Fatih Terim, Mancini'ye Arkasında Bıraktıkları ve İstikrar

Eyvallah güzel diyorsunda şu şekilde bakmak lazım olaya borcumuz bu başkanda olsa başka başkanda olsa aynı azalmayacaktı.

Nasıl 2 sene şampiyonluk yaşadıysak bunun illa ki bir negatif yönüde olmak zorunda. Ben başkanı körü körüne hiçbir zaman savunmadım zaten bir adamı körü körüne savunulmasınıda sevmem. Fakat vizyonu düşüncesini destekliyorum. Yanlışları var mı var örnek vereyim başkan her şeyi avrupa normlarında olduğu gibi olacağını sandı düşündü.

Nedir bunlar.

-Bir ülkede suçluların ceza çekmesi. Ülkeyi yönetenlerin en büyük korkusu bu süreçte Galatasarayın yürüyüp gitmesiydi. Adil olan bir ülkede bugün far 4-5 çıta açılmıştı.

-İnsanların sözlerine güvenmesi. (Başkanlar düzeyinde olsun tüpçüye olsun bir takım konuşmalarından dolayı teminat aldı ama şerefsizlik başka birşey)

-En önemli konu ise Sermaya artırımı konusu normal bir ülkede normal sayılacak bir olaydı. Yukarıda dedim ya nasıl durdururuz derdinde insanlık.

Borçlar yaya yaya bir şekilde eriyip biterdi fakat bunlar normal ülkelerde olur işte, bunları bilmediği için bu noktaya geldik. Ha ne yapmalı bu konularda bilen adamları yanına almalı. İlk sezonki yönetim ne kadar çatlakta olsa çok iyiydi. İşini bilen bir yönetim vardı.

Şimdi bir bakıyorsun senin yönetiminde ki adam çıkmış "aslında emre normalde çok iyi bir çocuk" diyor. Döver misin sabaha mı bırakırsın. Birazda başkanı değilde yönetimini eleştirmeli. Ha bu yönetimi ben seçmedim ya diyeceğiz orada haklısınız işte bu konuda da eleştirilir. Ama borç niye arttı niye azalmadı işlerine girersek tam olarak bütünüyle hakim olmadığımız bir noktada boşa ahkam kesmek olur.

Yarın bi bakarsın geri topladığımız hisselerin bir kısmını bir bankaya ipotek koydurup şaşıracak bir meblağda para alıp borcu eritebiliriz.

Borcu borçla kapatmak oluyor evet aslında borç borçla uzun vadeye yayılıp eritilir. Bu düşünceyi desteklemek lazım.

Çok uzun oldu yahu :D

Evet düşününce çoğu konuda haklısın renktaş.Borç konusunu belkide çok büyütüyorum ama elimde değil.Her yönüyle düşünmek gerekiyor bazı şeyleri.

O da ancak şöyle olur.Ya başkan ne dediyse,ne yaptıysa haklıdır mantığıyla değil.Onu bazı fikirlerinden döndürecek şeyleri söyleyecek mantığıyla hareket etmeliyiz.Mesela demişsin ya insanların sözlerine güvendi diye.Niye güvenmiş ? Kim ne söz vermiş ?Amacı neydi bir söylesin.Bugün Alp Yalman'ın açıklamalarını okudum.Hayretler içinde kaldım.Adam diyor ki resmen Galatasaray içinde liselilerin borusu öter tabiki de.Bu olacak iş mi ?Riva'yı satsın diyo.Tamam satalım satalım da başka yolu yok mu bunun var tabikide.Üye olma yolumuz açılsın.Gerekirse ayda 500 tl yatırayım ama üye olabileyim kulübe.Bu borçlar artarken,azaltmaya yönelik artıyosa hiç bi sorun yok.Ama tam teri inatlaşmaya dönerse sıkıntı başlar.Konunun da içine ettin diyecek konuyu açan arkadaş ama öyle değil işte mancini borcu yüksek bi kulüpte başarılı olamaz.Sistemi,kriterleri olan bi adam.Böyle oyuncularlada çalışmak ister.5+0+3 sınırıda geleceğine göre teşekkür edip yerli bi hocayla anlaşılsa daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

terimi severdim demirörenle masaya oturdu gözümde bitti manciniye çok destek oldum oda gözümde bitti ama şu gerçek var terimin kaldığı içerdeki maçlarda rahat 4-5 tane atardık o bir şansızlık takım oynuyordu ama atamıyordu şimdi hiç oynamıyor 10 kişi kalmış rakibine arenada birde derbi pas yapın diyorsun olurmu böyle şey saldır fark atarsın.Beşiktaş maçıda aynı şekilde chelsea maçı var ertesinde diye düşünüyordum ama yanılmışım. Mancini bu yabancı sınırlamasıyla birşey yapamaz her maç sonu yabancı sınırı var dersen türklerin psikoloji ne olur düşünmüyor onları küçümsüyor bizim yerlilerde ne olduğu ortada hepsi tavır içinde. mancini yönetemez bu takımı derhal lucescu gelmeli gelecek sene riske atılmamalı

şöyle bişeyde var 2011-2012 kadrosunu manciniye versen şampiyon değil ilk 5 e sokamazdı. Terimin gönderilme zamanı yanlış Mancinin gelmesi hata Ünal başganımın tek hatası pahalıya patladı

Fatih Terim zaten bizden gitmeyi kafasına koymustu ve ilk seneki şampiyonluktan sonra her sene geriye gittik.Trabzona deplasmanda 3-4 atan takım Fener e deplasman da yenilmeyen takım hep geri gitti.Defansa Ulfaluji den sonra aldırdıgı adam Dany kanat oyuncusu olarak Amrabat gibi tırıvırı adamı aldırdı.Fatih Terim kısa dönemde takımı kurtardı ama gelecek adına hiçbirşey yapmadı.

Fatih Terim zaten bizden gitmeyi kafasına koymustu ve ilk seneki şampiyonluktan sonra her sene geriye gittik.Trabzona deplasmanda 3-4 atan takım Fener e deplasman da yenilmeyen takım hep geri gitti.Defansa Ulfaluji den sonra aldırdıgı adam Dany kanat oyuncusu olarak Amrabat gibi tırıvırı adamı aldırdı.Fatih Terim kısa dönemde takımı kurtardı ama gelecek adına hiçbirşey yapmadı.

ujfa yerıne dany gelmedi..acıl plan olarak cris geldı dany rotasyon oyuncusuydu..1 gun ıcınde avrupadan bı stoper alınması gerekıyordu o da cris oldu...ayrıca dany e verılen 3.3m bonservısı rahat rahat karsıladıgını dusunuyorum.amrabata gelınce dogrudur fıyasko nıtelıgınde acıklanabılecek bı transferdı ama adam gıttı malaga da yardırıyor suan.bazen tutmayınca tutmuyo ıste

ujfa yerıne dany gelmedi..acıl plan olarak cris geldı dany rotasyon oyuncusuydu..1 gun ıcınde avrupadan bı stoper alınması gerekıyordu o da cris oldu...ayrıca dany e verılen 3.3m bonservısı rahat rahat karsıladıgını dusunuyorum.amrabata gelınce dogrudur fıyasko nıtelıgınde acıklanabılecek bı transferdı ama adam gıttı malaga da yardırıyor suan.bazen tutmayınca tutmuyo ıste

Dany geldi derken hemen ardından diye bahsetmedim zaten Cris geldiğini bende biliyorum ama Ulfa nın yaşı 34 dü yerine ilk olarak Dany alındı 3.3 milyon euro luk oynadıgını düşünmüyorum Dany nin Amrabat Malaga da iyi oynuyabilir bakalım sene sonunda bize para kazandırabilecek mi?

Eveeet korktuğum basımıza gelecek muhtemelen. Maçtan önce bazı fenerlilerin yenilip seneyede Mancini'yi takımda tutma gayesi gerçekleşiyor.

Geçen seneki aykutlu fenere döndük. Bizim düşündüklerimizi şimdi onlar düşünüyor.

★★★SⅢ Tapatalk ★★★

Amrabat kotu bir oyuncu degil, Fatih hocanin sistemine uymayan bir oyuncudur. Fatih hocanin felsefesi nedir? Defans hucumda baslar. Bu da ne demek? Hucumda pres ve dogal olarak da oyunu dar alanda oynamak. Amrabat ise bir acik alan topcusudur. Yani Fatih hoca, sistemine uymayan alakasiz bir futbolcuya 8.6 milyon Euro harcatti. Malaga'nin oyun sistemine uyumuyla birlikte kendi potansiyelini suanda gosteriyor Amrabat.

Gelelim Dany'e. Ujfalusi, o sakatlandigi sezona girilirken 35 yas civari bir oyuncuydu ve de bariz anlamda bir evel ki sezonda lig'in son haftalarina girilirken temposu iyice dusmus, rahat calim yemeye ve adam kacirmaya baslamis bir oyuncuydu. Nitekimde Super Final'de takim defansta patlak vermeye basladi. Boyle bir oyuncunun "yerine" mi transfer yapilir, yoksa boyle bir oyuncuya "yedek" olacak bir transfer mi yapilir? Iste can alici nokta da bu. Cris'i transfer ederken hoca dedi ki; tecrubesinden Avrupa'da yararlanacagiz. Peki Sampiyonlar Ligi'nde oynayacagini bile bile, 35 yasindaki Ujfa'nin alternatifi diye aldirdigin Dany'ye guvenmeyeceksen bu adami neden aldirdin Fatih hoca? Yabanci hakkini neden cok istedigin ve en elzem mevkimiz olan sol bek'de Carlinhos'tan yana kullanmadin? Hep diyorum, hocanin ilk sezon kurdugu takim eksiklerine ragmen muazzamdi.Kaybettigimizde bile mutluyduk. Ancak hoca, kendi elleriyle kurdugu muthis kadroya comak soktu. Zincirleme hatalarin sonucunu cekiyoruz suan ama bazilari hala hatayi sorumlusundan baska heryerde arama derdinde.

Dahasi da, dunya'da yabanci futbolcu kitligi varmis gibi inanilmaz derecede kalitesiz Turkiye liginden cok yuksek bonservis paralarina iki oyuncu alindi. Bu mudur Sampiyonlar Ligi kupasini getirecek zihniyet? Gecen sezon yonetim cabasiyla aldirilan Sneijder ve Drogba gelmese sampiyonluk gidiyordu. Neden? Cunku Fatih hocanin sistemiyle alakasiz iki transfer olan Umut ve Burak; Elmander, Baros ve Necati'nin yerini almisti. Zaten hep soyluyorum, Burak ve Umut bu takimin as santraforlari oldugu gun takim ruhumuz, takim oyunumuz, karakterimiz ve herseyimizi kaybettik. Gectigimiz sezonu Drogba ve Sneijder pansumaniyla gecirdik. Yarayi ameliyat edip -(Amrabat'i, Umut'u, Dany'yi falan gectim)- sadece Burak'i bile sezon basinda satsaydik bugun yine sampiyonduk ve belkide Avrupa'da dun gece PSG'yi eleyen taraf olmustuk.

Galatasaray'in degerlerini, Galatasaray'dan ustun gormediginiz gun bunlari net olarak idrak edeceksiniz.

Burak ve Umut bu takimin as sanstraforlari oldugu gun takim ruhumuz, takim oyunumuz, karakterimiz ve herseyimizi kaybettik. Gectigimiz sezonu Drogba ve Sneijder pansumaniyla gecirdik. Yarayi ameliyat edip Burak'i sezon basinda satsaydik bugun yine sampiyonduk ve belkide Avrupa'da dun gece PSG'yi eleyen taraf olmustuk.

Galatasaray'in degerlerini, Galatasaray'dan ustun gormediginiz gun bunlari net olarak idrak edeceksiniz.

Burakla Umutun gelmesi sonun başlangıcı oldu. Terim hangi aldırdığı adam bu takıma katkı verdiki. sadece engin baytar o da kısa bir dönem. Fatih terim her gelişinde takımı enkaz altında bırakır çünkü sadece günü kurtarmak için transfer yapar. takım çökmek üzereyken de kaçar gider arkasına bakmaz bile. her zaman böyle yapmadı mı?

Burakla Umutun gelmesi sonun başlangıcı oldu. Terim hangi aldırdığı adam bu takıma katkı verdiki. sadece engin baytar o da kısa bir dönem. Fatih terim her gelişinde takımı enkaz altında bırakır çünkü sadece günü kurtarmak için transfer yapar. takım çökmek üzereyken de kaçar gider arkasına bakmaz bile. her zaman böyle yapmadı mı?

Fatih hoca, Eboue ve Melo gibi cok degerli iki oyuncu kazandirdi bu takima. Hakkini yemeyelim bence. Ben ilk sezonunda en ufak bir sorun gormuyorum. Mesele o ilk sezondan sonra ki surec. Hatirla, 2011-2012 sezonunda Fatih hoca ne kadar mutavazi biri olarak geri gelmisti. Muslera, Eboue, Melo gibi Avrupa-i ve mevcut sartlarda cok elit transferler yaptirmisti. Ancak 2011-2012 sampiyonlugu aldiktan sonra, o 2002-2003 sezonunda Galatasaray'a geri gelen ve burnundan kil aldirmayan Terim geri geldi.

Fatih Terim kadroyu 6+0+4' e göre planlamadıysa hocaya kızmam.

Başkan çıkıp "Ya bu yabancı kararı değişecek, ya da kararı verenler" demedi mi?

Güvenmiştir adam, "Koskoca Galatasaray başkanı bu konuda boş boş konuşmuyordur" demiştir.

Ha bence de seneye Mancini kalmalı çünkü giderse daha iyisini getiremeyeceklerinden eminim.

Hep aynı noktaya geliyoruz, dönüp dolaşıp...Kadro planlaması, bir teknik direktörden en başta beklenecek icraattır; çoğunlukla yerli teknik direktörden yana

olmamın sebebi yerli piyasayı tanıması ve bağlantılarıyla takıma oyuncu kazandırması beklentimdendir...Yabancı oyuncu transferinde ise yabancı ve ünlü hocaların daha iyi tercihler yaptığına dair hepte olumlu veriler yok elimizde, fiyaskolar daha çoktur hatta belki de...

Fatih Hocamız, son gelişinde hangi yerli oyuncuyu kazandırabildi takıma?...Selçuk, Adnan Polat tarafından önceki sezon içinde alınmıştı bile, Terim le alakası yok, Burak ve Umut u keşke aldırmasaydı; geriye bir tek Engin kalıyor, dsiplin sorunları nedeniyle Trabzon dan dışlanmasa onu da alamazdık ki faydasına yakın zararı da dokunmuş zayıf bir sporcu karakter...

Be Hoca, koskoca Türkiye de ve de Avrupa da hiç mi oyuncu beğenemedin?, tanımadığın tek bir futbol adamı var mı da, hiçbirinden referanstamı gelmedi?, ya da garezine mi iğdiş edilmiş halde bir takım bıraktın arkanda, giderken?!...

Mancini'nin en buyuk ozelligi gittigi takimlarda uzun donem plani yapmasi ve bu sayede 2. sezonundan sonra basariyi yakalamasi ve daha onemlisi bu basarinin en kotu oyun sistemi olarak kalici olmasi.

Oyuncu aldirip gaz verip hadi oynayindan ziyade, oyunculara tek tek ogretmeyi seven bir hoca.

3 sene once dagilmis bir takimin ardindan ihtiyacimiz cok hizli toparlanmak ve tekrar buyuk takim huviyetini kazanmakti. Bu yuzden Fatih Terim dogru tercihti.

Simdi ise ihtiyacimiz en az 5-6 sene goturecek bir sistem kurulmasi bu yuzden Mancini yine dogru bir tercih.

Istedigi gencleri alin, 1 sene daha sabredin, sonra oyuncularin gelisimini ve tam bir takim oyununu alkislayin.

Bence bu sans verilmeli.

Bu konu hakkında çok uzun bir yazı yazabilirim ama gerek yok.

İlk senesinde Selçuk ve Elmander'i alan diğer yönetim iken Terim Ujfalusi gibi bir lider buldu.. Kiralık olarak gelen Melo kaçıncı tercihiydi bilinmez. Muslera yerine başka bir kaleciyi isterken, taraftar baskısıyla Muslerayı aldığımızı hatırlarsınız...

Aynı başarıyı ikinci sezon yaptığı saçma transferlere istememesine rağmen yönetimin Sniejder ve Drogba transferleriyle ulaştığını da hatırlıyorum.

Her neyse... Yerliler içinde oynamayanlar takımı bu hale getirdi...

yahu anlamak zor sızı aldırdıgı hıc bı adam fayda saglamamısmıs..hatırlamıyormusunuz hatırlamak mı ıstemıyorsunuz anlamadım...meloyu muslerayı eboueyı ujfayı brumayı kım aldırdı bu takıma? madem alınacak baya kalıtelı yerlı futbolcu var sınır nıye kalksın dıyorsunuz? transffer yapmadan semıhı emre colak ı cıkardı as takımda oynattı.. alınabılecek en kalıtelı adamı alperı rakıbıne kaptırmıs yonetım..shaqırılerı matıas suarezleri istemıs hangısı alınmıs? solbek ısterken sneıjderı getırdı yonetım..bıraz mantıklı olun adam gelır gelmez elındekı kadrodan en fazla verımı almayı basarmıs.bı sız sevmıyorsunuz su adamı bı de fenerlıler gercekten anlamak zor ortak noktanızı...

Kebapcı team utanmadan konusmasın

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri
Üst Alt