Farkindaysan 4 adet eksik saydin ve bu da sorunun Mancini'den ziyade takimi sezon basinda kurgulayan Fatih hocanin kusurunu ortaya cikariyor. Ayrica 4 eksik dediginde saha icindeki aktif oyuncularin %40'ina mukabil ediyor. Bu devre arasi icin felaket bir rakamdir. Ama ben stoper eksigini de bunlara ekleyerek hepsine katiliyorum. Ama soruyorum; devre arasinda boyle bir revizyona gidilmesi sence ne kadar gercekci geliyor? Devre arasinda hicbir akilli takim, elindeki iyi oyuncuyu ve hali ile faydalandigi oyuncuyu satmaz. Satsa da inanilmaz rakamlar talep eder. Mesela Ranocchia'nin yarim sezon icin 2.5 milyon Euro maas talep ettigi veya Cagliari'nin Astori icin 15 milyon Euro istedigi gibi. Onun icin gercekci olalim. Bu dediklerin yaz doneminde olsaydi, bu konuda yazdigin ilk paragrafa imzami atardim. Ama devre arasinda takimin %40-50'sini degistirmek falan, yok oyle bir dunya.
Devre arasina girildiginde takimi hucumda sirtlayan formda bir Drogba vardi. Drogba sakatlandi ve hic kimse Drogba'nin bu kadar formsuz ve gucsuz geri donecegini kestiremedi. Bu yuzden forvet transferi yapilmadi. Zaten transfer konusunda yapabilecegimiz fazla bir hamle de yoktu. Elezigspor'daki Deniz mesela, alsak cok fayda saglardi takima. Ama Mancini bu adami nereden tanisin?

Turkiye Ligi'nin felsefesini Mancini'den bilmesini bekleyemezsin. Hele de bu adam çok ölü bir zaman olan lig'in ilk haftalarinda gelmisse. Bu bir nevi, aniden eline bomba verilip savaşın ortasına atilmaktir.
Mancini gelmeden evel, önerilere yazdigim teknik direktor adaylari Senol Gunes ve Mustafa Denizli'ydi mesela. Cunku bu ikisi bu lig'in piridir ve bizi garantili sampiyon yapacak isimlerdi. Ancak baskan, tercihini gunu kurtarmak yerine uzun vadeli bir secenekten yana kullandi ve isim olarak da cok zor begenen biri olan Mancini'de karar kildi. Bu adam baskasinin kadrosunun uzerine gelip basari saglayacak tipte biri hic bir zaman olmadi. Calismalari hep uzun vadeye odakli olan ve yetkiler eline verildiginde transferlerdeki basari yuzdesi cok yukseklerde olan bir futbol adamidir. Yani; 8 milyon harcattiginda bir Amrabat, veya 7 milyon harcattiginda bu taraftara bir Chedjou eziyeti cektirmez. Alex Telles'den olayi bic mesela. 6-6.5 milyona canavar gibi sol bek aldirdi. Ki daha Alex henuz seviyesinin minimumu ile oynuyor.
Mustafa Denizli ve Senol Gunes'i gectim, Yilmaz Vural ve Hikmet Karaman'i da gectim, Umit Kayıhan gelse bile bu lig'de suan daha basarili olurduk. Avrupa'da guruptan cikamazdik muhtemelen ama lig'de daha basarili olurduk. Ama bu resmen bosa kurek cekmektir. Cunku Fatih hoca dahil hicbir Turk teknik direkotorunde Unal Aysal'in tek hayali olan Sampiyonlar Ligi kupasini Galatasaray'a kazandiracak vizyon yok. Mancini tercihinin en can alici yeri de tam olarak bu.
Mancini ne diyor? Ben kalitesiz bir lig'e geldim, ama Galatasaray'da bir potansiyel var (bu lafi hicbir zaman City icin kullanmadi). Onlarin artiklariyla Galatasaray Avrupa'da basarili olamaz. Bunun da anlami; genc ve gelecek vaadeden, ileride o takimlarda oynayacak potansiyel kapasiteyi barindiran oyuncularla Avrupa'ya kafa tutacagiz. Bu da Alex Telles, Bruma ve belki de Ontivero demektir. Iste bu yuzden bu adama kendi takimin kurmasi icin zaman verilmelidir.