Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ua zaten bu futbol coğrafyasında, bu yönetimlerle terim'in de gitmesini isteyerek zihnen dibi görmüştür diyebiliriz.

duygusallıktan bunların hepsi işte. yönetimin kulubün haklarını savunmadığını düşünüyor, yönetim içinde de kafasına yatmayan içeriden bilgiler sızdıran adamlar vardı. (seçim kararının ertelenmesinden sonra istifalarını sundu bunlar) bunları çözemediğinde kalkıp kendi konustu ceza aldı. kırgınlıklardan sahadan uzaklastı. bunları istemsiz yapıyor ama karakteri bu. adam kendini sahaya verdi mi kendisinden iyisi yok evet bu gercek. ama ilgisi baska yöne kaydı mı da dağılıyor. adamın bugu bu kabul etmek lazım. desteği arkasında gördü mü yapamayacağı şey yokken biraz tereddüt yaşadı mı dağılıyor. trip atıyor vs. hatasıyla sevabıyla kabul etmek lazım. sevabı daha büyük çünkü. yeni gelecek yönetim de bunu adı gibi biliyordur. hocanın işlerine karısmayacaklar gelen yönetim işine bakacak. hem sportif direktör hem td şeklinde yönetiyor takımını. kendisinden iyisi de yok. geleceğini de yakın zamanda sanmıyorum.

yabancı antrenör 20 hafta forvetsiz kalan takıma yönetim forvet alamıyorsa durmaz. belli bir bütçe ayırmak zorundasın altında kalırsan idare etmez. ülkenin dinamiğini çözemez. haklarını koruyamaz. oyuncularına motivasyonu sağlayamaz. belki sahaya vermek ister kendini ama sadaece bu da yetmez. böyle uzar gider konu. kimsenin 3 senesini verecek sabrı yokken hem yönetim hem td değişimini kaldıramayız. kim gelirse gelsin kaldıramayız. terim e bile 2 sezon sabredemiyoruz gelecek adamın yarim sezon şansı olmaz. değişim doğru zamanda yapıldığında yarar sağlar. diğer türlüsü olsa erzurum kümede kalırdı. 5 antrenör değişti sonucu etkiledi mi hayır.

mesela sergen ile yolların ayrılacağı konusuluyor sene sonu. müthiş yanlış olur bjk adına. kupa başarı, alamıyorsan başarısızsın yanlış düşünce. asıl başarı istikrardan geçiyor. kulübü bilen değerlerine hakim birine teslim edip şansı verebileceğin kadar vereceksin. dordmund a kümeye oynayan klopp vardı. gitti liverpoolu şampiyon yaptı. aynı kadroyla da bir sene sonra bok bir oyun sergiliyor. bu futbolun içinde olan bir şey. yoksa başarısız antrenör mü klopp tabi ki de değil. o kadar küçük nüanslar etki ediyor ki takımın oyununa bizim yaşamadığımız şey kalmadı sezon basından beri. bunu da es geçmemek lazım. tamam duran top büyük problemimiz ama buralara kadar getirebiliyorsa da ki duran topsuz bu da bir başarıdır. hatası da çok ama artıları daha çok hocanın. bjk nin düşüşü görüyoruz sebebi ne acaba bunun? son çeyreği oynayamaması basında tecrubeli birinin olmaması. bide as çok oyuncusunu kaybetti. sahaya sürülen 11 de belli süre idare etti. şuan ki duruma kadar geldiler. 2 hafta daha olsa averaja falan kalmazdı iş. belki gene kalmayacak göreceğiz.

değişiklik iyidir de zamanı değil. en az 2 3 şampiyonluk daha ileriye tasımak lazım takımı. hem maddi hem manevi huzura o zaman ulasacağız. bu dönemde de iyi takım iyi oyun kurabilmesi en büyük temennimiz. yapabilir mi bence her türlü yapar. yeter ki arkasında desteği görsün. burak elmas kanadından bu desteği görecek gibi. diğerlerini bilmiyorum. yeni yönetimle alakalı kafasında soru işareti olursa devam etmez zaten sene sonu. süreci her birlikte takip edeceğiz bakalım neler olacak. ama şöyle bir gerçek de var. hoca ne yaşandıysa yaşansın daha hedeflerini bitirmiş değil. o hırsı da görüyoruz söylediklerini de. benim umudum bitmedi hocadan. birsürü problemimiz var evet ama tek problem terim miş gibi söylemleri de kabul etmiyorum. tek yumruk olduğun zaman başarılısın herkesin bir telden çaldığı ortamda mümkün değil. kadron şahane olsa da rotasyon şansın yüksek olsa da mümkün değil. o mümkün olmayan dönemlerde bile görüyoruz ki sonuca ulastırabilecek gücü var. kendi getirdi buraya kadar kendi de bitirecek. yapması gereken, kendine yakışan bu.

az daha sabredelim bakalım. bu son gelişi hocanın. bir daha hocam gel kurtar bizi diyebilecek bir ortam olmayacak. o zaman çok ah vah diyeceğiz işte. o günleri görmek zor olmamalı bu kadar.
ne diyon

okumadım ama başarısız olsa da hoca kalmalı gibi şeyler söylemiştir muhtemelen.

Herif malum kişiye bakıp heveslendi sanırım, ne zmn baksam uzun uzun yazıyor
Danyal kardeşim duygusallaştı, cumartesi günü şampiyonluk kaçınca kendisini kaybedebiliriz, son günlerinde iyi davranalım.

ben taraftarın protesto kültürüne karşı değilim ama lider takıma yapılırken garip duruyor

o zaman 1 sene sonra trabzondan 4 yedik bjkye yenildik ve malatyaya kaybettik benzer fikstürde o zaman neden protesto yerine havaalanına gidip karşılandı

bu sene takım rezaletken twitterdan istifa daveti normal mi mesela

teoride normal olsa da aslında uanın o twiti performanstan değil basbaya irfan olayından dolayı terime cephe almalarından kaynaklı olduğunu bilmeyen yok

ha operasyona gelince sadece ua ile sınırlı değil ki o iş bosna hersek tiyatrosundan bazı gazetecilerin 500 milyon tudora emanet edilemez çığırtkanlıklarına kadar devam eder

dursun da baskın seçime giderken uyanıklık yapma ayağına bu baskılara boyun eğdi

söylediğim şeyler terim ile tudoru kıyaslayan şeyler değil

sadece aralık 2017de galatasarayın lider bir takımı ve iyi bir kadro kurmuş iyi bir hocası varken bir değişikliğe ihtiyacı yoktu

eğer var diyen varsa her takımın her an hoca değiştirmesi gerekir zira o duruma göre

ama bir tane kişinin bir tff ile hesaplaşacal bir takıma ihtiyacı vardı ve o değişikliğin de protestoların da bosna hersek olayının da gazetecilerin durumunun da sebebi oydu

ha bu yol olacak göreceksiniz

terim yaşlı adam zaten bugün yarın bırakır hocalığı ama bunu arda devam ettirecek başkaları devam ettirecek

çünkü artık ua medya vs. galatasarayda yabancı hocaya kolay kolay para yedirtmez

belki çok güçlü başkan direnebilir

Bu kısım tartışmaya açık. Tudor o kadar da iyi bir hoca değildi. Zamanla belki olurdu, bilemem. Ama daha ligin ortasına gelmeden panikledi. Kendi transfer ettiği oyuncuları kaybetti. Nasıl Erol'u tefe koydu fenerliler, Tudor'un protesto edilmesi, bu adamla şampiyon olamayız düşüncesi de o kadar normal. 2 facia sezondan sonra bu sene de hüsran olacak psikolojisi. Sırf Fatih Terim TFF'den intikam alsın diye Tudor'un altı oyuldu demek abes o yüzden.

2020-12-04 (219).webp

ua konusunda az bile söylüyorsun zaten ama ua ile terim barışacaklardır yakında

ağar ve cübbelinin 30 saniye telefon görüşmesine bakar olay

aralık 2017de başakşehir bjk maçlarından sonra protestolar başlamıştı ki takım liderdi 13 hafta 14. hafta 1 puan geriye düştü sonra tekrar aldı filan

Terime olan nefretimi ciddi boyutta artıran olay. Ayrıca, Galatasaray'ın gördüğü en büyük adiliklerdendir. Birisi Lucescu'nun gidişi, diğeri bu. İkisinde de Terim'in işsiz kalması, ikisinde de Terim'in ağzı sulandıracak takımlar. İkisinde de batırarak ayrılıyor ne yazık ki. Şansımıza, rakiplerimiz olabildiğine gerzek.

Lucescu şampiyonken gönderildi, Tudor Galatasaray tarihinde Geretsle beraber en keyif veren futbolu oynatırken gönderildi. Bu rezillikler unutulmayacak. O TDlerin altını oyan Terim'de unutulmayacak, en azından biatçı taraftar dışındakiler tarafından unutulmayacak.

Bu kısım tartışmaya açık. Tudor o kadar da iyi bir hoca değildi. Zamanla belki olurdu, bilemem. Ama daha ligin ortasına gelmeden panikledi. Kendi transfer ettiği oyuncuları kaybetti. Nasıl Erol'u tefe koydu fenerliler, Tudor'un protesto edilmesi, bu adamla şampiyon olamayız düşüncesi de o kadar normal. 2 facia sezondan sonra bu sene de hüsran olacak psikolojisi. Sırf Fatih Terim TFF'den intikam alsın diye Tudor'un altı oyuldu demek abes o yüzden.
O dönem Türk oyuncular altını oydu. Oyanlar Terim'in transferleri, kıçlarını büyüten tayfanın kıçlarından ter akıtınca Tudor, ters düştüler.

