Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala yanlışı savunacağız diye yirtinan, tek eleştiri dahi yapmayıp sürekli biat eden 3-5 kişi kaldı çok dikkat çekiyorlar, takımımızın içinde bulunduğu ve daha da batmakta olduğu durumdan memnun olan ama bunu biatcilikla maskelemeye çalışan bir kitle var...
Durumdan memnun olanı görmedim ben bu forumda...ama dediğin gibi 3-5 kişi var tam tersi özellikle böyle kötü giden süreçlerde ortaya çıkıp sadece ama sadece hocaya sallayan..biatçılık diyorsun da sürece baktığında tek sorumlu hocayı görüp birde futbol argümanı olmadan saçma sapan dalga geçercesine uslupsuzca söylemler mi biatçı olmamak ve gerçeği görmek..fatih hocanın da tonla hatası var elbette..ki burada eleştirilmiyor lafına asla katılmıyorum..en çok bu forumda eleştiriliyor...haklı gerekçeler ile eleştiren renktaşlar var...ama kalkıp saygısızca dalga geçercesine söylemler ile gitmesini istemek hiç akla uygun değil...hele bir de kini ve takınısı olan şahıslar var ki herkes biliyor kimler olduğunu..bulunduğumuz süreci iyi tahlil ettiğimizde hocanın hataları olmasına rağmen takımın başında olması lazım..ali koç ve arkasındaki güruh,tff,mhk ve medya neden sadece hoca üzerinden operasyon çekiyor bir düşünmek lazım..saha içi saha dışı olaylarda yönetimin sessizliği ve transferde ki, tutumunu da eklediğimizde bu kadro ile bu kadar puanı toplamak ve hala yarışın içinde olmak bile başarı emin olun..dün sergen yalçın basın toplantısında şöyle bir cümle kullandı..7 tane merkez orta saha oyuncumuz var dedi..hepsini en verimli şekilde kullanacağız dedi..bizim kaç merkez orta saha oyuncumuz var ? orijini merkez orta saha olan futbolcuları sayalım kaç tane..fatih hocayı da eleştirelim elbette emre akbaba olayından tut maç içi oyuncu değişiklerinden tut bazı kuru inatlarına kadar bir sürü şey sayılır..bunlar da zaten söyleniyor..ama eleştiriden öte mesajlar var içeriği de argümanı da kin içeren düşmanlık içeren..geçtiğimiz süreçte fatih hoca yerinde kim olursa olsun çok daha rezil bir durumda olurduk..bunu geçmiş dönemlerde de yaşadık..

şu kadroyu 20 teknik direktöre ver hangisi alır 33 puan

Sumudica, Antep'in o kadrosu ile 31 puan topladı. O kadrodan kaç oyuncuyu alırsın Galatasaray kadrosuna ? 1 bilemedin 2.

Bu kadro 18 maçta 33 puan almaz. Daha fazlasını alır. Yeter ki sen bir oyun oturtup, optimal kadroları sahaya sür. Arada şanssızlık olur 45 alamazsın da 40 alırsın. Real Madrid veya PSG kadroları yok karşında. Kayseri kadrosu daha mı iyi veya Konya'nın ? Yani bu savunma yanlış dostum.

Durumdan memnun olanı görmedim ben bu forumda...ama dediğin gibi 3-5 kişi var tam tersi özellikle böyle kötü giden süreçlerde ortaya çıkıp sadece ama sadece hocaya sallayan..biatçılık diyorsun da sürece baktığında tek sorumlu hocayı görüp birde futbol argümanı olmadan saçma sapan dalga geçercesine uslupsuzca söylemler mi biatçı olmamak ve gerçeği görmek..fatih hocanın da tonla hatası var elbette..ki burada eleştirilmiyor lafına asla katılmıyorum..en çok bu forumda eleştiriliyor...haklı gerekçeler ile eleştiren renktaşlar var...ama kalkıp saygısızca dalga geçercesine söylemler ile gitmesini istemek hiç akla uygun değil...hele bir de kini ve takınısı olan şahıslar var ki herkes biliyor kimler olduğunu..bulunduğumuz süreci iyi tahlil ettiğimizde hocanın hataları olmasına rağmen takımın başında olması lazım..ali koç ve arkasındaki güruh,tff,mhk ve medya neden sadece hoca üzerinden operasyon çekiyor bir düşünmek lazım..saha içi saha dışı olaylarda yönetimin sessizliği ve transferde ki, tutumunu da eklediğimizde bu kadro ile bu kadar puanı toplamak ve hala yarışın içinde olmak bile başarı emin olun..dün sergen yalçın basın toplantısında şöyle bir cümle kullandı..7 tane merkez orta saha oyuncumuz var dedi..hepsini en verimli şekilde kullanacağız dedi..bizim kaç merkez orta saha oyuncumuz var ? orijini merkez orta saha olan futbolcuları sayalım kaç tane..fatih hocayı da eleştirelim elbette emre akbaba olayından tut maç içi oyuncu değişiklerinden tut bazı kuru inatlarına kadar bir sürü şey sayılır..bunlar da zaten söyleniyor..ama eleştiriden öte mesajlar var içeriği de argümanı da kin içeren düşmanlık içeren..geçtiğimiz süreçte fatih hoca yerinde kim olursa olsun çok daha rezil bir durumda olurduk..bunu geçmiş dönemlerde de yaşadık..
tebrik ediyorum müthiş bir yazı aklı başında galatasaraylılar görmek beni mutlu ediyor

Yeter ki sen bir oyun oturtup, optimal kadroları sahaya sür.

galatasarayın hocanın gayet iyi bir planı vardı ne zaman oyuncular kırmızı gördü birileri sakatlandı covid oldu plan aksadı bunu göremiyor musun abi yedeğinde adam olmayınca da hoca taktik plansız mı oldu :D

Eyvallah bu sezon özellikle oyuncular hem nitelik hem nicelik olarak yetersiz diyelim. Ben çok katılmıyorum ama diyelim ki öyle olsun.

Geçen sene başında bakalım orta sahamıza.

N'Zonzi - Lemina - Seri - Akbaba - Selçuk - Taylan - Belhanda. Kaçını verimli kullanabildi hoca ? Pandemi falan demeyelim. Sadece biz yaşamadık pandemiyi. Bütün kulüpler yaşadı. Öyle korona olan oyuncumuz da yoktu.

Hocanın en güçlü olduğu tarafı elindeki malzemeyi verimli kullanmasıydı. Yani eskiden öyle idi. Şimdi ise tam tersi. Maalesef ama gerçek bu.

Fatih Terim'in başarılı olacağına dair inancım kalmadı

O yüzden desteklemiyorum

Bir an evvel yönetim ile birlikte gitmelidir

nzonzi-seri-lemina nerdeler şimdi? birinin midesi ağrır maça çıkmaz biri kağnıdan daha kağnı diğeri üflesen uçuyor.

Belhandayı verimli kullanmak! kim olsa çoktan kovmuştu.

galatasarayın hocanın gayet iyi bir planı vardı ne zaman oyuncular kırmızı gördü birileri sakatlandı covid oldu plan aksadı bunu göremiyor musun abi yedeğinde adam olmayınca da hoca taktik plansız mı oldu :D

Futbol bu. Bu oyunun içinde cezalı olmakta, sakatlanmakta var. Bak diyorum ki elinde her zaman çok iyi kadrolar olmaz, olamaz.

Biz taraftar olarak yönetime hayatı cehenneme çeviriyoruz. Neden ? Transfer yapılsın, hocanın eli rahatlasın diye.

Peki hoca ne yapıyor ? Yani neler söylüyor ? Transfer olmazsa da yarışabiliriz, yapacak bir şey yok. Ne demek yok ya ? Nasıl yarışabilirsin aga ? Eğer yok diyorsan sorumluluğu alırsın üstüne.

Çıkıp dersin ki transfer olmayacaksa istifa ediyorum. Bitti gitti. Bu kadar basit. Bu yönetimi de ondan sonra çıktığı yere sokmasını biliriz elbet.

Sanırım anlatabildim derdimi.

Futbol bu. Bu oyunun içinde cezalı olmakta, sakatlanmakta var. Bak diyorum ki elinde her zaman çok iyi kadrolar olmaz, olamaz.

Biz taraftar olarak yönetime hayatı cehenneme çeviriyoruz. Neden ? Transfer yapılsın, hocanın eli rahatlasın diye.

Peki hoca ne yapıyor ? Yani neler söylüyor ? Transfer olmazsa da yarışabiliriz, yapacak bir şey yok. Ne demek yok ya ? Nasıl yarışabilirsin aga ? Eğer yok diyorsan sorumluluğu alırsın üstüne.

Çıkıp dersin ki transfer olmayacaksa istifa ediyorum. Bitti gitti. Bu kadar basit. Bu yönetimi de ondan sonra çıktığı yere sokmasını biliriz elbet.

Sanırım anlatabildim derdimi.
hoca şimdi gitse daha mı iyi olur transfer yok diye

hoca şimdi gitse daha mı iyi olur transfer yok diye

Gitmez ise kabul etmiş demektir bu durumu.

Çok basit. İş yerinde istediğin şartlar oluşmuyorsa ya istifa edersin ya da kabullenip devam edersin. Ancak devam etmeye karar verdiğin an şikayet etmeye hakkın kalmaz.

Transfer de transfer diyenler, eldeki kadro bu diyenler icin sorum su:
Bu ligdeki hangi kuluplerin daha iyi kadrolari var?

------------- Muslera --------------

-- Omar -- Luyi --Marcao -- Sar --

-------------- Taylan ---------------

--- Feghouli -- Belhanda -- Arda ---

-------------- Falcao ----------------

Sakatliklari, berbat antremanlardan oturu adele sakatlanmalarini veya dusuk performanslari, gonderilmeleri gerekirken hoca tarafindan izin verilmeyen oyunculari, veya hocanin aldirdigi kotu/yanlis adamlari da hesaba katin.

Ama sizler de haklisiniz. Luyindama ve Marcao'yu hocanin kurdurdugu scout ekibi, patlayan tum transferleri yonetim yapti.

Dakika basi adele sakatliklari yasamamiz, Sampiyonlar Ligi'nde en az kosan takim olmamiz, Turkiye Ligi'nde bile geriye ve yana pas rekorlari kirmamiz yonetimin sucu... Peki...

Su ustteki bes oyuncuyu bu ligden baska hic bir oyuncu ile degismem. Acaba tum teknik direktorlere sezon oncesi tum kuluplerin oyuncu listesini verseler ve tek tek degil ama grup olarak hangi oyuncu listesini secersiniz deseler kaci bu berbat dediginiz Galatasaray'i secerdi?

Hoca 4 senedir takimin basinda. Falcao'yu, Diagne'yi, Babel'i, Omar'i, Sener'i, Jimmy'i, Donk'u, Linnes'i, Omer'i, Akbaba'yi, Etebo'yu, Belhanda'yi, Feghouli'yi, Diagne'yi yonetimle kendisi aldirdi/takimda tuttu/zamli sozlesme verdi. Bu hatalari taraftar yapmadi.

Tekrar ediyorum, hoca 4 senedir takimin basinda, hangi sezon oncesini kampini duzgun gecirip lige iyi basladik?

Gercekci olmakta fayda var. Su anki kadrodaki oyunculara cok kaliteli antreman yaptirip, hic transfer yapmadan oynatsan bile bu ligin uzerinde bir takim oluruz. Bence ozellikle 10 numara ve iki kanat eksigimiz var. Bu uzun suredir de boyle. Gecen yil yakaladigimiz cikista, Onyekuru ve Saracchi ile hareketlenen/hizlanan takimin payi vardi. Buna ragmen bu yila Feghouli ve Arda ile basladik. Sinirli bir transfer butcen varsa, bunu adam gibi kullanirsin. Diagne gibi bir oyuncuya o paralari vermez, yerine 5-10 tane genc ve gelecek vaad eden scout oyunculari alirsin.
Belhanda'yi gonderme imkanin varken yollarsin. Keza Feghouli'yi de.
Jimmy'i takima o paralara almazsin.
Linnes'e nedense zamli sozlesme verip tribune yollamazsin.
Falcao gibi yasli ve cok riskli/yuksek maliyetli oyuncular almazsin.
Babel gibi bir adama o paralari vermezsin.
Diagne'ye 13 milyon Euro civari para vermezsin. O parayi veriyorsan da, bunu bir yatirim olarak gorur, o yatirimi hic eder gibi Belcika Ligi'ne yollamazsin. Basarili olmasi icin ozel hocalar dahil her seyi tutarsin. Cunku borc icinde yuzen bir kulupsun ve boyle para sacmaya butcen yetmez.

Eksikler var. Ama dedigim gibi en onemlisi cok yanlis transferler ve cok yanlis bir yonetim var.

Takimda Muslera disinda en yuksek maas alanlardan en dusuk verimi aliyorsan burada ne gibi bir problem var dersiniz? Bence hoca problemi var.

Sampiyon oldugun iki yilda acik ara en iyi oyuncun kalecin oluyorsa orada bir problem var. En buyuk ikinci itici gucun ic sahanda stadi cehenneme ceviren bir taraftarin varsa, burada bir problem vardir. "Deplasman fobin" varsa burada bir problem vardir.

Tekrarlamaktan biktim. Hocanin heykeli su an dikilmeli. 96-00 yilindaki Galatasaray futbolunu hala unutamam. Muhtesem oynatti. Oyuncular zimba gibiydi. Hoca cok guzel taktik ile ozellikle Turkiye'de takimlari sahalarindan cikartmaz, muthis pres ile sagli sollu ataklarla rakipleri resmen oldururdu.

Ancak su anki gercekler tamamen farkli. Hoca gayet kotu gidiyor. Ozellikle son 4 senedir berbat bir performansi var. Iki sampiyonluk aldigimiz yillarda da genel olarak berbat futbol vardi. 4 senedir rakiplerimizin hic olmadigi kadar bitmis olmalarina ragmen anormal zorlanarak alinmis, ozellikle biri Basaksehir'in hediyesi iki sampiyonlugumuz var. Kalecinin yildizlastigi sampiyonluklar var. Dunyada bunun kac tane ornegi var, su an icin hatirlamiyorum. Ayrica bu dort senede oynanan toplam maclarin kacinda iyi oynadi bu takim?

Sadece Turkiye Ligi'nden bahsediyorum. Muhtesem Konyaspor'a, Antalya'ya, Rize'ye karsi performanslardan bahsediyorum.
Sahi biz niye Turkiye Ligi'ndeki rakiplerden bile ikinci yarilarda ciddi tokatlar yiyoruz? Adele sakatliklari gibi bu da sanssizligimiz sanirim?

Zaten Sampiyonlar Ligi'nde grupta 40 gol yiyecek futbol oynadik. Orayla kendimizi kiyaslamiyoruz bile. Peki ya Turkiye?

Olay sampiyonluksa, bu yil bile sampiyon olabiliriz. Cunku rakipler berbat. Uzaga degil, su anda ligde lider olan ve bizi 2-0 yenmis Besiktas'in kadrosuna bakin. Yeter artik. Bu igrenc futboldan ben igreniyorum. Sampiyonluk umrumda degil, duzgun futbol oynayan bir takim istiyorum.

hepsi kiralık sen olsan ister misin? yeni adet Gsda kiralıklar eskiden kiralık oyuncumu vardı mecburiyetten aldırdı zaten geliş şekilleri belli. Adamlar verim vermedi hoca ile ilgili değil. Adam net diyor diğer takımlara scoutluk yapıyoruz. 6-8 ay anlaştı haberleri çıkan bir çok oyuncu elden kaçıp gidiyor. iyi bir yönetim yok. hoca hocalığı bıraktı ıvır zıvır her işle uğraşıyor bu da başarılı olmasının engelliyor bence.

Babel bedavaydı ve türkiyedeki ve son ingilteredeki bir kaç performansına bakılarak alındı kimse yanlış demedi o zaman. Marcao ve Lyu 12-13 ödendi genç yaşlarına rağmen kadroya katıldı her türlüde rahatlıkla paralarını çıkarırlar. Bedavacılık ve kiralıkcılık yanı sıra yönetim olarak da iş bilmezlik takımın sonunu getiriyor.

hepsi kiralık sen olsan ister misin? yeni adet Gsda kiralıklar eskiden kiralık oyuncumu vardı mecburiyetten aldırdı zaten geliş şekilleri belli. Adamlar verim vermedi hoca ile ilgili değil. Adam net diyor diğer takımlara scoutluk yapıyoruz. 6-8 ay anlaştı haberleri çıkan bir çok oyuncu elden kaçıp gidiyor. iyi bir yönetim yok. hoca hocalığı bıraktı ıvır zıvır her işle uğraşıyor bu da başarılı olmasının engelliyor bence.

Bana yazdığını düğündüğüm için cevaplıyorum. Yani hoca istemedi bu adamları ki ben de öyle düşünüyorum. Madem hocaya karşı bu oyuncular alındı ise neden bırakmadı ?

Eğer o anda bırakmıyor isen durumu kabullenmiş, sorumluluğu almışsındır. Ben bu oyuncularla oynarım demişsindir. Oynatamıyorsan da şikayet edemezsin.

Dostum Allah aşkına ya her yönetim mi suçlu ? Gelen her oyuncu mu kötü ? Yani hoca hariç herkes kötü, çöp mü ? Yapmayın lütfen ya.

Bu arada bu HAİN yönetim defolup gidecek. Sakın yanlış anlaşılmasın. Yönetimden nefret ediyorum.

Adam zor zamanlarda sürekli ben idare edim mantığı güttü karşılığında da hep bir sonraki dönem transfer sözleri verildi. Gomis gittikten beridir bu işler böyle. Ozan için aynı durum. Rakibin seni psikolojik maddi manevi ezdi geçti. Nerede yöneticiler dün takımın hakkı yendi net atak kesildi rosier diagneden önce atılmalıydı hani neredeler. Takımda yönetim boşluğu var. Bir kere bunu anlamak gerekir. Kendi alanlarını doldursalar zaten problem kalmayacak. Fatih hocanın üzerine sürekli oynandı. bilinçli olarak rakip tarafından. zaten istedikleri bu. gitsin hiç bir alanda kulüp baş kaldırmasın. Tek baş kaldıran o bana göre. kısık sesle zoraki yaptırılan açıklamalarla yönetim devam ediyor.

Bazılarının zat aşkı Galatasaray sevdasının önüne geçip gözlerini kör etmiş anlaşılan.
Acıyorum size hiç kimse sürekli başarılı olamaz hatasız olamaz. Tamam Terim sayesinde bir çok başarı elde ettik sağolsun varolsun.

Ama artık Terim devri bitti bundan sonra açılışlarda filan konuşmalara kurdele kesmeye filan çağırılmalı daha fazlası kulübe zarar verir.
Herşeyi tadında bırakmak lazım. Yıllık parasını tıkır tıkır alıyor bir zahmet olmazsa artık yolu açsın yoksa takımdaki adaletsizligi yüzünden evlatcılığı yüzünden bütün gençleri küstürecek.

Başkan filan olsun diyenler ne içiyor acaba neye dayanarak olsun diyorlar? Bu adam hayatında kaç şirket yönetmis nerde başarı göstermiş?

Yine de 3 sezonun 2 si şampiyonluk. şuna katılıyorum şampiyon olmamıza rağmen çıkarttığımız iyi maç sayısı çok değildir. Ama ben hocanın sistemine uygun oyuncuların az olduğunu düşünüyorum. Ve maalesef elden çıkarılamadı çıkarılanda bedavaya yakın bir şekilde çıkarıldı. Ben hocanın başarılı olması için kadronun yerli ağırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum. 5-6 kalite yabancı ile hoca her türlü başarıyı elde eder bana göre ama bu futbolcu işi. 1 milyona 10 scout transferi yapalım. altyapıdakiler hadi 11e gibi saçma mantığı kabul etmek imkansız hazır olan oyuncu hazırdır çıkar oynar gösterir kendini. Kısa vade de de başarı uzun vade de de başarı için bunu yapmak gerekir.

Yine de 3 sezonun 2 si şampiyonluk. şuna katılıyorum şampiyon olmamıza rağmen çıkarttığımız iyi maç sayısı çok değildir. Ama ben hocanın sistemine uygun oyuncuların az olduğunu düşünüyorum. Ve maalesef elden çıkarılamadı çıkarılanda bedavaya yakın bir şekilde çıkarıldı. Ben hocanın başarılı olması için kadronun yerli ağırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum. 5-6 kalite yabancı ile hoca her türlü başarıyı elde eder bana göre ama bu futbolcu işi. 1 milyona 10 scout transferi yapalım. altyapıdakiler hadi 11e gibi saçma mantığı kabul etmek imkansız hazır olan oyuncu hazırdır çıkar oynar gösterir kendini. Kısa vade de de başarı uzun vade de de başarı için bunu yapmak gerekir.

Dostum her şeye eyvallah ama kimse beni Akbaba'nın Kerem'den, Etebo'nun Bartuğ'dan daha hazır olduğuna inandıramaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt