Caner Candan
10 Numara!
- 1 Aralık 2008
- 12.390
- 0
- 1.361
Niyeyse muhteşem sol ayağım bana ölmediğini söylüyor
bi olcay şahan değilsin :H
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Güzel yorum.- Genetik faktörler,
- Tedavisiz hastalıklar (ters tepki veren cinslerinden),
- Uzun süren depresyonlar, psikolojik-nörolojik rahatsızlıklar ve bunları yaratan nedenler
Bunlar ve bunların bir arada oluşan kombinasyonları insanları intihara yöneltebilir ama her canlı genetik olarak temelde 2 ana faktörü de taşır ve aktarmaya meyillidir. Bu iki ana faktör herkesin bildiği gibi; hayatta kalmak ve çoğalmak... Normalde yukarıdaki tüm bu kombinasyonları bir arada yaşayan bir birey yine de hayatta kalmak için elinden ne geliyorsa yapmak isteyebilir, genelde çoğunluğu da B şıkkını seçer. Sonuçta bir insan çok sevdiği bir şeyi yapabilmek için bile yaşamak ister. Videodan yorumlarsak arkadaşımıza anhedoni (zevk alma yetisisi yoksunluğu) teşhisi koyamayız; çünkü müzik dinlemek, şarap içmek gibi keyiflerini ölüme giderken son bir kere daha tatmak istemiş. Sigarasını içerken ki hallerinden epey keyif aldığı da bariz gözüküyor. Evet... Bir insan alkolik bile olabilir ölmeyi tercih etmek yerine... Çünkü genetik olarak böyle bir kod taşıyorsun.
Her neyse yüzünde oluşan sahte gülümseme de kendisinin mutsuzluğuna pek iyi maske olamamış gibi görünüyor. Genel bir mutsuzluk ile birlikte hayatta dönemsel bir biçimde karşısına çıkan mutsuzluk nöbetleri dalgasal olarak ölme isteğini arttırmış olabilir. Sonunda da bu nöbetleri daha yaşamamak için canına kıymış olabilir. Çok kez yeltenmiş ama sonun da somut bir adım atma kararı vermiş kendince... Ruhu şad olsun diyelim. Gayet bu ülkenin ihtiyacı olabilecek insan profilini taşıyor gibi gözüküyor; yani kültürlü ve nazik...