2012-2013 sezonu boyunca 'Bu takım çok fena yıkılacak' endişemi burada ve çevremdeki Galatasaraylılarla sıkça paylaştım ve tepki gördüm, hedeflere ulaşılmış olmasına rağmen koskoca sezonda keyifle iyi futbol izlediğim 5 maç sayamam...Sezonun şampiyonlukla tamamlanması kötüye gidişatın üzerini örtmeye yetti maalesef; FB nin 'En uzun süren Avrupa macerası' ile yıpranması, Alex i kaybetmeleri, bizde Alex in onlardaki işlevini yapan Drogba nın katkısı ve (Bizim Akhisar, onların Sivas maçları gibi) çok kritik kırılma maçları sayesinde gelmişti o şampiyonluk, sonradan puan farkının açılmış olması bunu değiştirmez, geçenlerde Hasan Şaş ta teyid etti böyle olduğunu...(4.7.2013 te FT topicinde yazdığım bir mesajda bunları ifade ettim diye bana linç girişiminde bulunan Terim hayranlarının, şimdilerde -Benim hala efsanemiz olarak gördüğüm- Fatih Terim in en azılı hasımları rolüne bürünerek, bütün başarılı geçmişini tesadüflere bağlayıp düşmanca mesaj kasmaları, sadece taraftar profilinin değil, bütünüyle toplumun günübirlik düşünce tarzının bir yansımasıdır)...
Çok daha fazlasına ihtiyaç varken sadece Chedjou ve Erman Kılıç takviyeleriyle yeni sezona başlamak intihar gibiydi, bu hatada yönetiminde payı olabilir ama ağılıklı kusur Terim e aittir...Geçen sezon başında derin bir çaresizliğin içine düştüğünü fark ettiğinde, 'Milli görev' imdadına yetişti ve benim ifademle 'Pervasız bir şark kurnazlığıyla' birde mağdur edebiyatı yaparak işin içinden sıyrıldı...
Bilinen handikaplar olmasa belki mevcut şartlarda yine de bu takımdan kısa vadede en yüksek verimi alabilecek kişi Fatih Terim dir, ancak o en yüksek verimle bile tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmayacaktır; böyle olunca da orta ve uzun vade için gerekli bütçe zaten yok, sabır da gösterilmeyecektir diye düşünüyorum...
2004 te ettiği ''Galatasaray için TD lük ceketimi astım'' sözünden dönmüştü (İyi de yaptı doğrusu, keşke sonu da iyi olsaydı)...Bu defa ettiği ''Galatasaraya ancak başkan olarak dönerim'' lafından dönmemesini tercih ederim, kendisini başkan olarak görmekten de samimiyetle söylüyorum mutlu olurum...