Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
başkanından,tdsine,oyuncusundan taraftarına ne var ne yok herkesi ve herşeyi eleştiren birinin şu mesajı

ya jb geçme yada ağır şizoluk

ulan bielsa ne yaw

bide elmander ve garry rodrigues tarzı demişsin (oyuncular tuttuktan sonra)

ulan başarılı oyuncu tarzında önermemi olur forumda şu tarz alalım diye

bak ben sana şlyi kazanıcak kadro yapıyım hemen

muslerayla beraber
atl.madrid gibi defans
real gibi orta saha
ileriyede hagi ve jardel gibi 2-3 isim koydukmu kazanırız

bunca kulüp,başkan zaten çözemediler bu tarz bi kadro yapmayı bak biz iyi akıl ettik he xD

barcelona gibide kulüp yönetip borcu sıfırlayalım

yahu nası yapıcaz işte kimi alıcaz diyorum madem o kadar herşeyi biliyosun eleştiriyosun elmander gibi diyosun böyle cevapmı olur

genç başarıya aç diyosun td konusuna tudor geldi tudorada,isteyenlerede bok atmaktan başka bi bok yapmadın

başkanından,tdsine,oyuncusundan taraftarına ne var ne yok herkesi ve herşeyi eleştiren birinin şu mesajı

ya jb geçme yada ağır şizoluk

ulan bielsa ne yaw

bide elmander ve garry rodrigues tarzı demişsin (oyuncular tuttuktan sonra)

ulan başarılı oyuncu tarzında önermemi olur forumda şu tarz alalım diye

bak ben sana şlyi kazanıcak kadro yapıyım hemen

muslerayla beraber
atl.madrid gibi defans
real gibi orta saha
ileriyede hagi ve jardel gibi 2-3 isim koydukmu kazanırız

bunca kulüp,başkan zaten çözemediler bu tarz bi kadro yapmayı bak biz iyi akıl ettik he xD

barcelona gibide kulüp yönetip borcu sıfırlayalım

yahu nası yapıcaz işte kimi alıcaz diyorum madem o kadar herşeyi biliyosun eleştiriyosun elmander gibi diyosun böyle cevapmı olur

genç başarıya aç diyosun td konusuna tudor geldi tudorada,isteyenlerede bok atmaktan başka bi bok yapmadın

Adam futbolun kitabını yazmış haksızlık etme

Erman Toroğlu: Fatih Terim geldikten sonra ligdeki diğer hocalara birşeyler oldu.

Do1_pBtXkAA3V_e

Bize karşı hemen her takım aşırı derece kapanarak oynuyor böyle olunca da ilk golü bulana kadar zorlanıyoruz. Bunun 2 sebebi var bence
1)Rakip defansı dağıtacak onlarla tabiri caizse boğuşacak delici bir forvetimiz yok
2)Uzaktan şutlarla kilidi açacak oyuncumuz yok

1)Aboubakar gibi Duván Zapata gibi rakip defansı dağıtacak kuvvetli bir forvet kesinlikle devre arasında almamız şart

2)Emre Akbaba fena şut çekmiyor ama onun yanında sene sonunda sözleşmesi bitecek Onyekuru&Ndiaye yerine alacağımız 2 adamın biri kesinlikle çok iyi bir şutör olması gerek

Gerçekten takım olmaya başladık iyi işler yapıyoruz ama takımın 2 büyük eksikliği bunlar benim gözümde. Forvet en acil olanı devre arasında kesinlikle halledilmesi gerekeni, şutör oyuncu eksikliği sene sonunda halledilebilir ama devre arası bu bahsettiğim gibi bir forvet şart ...

duydum ki 3milyon teklif edeceklermiş kabul etmemelisin

sezon sonu sözlesme bitiyor hatirlatim

Hocaya isterlerse 5 m euro versinler adamın bize kazandırdığı bu sene para belki gruptan çıkmayla beraber 60 m euro olacak zaten ne para alırsa alsın sonuna kadar hak ediyor belki de hoca bu kadar yüksek bir para istemeyecektir sözleşme detayları belli olmadan konuşmak olmaz.

En son bu hafta üzerinden değerlendirme yaparsak kimi hocalar skoru korumak için forvet çıkarıp defans oyuncusu alırken hocamız 1 stoper'i oyuna alıp forvete attıktan sonra yetmediğini görüp diğer bir uzun boylu DOS oyuncusunu da oyuna alıp ileri atmasıdır. Bu sistemin tutmama ihtimali de olabilirdi ama bir şeylere çözüm ürettikten sonra elbet sonucu da alınır.

Hoca 2 forvet dedi(Alınmadı), stoper istiyorum dedi(Alınmadı) onca olaya rağmen bu takım 8. hafta sonunda en yakın rakiplerinden 3 puan önündeyse buradaki en büyük pay da hocanındır.

Bazen düşünüyorum da ben dahil bütün ülke Terim'in hakkını yeterince vermiyor.. Neden?

9 sene çalışmış 7 şampiyonluk kazanmış. Kaç ülkede böyle domine eden kişi vardır bilemiyorum. Üstelik daha da önemli olanı şu; 9 sene üst üste çalışarak olmadı bunlar. İlk şampiyonluk 1997, 7.şampiyonluk 2018. Yani tam 21 sene fark var. Futbol o zamandan beri çok değişti.

Bu her şeyden önce ne kadar yenilikçi olduğunu gösteriyor. Bu neden önemli diyen olabilir? Bir dönemin en önemli hocaları Lippi,Capello,Trapottoni,Cuper,Wenger hatta son dönemde Mourinho yenilenmeyi göremediği için son dönemleri başarısız geçti.

O güne kadar imkansız görülen UEFA Kupası kazanıldı. Üstelik öyle tesadüfi değil namağlup şekilde kazanıldı. Leeds gibi belki de Türk futbol tarihinin en sert deplasmanından yenilmeden ve turla dönüldü.

Türk futboluna çağ atlattı. Nedir o çağ; Eskiden hep ezilen takımlara sahiptik. Tek tük kazanılan maçlar dahil. Terim ise önde baskılı hücum futboluyla hem ülkede hem de Avrupa'da fark yarattı.

2000 yazından Fiorentina'ya gitti. O dönemin Fiorentina'sı ŞL'nin gediklisi görülen takımlardandı. Üstelik bunu 4-5 sene önceye kadar Avrupa futbolunda ismi duyulmamış Türk vatandaşı olarak başardı. Orada da başarılı olup Milan gibi daha da üst seviye takıma gitti.

Milli takım dönemi desek; 4 Avrupa şampiyonasının 3 tanesine o götürdü. Bana göre tek eksiği Dünya Kupası'nda boy gösterememek oldu.

O da biraz şanssızlıktan. 2006'da son 3 maç gelip PlayOff'a taşıdı ama belki tarihimizin en şanssız maçını oynayıp elendik. 2014'te yine son 4 maç gelip son maça kadar şansımızı taşıdı ama o dönem Hollanda çok güçlüydü. 2018'de ise gayet iyi konumdayken son 4 maç yollandı.

Sadece 2010'da başarısızdı. 2002-2004 dönemi Galatasaray ile beraber başaramadığı tek dönem o dönemdir zaten. Bu her teknik adamın yaşadığı bir şey.

Ancak genele vurulursa yaptıkları korkunç büyük işler. Bana göre hala belgeselinin olmaması büyük rezilliktir. Türk futbolunun açık ara en büyük ismi hala yaşıyorken mutlaka belgeseli yapılmalı. Kimse yapamıyorsa Galatasaray kulübü yapmalı. Ancak öyle basit,yavan bir şey değil. Gerçekten uğraşılacak, 50-60 sene sonra da izlenecek bir belgesel yapılmalı.

hoca bu 3-4 senenin içinde veya sonunda avrupada büyük bi başarı yakalayabilir ve açıkçası sonrasında avrupada büyük bi takım da çalıştırabilir.69-70 yasındayken olma ihtimali var böyle bişeyin,bu olmazsa basarıları kat be kat artar burda

hoca bu 3-4 senenin içinde veya sonunda avrupada büyük bi başarı yakalayabilir ve açıkçası sonrasında avrupada büyük bi takım da çalıştırabilir.69-70 yasındayken olma ihtimali var böyle bişeyin,bu olmazsa basarıları kat be kat artar burda
bu saatden sonra biryere gitmez yav ailesi var birsuru torunlari var galatasarayda birakir artik zamani gelince ama o zaman suan degil.

bu saatden sonra biryere gitmez yav ailesi var birsuru torunlari var galatasarayda birakir artik zamani gelince ama o zaman suan degil.
ancak 4-5 senenin sonunda böyle bi ihtimal olabilir zaten,ama yeni fatih terimleri de hazırlamalıyız.büyük ihtimalle kariyerinin sonuna kadar bizde olur fatih hoca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt