Galatasaray'ın başında teknik direktör olarak geçirdiği 12.sezonu. Ama sorsan 9 da 8 yaptı diyorlar. Kendisi de öyle diyor. Diğer 3 sezon buhar olup uçmuş. Birinde lig bitimine 7 hafta kala 6.sırada ve 19 puan gerideyken istifa edip gitmiş. Diğerinde de şampiyon olamayacağını erkenden anlayıp kendini kovdurmuş. Bu sezon da olur da koptuğunu hissederse anında kovdurur kendini. Zaten altyapıyı da hazırladı, o yüzden zor olmaz. Bu durumda yine 9'da 8 olarak konuşulmaya devam eder. Ha önemli mi, elbette değil. Ama o olunca hep şampiyon oluyoruz gibi bir şey de söz konusu değil.
Eyvallah en başarılı hocadır, tarihimize altın harflerle ismi yazılmıştır. Bu kadar başarıyı başka hocanın da kazanacağını sanmıyorum.
Ama artık kendisiyle de gerçekten olmuyor. Başakşehir maçı meselesi değil bu. Son gelişinden bu yana 3 sene geçti, Avrupa'da yenilmediğimiz maç sayısı 3.. Bakın dikkat çekerim, yenilmediğimiz dedim. Yenilmek de bir yana, Prandelli döneminden hallice gösterilen performanslar var.
Akıl alır gibi değil, Benfica, Porto, Schalke, Lokomotiv, Brugge.. Yani oynadığın rakiplerin çoğu bu. Hocaları senin aldığın maaşın yarısını almıyor. O takımların maaş bütçeleri bile bizim yarımız etmiyor. Ama her nasılsa her fırsatta ağlayıp zırlayan Terim oluyor.
Velhasıl bu takımın maçını izlemek, bırak taraftarı, herhangi bir futbolsevere eziyet hale geldi. Zaten sezonu kendi kişisel kavgaları ile açtı, ardından futbolcuların da ağzına etti. Şu saatten sonra kadrodaki hangi oyuncu kendisine saygı duyup sahada mücadele eder? Bırak sahada topçu olmayı, devlet kurumunda memur olsan, seni kötüleyen aşağılayan müdürün gidene kadar kılını kıpırdatmazsın. Çok net şekilde bu sezondan kaçmanın yollarını arıyor, herhangi bir şeyi düzeltme veya kendini yenileme çabası yok, yönetim ve futbolcularla da mesafesi günden güne artıyor. Mühim olan 9'da 8 yapan Terim olarak kalmak. Yaş olmuş 66, almış 20 tane kupa, bu saatten sonra zaten Galatasaray batsa bir tarafında olmaz. Her şekilde alacağını almış, artık tek derdi kendi şanı yürüsün, gerisi teferruat.
SM-G970F cihazımdan
Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi