Aklın almayacak bir şey yok.

Gayet basit.
İlk verdiğin ayette;
Zina edene ceza tatbik edilirken nasıl bir yöntem uygulanacağı Fıkıh kitaplarında açıklanmıştır(Ben bilemem bunu):
BİRİNCİSİ: Değnek iri olmayacak, çöp gibi çok basit de olmayacak, parmak kadar düz ve budaksız olacak.
İKİNCİSİ: Vuran kimse vururken en son omuzu hizasına kadar kaldıracak ve omuzundan arkasına aşırtmayacak,
ÜÇÜNCÜSÜ: Çıplak vücuda vurulmayacak, fakat kürk gibi kalın elbise varsa çıkarılacak. Rivayet edilir ki, Ebu Ubeyde b.Cerrah'a had cezası için bir adam getirildi, adam gömleğini çıkarmya başladı ve "Benim şu günahkar vücudum dövülürken üzerinde gömlek bulunması uygun değildir" dedi, Ebu Ubeyde gömleğini çıkarmasına izin vermeyin, dedi ve o şekilde dövüldü."
Zina, Gerek sıhhi, gerek tabii, gerek ahlaki, gerek hukuki, gerek ictimai hangi yönden düşünülürse düşünülsün zina çok zararlı, Çirkin bir günahtır.
3.Ayette yoruma gayet açık yahu. Nasıl anlamıyorsun? Arz-namus söz konusu. 53. Ayet tefsiri- "Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe peygamberin evine girmeyin..." Orada ayetin anlatmak istediği durum istisnai. Değinmek istediği konu farklı. Sohbete izinsiz girmeyiniz diyor. Yaahu anla işte ya.. Karşısındaki bir peygamber. O bunları konuşmaktan utanıyor. Bu kadar zormu bu ayetleri yorumlamak. Benim karşıma başka başka ayetler servis etme şimdi. Damdan düşer gibi. Çok merak ediyorsan git bir Prof.Dr' sana teker teker açıklasın. Bellki hem hidayetede erersin. :yenieek: