Falcao´dan ziyade ileride daha aktif, ve pres yapabilecek bir oyuncu gerekli aslinda.
Falcaoun getirdigi bazi skilleri, daha uygun bir yasta alma ihtimalimiz de yok. Tecrübesi ve yetenegi ile takimi da oynatabilecek bir forvet. Burada tercihi iyi hesaplamislardir umarim. Her kararin eksisi gibi, artisi da var.
Fatih Hoca bukadar uzayan isleri sevmez. Bana kalirsa plani Diagne´nin satilmasi, Falcao´un bedelsiz gelmesi, ve Diagne´nin parasi ile farkli pozisyonlara daha gelecek vaat eden isimler getirmekti. Simdi hakli sekilde takim yaslandi deniliyor, ama FFP´ye göre 5 kurus para harcama yetkimiz yok. Nzonzi ve Seri gercekten müthis sartlar ile kiralandi, 1.5 milyon avroya toplam 50 milyon avroya daha gecen sezon transfer yapmis iki ismi biri 1 sene, diger iki sene oynatmak, bizim sartlarimiz altinda harika bir is.
Bunun disinda takimin oturmasi, hocanin takimi dogru oynatmasi da bir 10. haftaya bulur gibi duruyor... Su an hersey cok belirsiz. Ocak ayinda, bazi degisiklikler birden yasandi. Marcao derken, birden bire Mitroglu, Diagne ve Luyindama geldi. Ayni sekilde sürpriz transferler olabilir gibi...
Diagne giderse, ve beklerden sadece bir tanesi degisirse, bu ne anlama geliyor ?
Belhanda ve Feghouli disinda, orta saha ve hücum hattinda komple yeni bir takim. Yeni bir bek... Bunun yeniden bir uyum süresi olacak.
1. Takim orta sahada Ndiaye´ye alismisken, ve o dönem cok iyi oynarken, birden sezon ortasinda Ndiaye gitti. Yarim sezon oynamamis Donk, ve Selcuk ikilisi ile neredeyse sezonu bitirdik, sonra sakatliktan cikan Fernandno´nun da dahil olmasi ile.
2. Her topu ileride Gomis ile bulusturan, dominant forvete alismis bir takim varken, birden sezona alternatifsiz Eren ile basladik. Bir cok maci forvetsiz oynadigimiz gibi, birde üstüne sakatliklar, cezalar derken sezonun yarisi ilk 11 ile oynayamadik.
3. Ikinci yarida stoper hatti tamamen degisti, hem Ozan´in gitmek istemesi, hemde Fatih Hoca´nin ibreti alem Eren ve Serdar´in biletini kesmesi ile stoper hatti degismek zorunda kaldi, ve takim forvetsiz kaldi.
4. Ndiaye gitti, Onyekuru gitti, Fernando gitti, muhtemelen daha yeni aldigimiz forvet gidecek, ve belkide beklerden biri degisecek. Bu yine neredeyse yep yeni bir takim anlamina geliyor, hele ki Marcao ve Luyindama´nin da devre arasi geldigini varsayarsak.
Iki senedir sampiyon olan takimin icinden...
1. Muslera
2. Belhanda
3. Feghouli
4. Nagatomo
5. Mariano
Gecen devre arasi gelenler arasinda
1. Diagne
2. Marcao
3. Luyindama
Herkes iki senedir neden hala sistem oturmadi, neden hala takim siir gibi futbol oynamiyor diyor ama 2 sezondur takim sürekli bir degisiklik icine giriyor.
Bu sezon sadece bir bekin bile degismesi su demek olacak (Diagne giderse). Iki senedir sampiyon olan takimdan, saha ici futbolcu olarak bir tek Belhanda, Feghouli ve beklerden biri kalmis olacak. Gecen sezon devre arasindan ise saha ici 5 oyuncu kalacak.
Burada yine en az 10. haftaya kadar sancili bir sürec olabilecegini gösteriyor. Bana kalirsa oturmus bir oyunun olmamasinin önemli bir nedeni, sürekli yasanan bu degisimlerdir.
----------------------------------------
- Simdi burada yönetimin forvet transferinde bukadar zorlanmasini elestirebilirisiniz. Bizi 2017/2018 sezonuna forvetsiz sokmalari, ve sezonun son günü Diagne´ye mecbur birakmalarinin hic bir aciklamasi yok.
-Fatih Hoca´nin özellik ile Serdar Aziz´i bu denli degersizlestiererek bedavaya yollamasini da elestirebilirsiniz. En azindan bir kac kurus FFP´ye akardi.
Ama onun disinda sartlari göz önünde bulundurarak, objektif bakarsaniz yönetimin yaptiklarindan cok iyisini yapma gibi bir sansi var miydi ? Sartlar ciddi anlamda kötüye gittiginde, diyer yönetimler ile mukayesi edin, daha iyi bir sonuca varamazsiniz.
- Fatih Terim, bana kalirsa pahali ama süperlig sartlari icin iyi bir kadro buldu. Ama takimin son kullanma tarihi pekte uzun olmayan bir takim. Basariyi getirdi, ama oyuncu tercihlerini sürekli al sat dengesine göre yapmak zorunda olmasi, takimi tam istedigi gibi kurmasini oldukca zorlastiriyor. Yaslanan oyunculari degistirmek, zorlasiyor.
- Yönetim bana kalirsa Fatih Terim´in ekmegini yiyor. Transferler buzdagin görünen tarafi. Galatasaray´in zorlu maddi sartlarda yöneten Polat, Aysal, Dursun, Canaydin gibi bir cok yönetim gördüm, o yüzden transfer konusunda bu al sat dengesi varken, bundan belirleyici bir sekilde daha iyi bir yönetim gelecegeni zannetmiyorum. Ama bu adamlar diyer idari alanlar (Gögüs sponsoru gibi/hic proje üretmemeleri gibi) asiri derecede sinifta kaliyorlar...
Heee,
- Ndiaye, Ozan Kabak, Garry Rodriguez, Gomis gibi oyunculari en kritik anda satarsan, ve sampiyonlar ligi gelirlerini kazandiran bir hocan varsa, elbette bilancolar arti yazar. Ama yönetimin bu konuda kisisel bir artisi yok. Ama mali durumun arti göstermesinin sebebi de bu.
- Bana kalirsa yönetim iki yildir transfer sürecinde, bütceleri tutmak adina, para akisini saglamak adina, bir nevi hocaya karsi calisti. Ama buna da sartlarin yönetimi zorladigini söyleyebiliriz.
Bana kalirsa bu sartlar altinda, takimin iki kere üst üste sampiyon olmasi büyük basari, ama bu hocaya yazar, yönetime degil. Hem sampiyon olup, hemde cok iyi futbol oynamanin sartlari bence olusamadi. Bu sartlar altinda takimin hem sampiyon olup, hemde göze hos gelen futbol oynamasi bana kalirsa gercekci degil.
Transfer yapmada, kesinlikle eksiye girememiz, bizi nekar büyük bir dezavantaj getirdiginin farkinda degil bence kimse. Ben bir cok yönetim gördüm, sartlar zorlaninca hepsi transfer konusunda sinifta kaldi.
Yani bu konularda gereksizce sahislara takilmaninizin bir faydasi yok. Galatasaray´in kurumsal olarak sagladigi anlik sartlar belirliyor bazi seyleri. Su an ise durum ic acici degil.