Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anladığım kadarıyla sprinter oyuncular dribling becerisi filan Fatih Terim'in pek umrunda değil geriden pas yaparken rahatlamamızı sağlayacak regista'lar ileride hızlı tek toplar yapabilecek teknik ayaklar Fatih Terim'in derdi elinde olsa 10 tane daha Arda & Feghouli daha oynatır şu şartlar altında

Ki hakkını vermek gerekir elindeki malzeme ile yeni bir oyun buldu resmen bu kadar eksik kadro ile sezona girdi üstüne üstlük ciddi futbolcular kaybetti sezon boyunca bunlara rağmen zirvede olmamız tebrik etmek gerekir

Anladığım kadarıyla sprinter oyuncular dribling becerisi filan Fatih Terim'in pek umrunda değil geriden pas yaparken rahatlamamızı sağlayacak regista'lar ileride hızlı tek toplar yapabilecek teknik ayaklar Fatih Terim'in derdi elinde olsa 10 tane daha Arda & Feghouli daha oynatır şu şartlar altında

Ki hakkını vermek gerekir elindeki malzeme ile yeni bir oyun buldu resmen bu kadar eksik kadro ile sezona girdi üstüne üstlük ciddi futbolcular kaybetti sezon boyunca bunlara rağmen zirvede olmamız tebrik etmek gerekir
Elimizdeki kanat malzemesi yetersiz. Onyekuru ve Rodriguesli kanatlar elimizde olmadigi icin bu sisteme mecburuz biraz.

Minimum seviyede yorgunluk ve minimum seviyede tempo ile bundan daha farkli bir sistem ve sablona gecemeyiz.

Gittigi yere kadar elimizdeki oyuncularla gitmeye calisiyoruz. Geriye düstügümüz anda oyunu biraz zor ceviririz biz bu kadro yapisiyla. Bunu cok iyi bildigini düsünüyorum. Top tutabilecek, pas yapabilecek oyuncular üzerinden gidiyoruz. Belhanda, Feghouli, Arda, Kilinc ve Babel saglam olduklarinda bu sebepten dolayi her zaman süre alirlar.

Fatih hocanin yerinde kim olsa bu rezil transfer döneminden sonra ortaligi yangin yerine cevirmisti. Transfer ettigimiz tüm oyuncular bonservissizdi. Bir tane kiralik kanat ve orta saha bile almayi beceremeyip bizi Davila'nin Etebo'suna makhum ettiler. Onun icin ödedigimiz kira bedeli bile kazik cikti. Kaleci Muslera yok, virüsü kapan ve antrenman dahi yapamayan oyuncular, sakatlananlar, mac satanlar.. Verdigimiz paranin 10 da 1'i kadar katki yapmayanlar. Mutfaktaki kalan malzemelerle bundan daha iyi yemek yapilamazdi. Feghouli'nin su formayla en azindan bir kac macta rakibe bastigini gördük.

bu sene son geldiğinden ve şampiyon olduğumuz senelerden bile daha iyi td performansı var bence

yerli sayısının artmasından mı acaba

(y)

1609101373708.webp

bu sene son geldiğinden ve şampiyon olduğumuz senelerden bile daha iyi td performansı var bence

yerli sayısının artmasından mı acaba

Oyunu öğrendi bence. Vasat oyunculardan bile sistem içinde büyük katkı alıyor artık, geçen yıl bu zamanlarda kaliteli yabancılardan bile faydalanamıyordu. Geçen yılın 2. yarısıyla birlikte çözdü zaten oyunu. Pandemi arasına girmeden önceki 9 hafta Avcı Başaklarından beri en sistemin yıldız olduğu takım oyununa yakınını oynatıyordu. Tabii ki onun çok daha hücuma dönük, pozitif versiyonunu. Oyuncu karakterini filan ayrı tutuyorum da geçen yıl sezona girdiğimiz kadro bu yıl hocanın elinde olsa şu zamana kadar ligdeki puan kaybı 4-5 filan olurdu büyük ihtimalle. Hakikaten ilk defa arkasına taktiksel olarak da bir antrenör yetiştirebilir artık, çünkü Allah vergisi motivasyondan ve kaos futbolundan ziyade yardımcılarına öğretebileceği ezber bir hücum sistemi var.

Yerli oyuncuların takıma katkı getireceği ortadaydı ama ortadaki sisteme inandıramadığın sürece isterse 11 yerliyle çık yine fark yaratamazsın. Oyuncular da oynanan oyuna güvendikleri, inandıkları için 1'e 5 katıp oynuyorlar. Misal Arda 2016'da Terim'e sadece hötzötü ve kariyeriyle saygı duyuyorsa, şu an taktisyenliği ve gelişimiyle de büyük ihtimal saygısını katlıyordur. Hakikaten kendini geliştirmekten geri durmayan bir adam. 65 yaşından sonra göreve gelip yeni bir oyun üstünde ısrar etmek müthiş çalışkanlığın göstergesi. Halbuki gelip ülkede zaten halihazırda rakipsiz olduğu oyunda ısrar edip Erol'un, Ersun'un, Okan'ın 10 yıldır ekmeğini yediği oyunla da rakiplerini aç bırakabilirdi. Onun yerine Galatasaray'a bir oyun ve ezber kazandırmaya uğraştı ve son 10 yılın en zayıf kadrosuna sahip olmasına karşın muvaffak olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

@Gökhan Gel ben seni yılların FTcisi sanıyordum hayal kırıklığına uğradım...
Bugunden sonra anca wow atarım postlarına

Değil, daha 1.5 sene öncesinde gitmesi gerektiği görüşündeydim. Biz kendi egolarımızın değil, Galatasaray'ın menfaatinin peşindeyiz. O zamanlar hocamızın oynatmaya çalıştığı oyunu hiçbir zaman oturtamayacağı görüşündeyken bugün oyun+kulüp yönetiminde dünya üzerinde 1-2 uç örnek hariç kimsenin hoca kadar maharetli olmayacağı düşüncesindeyim.

Değil, daha 1.5 sene öncesinde gitmesi gerektiği görüşündeydim. Biz kendi egolarımızın değil, Galatasaray'ın menfaatinin peşindeyiz. O zamanlar hocamızın oynatmaya çalıştığı oyunu hiçbir zaman oturtamayacağı görüşündeyken bugün oyun+kulüp yönetiminde dünya üzerinde 1-2 uç örnek hariç kimsenin hoca kadar maharetli olmayacağı düşüncesindeyim.

O dönem gitmesini istemek galatasaray'ın menfatineydi. Ben de gitmesini istemiştim yalan yok. K.oç alenen cephe almaya başladıktan sonra Terim'e biraz yanaştım ben aslında yoksa milli takım olayından sonra bırak sevmeyi nefret ediyordum.

O dönem gitmesini istemek galatasaray'ın menfatineydi. Ben de gitmesini istemiştim yalan yok. K.oç alenen cephe almaya başladıktan sonra Terim'e biraz yanaştım ben aslında yoksa milli takım olayından sonra bırak sevmeyi nefret ediyordum.

Bende diyorum bu vatandaş anti Terimci idi, ne oldu da birden bire değişti diye. :unsure:

Hiçbir zaman nefret etmedim ama oynatmak istediği oyunu hiçbir zaman oynatamayacağı ve kulüpsüz olduğu için bizde kaldığı düşüncesindeyim. Hocam geçen süreç içinde bizi de sepete koydu, en azından sepetlendiğimizi kabul etme erdemindeyiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt