Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mancini-Prandelli zaten üst düzey hoca değiller ki. Mancini en son Zenit'le dandik Rusya Ligi'ni bile 5. bitirdi. Sırf İtalyan diye milli takımın başına getirdiler. Prandelli hem iyi hoca değil, hem de kulüp hocası değil. Zaten İtalya milli takımından sonra düştüğü yerler bunun göstergesi. Bunlar Fatih hocanın önünde isimler değil. Ama benim gözümde Galatasaray'a son gelen büyük taktisyen Feldkamp'tı. Adam felaket kadroyla, Volkan Yaman-Uğur Uçar bekleriyle hiç yoktan gol yamayan takım yaratmış, Barış Özbek gibi futbol katiline kariyer sezonunu yaşatmıştı. Zaten büyük teknik adamlık eldeki kadrodan maksimum verimi almakta yatar. Fatih Terim 2 yıldır pas kalitesi Akhisar seviyesindeki takıma Bayern oyunu oynatmaya çalışıyor. En azından takımın boyunu ayarlayabilecek, oyuncuların pozisyonunu tahtaya yazmaktan fazlasını kurgulayabilecek taktik yeterliliği olsa topla yarı sahadan verimli çıkabilecek bir takım olur, elimizden her maçta rakiplere 2-3 pozisyon imkanı veremezdik. Ama maçın genelinde 6 numaramızla 8 numaramız arasında 20 metre mesafe olduğu için, bekleri oyun kurmaya katamadığımız için, gariban stoperlerimizden Beckenbauer performansı beklediğimiz için, santraforlarımızın ceza sahasında pas bölgesinden 60 metre ilerde takılmasına müsaade ettiği için eskisi gibi dandik Anadolu deplasmanlarında bile topa hükmedemeyen bir Galatasaray sağladı.

Fatih Terim'in bugün itibariyle ortalama -iyi demiyorum- bir Avrupalı teknik direktöre karşı Galatasaray'da yaratabileceği tek fark camiaya mal olması ve her şartta taraftar desteğini arkaya alabilmelisidir. Başta Fatih Terim'in sezon içi tiltinde yazmayan ama yapmaya mecbur bırakılan federasyonla-rakiplerle karşı karşıya gelme görevini yerine getirecek bir yönetim, her sezon başı transfer alım satıma bakacak ciddi bir profesyonel ve en önemlisi bu gelen antrenörü taraftar desteğiyle satmayacak-yemeyecek bir oyuncu grubu ve taraftar kitlesi olsa orta vadede hemen her teknik adam Galatasaray'a Terim'in yaptığından daha adam akıllı, daha ne yaptığı bilinir bir top oynatır. Fatih hocanın bilhassa İtalya'da duyduğu saygı yadsınamaz, peki Terim 2009'dan sonra 2 yıl boşta kalırken 2017'de milli takımı bırakmışken neden İtalya'nın baş altı takımlarından bir tanesi Fatih hocaya teklif getirmiyor da hocanın tek çıkış yolu Galatasaray oluyor? Çünkü günün futbolu, standartı artık bundan çok daha fazlasını talep ediyor ve Fatih hoca Avrupa standartında bu ihtiyaçların hiçbirine cevap veremiyor. Türkiye'de standart magma seviyesinde olduğu için Fatih hoca hala fark yaratıyor ama Avrupa standartında artık teknik direktörlüğünün bir hükmü kalmadığını görmek için alim olmaya gerek yok.

Oynatmayacaksan gencleri sürekli kadroda tutmanin manasi yok. Gecen sezon Yunus mesela A takimda kadroda oldugu icin U21 de kac tane mac kacirdi, sonra da 3-4 dakika oynayinca bu cocuk niye kendini gösteremiyor diye mizmizlaniyor insanlar. Hatta bir aralar 5-6 hafta mi ne arka arkaya maca cikmamisti Yunus bizim A takimin mac kadrolarinda yer aldigi icin. Otura otura gelisemez bu oyuncular.

Yunus cok iyi futbolcu diye söylemiyorum bunu. Sadece bir örnek. Yunus olmaz X olur.

Bizim en büyük sorunumuz futbolumuzun durağanlaşması. Geçen sene bunu genelde Onyekuru ve sağ taraftan Mariano-Feghouli ikilisi ile aştığımız için çok göze batmıyordu. Hatta geriden Marcao'yu da katabiliriz. Ancak artık görüyoruz ki birçok renktaşım kabul etmese de Mariano ve Nagatomo sütçü beygirlerine dönmüş durumda. O yüzden bizim oyunumuzun fark yaratan tarafı olan kanatlarımız çalışmıyor. Babel'in de yaşlı olması ve tempo yapamaması sebebiyle sorun iyice büyümüş durumda.

Allah aşkına ayağına gelen her topu geri veren bir takım olur mu? Bunun da sebebi bu oyuncuların koşacak, sprint atacak durumda olmamaları. Bu takımda Emre Mor'un ilk 11 oynaması şart şu anda. Orta sahada Seri çok yumuşak kalıyor, DOS değil bu adam. Selçuk da kesinlikle bu takımda olmamalı.

Her ne kadar şu an tel tel dökülse de Marcao'suz bir takım da düşünülemez. Onun geriden oyun kurmasına ihtiyacı var bu takımın. Acilen gerekirse döve döve o kilolarını verecek.

Linnes'in de her ne kadar o da formda olmasa da ilk 11'e monte edilmesi lazım. En azından o tempo yapabilecek durumda. Takımı biraz hareketlendirebilecek herkese ihtiyaç var şu anda. Bir tane bek transferi bence şart. Şöyle genç ve yardıracak biri.

Düzelmeyecek bir durum yok bence. Sadece hocanın takıma biraz hız ve tempo katması gerekiyor. Bu yavaşlık ve temposuzlukla hiçbir şey düzelmez.

Falcao
Emre Mor Feghouli
Seri Belhanda
Nzonzi
x Marcao Luyindama Linnes
Muslera

Bu tarz bir kadro bence sorunu büyük oranda çözecektir.

Mancinili sezonda 65 puan toplamistik.Gecen sezon da 69 puan topladik.Cok da bir fark yok aslinda.Ikisinde de deplasmanda kotu top oynadik.Farki belirleyen diger takimlarin performansi oldu.

Mancini'yi de oynattığı topu da sevmem ama 2013-14'teki takım son 2 sezondaki takımı her türlü duman ederdi şampiyon olamamasına ve 65 puanda kalmasına rağmen.Bu yorumum 2014-15 ve 2015-16 Fb'si için de geçerli.Son 2 sezon piyango bize vurdu resmen.

Yav en koyu terimci gelsin selçuku bi anlatsın öyle yazsın burda

Hoca formsuz demekle olmaz

Ne formu olacak bunun

5 yaşındaki bebeler biliyor selçukun işe yaramayacağını

Hoca ya evlatçı ya kendisine yalakalık yapanları oynatıyor ya da çoluk çocuğun gördüğünü görmekten aciz

Laf salatası yapıp durmayın

Bütün sezon mu Selçuk oynayacak Refik? Nzonzi geldi, Seri de form tuttuktan sonra Selçuk'un esamesi okunmaz.

Mancini'yi de oynattığı topu da sevmem ama 2013-14'teki takım son 2 sezondaki takımı her türlü duman ederdi şampiyon olamamasına ve 65 puanda kalmasına rağmen.Bu yorumum 2014-15 ve 2015-16 Fb'si için de geçerli.Son 2 sezon piyango bize vurdu resmen.

O zamanlar izlemedim ama Terim'in 77 puanli 2. olan 02-03 kadrosu da duman ederdi su 2 sezonkini muht.

Resmen küme düşme hattındayız

Fenerle dalga geçerken ne hallere düştük bea

Hazır Şaş da gitmişken tez vakitte yollanmalı yerine futbolu bilen alman hoca gelsin önerim : Farke

Bütün sezon mu Selçuk oynayacak Refik? Nzonzi geldi, Seri de form tuttuktan sonra Selçuk'un esamesi okunmaz.
bütün sezon selçuk oynayacak yazdığım yeri göremedim

bu maçta başlaması kesinlikle hataydı

bunun hata olduğunu da çoluk çocuk biliyordu

donk varken kenarda selçuk oynamaz

böyle bir işi yapmasının sebeplerini yazdım

bütün sezon selçuk oynayacak yazdığım yeri göremedim

bu maçta başlaması kesinlikle hataydı

bunun hata olduğunu da çoluk çocuk biliyordu

donk varken kenarda selçuk oynamaz

böyle bir işi yapmasının sebeplerini yazdım

Süper Kupa finalinde Selçuk ilk 11'deydi ve kupayı kazandık. Donk oynasaydı da değişen bir şey olmazdı. Varsayımlara dayanarak hareket edemeyiz. Seri, Selçuk ve Belhanda göbeğiyle topa sahip olmayı planlamış olabilir.

Süper Kupa finalinde Selçuk ilk 11'deydi ve kupayı kazandık. Donk oynasaydı da değişen bir şey olmazdı. Varsayımlara dayanarak hareket edemeyiz. Seri, Selçuk ve Belhanda göbeğiyle topa sahip olmayı planlamış olabilir.

Süper kupa finalinde 2.lig takımıyla final oynadık ve o maçta da rezalet oynadık. Hatta bana göre Akhisar’ın hakkıydı maç. O maçtan ders alınması gerekiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

selçukla 34 maçın hepsine çıksan illaki arada maç kazanırsın

ama nasıl kazanırsın buna bakmak lazım

akhisar maçında 2.lig takımı akhisar mıydı biz miydik ayırt etmek çok güçtü

sanki akhisar ŞL 'ye gidecek de 2.lig ekibiyle kupa maçı yapıyor gibiydi

Hoca'nın Nzonzi ile de 4-3-3 deneyeceğini düşünüyorum. Ama eğer hala kafasındaki futbolu sahaya yansıtamıyorsak inadından vazgeçip 4-4-2 ye dönmesi gerekir bence. 11-12de bu değişimi bir noktadan sonra yapmıştı o yıl da çok garip formasyonlarla başlamıştık ilk haftalar. Şimdi herkes o seneyi aşırı bir güzelliyor ama lige çok kötü girmiştik, hocanın yaptığı değişiklikle sonradan süpürmüştük ligi.

Süper kupa finalinde 2.lig takımıyla final oynadık ve o maçta da rezalet oynadık. Hatta bana göre Akhisar’ın hakkıydı maç. O maçtan ders alınması gerekiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Donk oynamış Selçuk oynamış ne farkeder sonuç olarak Hoca'nın istediği orta saha zamanında transfer edilmemiş. Stoperlerin yedeği yok. Lig başlamış forvet transferi daha bitmedi. Diagne gidecek mi kalacak mı o belli değil.

Donk oynamış Selçuk oynamış ne farkeder sonuç olarak Hoca'nın istediği orta saha zamanında transfer edilmemiş. Stoperlerin yedeği yok. Lig başlamış forvet transferi daha bitmedi. Diagne gidecek mi kalacak mı o belli değil.

Cok fark ederdi.Gecen sene Donk'un olmsdigi tum maclarda puan kaybediyorduk neredeyse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt