrimin en büyük kanıtı dedikleri on tane hayvandan oluşmuş bir kuş türüydü...

Hayır eskilere kakalayabilirler araştırma kısıtlı ama şimdiye nasıl kakalayacaklar...

Ayrıca Maymundan geldiklerini ben değil Evrimciler Darwinistler ve Materyalistler idda eder...=))

Etmez işte kardeşim hangi kaynaktan okuyorsun bunu onu söyle bana sinirlendirme insanı.. Harun Yahya okuyup bana bilmişlik taslamayın.. Yalancının, hilebazın dini uygularla insanları sömürenlerin oyuncagı olmaya devam et.. Evrim hiç bir zaman maymundan geldik dememiştir.. Maymunlarla atamız ortaktır demiştir ama siz bu saçma bilgileri nereden alıyorsunuz onu merak ediyorum?

Daha fazla tartışmayacağım bunu sizlerle çünkü bilimsel olarak hiçbir şeyden haberiniz yok yani farklı sikletlerdeyiz.. Sadece diyeceğim şudur sizlere; evrim 2. dünya yuvarlaktır vakasıdır.. Bir gün elbet herkes kabul edecektir evrimi, dünyanın yuvarlak oldugunu kabul etmek zorunda kalan dindar yobazlar gibi. Skolastik düşünceler her zaman yenilgiye mahkumdur..

ALLAH nurunu tamamlayacaktır...

ALLAH mutlak galip gelendir...

Ayetleri işte tam bu noktadaki durumlar için önerilmiştir...

Evrim koca bir yalandır...

Tespit edile edile herşeyleri açığa çıkmıştır...

Yüce ALLAH bir canlıyı yaratmak istediğinde o canlıyı önce başka bir yaratık olarak yaratmaz...

O "Ol" der ve Olur...

Evrim hiçbirzaman kabul edilmeyecektir...

İslamın hakim olduğu hiçbir coğrafyada Evrim Teorisi kabul edilmez...

Eğer bunları söylediğim için benide yobaz olarak nitelendireceksen nitelendir...

Evet Evrime inanmıyorum...

Çünkü geçerli bir sebep göremiyorum...

Ayrıca bunun Galileo'nun iddası ile uzaktan yakından alakasıda yoktur...

İkisi farklı durumdur...

Birisi gerçektir...

Tespit edilmiş gerçekliği onaylanmış ve keşfedilmiştir...

Evrim ise gerçekleşmeyecek bir olaydır...

ve Darwin diye bir bilimadamının ortaya attığı bi teoridir...

Etmez işte kardeşim hangi kaynaktan okuyorsun bunu onu söyle bana sinirlendirme insanı.. Harun Yahya okuyup bana bilmişlik taslamayın.. Yalancının, hilebazın dini uygularla insanları sömürenlerin oyuncagı olmaya devam et.. Evrim hiç bir zaman maymundan geldik dememiştir.. Maymunlarla atamız ortaktır demiştir ama siz bu saçma bilgileri nereden alıyorsunuz onu merak ediyorum?

Arkadaşım Kur'an-ı Kerimde ALLAH sizi topraktan yarattım diyor...

Sen hala Maymundan geldik diyen bir teoriyi savunuyorsun...

Banane Harun Yahya'dan çok şükür Aklımız yerinde kendi fikirlerimizi öne sürebiliyoruz...

Ayrıca Sinirlensen nolur...

Ateş olsan Cürmüm kadar yer yakarsın...;)

dindar yobaz ne demek ya, saygısızlık yapmayalm inananlara karsındakı insanın fikrini benimsemiyosan sizin gibi dindarlar dersin olur biter

Dünyanın yuvarlak olmadığına zamanında inanmayanlara dedim o yobazı zaten rahat olun.. Alemdar Bey farklı şey değil aynı şeylerdir.. İkiside ortaya çıktığı zaman diliminde içinde bulunan toplumun inancına ters düşmektedir, ikiside bilimsel olarak ispatlansa da inançlara ters düştüğü için kabul edilmemiştir.. Dünyanın yuvarlak olması nasıl kabul edildiyse evrim de edilecektir çünkü gerçektir..

sen bilirsin

emaneti teslim ettikten sonra kim maglup görecegiz

art niyetli yazmiyorum renkdas ama sizlere cok üzülüyorum

aldigin nefesteki mucizeyi/yaratilisi idrak etmek bile allaha kanittir

Aklın almayacak bir şey yok. :) Gayet basit.

İlk verdiğin ayette;

Zina edene ceza tatbik edilirken nasıl bir yöntem uygulanacağı Fıkıh kitaplarında açıklanmıştır(Ben bilemem bunu):

BİRİNCİSİ: Değnek iri olmayacak, çöp gibi çok basit de olmayacak, parmak kadar düz ve budaksız olacak.

İKİNCİSİ: Vuran kimse vururken en son omuzu hizasına kadar kaldıracak ve omuzundan arkasına aşırtmayacak,

ÜÇÜNCÜSÜ: Çıplak vücuda vurulmayacak, fakat kürk gibi kalın elbise varsa çıkarılacak. Rivayet edilir ki, Ebu Ubeyde b.Cerrah'a had cezası için bir adam getirildi, adam gömleğini çıkarmya başladı ve "Benim şu günahkar vücudum dövülürken üzerinde gömlek bulunması uygun değildir" dedi, Ebu Ubeyde gömleğini çıkarmasına izin vermeyin, dedi ve o şekilde dövüldü."

Zina, Gerek sıhhi, gerek tabii, gerek ahlaki, gerek hukuki, gerek ictimai hangi yönden düşünülürse düşünülsün zina çok zararlı, Çirkin bir günahtır.

3.Ayette yoruma gayet açık yahu. Nasıl anlamıyorsun? Arz-namus söz konusu. 53. Ayet tefsiri- "Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe peygamberin evine girmeyin..." Orada ayetin anlatmak istediği durum istisnai. Değinmek istediği konu farklı. Sohbete izinsiz girmeyiniz diyor. Yaahu anla işte ya.. Karşısındaki bir peygamber. O bunları konuşmaktan utanıyor. Bu kadar zormu bu ayetleri yorumlamak. Benim karşıma başka başka ayetler servis etme şimdi. Damdan düşer gibi. Çok merak ediyorsan git bir Prof.Dr' sana teker teker açıklasın. Bellki hem hidayetede erersin. :yenieek:

Yok ya sen beni baştan yanlış anlamışsın..Ben ateist değilim hemen vurma..:D Bana değiştirilmiş gibi geliyor Kuran. Yani tüm insanlığa binlerce yıl rehberlik edecek bir kitapta bu tip şeylerin yazması saçma geliyor..Zaten yıllar sonra kitap haline getirildi..Herkes farklı bir kısmını ezberledi yanlış bilmiyorsam düzelt yine..70 ila 700 arasında hafız olduğunu okumuştum..Bana burada biraz aksaklık varmış gibi geliyor..Sen bir şeyi çok iyi ezberlesen de yıllar sonra bir kısmını yanlış hatırlayabilirsin. Arada aklıma takılan kısımları da buna yoruyorum...Bunun dışında dinle ilgili bir sıkıntım yok..:)

İnsanların evrim geçirmediğini iddaa eden arkadaşlar kaç kere insanların tarihini okudunuz.? (internetten değil) İnternet çıktı çıkalı herkez bilgili, kültürlü oldu nedense. Şuan ki biz insanlara ne denir, ilk insana ne denir bilmiyor çoğumuz. Ben illa insanlar maymundan geldi demiyorum ama, bilime çoğunuz maalesef Allah'sız, dinsiz gözüyle bakılması çok yanlış. Bilim olmasa şu sizler internette bunları nasıl savunurdunuz ya dumanla, yada kuşların ayağına bağlanmış notlar ile. ;)

Şimdi tüm insanlığa yol göstermesi için gönderilen bir kitapta niye Ebu Leheb'le bu kadar uğraşılır bunu anlayamıyorum..Ateist felan değilim ama Kuran'ın değiştirildiğini düşünüyorum..Yanlış bilmiyorsam 1000'e yakın hafız Kuran'ın farklı farklı yerlerini ezberlediler ve yıllarca akıllarında tutarak Kuran'ı bir kitap haline getirdiler.. İşte burada bence hafızlardan biri Ebu Leheb'e düşmanmış..O yüzden böyle bir hainlik yapmış..

1. ebu leheb'in iki eli kurusun! kurudu da.

2. malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. o, alevli bir ateşte yanacak.

4. odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Yoksa Allah bize niye Leheb'e olan öfkesini anlatsın..Gerçekten anlamlandırmakta zorluk çekiyorum..Değiştirilmiş olması dışında bir şey gelmiyor aklıma..

elleri o anda kurumadiysa da simdiye coktan kurumus kisi..talihsizdir..kainati yaratan kuvvet kendisine beddua etmistir

koskoca allah adama lakap takar mi? takmis iste.. koskoca allah peygamberin evine gelen ziyaretcilere kafayi takiyor buna mi takmayacak..ama bir kitabin degerli sayfalarini bunlara harcarken mesela namaz nasil kilinir anlatmiyor kuranda..

1400 yil sonra sacmaligi goren insanlar..kucuklukten ogretilen dinden de vazgecemeyecekleri icin alegori lan o diyerek cooook zorlama yollara girmis, yorgun dusmusler..alev sahibi bir atese girecekler icin geliyor.. karisi da ortak olarak alinsin o manaya gelir..bu sekilde butun kurani istediginiz gibi bastan yazabileceginizi biliyor musunuz? peygamber bile olabilirsiniz..

(bkz: alegori)

Kafam karışık, evet..

Şimdi tüm insanlığa yol göstermesi için gönderilen bir kitapta niye Ebu Leheb'le bu kadar uğraşılır bunu anlayamıyorum..Ateist felan değilim ama Kuran'ın değiştirildiğini düşünüyorum..Yanlış bilmiyorsam 1000'e yakın hafız Kuran'ın farklı farklı yerlerini ezberlediler ve yıllarca akıllarında tutarak Kuran'ı bir kitap haline getirdiler.. İşte burada bence hafızlardan biri Ebu Leheb'e düşmanmış..O yüzden böyle bir hainlik yapmış..

1. ebu leheb'in iki eli kurusun! kurudu da.

2. malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. o, alevli bir ateşte yanacak.

4. odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Yoksa Allah bize niye Leheb'e olan öfkesini anlatsın..Gerçekten anlamlandırmakta zorluk çekiyorum..Değiştirilmiş olması dışında bir şey gelmiyor aklıma..

Ebu Leheb Hz. Muhammed'in amcasıdır ve ona en çok çektiren isimlerin başında gelir. Ebu Leheb'in Peygamberimize yaptığı çirkin eylemlerden ötürü, Allah kendisine beddua niteliği taşımak adına bu ayetleri indirmiştir.

Sorun o değil ki.. Sonuçta Hz. Muhammed'e çok çektiren bir sürü kişi var..Ama böyle bir sure olması hakkında garip geliyor bana..Yani Allah bir kuluna niye bu kadar öfke duysun..Bir marangoz yaptığı masaya kızabilir mi? Çok mu sığ düşünüyorum Adem?:)

Geri
Üst Alt