- 13 Şubat 2009
- 27.865
- 25.338
- 3.468
Geçen seneki beşiktaş maçında pozisyonumuz yoktu hem de Burak, Nkodou, Ruiz gibi as oyuncuları da oynamamıştı. Ona rağmen korner bile atamadan kaybetmiştik. Bence böyle bir kadroya kaybetmek de en az 3-0'lık maç kadar rezillik.
Ben zaten Tudor'u da sevmediğimi önceki yorumlarımda belirttim. Yani burada yazdıklarımı onu savunmak için yazmıyorum sadece bazı noktalarda gereğinden çok eleştirildiğini düşünüyorum. 3-0'lık maçta da kendisinin çok da bir hatası yok. İlk yarıda pozisyonlarımız bile vardı maç dengeli gidiyordu sonra Muslera'nın elinden kaçırdığı top maçı bitirdi zaten. Kaldı ki o kadro Bjk tarihinin en iyi kadrosu olabilir bu arada. Ve çok formdalardı o dönem ŞL'de gruptan çıkmışlardı. Taktiksel olarak değil takımın moralinin bozulmasıyla kaybedilen bir maçtı, bunda da oyuncuların moralini bozmaması gerekiyordu. Futbolda bu tür kopmalar vardır. Baskette de vardır birden 15-0'lık seri yersin momentum rakibe geçer maç kopar oradan.
Şu karneye bakarsak takımın büyük maçlarda/dişli takımlara karşı oynanan maçlarda rezil rüsva olduğu bunun da en büyük sorumlusunun elbette hoca olduğu aşikardır. Buna bahsi geçen bjk maçı da dahil. Tudor gereğinden çok değil gereğinden az eleştirilmiştir. Şu tabloya bir de Östersunds faciası eklediğimizde tartışmaya gerek yok. Hepsi mi oyuncu hatası, şanssızlık? Anadolu takımına çevirmişti bizi.