Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen seneki beşiktaş maçında pozisyonumuz yoktu hem de Burak, Nkodou, Ruiz gibi as oyuncuları da oynamamıştı. Ona rağmen korner bile atamadan kaybetmiştik. Bence böyle bir kadroya kaybetmek de en az 3-0'lık maç kadar rezillik.

Ben zaten Tudor'u da sevmediğimi önceki yorumlarımda belirttim. Yani burada yazdıklarımı onu savunmak için yazmıyorum sadece bazı noktalarda gereğinden çok eleştirildiğini düşünüyorum. 3-0'lık maçta da kendisinin çok da bir hatası yok. İlk yarıda pozisyonlarımız bile vardı maç dengeli gidiyordu sonra Muslera'nın elinden kaçırdığı top maçı bitirdi zaten. Kaldı ki o kadro Bjk tarihinin en iyi kadrosu olabilir bu arada. Ve çok formdalardı o dönem ŞL'de gruptan çıkmışlardı. Taktiksel olarak değil takımın moralinin bozulmasıyla kaybedilen bir maçtı, bunda da oyuncuların moralini bozmaması gerekiyordu. Futbolda bu tür kopmalar vardır. Baskette de vardır birden 15-0'lık seri yersin momentum rakibe geçer maç kopar oradan.

Şu karneye bakarsak takımın büyük maçlarda/dişli takımlara karşı oynanan maçlarda rezil rüsva olduğu bunun da en büyük sorumlusunun elbette hoca olduğu aşikardır. Buna bahsi geçen bjk maçı da dahil. Tudor gereğinden çok değil gereğinden az eleştirilmiştir. Şu tabloya bir de Östersunds faciası eklediğimizde tartışmaya gerek yok. Hepsi mi oyuncu hatası, şanssızlık? Anadolu takımına çevirmişti bizi.

Adjustments.webp

Prandelli'nin Başak ve Ts maçları da çok kötüydü net kıyaslanır Tudor'un Bjk maçıyla.Terim'in 4-0'lık Ts maçı da kıyaslanır da ona sen Belhanda atıldı 10 kişi kaldık ondan oldu diyeceksin muhtemelen,ama o kısma kadar da çok kötüydük Ts sağlı sollu geliyordu.

Ts ev sahibi gazıyla geliyordu ama tam oyunu toparladık, ilk yarı 1 tane saplayıp 2-1 gidecek gibiyken 4-0’a gitti maç. Prandelli hoca değildi diyorumta zaten Tudor bile ondan iyidir. Niye Prandelli’den örnek veriyorsun hala. Zaten onun da sonu Tudor gibi oldu diyorum. Prandelli gibi, Tudor gibi bizi Anadolu takımına çeviren herifler, kötü top oynatan herifler dehlenir bu kadar basit.

Şu karneye bakarsak takımın büyük maçlarda/dişli takımlara karşı oynanan maçlarda rezil rüsva olduğu bunun da en büyük sorumlusunun elbette hoca olduğu aşikardır. Buna bahsi geçen bjk maçı da dahil. Tudor gereğinden çok değil gereğinden az eleştirilmiştir. Şu tabloya bir de Östersunds faciası eklediğimizde tartışmaya gerek yok. Hepsi mi oyuncu hatası, şanssızlık? Anadolu takımına çevirmişti bizi.

Ekli dosyayı görüntüle 87617
16-17 sezonundaki maçlar için kendisine bir şey diyemem sonradan gelmişti zaten. Kaldı ki fb maçında 90 dakika tek kale oynamıştık, bjk maçında Atınç'ın Yasin'e yaptığı penaltımız verilmemişti, barajdan seken topla şansa bala kazandılar o maçı. Kendisini sadece 17/18 sezonundaki performansıyla değerlendiririm. 0-0'lık fb maçında Belhanda malı kırmızı görmeseydi o maçı da kazanırdık. Sadece başak maçı için rezil bir sonuç diyebilirim çünkü 90 dakika ezilmiştik o maç. bjk maçı dediğim gibi şanssızlıktı.

Ayrıca Östersunds maçları için de hocaya yüklenmek doğru değil. Karşıdaki takım gruplardan çıkmış, Arsenal'i deplasmanda yenmiş bir takımdı. Ve bizle oynadıklarında ligde devam ediyorlardı yani hazırlardı. Ayrıca sadece 3 transferimiz oynayabilmişti o maçlarda. Fernando, Ndiaye, Mariano, Feghouli gibi oyuncular daha transfer bile edilmemişti.

Ts ev sahibi gazıyla geliyordu ama tam oyunu toparladık, ilk yarı 1 tane saplayıp 2-1 gidecek gibiyken 4-0’a gitti maç. Prandelli hoca değildi diyorumta zaten Tudor bile ondan iyidir. Niye Prandelli’den örnek veriyorsun hala. Zaten onun da sonu Tudor gibi oldu diyorum. Prandelli gibi, Tudor gibi bizi Anadolu takımına çeviren herifler, kötü top oynatan herifler dehlenir bu kadar basit.
tudor ne anlamda bizi anadolu takımına çevirdi üstat

transfer olarak eline bitik de jong, sakat tolga ve kazma eren verilen riekerink'in de hakkını verelim.

rikekerink > tudor > terim

transfer olarak eline bitik de jong, sakat tolga ve kazma eren verilen riekerink'in de hakkını verelim.

rikekerink > tudor > terim
Riekerink'e çok net haksızlık yapıldı. Adam gibi yönetim olsaydı başarılı olurdu. 2016'da Delaney, Dembele falan boştaydı bize geleceklerdi sonra Nazifoğlu ve Dursun denen şerefsizler komisyon almak için çöp oyuncular aldırdılar takıma koca bir sezon heba oldu. Haram olsun bu kulüpten götürdükleri paralar.

Örnekleri genel değil de maç maç seçersek Terim döneminde de bu tarz maçlarımız oldu onu diyorum.Şampiyonluklar gelince konuşulmadı,unutuldu sadece yoksa camia olarak derbi genetiğini çoktan kaybettik.Fb'ye karşı hadi hiçbir zaman iyi değildik zaten de,bir de Bjk-Ts-Başak'a falan ezilmeye başladık.Terim de buna merhem olamadı çok açık yani bu.İkinci devrelerdeki camia havasıyla götürdü işi 4. dönemde.Bu yılda da olacaktı ama korona ama başka sebeplerden olmadı.Yani şu an iyi bir gidişat yok,Prandelli-Tudor eleştirilirken bu da gözden kaçmasın.

16-17 sezonundaki maçlar için kendisine bir şey diyemem sonradan gelmişti zaten. Kaldı ki fb maçında 90 dakika tek kale oynamıştık, bjk maçında Atınç'ın Yasin'e yaptığı penaltımız verilmemişti, barajdan seken topla şansa bala kazandılar o maçı. Kendisini sadece 17/18 sezonundaki performansıyla değerlendiririm. 0-0'lık fb maçında Belhanda malı kırmızı görmeseydi o maçı da kazanırdık. Sadece başak maçı için rezil bir sonuç diyebilirim çünkü 90 dakika ezilmiştik o maç. bjk maçı dediğim gibi şanssızlıktı.

Ayrıca Östersunds maçları için de hocaya yüklenmek doğru değil. Karşıdaki takım gruplardan çıkmış, Arsenal'i deplasmanda yenmiş bir takımdı. Ve bizle oynadıklarında ligde devam ediyorlardı yani hazırlardı. Ayrıca sadece 3 transferimiz oynayabilmişti o maçlarda. Fernando, Ndiaye, Mariano, Feghouli gibi oyuncular daha transfer bile edilmemişti.

16-17 takımı onun takımı değil haklısın ama Karabük’le bir şeyler yapabiliyorsan Galatasaray’ın her kadrosuyla da bir şeyler yaparsın. Yapamıyorsan büyük takım hocası değilsindir.

Ostersunds maçı için Tudor’a yüklenilmesin ama Real Madrid, PSG’li grupta bişey yapamadı diye Terim’e düşük bütçeli takımlardan örnekler verilip sen niye yapamıyorsun deyip yüklenilsin. O maçta transferlerimiz yetişmedi diye Tudor’a yüklenilmesin ama neredeyse transferlerinin %90ı transfer döneminin son gününde(lig başladıktan 4-5 hafta sonra) teslim edilen Terim’e lige niye kötü başladın diye yüklenilsin, CL’de neden bişey yapamadın diye yüklenilsin. (CL’nin ilk maçından 1-2 hafta önce tam takım idman yapmaya başlama anlamında söyledim) Ostersunds Arsenal’i yendi evet iyi takım olabilir böyle bahane olmaz. Tromsö’de de saha balçık tarlasıydı ama o eşleşmeden hala facia diye bahsedilir.
(Bu arada Terim-CL kötü performans eleştirisine büyük oranda katılıyorum ben)

Hakemleri sayacaksak da o zaman 20 yıl kazanamadığımız Kadıköy deplasmanında Terim adına en az 5 galibiyet daha yazalım.

CL çeyrek finalinde Real Madrid’e karşı 2 maçta toplam 3-4 penaltımızı vermeyen ve Burak’a ilk maçta uyduruk sarı kart vererek 2. maçta cezalı olmasına neden olan hakemlerden dolayı Terim’e bir CL yarı finali de yazalım.

tudorla terim kıyası cok yersiz

tudor cok daha üstün hoca oynattıgı futbol transfer olarak

prandelli'ye de düzgün transfer yapılmadı. yasin haricinde hep kazmalar ve bitikler alındı.

ona rağmen yarışta tuttu. üstelik hala evimizeki son fener galibiyeti ona ait.

riekerink kadar bile sevilmedi.

bence bu kadar kötü anılmayı haketmiyor.

bize gelirken avrupa'nın baba hocalarından biri olarak görülüyordu.

prandelli de terim'den büyük hoca.

Örnekleri genel değil de maç maç seçersek Terim döneminde de bu tarz maçlarımız oldu onu diyorum.Şampiyonluklar gelince konuşulmadı,unutuldu sadece yoksa camia olarak derbi genetiğini çoktan kaybettik.Fb'ye karşı hadi hiçbir zaman iyi değildik zaten de,bir de Bjk-Ts-Başak'a falan ezilmeye başladık.Terim de buna merhem olamadı çok açık yani bu.İkinci devrelerdeki camia havasıyla götürdü işi 4. dönemde.Bu yılda da olacaktı ama korona ama başka sebeplerden olmadı.Yani şu an iyi bir gidişat yok,Prandelli-Tudor eleştirilirken bu da gözden kaçmasın.

Tudor da Prandelli de şampiyonluğa inandıran bir futbol oynatıp sonuçta şampiyon yapsa veya işi o noktaya getirse elbet derbi performansları belirleyici olmaz ama sen Galatasaray’ın başında deplasmanlarda genelde kötü futbol oynatıp puan olarak önde gidemezsen bir de 8 tane derbi/derbicikte 0 galibiyet alıp anca 1-2 gol atarsan tekmeyi yersin. Rakibin 30 şut çekmiş bir de o maçta seni ceza sahasına hapsetmiş. Galibiyet oranı %0 adamın. Terim döneminde de kötü derbiler oldu da genele baksak kaybetmeme oranı %70 in üzerindedir heralde. Terim bence merhem oldu en azından dengeli gidiyor hatta fenere karşı öndeyiz sanırım son zamanlarda.

prandelli'ye de düzgün transfer yapılmadı. yasin haricinde hep kazmalar ve bitikler alındı.

ona rağmen yarışta tuttu. üstelik hala evimizeki son fener galibiyeti ona ait.

riekerink kadar bile sevilmedi.

bence bu kadar kötü anılmayı haketmiyor.

bize gelirken avrupa'nın baba hocalarından biri olarak görülüyordu.

prandelli de terim'den büyük hoca.

Hamza'ya hiç transfer yapılmadı 3 tane kupa aldı,kovulduğunda bile net bir başarısızlık yoktu 2016'da.Hamza evrenin en iyi hocası bu mantıkla o zaman

Hamza'ya hiç transfer yapılmadı 3 tane kupa aldı,kovulduğunda bile net bir başarısızlık yoktu 2016'da.Hamza evrenin en iyi hocası bu mantıkla o zaman

bence gönderilmemeliydi zaten.

rize maçında olağan üstü şeyler oldu. dursun da gaza gelip yolladı. taraftar desteği olmadığı için kolay lokmaydı.

Tudor da Prandelli de şampiyonluğa inandıran bir futbol oynatıp sonuçta şampiyon yapsa veya işi o noktaya di getirse elbet derbi performansları belirleyici olmaz ama sen Galatasaray’ın başında deplasmanlarda genelde kötü futbol oynatıp puan olarak önde gidemezsen bir de 8 tane derbi/derbicikte 0 galibiyet alıp anca 1-2 gol atarsa tekmeyi yersin. Rakibin 30 şut çekmiş bir de o maçta seni ceza sahasına hapetmiş. Galibiyet oranı %0 adamın. Terim döneminde de kötü derbiler oldu da genele baksak kaybetmeme oranı %70 in üzerindedir heralde. Terim bence merhem oldu en azından dengeli gidiyor hatta fenere karşı öndeyiz sanırım son zamanlarda.

Spesifik olarak Tudor dönemi ekstra kötü geçmiş olabilir,ama 2014'ten beri net bir düşüş var bu inkar edilemez.

2014'ten beri Ts bizi 7 kere yenmiş.Biz onları 4 kere yenebilmişiz hepi topu.Bjk 6 kere yenmiş,biz 4 kere yenebilmişiz.O 2'si de zaten 2015'te.4. yıldızdan beri sadece 2 Bjk galibiyeti var yani.Fb'yi 2 kere yenebilmişiz.Kadıköy'de yenene kadar 10 maçtır yenemiyorduk ligde.Sneijder'in 2 gol attığı maç senelerdir son Fb galibiyetimizdi.Başakşehir zaten kaç kere 4-5 attı sayısını unuttum bu zaman diliminde.Arena'da 2-3 seneye bir büyüklerin biri yenip gidiyor.Biz senelerdir kazanamıyoruz deplasmanda büyük maç.Buna ek olarak 2017-18'den beri deplasman performansımız da kötü.İç saha performansı şampiyon yaptı 2 senedir.Bu sene iç saha kötü olunca olamadık bu kadar basit.

ee namağlup herif:red:
Ekli dosyayı görüntüle 87620
hajduk zaten o ligin güç dengesi olarak 3.-4. sırasında bi takım. geçmişteki gibi dinamo-hajduk durumu yok rijeka ve lokomotiva(dinamonun yan çarı) var
eğer bunu ima ediyosan

Tudor geldiginde 2.lermis. 5. bitirmis zurna. FT'den ben de memnun degilim 2.5 sezonda oyun olarak ama Tudor da "Basin ve taraftar cok uzerine gitti ya" seklinde savunulacak bir herif degil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt