Transfer de transfer diyenler, eldeki kadro bu diyenler icin sorum su:
Bu ligdeki hangi kuluplerin daha iyi kadrolari var?
------------- Muslera --------------
-- Omar -- Luyi --Marcao -- Sar --
-------------- Taylan ---------------
--- Feghouli -- Belhanda -- Arda ---
-------------- Falcao ----------------
Sakatliklari, berbat antremanlardan oturu adele sakatlanmalarini veya dusuk performanslari, gonderilmeleri gerekirken hoca tarafindan izin verilmeyen oyunculari, veya hocanin aldirdigi kotu/yanlis adamlari da hesaba katin.
Ama sizler de haklisiniz. Luyindama ve Marcao'yu hocanin kurdurdugu scout ekibi, patlayan tum transferleri yonetim yapti.
Dakika basi adele sakatliklari yasamamiz, Sampiyonlar Ligi'nde en az kosan takim olmamiz, Turkiye Ligi'nde bile geriye ve yana pas rekorlari kirmamiz yonetimin sucu... Peki...
Su ustteki bes oyuncuyu bu ligden baska hic bir oyuncu ile degismem. Acaba tum teknik direktorlere sezon oncesi tum kuluplerin oyuncu listesini verseler ve tek tek degil ama grup olarak hangi oyuncu listesini secersiniz deseler kaci bu berbat dediginiz Galatasaray'i secerdi?
Hoca 4 senedir takimin basinda. Falcao'yu, Diagne'yi, Babel'i, Omar'i, Sener'i, Jimmy'i, Donk'u, Linnes'i, Omer'i, Akbaba'yi, Etebo'yu, Belhanda'yi, Feghouli'yi, Diagne'yi yonetimle kendisi aldirdi/takimda tuttu/zamli sozlesme verdi. Bu hatalari taraftar yapmadi.
Tekrar ediyorum, hoca 4 senedir takimin basinda, hangi sezon oncesini kampini duzgun gecirip lige iyi basladik?
Gercekci olmakta fayda var. Su anki kadrodaki oyunculara cok kaliteli antreman yaptirip, hic transfer yapmadan oynatsan bile bu ligin uzerinde bir takim oluruz. Bence ozellikle 10 numara ve iki kanat eksigimiz var. Bu uzun suredir de boyle. Gecen yil yakaladigimiz cikista, Onyekuru ve Saracchi ile hareketlenen/hizlanan takimin payi vardi. Buna ragmen bu yila Feghouli ve Arda ile basladik. Sinirli bir transfer butcen varsa, bunu adam gibi kullanirsin. Diagne gibi bir oyuncuya o paralari vermez, yerine 5-10 tane genc ve gelecek vaad eden scout oyunculari alirsin.
Belhanda'yi gonderme imkanin varken yollarsin. Keza Feghouli'yi de.
Jimmy'i takima o paralara almazsin.
Linnes'e nedense zamli sozlesme verip tribune yollamazsin.
Falcao gibi yasli ve cok riskli/yuksek maliyetli oyuncular almazsin.
Babel gibi bir adama o paralari vermezsin.
Diagne'ye 13 milyon Euro civari para vermezsin. O parayi veriyorsan da, bunu bir yatirim olarak gorur, o yatirimi hic eder gibi Belcika Ligi'ne yollamazsin. Basarili olmasi icin ozel hocalar dahil her seyi tutarsin. Cunku borc icinde yuzen bir kulupsun ve boyle para sacmaya butcen yetmez.
Eksikler var. Ama dedigim gibi en onemlisi cok yanlis transferler ve cok yanlis bir yonetim var.
Takimda Muslera disinda en yuksek maas alanlardan en dusuk verimi aliyorsan burada ne gibi bir problem var dersiniz? Bence hoca problemi var.
Sampiyon oldugun iki yilda acik ara en iyi oyuncun kalecin oluyorsa orada bir problem var. En buyuk ikinci itici gucun ic sahanda stadi cehenneme ceviren bir taraftarin varsa, burada bir problem vardir. "Deplasman fobin" varsa burada bir problem vardir.
Tekrarlamaktan biktim. Hocanin heykeli su an dikilmeli. 96-00 yilindaki Galatasaray futbolunu hala unutamam. Muhtesem oynatti. Oyuncular zimba gibiydi. Hoca cok guzel taktik ile ozellikle Turkiye'de takimlari sahalarindan cikartmaz, muthis pres ile sagli sollu ataklarla rakipleri resmen oldururdu.
Ancak su anki gercekler tamamen farkli. Hoca gayet kotu gidiyor. Ozellikle son 4 senedir berbat bir performansi var. Iki sampiyonluk aldigimiz yillarda da genel olarak berbat futbol vardi. 4 senedir rakiplerimizin hic olmadigi kadar bitmis olmalarina ragmen anormal zorlanarak alinmis, ozellikle biri Basaksehir'in hediyesi iki sampiyonlugumuz var. Kalecinin yildizlastigi sampiyonluklar var. Dunyada bunun kac tane ornegi var, su an icin hatirlamiyorum. Ayrica bu dort senede oynanan toplam maclarin kacinda iyi oynadi bu takim?
Sadece Turkiye Ligi'nden bahsediyorum. Muhtesem Konyaspor'a, Antalya'ya, Rize'ye karsi performanslardan bahsediyorum.
Sahi biz niye Turkiye Ligi'ndeki rakiplerden bile ikinci yarilarda ciddi tokatlar yiyoruz? Adele sakatliklari gibi bu da sanssizligimiz sanirim?
Zaten Sampiyonlar Ligi'nde grupta 40 gol yiyecek futbol oynadik. Orayla kendimizi kiyaslamiyoruz bile. Peki ya Turkiye?
Olay sampiyonluksa, bu yil bile sampiyon olabiliriz. Cunku rakipler berbat. Uzaga degil, su anda ligde lider olan ve bizi 2-0 yenmis Besiktas'in kadrosuna bakin. Yeter artik. Bu igrenc futboldan ben igreniyorum. Sampiyonluk umrumda degil, duzgun futbol oynayan bir takim istiyorum.