EYT Konusunu Destekliyor musunuz?

Rakamlara tam hakim değilim ama sanıyorum bu EYT ile birlikte yaklaşık 15 milyon civarı emekli olacak.

Bu inanılmaz bir rakam ve aşırı bir gider.

Battı balık yan gider!

Türkiye’de 2000 öncesi çok karanlık.

Ehliyet sınavına dahi girmeden kahvede isim yazıp ehliyet alanlar mı dersin. Şirketin adını dahi telafuz etmeden Sigorta girişi yapılanlar mı dersin.

Kanunları kendi döneminin çıkarlarına göre çıkaran bir kuşak.

+60 kitlenin büyük bir kısmı bana göre ülkeye ciddi zararlar vermiş. Devletin eht yi karşılacak gücü falan yoktur.

Sırf seçim için böyle bir yola gidilir ise enflasyon daha da beter bir hal alır. Pandemi de bile 500-600 lira kira desteği veren bir ekonomiden bahsediyoruz.

Bu işe girilirse geri dönülemez tamiri mümkün olmayan bir karar alınmış olur. Her ay devlet maaşları karşılayabilmek için tonla para basar iki sene de 10.000 bin lira bandlodlar normal bir hal alır.

Eyh bekleyen mi var ? Çalışmak mı istemiyorsun yoksa beleşten para almak mı? Sen 40 yaşında emekli ol biz köpek gibi 60 yaşına kadar çalışıp vergimiz ile senin maaşını karşılayalım. Oldu beee

Bakın çok açık net söylüyorum bu EYTyi destekleyen varsa( EYT piyangosu vuranlar hariç tabi ki ) kafasına sıçayım..
Ulan ne kadar tanıdığım ipsiz sapsız bir boka yaramayan adam varsa EYT kovalıyor. Kazara bir sigorta girişi yaptırmış 50 tane iş değiştirmiş adamlar prim günü hesabı yapıp beleş emeklill olacak..
Bu biz gençlere kufretmektir siz çalışın lan eşek gibi benim babalar gibi 10-15 milyon yeni comarim olacak zaten sizden bir hayır yok mesajıdır ..
Herif 20 yıllık çalışma hayatının yarısını yatarak avel avel gezerek işvereni çıldırtacak geçirmiş emekli olacak biz 40 sene it gibi çalışıp prim ödeyeceğiz sokayım böyle adalete.. Geçmişte yapılan saçmalıkları( 40 yaşında ülkenin sırtına kambur olan emeklileri ) bana örnek olarak getirmeyin söverim..

Bu olay, bize 60 küsür yaşında emekliliği hak görenlerin beleş para yiyecek olmasıdır.

kesinlikle desteklemiyorum. 40-45 yaşında insan emekli mi olur? saçmalık ötesi bu. bunu kabul etmek bir sonraki neslin sırtına bir ton borç yüklemektir.

Benim Türkiye'deki dedem zamaninda 49 yasinda emekli olmus.

Şimdi bende eyt kapsamındayım ve sanırım 43 yaşında emekli olucam kapsamda olmasam bende desteklemezdim
neticede 40 lı yaşlarda emeklilik saçma sapan birşey ama tabi banada vurduğu için sesimi etmiyorum :)
yasa çıktıktan sonra çalışmayıda bırakıp bir ege kasabasına yerleşeceğim tüm planlarıda yaptım

darısı diğer arkadaşların başına demek düşüyor

Eyt durumu bir çok şeye etki ediyor. Ayrıca 45-48 yaşında emekli olma hayalide çok saçma. Özel sektör özellikle teknik elemen açığından dolayı eyt kapsamındaki kişilerle devam etme taraftarı. Bu başka sorunlarınlarada yol açıyor. Alttaki kişilerin yükselme umutlarını da çalıyor. Ekonomik olarak gelecek kulfette biz çalışanlardan fersah fersah çıkarılacaktır. 55 üstü kişiler emekli edilip kesinlikle üretim sektöründe calistirilmamalidir. Ayrıca Türkiye şartlarında ben ve benim gibi 65 yaş sınırına takılanlar içinde ayrı bir düzenleme şart. Zaten yakında meslek liselerinin staj süreleri içinde yangın cikar

Ben eski EYT liyim 7 sene bekledim 4 sene önce emekli oldum.Ben ve benim gibilerin suçu neydi biz niye o kadar bekledik.
Emekli olunca baş göğe ermiyor akmıyor ama damlıyor misali.

Geri
Üst Alt