Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Hangi tesadüf.. Hadi tesadüf var diyelim; kardeşim belki o tesadüf dediğimiz şeyi sağlayan Tanrı.. Hani Tanrı'nın gücü herşeye yetiyordu, küçücük bir tesadüfü sağlayamayacak mı? Dostum şartlamışsınız kendinizi.. Okullarımızda Evrim Teorisi anlatılmıyor bile anlatılırsada saçma genellemelerle anlatılıyor.. Evrimi kabul etmek Allahsizlıktır kanısını sağlayan dindarlara lanet olsun..

ne? :confused:

Evrimin birtürlü açıklamayadığı birşey var oda nedir biliyormusun umut kardeş;duygu ve his.Mesela atıyorum annelik duygusu,insanlarda olduğu gibi hayvanlardada annelik duygusu vardır.Mesela bir aslan aç kaldığında neden kendi yavrusunu yemiyor? yada neden başka hayvanların yavrusunu yiyorda kendi yavrusunu yemiyor?bu annelik duygusu nerden geliyor?.Yada şöyele bir örnek daha veriğim ,bir aslan yakaladığı avını boğarak öldürüyor,neden?neden boğrak öldürüyor?direk parçalasa ya,yoksa hayvan acı çekmesin diyemi boğarak öldürüyor?madem öleyse bu düşünce nerden geliyor?

Bana bunların cevabını verebilirmisin???????????????????*

İçgüdü bunlar Fatih. Beyin tarafından yönetiliyor. Orayı çıkartsak kendi yavrusunu da yer:)

Bence Umut şunu diyor, yanlışsam düzelt:D

"Bir de Kur'an da neden bu şekilde anlatılmamış o zaman deniyor. Öyle anlatılsa o dönem insanlarından hangisi anlayabilir ki? Evrim, yok ara geçiş yok atom, enerji..."

o dönem ne demek abi,kur'an her zamana hitap eden bi kitap,zaman geçtikçe ayetlerin anlamında neler gizli oldugunu anlıyosun,arapçaya boşuna zengin dil demiyolar

Dünyanın yuvarlak olmasıyla nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun? Uzay mekiklerinin çektikleri resimlerle zaten ispatlanmış bir mevzu bu. Evrime beni inandırabilecek bir kaynak yok.

Uzaydan fotoğraflar kaç yy yıl sonra çekildi farkındamısın? Aynı şeydir efenim..

@Kadi Sefa Bey her zaman her görüşün karşıtları vardır.. 1982 yılındaki bir söyleşi bu ve bu adamı şimdi bulup konuşmayı çok isterim..

@Can Akkaya kardeşim Türkçe yazdım sanıyorum nesini anlamadınız..

o dönem ne demek abi,kur'an her zamana hitap eden bi kitap,zaman geçtikçe ayetlerin anlamında neler gizli oldugunu anlıyosun,arapçaya boşuna zengin dil demiyolar

Belki anlamamız gereken budur:) Bu konular beni aşar yahu, ama sonuçta o dönemki insanlara bunları anlatamazsın bence.

Bende o içgüdüyü soruyorum renkdaş zaten:)o içgüdü nasıl evrimlkeşmiş onu merak ediyorum:)

Kendi yavrunu korumazsan soyun devam etmez. Bu yüzden koruyordur, birşey olduğunda hissediyordur.Öldürme kısmına gelince, boğazına saldırdığında direk ölür, debelenirken kör falan edemez seni(bunlar olur). En savunmasız yerdir boğaz. Yandan saldırsan boynuzlar, arkadan saldırsan çifteler, kafadan girsen direk ölürsün. Tabii bunlar bizon, buffalo gibi dirençli hayvanlar için geçerli. İşte bu tarz adaptasyonlar daha sonra yerleşir, böyle tehliklerin mevcut olmadığı geyik, karaca gibi hayvanlar için de uygulamaya başlar avcı. Hepsini şu anda yazdım:D

Ben anlamıyorum arkadaş. Niye bilimsel, dinsel, evren hakkındaki gizemli konuların hepsi "Ateizm, inananlar, i inanmayanlara, evrim,kur-an ayetlerine" dönüyor. Kafayı yiyeceğim!. Yaranız mı var gocunuyorsunuz, bakın dalganıza.

Şimdi tüm insanlığa yol göstermesi için gönderilen bir kitapta niye Ebu Leheb'le bu kadar uğraşılır bunu anlayamıyorum..Ateist felan değilim ama Kuran'ın değiştirildiğini düşünüyorum..Yanlış bilmiyorsam 1000'e yakın hafız Kuran'ın farklı farklı yerlerini ezberlediler ve yıllarca akıllarında tutarak Kuran'ı bir kitap haline getirdiler.. İşte burada bence hafızlardan biri Ebu Leheb'e düşmanmış..O yüzden böyle bir hainlik yapmış..

1. ebu leheb'in iki eli kurusun! kurudu da.

2. malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. o, alevli bir ateşte yanacak.

4. odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Yoksa Allah bize niye Leheb'e olan öfkesini anlatsın..Gerçekten anlamlandırmakta zorluk çekiyorum..Değiştirilmiş olması dışında bir şey gelmiyor aklıma..

Kafam karışık, evet..

Ebu Leheb peygamberimizin amcasıydı. İslam düşmanıydı kendisi. Peygamberimize ve mazlum müslümanlara büyük eziyeler çektirmiştir. Bu kadar kötü birisinin Kuran-ı Kerim'de neden isminin geçtiğini sorgulayamayız.

Ayrıca Kuran'ın değiştirilemeyeceği ve bizzat yüce yaratıcı Allah tarafından korunacağını bildiren ayetler vardır.

(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

(Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.)
[Hicr 9]

(Kur’an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından
[hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42]

Sen de baksana dalgana niye kafayı yiyorsun?:asd:

Ben anlamıyorum arkadaş. Niye bilimsel, dinsel, evren hakkındaki gizemli konuların hepsi "Ateizm, inananlar, i inanmayanlara, evrim,kur-an ayetlerine" dönüyor. Kafayı yiyeceğim!. Yaranız mı var gocunuyorsunuz, bakın dalganıza.

birbirleriyle bağlantılı konular, normaldir Özerk :D

yep

Ebu Leheb peygamberimizin amcasıydı. İslam düşmanıydı kendisi. Peygamberimize ve mazlum müslümanlara büyük eziyeler çektirmiştir. Bu kadar kötü birisinin Kuran-ı Kerim'de neden isminin geçtiğini sorgulayamayız.

Ayrıca Kuran'ın değiştirilemeyeceği ve bizzat yüce yaratıcı Allah tarafından korunacağını bildiren ayetler vardır.

(Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

(Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.)
[Hicr 9]

(Kur’an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından
[hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42]

Kur'an-ı Kerim'in orjinal dili nedir? Yani Hz. Muhammed yaşadığı yıllarda hangi dili konuşuyordu?

Sen de baksana dalgana niye kafayı yiyorsun?:asd:

Arkadaşım, sen ne her konuda karşıma çıkıyosun? Daha önce seninle kapanmamış bir hesabımmı var. Her yere denk geliyorsun? Yüz yüze tanışıklılığımız mı varda üstüne vazife olmayan yazılarıma yorum yapıyorsun.. Hayret bir şey !

Arkadaşım, sen ne her konuda karşıma çıkıyosun? Daha önce seninle kapanmamış bir hesabımmı var. Her yere denk geliyorsun? Yüz yüze tanışıklılığımız mı varda üstüne vazife olmayan yazılarıma yorum yapıyorsun.. Hayret bir şey !

internet aleminde yazıyosun üstüne vazife ne demek çözemedim:D yoruma açık değil mi

Celallenme yahu:) Ne kadar agresifsin...

Bu Özerk denen arkadaşlar aramızda harbiden kapanmamış bir hesabımız var. Yazsam buraya, koparsınız. Ama üşeniyorum, sen yazsana kardeş?

Geri
Üst Alt