Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan'ın ve kulübümüzün başarısı diyorum. Yetenekleri görüp takıma almak ise TD'lerin görevidir zaten. Sahada performansı gösteren oyuncudur. Ozan'ın olacağı varmış. Başka TD olsa yine çıkardı A takıma.

Diyecek bir sey yok

Demek ki ne yaparsa yapsin Terim'e hakkini vermeyeceksin

Fernando kumar olur koşacak mecali yok. Linnes solda iyi devam etmesi lazım. Süpriz bekliyorum bakalım
Stoperde cok kosmana gerek yok dogrusunu demek gerekirse. O problemi Beyiniyle yeterince kapatir. Ama dedigin gibi buyuk kumar olur ve tutma olasiligi da pek yuksek degil (melo da oldugu gibi)

Ikna olmasi gerekenler ikna olmayacak ama biz yine de yazalim

Galatasaray altyapisi hep belirli bir kalitenin ustunde olmustur ve ulkenin en iyilerindendir. Bunun sebepleri finansal, tesis ve antrenor imkanlariyla beraber kulturudur.

Galatasaray hep sampiyonluga oynayan bir takim olmustur. Sampiyonluga oynayan ve hataya tahammulu olmayan takimlarin altyapilarindan topcu cikarmalari cok zordur.

Altyapiya kazandirdigi topcular ve yaptigi vurguya hic girmeden bile Fatih Terim altyapimizin kullanimi acisindan olabilecek en iyi hocadir. Altyapidan kazandirdigi topcularin sayisinin haddi hesabi yoktur.

Deplasmanda kotuyuz felan diyoruz da. 2. Yiz deplasman tabelasinda. Basak bokunu cikarmis

Alt yapıda stoper kim var gençlerden? Onlardan birini alır Semih’in yanına fb maçında.

İlgili resim

Hocam gidişat artık bu durumdadır

Yıllardır süre gelen şu seriyi bitirme zamanıdır yoksa şampiyonluk hayal olacak

Tv programlarına bakıyorum da, dört yanın puşt zulası olmuş be hocam..
İçeride ve dışarıda bu kadar düşmanın varken yenilmek yakışmaz sana...

D3kpopXW4AApwgY.jpg

Altyapı hocaları ve ozan.

Yok terim bulmuş muş yok terim kadroya almış miş.

Sende bende biliyoruz ki sene başında stoperler sakat olmasaydı ozan kupa maçı dışında forma giyemezdi.
Seneler önce terim zamanın da bir ton altyapı oyuncusu alındı bunların içinde ozan özellikle seçilmedi..

Ayrıca senede 20 milyon lira kazanan bir hoca bir zahmet 4 senede (2012-2013-2018-2019) bir tane altyapı oyuncusu çıkarsın.

Senin mantığına göre Samet aybaba ve ünal karaman 6 ayda 3-4 tane altyapı oyuncusu çıkardığı için mükemmel hoca sayılır.
Şimdi bu oyuncuları onlara mı mal etmek gerekiyor?

Terim altyapıdan o kadar anlasaydi eğer oynatmadığı semihe 4 milyon lira verdirene kadar o parayı altyapıya aktarır ve şu anda yeedekte genç stoperler bekliyor olurdu

Ozan Temmuz ayında milli takıma gidip sakatlandığında hoca isyan ediyor bu duruma, planlamasının içinde olduğunu söylüyor sene başından beri Uğur Karakullukçu.
Onu bunu bırakalım şu an alt yapıda potansiyelli olarak görülen adamların çoğunu 2011 yılında hocanın ekibi aldırdı. Alt yapıda yeniden düzenlemeye ve revizyona gidildiğini söylemişti o dönem ama tabii kimse bir şey anlamadı. 7-8 sene sonra meyveler toplanmaya başladı işte. Bu jenerasyonu şans zannediyor insanlar tabii, öyle denk gelmiş. Sadece stoperlerin sakatlanması falan değil yani mevzu. Çok zorlarsan Galatasaray Futbol Akademisi'nin bugünkü modern haline kavuştuğu 1997 yılına kadar da gidebiliriz. O dönem de hoca vardı. Hıncal Uluç'un konuyla alakalı bir yazısı da vardı akademinin hikayesini anlattığı Burak Elmas ve Fatih Terim'e teşekkür ettiği(Elmas finansör). Paylaşmıştım hatta burada. Yani öyle stoper sakatlandı Ozan da yetenekli adammış denk geldi oynadı diye bir durum söz konusu değil, bunu kabul etmekte bir ayıp-günah yok. Hocanın özel olarak eğildiği bir alan alt yapı, seviyor herkesten çok ilgileniyor, takip ediyor.

2011'den itibaren çıkardıkları da Semih-Emre Çolak-Ozan Kabak bu arada, şimdilik. Emre Çolak ve Semih şampiyon olduğumuz sene gayet iyi katkı verdiler, 0 maliyetli iki oyuncuyu ilk 11'e monte edip şampiyon oldu. Alt yapıdan çıkan adamların mega yıldız olması gibi bir zorunluluk yoktur, forma verirsin oynar, açık kapatır, rotasyon oyuncusu olur. Hepsine ihtiyaç var.

Edit: Buldum yazıyı

AVRUPA şampiyonu olan 17 yaş altı milli takımımızın sahaya çıkan kadrosunda 6 Galatasaraylı vardı. Sonra bir Galatasaraylı daha girdi oyuna..
Bu ne demekti, peki?..
Galatasaray'da sadece Galatasaray'ın değil, milli takımın da altyapısı vardı..
Peki tek satır okudunuz mu, bu başarının perde arkası ile ilgili, her gün sekiz on sayfa spor yapan gazetelerde..
1997 yılında, Faruk Süren, Burak Elmas'ı altyapının başına getirdi. Burak, teknik direktör Fatih Terim ve ikinci başkan Ali Dürüst ile işbirliği yaparak Florya'da bir okul kurdu. Elmas ailesi bu okul için bir serveti Galatasaray'a hibe etti. Bu ülkenin en modern, en ileri tesislerinden biri ortaya çıktı.. Bir okul. Spor dalı futbol olan bir okuldu bu..
Bana okulu Burak değil, Fatih gezdirmişti o yıllarda.. Coşkuyla, heyecanla.. Büyülenmiştim..
Hoca tüm boş vakitlerinde bu okulda, bu gençlerle beraberdi. Kantinde, kafede, terasta, sınıflarda..
"Burada nasıl mutlu oluyorum bilemezsin Hıncal" dedi bana..
Bugün milli takımın iskeletinden de fazlasını oluşturan gençler, işte o okulda futbola başlayan çocuklar..
Fatih Terim-Burak Elmas altyapısından yetişen büyükler de var.. Gelecek yıllarda Galatasaray'ı ve milli takımı omuzlamaya hazırlanan..
Cafercan, Mülayim, Arda, Uğur, Zafer ve niceleri..
Teşekkürler Burak Elmas.. Teşekkürler Fatih Hocam..
Bugün adınız anılmasa bile, eserlerinizin gururunu içten içe yaşadığınızı biliyorum.
Bugün nasıl mutlu olduğunuzu biliyorum.

link:
HINCAL ULUÇ - Unutulanlar..

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt