Cevap: Ezel

Birden fazla son cekmisler gibi.

"Yarın Ezel'in Son Bir Oyunu Var"

Dizinin, bugüne kadar yapılmamışı yapan senaristleri bir değerlendirme yaptı ve final bölümüyle ilgili ipuçları verdi.

Bundan iki sene önce hayatımızı Ezel diye bir dizi girdi. O güne kadar yapılmış diziler içinde en farklısıydı. Farkı da senaryosunda saklıydı. Tek bir başrolü yoktu Ezel'in. Bir proje olarak Ezel (Kenan İmirzalıoğlu) karakterinin yanı sıra Dayı (Tuncel Kurtiz), Eyşan (Cansu Dere), Kerpeten Ali (Barış Falay), Cengiz (Yiğit Özşener), Kenan Birkan (Haluk Bilginer), Tefo (Sarp Akkaya) ve daha nice karakter, hikayeleriyle başlı başına birer efsaneydi. İkinci sezonun sonuna doğru yavaş yavaş ölümler başladı. Son olarak Eyşan gitti. Ve Ezel yarın, son bir 'oyun'la aramızdan ayrılıyor. Bunu biz değil, dizinin, kendileri de efsane olan senaristleri söylüyor. Kerem Deren ve Pınar Bulut'la bir araya geldik ve Ezel'i uğurladık...

- Ezel yarın bitiyor. Ne hissediyorsunuz?

- Kerem Deren: Rahatlamış hissediyoruz. Çünkü uzun ve çok meşakkatli bir işti. İki gün önce her şeyiyle bitti bizim açımızdan. Ben bayağı mutlu kalktım.

- Pınar Bulut: Ben tam idrak edemedim henüz. Özellikle final, çok özendiğimiz bir bölümdü. Ben uzun bir süre tatil yapacağım ama...

- Neydi izleyiciyi bu kadar çarpan şey bu dizide?

- P.B: Ezel bizim için bir iş değildi. Bizdik Ezel. Ezel'i yazıyor olmadık yani. Ne yapıyorsun diye sorana 'Ezel yapıyoruz,' diyorduk.

- Bunun dışında senaryo tekniği de farklıydı tabii...

- K.D: Evet, öyleydi ve zorlayıcı bir tekniği vardı. Ama Türkiye'ye ait özel de bir sebebi var bunun. Sonuçta Türkiye'de senaryo zanaat olarak yapılan bir iş değil. Çok güzel yazan insanlar var tabii ama 'senaryo' yazan insan çok az. O yüzden de matematiğine uygun, kurgusu önemli olan bir şey yazdığınızda farklı oluyor aslında.

- Finale giderken nasıl bir denge gözettiniz?

- K.D: Başladığı gibi bitmesine özen gösterdik. Çünkü aslında bizi ilgilendiren, başlangıçtaki Ömer, Cengiz, Eşyan ve Ali'nin arasındaki dertti. Onların hesabıyla bitmesi gerektiğini düşündük. Kenan Birkan'ın daha önce ölmesinin temel nedeni, başa dönebilmekti.

- Ezel izleyicisine dair ne dersiniz...

- P.B: Benim çok ilgimi çeken bir şey var. Ezel izleyicisi bir şekilde mutlu son istemiyor.

- K.D: Ezel yazarı istemiyor zaten. Ben Ezel'in 'mutlu' bir sonu olabileceğini düşünmüyorum. Her hikayenin kendi doğası var. Ezel ve Eyşan aşkının platonik tarafı çok kabul edildi. Ama gerçekleşen tarafı kabul edilmedi.

- P.B: Fakat Ezel'in, bir bakış açısıyla bir mutlu sonu var.

- Ama klasik anlamda mutsuz son, öyle mi?

- P.B: Bilmem. Seyirciye bağlı. Zaten bir soruyla bitiriyoruz. O da önemli bir soru.

- Çok kişi öldü ama Tefo biraz harcandı sanki.

- P.B: Adam hayatı boyunca harcanmış. Ona öyle bir son, kendi hikayesi içinde tutarlı aslında ama benim de canımı acıttı.

- Ezel oyuncu bir adam. Son bölümde ne olacak?

- K.D: Son bölümde de bir oyun oynuyor.

- P.B: Ama alıştığınız gibi bir oyun değil. Daha içli bir oyun.

Sabah

"Yarın Ezel'in Son Bir Oyunu Var"

Dizinin, bugüne kadar yapılmamışı yapan senaristleri bir değerlendirme yaptı ve final bölümüyle ilgili ipuçları verdi.

Bundan iki sene önce hayatımızı Ezel diye bir dizi girdi. O güne kadar yapılmış diziler içinde en farklısıydı. Farkı da senaryosunda saklıydı. Tek bir başrolü yoktu Ezel'in. Bir proje olarak Ezel (Kenan İmirzalıoğlu) karakterinin yanı sıra Dayı (Tuncel Kurtiz), Eyşan (Cansu Dere), Kerpeten Ali (Barış Falay), Cengiz (Yiğit Özşener), Kenan Birkan (Haluk Bilginer), Tefo (Sarp Akkaya) ve daha nice karakter, hikayeleriyle başlı başına birer efsaneydi. İkinci sezonun sonuna doğru yavaş yavaş ölümler başladı. Son olarak Eyşan gitti. Ve Ezel yarın, son bir 'oyun'la aramızdan ayrılıyor. Bunu biz değil, dizinin, kendileri de efsane olan senaristleri söylüyor. Kerem Deren ve Pınar Bulut'la bir araya geldik ve Ezel'i uğurladık...

- Ezel yarın bitiyor. Ne hissediyorsunuz?

- Kerem Deren: Rahatlamış hissediyoruz. Çünkü uzun ve çok meşakkatli bir işti. İki gün önce her şeyiyle bitti bizim açımızdan. Ben bayağı mutlu kalktım.

- Pınar Bulut: Ben tam idrak edemedim henüz. Özellikle final, çok özendiğimiz bir bölümdü. Ben uzun bir süre tatil yapacağım ama...

- Neydi izleyiciyi bu kadar çarpan şey bu dizide?

- P.B: Ezel bizim için bir iş değildi. Bizdik Ezel. Ezel'i yazıyor olmadık yani. Ne yapıyorsun diye sorana 'Ezel yapıyoruz,' diyorduk.

- Bunun dışında senaryo tekniği de farklıydı tabii...

- K.D: Evet, öyleydi ve zorlayıcı bir tekniği vardı. Ama Türkiye'ye ait özel de bir sebebi var bunun. Sonuçta Türkiye'de senaryo zanaat olarak yapılan bir iş değil. Çok güzel yazan insanlar var tabii ama 'senaryo' yazan insan çok az. O yüzden de matematiğine uygun, kurgusu önemli olan bir şey yazdığınızda farklı oluyor aslında.

- Finale giderken nasıl bir denge gözettiniz?

- K.D: Başladığı gibi bitmesine özen gösterdik. Çünkü aslında bizi ilgilendiren, başlangıçtaki Ömer, Cengiz, Eşyan ve Ali'nin arasındaki dertti. Onların hesabıyla bitmesi gerektiğini düşündük. Kenan Birkan'ın daha önce ölmesinin temel nedeni, başa dönebilmekti.

- Ezel izleyicisine dair ne dersiniz...

- P.B: Benim çok ilgimi çeken bir şey var. Ezel izleyicisi bir şekilde mutlu son istemiyor.

- K.D: Ezel yazarı istemiyor zaten. Ben Ezel'in 'mutlu' bir sonu olabileceğini düşünmüyorum. Her hikayenin kendi doğası var. Ezel ve Eyşan aşkının platonik tarafı çok kabul edildi. Ama gerçekleşen tarafı kabul edilmedi.

- P.B: Fakat Ezel'in, bir bakış açısıyla bir mutlu sonu var.

- Ama klasik anlamda mutsuz son, öyle mi?

- P.B: Bilmem. Seyirciye bağlı. Zaten bir soruyla bitiriyoruz. O da önemli bir soru.

- Çok kişi öldü ama Tefo biraz harcandı sanki.

- P.B: Adam hayatı boyunca harcanmış. Ona öyle bir son, kendi hikayesi içinde tutarlı aslında ama benim de canımı acıttı.

- Ezel oyuncu bir adam. Son bölümde ne olacak?

- K.D: Son bölümde de bir oyun oynuyor.

- P.B: Ama alıştığınız gibi bir oyun değil. Daha içli bir oyun.

Sabah

küçük anektotlar vermişler ama bence önemli ipuçları.iyice merak ettim şimdi.diziye yakışır finalle biteceğine inanıyorum

Ezel Pazartesi sendromundan kurtarmıştı beni, heyecanla Pazartesi günlerini bekliyordum.

Şimdi ne yapacağız Pazartesi günleri bilmiyorum.

Kenan haklı

Ramiz ekmeksiz nankör

Selma kaşar

Ezel Aşık

Eyşan çok tehlikeli

Cengiz Bürütüs

Ali anadolu çocuğu

Ezel bir kez daha hapishane yolunda… Fakat kaderini kabullenmeden önce yapması gereken bir şey var. Dünyasını bir kez daha başına yıkan adamı bulmak ve hak ettiği cezayı vermek. Ezel hapsolduğu yerden çıkıp Cengiz'i bulmaya karar verir. Ailesi, arkadaşları, sevdikleri bu kez bu adamın yanında olacak mı? En önemlisi, adalet geç de olsa yerini bulacak mı? Gerçek hayatta mutlu sonlar var mıdır? Yoksa mutlu sonlar sadece masallara mı mahsustur?

Ezel kendi masalının sonuna geldi. Oyunlar, kavgalar, mücadele bitti. Onun durduğu yerde tek bir gerçek var artık. Hepimizin her gün unuttuğu bir gerçek... En nihayetinde... Hayat zaten bir oyun…

Dizi tarihine adını altın harflerle yazdıran Ezel, büyük merakla beklenen "FİNAL" bölümü ile son oyununu izleyiciye sunuyor!

Muhteşem final bölümü ile Ezel 20 Haziran Pazartesi akşamı 20.00'de ATV'de!

atvnin yayın akışında 20.00 canlı yayın

20.15 son oyun diyor.

Canlı yayın ne ya, binbir gece gibi değildir inşaallah. Hea set ekibi oyuncular falan canlı birşeyler anlatacaksa o ayrı

Canlı yayın başladı oyuncularla röportaj yapılıyor.

Barış Falay şimdiden kafayı bulmuş galiba elde viskiyle geziyor :asd:

Canlı yayın bitti, yeni bölüm başlayacak.

Bu canli yayin bile Ezel'in gelmis gecmis en iyi dizilerden biri oldugunu gosterir, hatta senaryo bazinda bir ILK'tir ve Turkiye'nin gelmis gecmis en iyi dizisidir.

Ali-Ömer ağlattı beyler :sad007::sad007::sad007:

Ulan 1x olsun adam gibi mutlu son yapin be!! :'(

Her dizi neden bu sekil bitmek zorunda?! :'(

Ulan aglamamak icin zor tuttum lan kendimi. Mutlaka bu bolumu surekli izlerim bundan sonra pff ..

Yalniz objektif olacak olursam harika bir bolum oldu simdiye kadar.

Geri
Üst Alt