Alıntı yaptığın arkadaşı tenzih ediyorum Muslera'nın o dönem maç sattığını iddia edenler var burada.

Söylediklerine ek olarak bir başka Terim'in evladı(!) Rodrigues'in açıklamalarına da bakabiliriz

Galatasaray sezona Igor Tudor'la başladığı için Rodrigues'e Tudorlu dönem soruldu, cevabı, "Sezonun ilk yarısında zaman zaman yedek kaldım. Şaşırdım ama hoca kararıydı. Kabul etmeniz gerek. O zaman da iyi oynuyordum ama demek ki bir şeyler eksikmiş" oldu. "Tudor'la PAOK'ta geçmişten kalan bir sorununuz mu vardı?" sorusuna ise cevap vermek istemeyip, "O adamı unutun!" demekle yetindi.

+Donk'u da dinleyelim:

Gelir gelmez bana 'Sen benim tarzım değilsin. Ne yapmak istiyorsan yapabilirsin çünkü benimle süre alamayacaksın' dedi.

Ki kendisi badou satılıp orta sahaya kimse alınmadığında can simidimiz olmuştu hatırlatırım.

Belhanda'yı da dinleyebiliriz:

Faslı oyuncu, Tudor yönetiminde büyük maçlarda kaybedilen puanların rövanşının ikinci yarı Terim'le alınmasını ise şu şekilde yorumladı;

Tudor'un taktik hatası yaptığını söyleyen Belhanda, "Bunu eleştirmek için söylemiyorum ama Tudor döneminde farklı sistemler deniyorduk. Bu taktik değişikliklerden dolayı sorun yaşıyorduk. Fakat Fatih Terim geldikten sonra hep aynı şekilde oynadık. Ne oynayacağımızı biliyorduk" dedi.

Faslı oyuncu, Tudor yönetiminde büyük maçlarda kaybedilen puanların rövanşının ikinci yarı Terim'le alınmasını ise şu şekilde yorumladı;

"Fatih Terim'in yaptığı büyük maçlardaki farkı yarattı. Sonuçta biz büyük bir takımız. Büyük takımlar başkalarına adapte olmaz. Rakip kim olursa olsun, ister büyük takım ister küçük takım, taktiğini aynı şekilde uygular."

Bunların hepsini Terim ayarlamış, Muslera zaten evlat no1.

Alıntı yaptığın arkadaşı tenzih ediyorum Muslera'nın o dönem maç sattığını iddia edenler var burada.

Söylediklerine ek olarak bir başka Terim'in evladı(!) Rodrigues'in açıklamalarına da bakabiliriz

Galatasaray sezona Igor Tudor'la başladığı için Rodrigues'e Tudorlu dönem soruldu, cevabı, "Sezonun ilk yarısında zaman zaman yedek kaldım. Şaşırdım ama hoca kararıydı. Kabul etmeniz gerek. O zaman da iyi oynuyordum ama demek ki bir şeyler eksikmiş" oldu. "Tudor'la PAOK'ta geçmişten kalan bir sorununuz mu vardı?" sorusuna ise cevap vermek istemeyip, "O adamı unutun!" demekle yetindi.

+Donk'u da dinleyelim:

Gelir gelmez bana 'Sen benim tarzım değilsin. Ne yapmak istiyorsan yapabilirsin çünkü benimle süre alamayacaksın' dedi.

Ki kendisi badou satılıp orta sahaya kimse alınmadığında can simidimiz olmuştu hatırlatırım.

Belhanda'yı da dinleyebiliriz:

Tudor'un taktik hatası yaptığını söyleyen Belhanda, "Bunu eleştirmek için söylemiyorum ama Tudor döneminde farklı sistemler deniyorduk. Bu taktik değişikliklerden dolayı sorun yaşıyorduk. Fakat Fatih Terim geldikten sonra hep aynı şekilde oynadık. Ne oynayacağımızı biliyorduk" dedi.

"Fatih Terim'in yaptığı büyük maçlardaki farkı yarattı. Sonuçta biz büyük bir takımız. Büyük takımlar başkalarına adapte olmaz. Rakip kim olursa olsun, ister büyük takım ister küçük takım, taktiğini aynı şekilde uygular."

Bunların hepsini Terim ayarlamış, Muslera zaten evlat no1.

Oyuncuların vücut dilinden belliydi ya. O sene aktif olarak tribündeydim. Kaldı ki ilk 11'in 7-8 tanesi yeni gelmiş, Sabri gönderilmiş, Sneijder gönderilmiş, Selçuk kadro dışı ve sezon sonu yol verilecekti. Ortada Burak-Selçuk zamanı gibi hoca devirebilecek bir yapı da yoktu. Tudor sallanmaya başladı ve sonu da iyi gözükmüyordu. Baskı kaldırabilse, oyuncuları kendisine inandırsa devam edebilirdi. Yapamadı. Altında bir komplo aramaya gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt