Eleştiriye eyvallah, direktör olarak yeteneksiz olduğunu, kötü transfer yaptırdığını da söyleyebilirsin, o da tamam. Lakin diğer takımların taktıkları lakaplarla adamı anıp onların argümanlarıyla eleştiren Galatasaraylılarla alakalı bir tespitim var.
Temelde üçe ayrılıyor bu grup:
- Birincisi vizyonerler, ali koç stili. Takımın başına Rijkaard gelsin, Cocu gelsin total futbol oynayalım, başımızda bir Adanalı olmasın düşüncesini taşıyanlar yani. Mancini'ye tapar Terim'den nefret ederler. Terim'i beğenmezler ancak her konuda eleştirebilirler. Yahu beğenmediğin yeteneksiz olduğunu düşündüğü bir adamdan beklentin neden bu kadar yüksek? Örneğin Hamza'yı getirseler şu an takımın başına ben adama kızmam açıkçası. Zaten yapabilecekleri belli, bilirim. Alttan alta bir adamın kapasitesine inanıyorsan o başka. Bunlardan birisine rastlarsanız korkmayın, acemidir. Onu Terim'in İtalya görüntüleri, Milan tribünlerindeki sevgi seliyle cezbedin. Sonuçta Avrupa görmüş adam düşüncesini yerleştirin. En son da şu videoyla noktayı koyun tedavi tamamlanmıştır:
***Bu da yetmezse Mourinho'yla kucaklaşma görüntülerini gösterin. Onun elit bir teknik adam olacağını düşünecektir.
-İkinci güruh. Bunlara tanım olarak "ergen"i uygun buluyorum yaştan bağımsız olarak. Her ortamda ve her takımın taraftarında bulunur bunlardan. Sevgi kelebekleridir. "Melo gitsin çok çirkef", "Fatih Terim gönderilsin abi ya adam maganda istemiyorum takımın başında" falan derler. Futbol teröristi olarak görür(ya da öyleymiş gibi yapar) diğer arkadaşlarıyla beraber Terim'e sallarlar. Kebapçı idolleridir Terim'i tokatladığı(!) için. Bu arkadaşlar biraz tehlikelidir onlara bir doz daha fazlasını veriyoruz:
-Üçüncüsü şehir efsanelerine inananlar. Bu insanlara 50 kere de anlatsanız inandıramazsınız. Kendi kafalarındaki komplo teorilerini tercih ederler. Terim'in Hagi'yi istemediğini, komisyonculara yedirmek için topçu transfer ettiğini, ortada hiçbir şey yokken takımı bırakıp gittiğini, bam bam bam taktik falan yok çıkın oynayın aq diyerek uefa'yı kazandığını, oyuncu yetiştiremediğini falan söylerler. Parator derler Galatasaray'a 4 kez gelip 3 kez gönderilen adamın kaç lira tazminat aldığını söyleyemezler. Böyle birisine rastlarsanız boş yere kaçmaya çalışmayın. Bordo klavyelidir. O sizi şampiyonluk kutlamalarında bulur...
Bunlara video yok. Hadi eyvallah.
Not: Söylediklerim 7 kez şampiyon yapmış, dilimizden düşürmediğimiz uefa kupasını kazanmış bir adama nefret kusanlar için geçerlidir. Onlar üzerine alınabilir.