Fatih Terim, Mancini'ye Arkasında Bıraktıkları ve İstikrar

Mancini'nin yaptığı bize saçma gelen şeyler olmadı mı? Oldu. Hataları da oldu. Ama kendi kurmadığı bir takım üzerinden ki Fatih Terim'de kötü sonuçlar almışken, Mancini'ye yüklenmek ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de 1324234 lira para harcattıcılar var. Harcattı da aldırmayı bilmiyor muydu bu adam Nani'yi, bilmemdinhoyu 10-15 milyonlara sezonu kurtarma ve taraftarın gözünü boyama derdine düşse? Görmek gerçekten zor mu devre arası transferlerin takımın geleceğine yatırım olduğu. Kazanabileceğimiz en az 5-6 maçı (4-5 net pozisyon bulduğumuz) özellikle Burak'ın cömertçe kaçırdıkları yüzünden puan kaybıyla noktaladığımızı? Kim ne derse desin forvetlerinin 3'ü de gol atma yeteneğinden noksanken forvet almazsa önceki teknik ekip ben ilk iş olarak Mancini'yi suçlamam. Bu genç oyuncular da başarılı olur veya olmaz o ayrı konu ama hani şu Fatih Terim'in bahsettiği de bir türlü uyguladığını göremediğimiz devrim budur işte. Türkiye'de yapılmayan bir işin başlangıcı.

Ilk önce neredeyse tamamina katiliyorum yazinin Mete kardes :encouragement:

Yabanci siniri kalkmadigi sürece yabanci antrönörler bizim takimda ya da daha dogrusu Türkiye de basarili olamaz diye düsünüyorum. Istisnalar mümkün elinde bombastik yerliler olursa tabi, ama o da yok.

Zaten kisitli bir "iyi" yerli kitlesi var. Asagidan gelen oyuncu sayisi da belli. Biraz sivrilen oyuncuya da bu lanet düzen yüzünden ne paralar talep ediyorlar. Baksaniza Salihe 2,75 Milyon€ verdik, ama aslinda 500.000 bile etmez. Kimse vermez.

Bizim en büyük sorunumuz ne Mancini ne de baska birsey, su yabanci siniri bir kalksa hersey cok daha güzel olur.

Mancini ismini duymak bile ızdırap gibi derhal postalayıp adamakıllı bir t.d ile yola devam etmek gerek

Evet, senin yonetimin Keita'yi 100 bin Euro kar icin satsin. Teknik direktorun Rijkaard, Keita'yi sattiysaniz bana Dos Santos'un bonservisini alin desin. Ama sen yine kendi kafana gore git adamin eline Pino'yu ver. Sonra da Rijkaard basarili olsun. Ayni mentalite ne kadar iyi veya ne kadar kotu olurlarsa olsunlar Hagi'yi, Bulent Under'i, Bulent Korkmaz'i, Skibbe'yi ve Gerets'i de harcadi. Uyan Galatasarayli, artik Adnanlar yok. Vizyonu senin hayallerinin bile ötesinde bir baskani var bu kulubun an itibariyle.

Keita out Serdar Özkan in, Dos Santos out Pino in, Jo out Mehmet Batdal in.

Sonra da kiskanc yüzünden, git gerek olmayan oyuncuya 8 milyon ver, ama gio ile stoch a 6 milyon verme...

mancini yönetiminde aldıgımız sonuçları yılmaz vural şenol güneş yada başka bir td alsaydı şu ana kadar çoktan kovulmuştu.mancinin takım elbisesine fularına aldananlar hangi taktik dehayı görüyor bilmiyorum ama tek görünen puan cetvelinde 10 puan geride olmamız.

Su unutulmasin ki, bir cougumuz Fatih Terim ile de istikrara vardik. Ancak Fatih Terim, Galatasaray'in kendisine önerdigi sozlesmeyi imzalamamistir. Bu gibi ufak ama önemli detaylar cok cabuk unutuluyor.

150 . kez belirteyim,yok öyle bir sözleşme önerisi

Terimin açıklamaları;

Milli takımın taktik toplantısından sonra yönetim kurulunun iki sene uzatma kararı aldığı belirtildi. Daha da acısı ben bunu Galatasaray'ın resmi sitesinden öğrendim. Kimse beni bilgilendirmedi. Resmi site 'imzaladı' diye yazdı. Sonradan değiştirildi. Bu haberlerin ardından hakikaten şaşırdım. 10 gün geçti. Bana getirilen bir mukavele, öneri ve bilgi var mı? Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi becerenler, böyle bir şeyi getirmiş olsalar bu konuda destan yazmazlar mı? Fakat buna gerek de yok. Başkanla karşılıklı verilmiş sözler vardı. Yeterdi o. Bence bunun sebebi, camia ve taraftar baskısıydı."

ayrıca Transferlere birkac not daha eklemek istiyorum: Alex Telles ve Ontivero disinda, Mancini'nin takima istedigi bir oyuncuyu aldirdigina inanmiyorum diyerek kötü oyuncuları mancinin aldırdığına inanmıyosun ama terim dönemindeki tüm kötü transferleri terime yıkmak ta iyimiş, istediği ve alınmayan adamlar ne olacak peki

edit: diyebilirsin ki ben terime niye inanayım ki diyeceksin zaten, ama yönetim terimin açıklamalarını yalanlamadığına göre terimin açıklamaları doğru demek ki

Abi şu oyuncuları hoca aldırmadı lafına da illet oluyorum ya. Yav hocanın izni olmadan nasıl alınabilir bir oyuncu? Silah zoruyla mı aldırıyorlar bu oyuncuları hocalara anlamıyorum ki. Eğer yerli transferini Tugay yapmışsa maşallahı varmış Tugay'ın, demek ki etkisi ve yetkisi baya büyükmüş kulüpte. Öyle her istediğini aldırabildiğine göre.

Lucescu gelmeli mancini gitmeli adam ruhsuz çıktı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Manciniyi savunmak icin bin dereden su getirmek yerine gelecek sene/ler icin ne gibi umutlar verdi veriyor tartisilmali.

Gorunen o ki yabanci siniri da degismeyecek

Tapatalk

Bir başarısızlığı hemen hoca göndererek çözmek bir hata olduğu gibi Fatih Terim'i de mevcu teknik heyetin başarısızlığını kapatmak için kullanmak hata.

Salih Dursun'u bizzat istediğini Mancini'den kulaklarımla duydum. Yerli oyuncu lazım diye izlediklerinden biriymiş.

Abi şu oyuncuları hoca aldırmadı lafına da illet oluyorum ya. Yav hocanın izni olmadan nasıl alınabilir bir oyuncu? Silah zoruyla mı aldırıyorlar bu oyuncuları hocalara anlamıyorum ki. Eğer yerli transferini Tugay yapmışsa maşallahı varmış Tugay'ın, demek ki etkisi ve yetkisi baya büyükmüş kulüpte. Öyle her istediğini aldırabildiğine göre.

Okuduğunu iyice idrak etmeden ahkam kesme bana sorarsan. Mancini'den habersiz transfer diye birşey yazmıyor. Mancini, genç ve kaliteli yerli oyunculara ihtiyacımız var demişti geldiği ilk günlerde. Kendisi bu transferleri bu kadar kısa zamanda üstlenemezdi, zira fazla yerli oyuncu tanımıyordu. Bu yüzden de yerli futbolcu transferindeki yetkiyi Tugay ve yöneticilere bıraktı. Salih Dursun ve Umut Gündoğan, transferlerinde Tugay Kerimoğlu'nun büyük rolü olduğunu söylemişlerdi zaten. Yani ben bilinmeyen birşeye değinmedim. Zaten mantık olarak da doğru olan budur.

Bu arada Salih dışındaki her yerli transfere de aynen imzamı atarım. Bir de Tarık olsaydı tadından yenmezdi.

Yukarda birileri yine Rijkaard a tapınmış...''Seneye nerede olduğunu görürsünüz'' cülerden olsalar gerek!...'Bir daha üst düzey takım çalıştıramaz'' şeklindeki öngörüme uygun olarak teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı Hazret...

Sarp en çok süre alan orta saha oyuncusu iken, basın toplantısında ''Orta saha için takviyeye gerek görmedim'' diye masaya vuran, başka mevkilere saçma sapan transferler isteyen, futbol dünyasından kopmuş bu zat, hayatının en doğru kararını vermiş bulunuyor...Gelişine en çok sevindiğim ve fakat en büyük hayal kırıklığım olan Rijkaard skalanın bir ucundaysa diğer ucunda Lucescu vardır...

Mancini, Lucescu performansı vaadeden mesajlarından sonra, Rijkaard dan beklenebilecek saçmalıklar yapmaya başladı, oyuncuların performansında da genel olarak bir düşüş var; lige, ülkeye ve futbolculara karşı sergilediği ekabir tavırlar uzun vadeli bir projeye inanmışlığın göstergesi değil maalesef...Başkan karşısına alıp niyetini sormalı, durum benim algıladığım gibiyse yollar ayrılmalı, birkaç yıl daha heba edilmeden...

Terimin açıklamaları;

Milli takımın taktik toplantısından sonra yönetim kurulunun iki sene uzatma kararı aldığı belirtildi. Daha da acısı ben bunu Galatasaray'ın resmi sitesinden öğrendim. Kimse beni bilgilendirmedi. Resmi site 'imzaladı' diye yazdı. Sonradan değiştirildi. Bu haberlerin ardından hakikaten şaşırdım. 10 gün geçti. Bana getirilen bir mukavele, öneri ve bilgi var mı? Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi becerenler, böyle bir şeyi getirmiş olsalar bu konuda destan yazmazlar mı? Fakat buna gerek de yok. Başkanla karşılıklı verilmiş sözler vardı. Yeterdi o. Bence bunun sebebi, camia ve taraftar baskısıydı."

ayrıca Transferlere birkac not daha eklemek istiyorum: Alex Telles ve Ontivero disinda, Mancini'nin takima istedigi bir oyuncuyu aldirdigina inanmiyorum diyerek kötü oyuncuları mancinin aldırdığına inanmıyosun ama terim dönemindeki tüm kötü transferleri terime yıkmak ta iyimiş, istediği ve alınmayan adamlar ne olacak peki

edit: diyebilirsin ki ben terime niye inanayım ki diyeceksin zaten, ama yönetim terimin açıklamalarını yalanlamadığına göre terimin açıklamaları doğru demek ki

Baskan GSTV'de kontrat konusunu dogruladi. Zaten ates olmayan yerden duman cikmazdi. Terim'e sozlesme onerildigini cok onceleri medya yazip ciziyordu.

Ayrica Fatih hoca donemindeki tum kotu transferleri Fatih hoca aldirdi demedim. Ben sadece Chedjou'dan bahsettim. Zira Fatih hoca kendi agziyla soyledi, "CHEDJOU'YU GECEN SEZONDAN BU YANA ISTIYORDUM. HATTA GECTIGIMIZ SEZONUN DEVRE ARASINDA TRANSFER EDECEKKEN DROGBA FIRSATI CIKTI VE CHEDJOU'YU YAZ DONEMINE ERTELEDIK". Fatih hocaya dil uzatmak isteseydim, dunya'da yabanci futbolcu kitligi varmis gibi Super Lig'den fahis bonservis fiyatlarina aldirdigi Amrabat ve Dany'yi de deginirdim. Ama ben son yaz transfer donemine deginmek istedim.

Güzel ve doğru noktalara temas edilmiş. Ben altına imzamı atarım.

Terimin açıklamaları;

Terim kendisi demedi mi birileri istedi diye ben sözleşme imzalamam diye?

Yukarda birileri yine Rijkaard a tapınmış...''Seneye nerede olduğunu görürsünüz'' cülerden olsalar gerek!...'Bir daha üst düzey takım çalıştıramaz'' şeklindeki öngörüme uygun olarak teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı Hazret...

Sarp en çok süre alan orta saha oyuncusu iken, basın toplantısında ''Orta saha için takviyeye gerek görmedim'' diye masaya vuran, başka mevkilere saçma sapan transferler isteyen, futbol dünyasından kopmuş bu zat, hayatının en doğru kararını vermiş bulunuyor...Gelişine en çok sevindiğim ve fakat en büyük hayal kırıklığım olan Rijkaard skalanın bir ucundaysa diğer ucunda Lucescu vardır...

Mancini, Lucescu performansı vaadeden mesajlarından sonra, Rijkaard dan beklenebilecek saçmalıklar yapmaya başladı, oyuncuların performansında da genel olarak bir düşüş var; lige, ülkeye ve futbolculara karşı sergilediği ekabir tavırlar uzun vadeli bir projeye inanmışlığın göstergesi değil maalesef...Başkan karşısına alıp niyetini sormalı, durum benim algıladığım gibiyse yollar ayrılmalı, birkaç yıl daha heba edilmeden...

Rijkaard geldiginde senin aksine hayal kirikligiydi kendi adima. Hatta burada uzun sabahlar en basta Van Gaal, sonra da Gerard Houllier ve Co Adriaanse nobetleri tutmustuk. Zaten Rijkaard'a iyi veya kotu yorumu yapmadim. Rijkaard'a yonetim bazinda yapilan cok ciddi haksizliklar vardi, onlara degindim. Rijkaard kagit uzerinde basarisiz oldu, ancak detayina indigimizde o yonetim anlayisiyla basarili olmasinin mumkunati yoktu. Detaylarina bilahare girebilirim istersen, bugun zamanim bol.

Baskan GSTV'de kontrat konusunu dogruladi. Zaten ates olmayan yerden duman cikmazdi. Terim'e sozlesme onerildigini cok onceleri medya yazip ciziyordu.

