Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Keita 7,5'e alındı. 8,150'e satıldı. Yani 100bin Eurodan daha fazla kar edildi. Her neyse konu o değil. Manciniyi hep savunanlardan biriydim ama artık değilim. Sezon sonu Mancini ile yollar ayrılmazsa önümüzdeki sezon ortasında görev bırakır yönetim. Madem Başkanın bir projesi var. Madem gençlere yöneliyor. O zaman gençlerle çalışıp başarılı olmuş bir isim getirilmeli takımın başına. Bu isim Maalesef Mancini değil. Kendisi maddi sorunları olmayan takımlarda daha başarılı olabilir.
Ben transferin doğruluğunu yanlışlığını sorgulamıyorum, sadece transfer işlerinde "bu transferleri hoca yapmadı" demenin mantıksızlığını söylüyorum. Galatasaray gibi bir kulüpte iyi veya kötü, doğru veya yanlış her transfer hocanın transferidir. Tugay veya bir başka yönetici istediği oyuncuyu önerebilir, ama takımın mühendisliğini yapan antrenördür, tanımadığı oyuncuların transferine onay veriyorsa bu durumda da sorumluluk antrenördedir. Risk alacağına hiç oyuncu aldırmazsın olur biter, en azından müsriflik yapmamış olursun.
yabancı kuralına göre önlem almadı demişsin ki burada asıl eleştiriyi başkana yapman gerekir, taraftarın ağzına bir parmak bal çalındı demirören yönetimi gidecek diye sonuç ne oldu hüsran,gökhan inler niye alınmadı peki fatih hoca istemedi mi bu adamı, yerine melo tercihi yapıldı ki bana göre de mantıklıydı melo inlerden iyi topçu ve yarı fiyatına mal oldu ama bu ülkede yabancı zıvalığı varken parayı basıp alacaksın gerekirse inleri bu da bir gerçek,terimin son transfer döneminde hataları çok fazla doğrudur ama istediği oyuncularında alınamadı,amrabata kimsenin birşey dememesi lazım, geldiğinde çoğu kişi bayram etmişti foruma takılanlar bilir kayseriden adam aldık diye, bugün ise tabloya bakılarak amrabat transferi eleştiriliyor,mancini birşeyler başardığında ki önemli bir başarıdır gruptan çıkarmak, o başarı manciniye ait oluyor ki öyle olması lazım,ama işler kötü gidince bu takımı ben kurmadım,sen kurmadın eyvallah ta fark 4 inmişmi inmiş her hafta niye fantezi yapıyorsun kadro üzerinde,istikrar sağlamadığın sürece başarı hayal olur fener bunu iyi yaptığı için şampiyon oldu,mancininin söylemleri ile yaptıkları çelişiyor geleceğin takımını kuracağız diyor ama aynı adamlar ısrarla oynama devam ediyor,eleştirilme sebebi de bu söylemlerini icraata dökse kimse de eleştirmez zaten hocayı
Baskan'in, 'Demiroren gidecek' soylemiyle Fatih hocanin takimini 6+0+4 kuralina gore kuramamasi arasinda uzaktan yakindan en ufak bir alaka yok. Bundan sonrasini okumadim. Zira niyetin Fatih hocanin yanlislarini alakasiz seylerle örtbas etmek. Bu yuzden saglikli bir tartisma yapmamiz imkansiz.
Bana ayni seyleri yazmaya devam ediyorsun. Tekrar yaziyorum; bu takimin yerli konusunda risk almasi gerekirdi. Cunku bir evel ki hocasi takimi kontenjan kurallarina gore kurgulamamisti. Mancini de yerli oyuncular konusunda fazla bir fikir sahibi olmadigindan yetkiyi yardimcisi ve yoneticisine birakti. Olay bu kadar basit. Dikkat ettiysen, Mancini transfer ettirmedigi halde Salih disinda yaptigimiz her yerli transfer iyiydi yazdim ve iyi olduklari halde bu transferleri Mancini yaptirmadi diyorum. Mancini'ye prim yaptirmak istesem bunlari Mancini aldirdi derim.
Takim muhendisligi diyorsun, sezonun 6.-7. haftasinda gelmis ve sezon basi kampini ve sezon basi transferlerini yapmamis bir teknik direktorun ne tur bir takim, kadro muhendisligi olabilir?
Senin söylemene gerek yok ben zaten söylüyorum, bu oyuncuları Mancini aldırdı. Dolaylı veya dolaysız. Prim yaptırdığımı da sanmıyorum, zira 9 oyuncudan sadece 1'i takıma monte olmuşsa, hiçbir antrenör bu konuda övünemez.
Takım mühendisliği olayına gelince; Hikmet Karaman Erciyes'e kaçıncı hafta geldi? Devre arası 4 transfer yaptırıp hepsini takıma monte etti ve potadan çıktı. Çok üst düzey teknik direktör olduğundan mı? Hayır. Takım mühendisliğini kendisi yaptığından mı? Hayır. Sadece mevcut eksikleri analiz etmiş ve o bölgelere adam aldırmış, hepsi bu. Sonuçta devre arasında yeniden yapılanamazsın, o yüzden minimum hamleyle maksimum verim amaçlaman gerekir. Bunun bilmek için de profesör olmaya gerek yok. Sadece basit bi gözlem yeteneği yeterli.
Ocak ayında 9 transfer yapıldı.Daha söylenecek birşey yok.Bende hocayı destekleyenlerdenim.Ama bu takımı ben kurmadım lafını komik buluyorum.
Ocak ayında takıma doğrudan katkı verecek oyuncu almak zor. Kimse iyi oyuncusunu satmak istemez.
Ama "takimi ben kurmadim" bahanesi yine de anlamsız. Takim kotu oynayacak bi takim değil. Ha o bahanenin şurası doğru diyebiliriz; oyuncular t.d. değişiminden haddinden fazla etkilendi ve yeni hocaya güvencleri kısıtlı.
N5
Sorma borcu artirmis bir baskan,medyasi kalmamis bi galatasaray,yerli yabanci ayriminin yapildigi futbol takimi,tff'ye hergun bos yapan bi insan,taraftarin cok sewdigi adami rte ve yd ye kendi eliyle vermesi vs. vs. vizyon dedigin buyuk isimlerle degil projelerle olur baskan ilk iki senesinin cok uzaginda ve inatlasmaya basladi.Zor gunler geciriyoruz gercekten bi de bu adam kalirsa dahada zorlaniriz inan bana
Mevcut eksikleri analiz etmek mi? Peki, gel detayina inelim takim muhendisliginin. Bakalim Mancini mevcut eksikleri iyi analiz etmis mi, yoksa etmemis mi.
Devre arasinda, biz taraftarin geneline gore en elzem eksikler neydi?
1) Sol bek
2) Stoper
Buraya kadar dogru mu?
Sol bek'e Alex Telles'i aldirip monte etti mi Mancini? Evet.
Stopere gelelim. Devre arasi kampi boyunca, Melo'yu libero olarak oynatti. Neden? Bu takimin sol bek mevkisinde eksik oldugunu analiz ettigi gibi, stoper eksigi oldugunu da analiz etti ve Mancini, bu dogrultuda Davide Astori'yi istedi, alamadilar. Andrea Ranocchia'yi istedi alamadilar. Genoa'daki Iskandinav oyuncuyu istedi alamadilar. Transferin son gununde Burdisso diye ne idugu belirsiz ama transferi hem mecburi hem de maddi bakimdan risksiz bir stoper geldi. Cunku birini stopere almasaydik, elde var sifir olacakti. Tutmasa yine elde var sifir olacakti ama en azindan denemis olacaktik ama bir kayibimiz olmayacakti. Cunku zaten elde bir kayip vardi. Ama tutarsa takima fayda saglayacakti. Lakin tutmadi ve bir kayibimiz da olmadi. Burdisso'yu Mancini aldirmis, Bulent Tulun aldirmis olayina girmeyecegim. Cunku burada sana gostermek istedigim olay, Mancini'nin stoperdeki eksigi analiz etmis olmasidir.
Yani Mancini, senin iddianin aksine gayet de eksikleri iyi analiz etti ve bu dogrultuda transferler istedi. Bu dogrultuda da senin deyimini çürütmüş oldum. Dedigin gibi, sadece basit bir gözlem yeteneği yeterli.