2 yıldır kolay kolay anlamlandırılamayacak şekilde komik puanlarla şampiyon olmana rağmen 2 yıl sonunda Tuzla seviyesinde rakibe karşı topu domine edemeyen, istediği zamanda rakibin ayağından alamayan ancak bireysel çabalarla seviye artan bir baskı takımı çıkarmışsın hocam. ŞL'de koşu mesafemizin azlığının savunmadaki düşük enerjimizden ziyade hücumdaki hareketsizliğimizden kaynaklandığını düşünüyorum artık. Zira önde gördüğü hemen her türlü seviyeden prese karşı istikrarlı şekilde saçmalayan bir takım yapmışsın. Bunun da sebebi pas oyununda kimsenin nereye koşacağını bilmemesi, herkesin durakta bekler gibi beklemesi ve senin Muslera'ya 2 yıldır özellikle ligin 2. yarılarında bol bol temkinlediğin ''top şişirme'' işinin bütün takımın damarlarına kadar işlemesi. Top şişirmenin bile belli noktaları, vurulacak topun çalışması vardır. Bizimkiler azıcık baskı oldu mu kafayı kaldırmadan giriyorlar topun altına. Böyle yönetilen takım ligde ikinci 50 puanda kalsa yine 2 hafta önceden şampiyonluk filan ilan edemez, Avrupa'da UEFA Avrupa Ligi'nde bile vasat takımdan öteye geçemez, ne kadar harcarsan harca da sen gitmedikçe ya da yanında senin eksiğin olan teknik sıkıntıları aşacak bir yardımcı antrenör getirmeye tenezzül edemeyeceğin sürece anca boruyu kendi bitik coğrafyasında öten, Avrupa'da 2 yılda 2 iç saha galibiyetini üst üste göremeyen bir hoca olursun.
20 yıl önce Türk futboluna getirebileceği en büyük kupayı getiren adam artık Intertoto seviyesinde bir takımdan fazlasını yaratamıyor. İnşallah sene sonu ne olursa olsun günlük başarıları tatminkarlığı bırakıp taraftarı, kongre üyesi, belki de potansiyel başkanı olduğun kulübün selameti adına görevini bırakırsın. İnşallah Ferguson gibi şampiyonlukla bırakırsın, olmazsan da canın sağolsun. Ama benim 2 yılda gördüğüm teknik becerilerin şampiyon olmayıp bu takıma getireceğin zararın, şampiyon olup yaratacağın tahribat üzerinde bir hiç olduğunu işaret ediyor. Sen şu oyundan, durumdan tatmin oluyorsan yıllar senden teknikten fazlasını götürmüş demektir, umuyorum ki sen de memnun değilsen sene sonu her şartta bırakıp Allah ömür versin yaşarken kendi heykelinin açılışına teşrif edersin. Hem de kendi rızanla ayrılıp kendinden sonra gelecek teknik direktörün de önünü açarsın. Deniz bitti artık, bu kulübün senle gidebileceği ve sonu hayra çıkaran bir yol kalmamış.