Ayrica Fatih hoca donemindeki tum kotu transferleri Fatih hoca aldirdi demedim. Ben sadece Chedjou'dan bahsettim. Zira Fatih hoca kendi agziyla soyledi, "CHEDJOU'YU GECEN SEZONDAN BU YANA ISTIYORDUM. HATTA GECTIGIMIZ SEZONUN DEVRE ARASINDA TRANSFER EDECEKKEN DROGBA FIRSATI CIKTI VE CHEDJOU'YU YAZ DONEMINE ERTELEDIK". Fatih hocaya dil uzatmak isteseydim, dunya'da yabanci futbolcu kitligi varmis gibi Super Lig'den fahis bonservis fiyatlarina aldirdigi Amrabat ve Dany'yi de deginirdim. Ama ben son yaz transfer donemine deginmek istedim.

yabancı kuralına göre önlem almadı demişsin ki burada asıl eleştiriyi başkana yapman gerekir, taraftarın ağzına bir parmak bal çalındı demirören yönetimi gidecek diye sonuç ne oldu hüsran,gökhan inler niye alınmadı peki fatih hoca istemedi mi bu adamı, yerine melo tercihi yapıldı ki bana göre de mantıklıydı melo inlerden iyi topçu ve yarı fiyatına mal oldu ama bu ülkede yabancı zıvalığı varken parayı basıp alacaksın gerekirse inleri bu da bir gerçek,terimin son transfer döneminde hataları çok fazla doğrudur ama istediği oyuncularında alınamadı,amrabata kimsenin birşey dememesi lazım, geldiğinde çoğu kişi bayram etmişti foruma takılanlar bilir kayseriden adam aldık diye, bugün ise tabloya bakılarak amrabat transferi eleştiriliyor,mancini birşeyler başardığında ki önemli bir başarıdır gruptan çıkarmak, o başarı manciniye ait oluyor ki öyle olması lazım,ama işler kötü gidince bu takımı ben kurmadım,sen kurmadın eyvallah ta fark 4 inmişmi inmiş her hafta niye fantezi yapıyorsun kadro üzerinde,istikrar sağlamadığın sürece başarı hayal olur fener bunu iyi yaptığı için şampiyon oldu,mancininin söylemleri ile yaptıkları çelişiyor geleceğin takımını kuracağız diyor ama aynı adamlar ısrarla oynama devam ediyor,eleştirilme sebebi de bu söylemlerini icraata dökse kimse de eleştirmez zaten hocayı

Terim kendisi demedi mi birileri istedi diye ben sözleşme imzalamam diye?

evet dedi 2 yıllık sözleşme olayı herkesin dilindeydi çünkü, bu açıklamasında geçiyor zaten o cümle Milli takımın taktik toplantısından sonra yönetim kurulunun iki sene uzatma kararı aldığı belirtildi diye ama bir teklif olmadı gstv den öğrendim diyor gstv terimle sözleşme uzattık diyip niye geri çekti peki bu haberi saçma değil mi bu durum, imzalanan bir sözleşme olması lazım o açıklamaya göre demi, çünkü imza fln yok ortada o haberi geri çekiyorsan terim haklı demek ki bir teklif olmamış, tff ye şekil yapmak için yapılmış bir açıklamaydı sadece

Okuduğunu iyice idrak etmeden ahkam kesme bana sorarsan. Mancini'den habersiz transfer diye birşey yazmıyor. Mancini, genç ve kaliteli yerli oyunculara ihtiyacımız var demişti geldiği ilk günlerde. Kendisi bu transferleri bu kadar kısa zamanda üstlenemezdi, zira fazla yerli oyuncu tanımıyordu. Bu yüzden de yerli futbolcu transferindeki yetkiyi Tugay ve yöneticilere bıraktı. Salih Dursun ve Umut Gündoğan, transferlerinde Tugay Kerimoğlu'nun büyük rolü olduğunu söylemişlerdi zaten. Yani ben bilinmeyen birşeye değinmedim. Zaten mantık olarak da doğru olan budur.

Bu arada Salih dışındaki her yerli transfere de aynen imzamı atarım. Bir de Tarık olsaydı tadından yenmezdi.

Ben transferin doğruluğunu yanlışlığını sorgulamıyorum, sadece transfer işlerinde "bu transferleri hoca yapmadı" demenin mantıksızlığını söylüyorum. Galatasaray gibi bir kulüpte iyi veya kötü, doğru veya yanlış her transfer hocanın transferidir. Tugay veya bir başka yönetici istediği oyuncuyu önerebilir, ama takımın mühendisliğini yapan antrenördür, tanımadığı oyuncuların transferine onay veriyorsa bu durumda da sorumluluk antrenördedir. Risk alacağına hiç oyuncu aldırmazsın olur biter, en azından müsriflik yapmamış olursun.

Geri
Üst Alt