- 5 Eylül 2014
- 80.051
- 62.685
- 4.283
sus ulankafayı yemişsiniz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
sus ulankafayı yemişsiniz
salsus ulan
fatih hocama karşı hareketlerine çeki düzen ver
Bazılarının Terim nefreti o kadar gözünü kör etmiş ki at gözlüğüyle bile bakamıyor.
Amrabat’ı isteyen terim, çok kötü bir oyuncu muydu? Sonra gelen onlarca çöpten daha faydalı oldu hatta ama bonservisi nedeniyle hep çöp olarak lanse edildi. Terim adamı istedi peki 8 milyon euro verip alan kim? O çok beğendiğin Aysal yönetimi. Aynı dönemde verdiğin olumsuz transfer örnekleri 2-3’ü geçemez. Peki ya olumlular?
Sanki Terim olmayınca muazzam transferler yapılıyor. 2 sene önce lige Tudor ile lige başlarken ligin en iyi kadrosu bizde miydi beşiktaş’ta mıydı? Açık ara beşiktaş’taydı. 2011’de geldiğinde kadro kalitesi orta sınıf anadolu takımından halliceydi.
Hadi hepsini geçtim ulan Aysal döneminin tek suçlusu madem Terim’di hatta Aysal’ın tek hatası Terim’in istediği oyuncuları almaktı. Ontivero, Salih, Veysel, Adili, Hajrovic, Koray Günter, Oğuzhan Kayar, Burdisso, Umut Gündoğan, Tarık, Olcan, Yasin, Dzemaili gibi çöplere 5-6 Amrabat parası veren, verdiren Terim miydi?
Sonra kulübü mali olarak batırıp defolup giden terim miydi?
Kulübü çöplerle doldurmak nasıl olur bir örnek daha vereyim mi?
Takımın en kaliteli oyuncularını satıp Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Jem Karacan, Cenk, Oynamayan Kevin Grob, Carole gibi adamları doldurmakla olur.
Hatta Serdar, Eren, Tolga, Ahmet Çalık, Cavanda, Josue, Sigthorsson gibi oyunculara 3-4 m euro bonservis saçan da Terim’di değil mi?
fatih hocam keşke galatasarayın başına geçsefatih hocama karşı hareketlerine çeki düzen ver
şu an nerenin başında lanfatih hocam keşke galatasarayın başına geçse
emekliliğin keyfini çıkarıyorşu an nerenin başında lan
berkoid
@Ünsal Vardar ile aranızı pek iyi görmüyorum.emekliliğin keyfini çıkarıyor
vardarov
Izzet Hajrovic 3.5 milyon euro
Salih Dursun 2.75 milyon euro
Koray Günter 2.50 milyon euro
Lucas Ontivero 2 milyon euro
Oğuzhan Kayar 750 bin euro
Veysel Sarı 700 bin euro
Umut Gündoğan 550 bin euro
Alex Telles 6.15 milyon euro
Tarık Çamdal 4.75 milyon euro
Olcan Adın 4 milyon euro
Yasin Öztekin 2.5 milyon euro
Dzemaili 2.35 milyon euro
Endoğan Adili 400 bin euro
Sinan Gümüş-Pandev bedelsiz
Büyük başkan Aysal'ın Terim sonrası transferleri. Selçuk ve Burak'a verilen rezil 5 senelik sözleşmeler, 0 verim alınan Dzemaili-Pandev gibi isimlerin maaşlarını es geçiyorum. Sadece bonservisler. Boldladıklarım iş yaptı, en azından zarar ettirmedi.
Bir de Terim'le olanları yazardım ama buradaki bazı müptezeller aradaki farkı bile anlamaktan aciz olduklarından gerek yok. Terim çöp transfer yaptırıyor evet bizim yukarıda yazdığım gibi isimlere ihtiyacımız var. Özellikle Tarık gibi pek çok fırsat transferi yapmalıyız. Onyekuru-Seri-Nzonzi gibi çöp isimleri kiralamanın vizyonla falan alakası yok. Bir de Luyindama-Marcao ikilisine bonservis falan verdiriyor aslanlar gibi Serdar ve Maicon varken(Her ne kadar ikisinin maaş toplamı bir Serdar ya da Maicon etmese de). Çünkü Terim yerli sevici ve dünya futbolundan bir haber bir teknik adamdır. Aysal ise büyük bir vizyonerdir. Bunun kanıtını Terimli ve Terimsiz Aysal transferlerinden net olarak anlayabilirsiniz.
Bunu görebilmek ve iddia edebilmek için ufak bir gereksinim var yalnız beyninizin belirli bir düzeyde hasar alması gerekiyor.
So boldlamadigin oyuncular arasinda Olcan Adin disinda oynamis bir oyuncu bile yok kadroda. Cöpe gitmis 25 milyon avro var, o da sadece bonservis anlaminda. Yillik ücretleri haric. Az buz para da degil, ama muhtemelen Galatasaray tarihinin en felaket transfer dönemi. En azindan forma giymis olcani cikarsan yine 20 milyon avro. Zaten o Terim sonrasi transfer dönemi bukadar verimsiz gecmese, iki sene üst üste sampiyon olmus, 3 kere üst üste CL yapmis takim bu hale gelmezdi. Siktigimiz her kursunu bosa atmisiz. Resmen tutmayan 11 oyuncu var.
2011-2013 arasi tutmayan hic oynamayan, katki vermeyen 4 transfer var. Ceyhun, Yigit, Sercan, Chris, alinanan muhtemelen 24-25 oyuncu arasindan.
Simdi bu rakamlar ortadayken Fatih Terim´i transfer yapmayi bilmeyen, Ünal Aysal´i ise transfer baronu/sihirbazi olarak görenlerin yola ciktigi mantigi bugüne kadar cözemedim.
Boşuna laf anlatıyoruz.. zira deveye diken vizyonculara sexy Ünal yaranırTabii ki böyle bir mantık yok. Tabii herkes fantezi olarak kafasında bir şeyler kurabilir kimsenin hayal dünyasına karışmak haddimize değil ancak gerçekler-rakamlar-istatistikler özelinde baktığımızda her şey net bir şekilde ortada zaten.
11/12 için:
Yiğit Gökoğlan 2.5 milyon euro
Sercan Yıldırım 3 milyon euro
Bu paralar boşa gitti.
Gerisi:
Eboue 3.5 milyon euro
Muslera 6.75 +Cana
Riera 3 milyon euro
Felipe Melo 1 milyon euro(kiralık)
Necati Ateş 250 bin euro
Ujfalusi 2 milyon euro
Engin Baytar 1 milyon euro
Ceyhun bedelsiz
Selçuk İnan bedelsiz
Johan Elmander bedelsiz
Bu listeye iyi bakmak lazım zira bunlar sadece iyi transferler değil, mükemmel transferler. Eboue senelerdir gördüğümüz en iyi sağ bek. Hatta benim gördüğüm en iyi sağ bek performansı 11/12'deki Eboue'dir. Muslera bizde oynayan en iyi 2-3 kaleciden bir tanesi. Melo bizde oynayan en iyi defansif orta saha. Selçuk gibi katkı veren(defansif/ofansif) 3-4 tane daha orta saha sayarsın yine 11/12'yi baz alırsan. Elmander'i hala salya sümük arıyoruz. Necati neredeyse bedavaya gelip hayvani bir performans gösterdi yarım sezonda. Ujfa gibi bir defansif aklımız hala yok. Engin-Riera da çok iyi katkı verdiler. Riera ikinci sezonunda verdi ama olsun, sol bekten oyun kuruyorduk sayesinde 12/13'te. Ceyhun da arada sırada oynadı işte vasat bir transfer olarak nitelendirilebilir.
Toplamda 12 transferde 2 fire vermişiz yani. 9 tanesi %100 performans vermiş. Biri de vasat. Emre-Semih gibi iki tane alt yapı oyuncusunu takıma kazandırdığımız için 2 fireyi de es geçebiliriz. Bence maksimum bu kadar başarılı olursun transferde. %100 başarı yazar geçerim ben bu sezona.
12/13 için:
Amrabat 8.5 milyon euro
Furkan Özçal bonservissiz(Ben verdik diye hatırlıyorum ama transfermarkt yok demiş bilemiyorum?)
Cris bonservissiz.
Bu üç transfer sıkıntılı. Amrabat'tan da bir sene kiralık 1.5 milyon sonra 3.5 satış olmak üzere 5 milyonumuzu geri aldık. İyi kötü katkı da verdi diyebiliriz. Yine de başarısız olarak yazalım. Cris de son dakika hamlesiydi bir sene maaş verip gönderdik.
Gerisi:
Sneijder 7.5 milyon euro
Hamit 3.5 milyon euro
Burak 7 milyon euro
Dany 3.3 milyon euro
Melo 1.75 milyon euro(kiralık)
Umut Bulut 400 bin euro(kiralık)
Chedjou 6.5 milyon euro
Sneijder-Burak-Drogba-Melo-Hamit gibi isimlere itiraz eden olmaz herhalde. Umut ilk sezonunda çok iyiydi 15 tane de gol attı sürekli oynamamasına rağmen, parasını misliyle çıkardı.
Dany sıkıntılı bir transferdi çoğuna göre ama ben beğenirdim ne yalan söyleyeyim en azından potansiyelli bir adamdı. Chedjou da geldiğinde iyiydi. En azından bu adamlardan katkı aldık Dzemaili-Pandev-Tarık-Yiğit Gökoğlan gibi bir durumları yoktu. Vasatlar arasına yazalım ikisini.
Terim sonrası Mancini ile yapılan efsane transferleri yazdım zaten yukarıda tekrar etmeye gerek yok.
Yani 2 sezonda bonservis verilenler arasında 22-3 gibi bir oran yakalamışız. Toplamda da 22-5 yapıyor bonservissiz olup katkı alamadıklarımızı da dahil edersek. Allah bereket versin.
Güzel çöpler toplamış takıma Allah için hala yana yakıla muadillerini arıyoruz.
1 5 yıl için müthiş rakam. Kulüp tarihinde yok bu galiba. Öyle teker teker olunca göze çarpmıyor tabiki.....
Devamını bekliyoruz. Süreklilik önemli
Hocam kimseye laf anlatamayacağımı çok iyi biliyorum ben. Gerçeklerle ilgilenenlerin arşivlerinde bulunsun diye yazıyorum.Boşuna laf anlatıyoruz.. zira deveye diken vizyonculara sexy Ünal yaranır
Tabii ki böyle bir mantık yok. Tabii herkes fantezi olarak kafasında bir şeyler kurabilir kimsenin hayal dünyasına karışmak haddimize değil ancak gerçekler-rakamlar-istatistikler özelinde baktığımızda her şey net bir şekilde ortada zaten.
11/12 için:
Yiğit Gökoğlan 2.5 milyon euro
Sercan Yıldırım 3 milyon euro
Bu paralar boşa gitti.
Gerisi:
Eboue 3.5 milyon euro
Muslera 6.75 +Cana
Riera 3 milyon euro
Felipe Melo 1 milyon euro(kiralık)
Necati Ateş 250 bin euro
Ujfalusi 2 milyon euro
Engin Baytar 1 milyon euro
Ceyhun bedelsiz
Selçuk İnan bedelsiz
Johan Elmander bedelsiz
Bu listeye iyi bakmak lazım zira bunlar sadece iyi transferler değil, mükemmel transferler. Eboue senelerdir gördüğümüz en iyi sağ bek. Hatta benim gördüğüm en iyi sağ bek performansı 11/12'deki Eboue'dir. Muslera bizde oynayan en iyi 2-3 kaleciden bir tanesi. Melo bizde oynayan en iyi defansif orta saha. Selçuk gibi katkı veren(defansif/ofansif) 3-4 tane daha orta saha sayarsın yine 11/12'yi baz alırsan. Elmander'i hala salya sümük arıyoruz. Necati neredeyse bedavaya gelip hayvani bir performans gösterdi yarım sezonda. Ujfa gibi bir defansif aklımız hala yok. Engin-Riera da çok iyi katkı verdiler. Riera ikinci sezonunda verdi ama olsun, sol bekten oyun kuruyorduk sayesinde 12/13'te. Ceyhun da arada sırada oynadı işte vasat bir transfer olarak nitelendirilebilir.
Toplamda 12 transferde 2 fire vermişiz yani. 9 tanesi %100 performans vermiş. Biri de vasat. Emre-Semih gibi iki tane alt yapı oyuncusunu takıma kazandırdığımız için 2 fireyi de es geçebiliriz. Bence maksimum bu kadar başarılı olursun transferde. %100 başarı yazar geçerim ben bu sezona.
12/13 için:
Amrabat 8.5 milyon euro
Furkan Özçal bonservissiz(Ben verdik diye hatırlıyorum ama transfermarkt yok demiş bilemiyorum?)
Cris bonservissiz.
Bu üç transfer sıkıntılı. Amrabat'tan da bir sene kiralık 1.5 milyon sonra 3.5 satış olmak üzere 5 milyonumuzu geri aldık. İyi kötü katkı da verdi diyebiliriz. Yine de başarısız olarak yazalım. Cris de son dakika hamlesiydi bir sene maaş verip gönderdik.
Gerisi:
Sneijder 7.5 milyon euro
Hamit 3.5 milyon euro
Burak 7 milyon euro
Dany 3.3 milyon euro
Melo 1.75 milyon euro(kiralık)
Umut Bulut 400 bin euro(kiralık)
Chedjou 6.5 milyon euro
Sneijder-Burak-Drogba-Melo-Hamit gibi isimlere itiraz eden olmaz herhalde. Umut ilk sezonunda çok iyiydi 15 tane de gol attı sürekli oynamamasına rağmen, parasını misliyle çıkardı.
Dany sıkıntılı bir transferdi çoğuna göre ama ben beğenirdim ne yalan söyleyeyim en azından potansiyelli bir adamdı. Chedjou da geldiğinde iyiydi. En azından bu adamlardan katkı aldık Dzemaili-Pandev-Tarık-Yiğit Gökoğlan gibi bir durumları yoktu. Vasatlar arasına yazalım ikisini.
Terim sonrası Mancini ile yapılan efsane transferleri yazdım zaten yukarıda tekrar etmeye gerek yok.
Yani 2 sezonda bonservis verilenler arasında 22-3 gibi bir oran yakalamışız. Toplamda da 22-5 yapıyor bonservissiz olup katkı alamadıklarımızı da dahil edersek. Allah bereket versin.
Güzel çöpler toplamış takıma Allah için hala yana yakıla muadillerini arıyoruz.
Seni FT düşmanı olarak işaretledim Doruk radarımdasın
futbol bilmeyen okumasın