Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tüketen ile Üreten Hoca konusunda farki anlamak lazim. Bundan 4-5 sene önce Milli Takimin basinda Fatih Hoca bir vizyon ortaya koydu. Milli Takimi avrupanin büyük liglerinden oyuncular ile secme arzusu, bugün Milli Takimi bu seviyeye geldi. Yabanci sinirinin kalkmasi, rekabet ortaminin yükselmesi Türkiye ikinci liginde bile seviyeyi arttirdi. Normal sartlarlarda Süperlig´de sürünecek gencler orada parlamaya basladi, oradan avrupaya transfer oldular süperlig yerine. Eskiden bir Milli Takim secmesi ile milyon euroluk Büyük Kulüp kontrati garanti gibiydi.

Gelisimini saglamak icin iyi liglerde, iyi takimlara karsi oynaman lazim. Bunu Türkiye liginde gerceklestiremezsin, bu yüzden de bilen bilmeyen kisir Teknik Direktör tartismalari yapiyor Türkiye´de. Bu ilk 5 disinda tüm ligler icin gecerlidir, mesele Futbolu enine boyuna mümkün oldugu en kaliteli organizasyonda oynamaktir. Iyi futbolcular, ve iyi futbolculara karsi oynayarak o seviyelere alisip, kendini gelistirebilirsin.

Senol Günes: "Yabancı oyuncunun sadece sayısını konuşuyoruz. Bir 11, bir 14, bir 16 bu çok dalgalanma oluyor. Burada en doğru şey; ekonomik olarak ve üretim olarak ne olması gerektiğini herkesin ortaya koyması. Bu konuda epey hazırlık yaptık. Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Bunu demagoji yapıp kullananlar var. Şu anda yabancı sayısı serbest olsa bile hiç umurumda değil. Benim kadrom zaten beni 5 sene taşır. Yeni oyuncuların üretilmesi gerekli."

Senol Günes daha kadrosunun neden bukadar kaliteli oldugunu idrak edememis. Ancak en azindan farkinda kadronun kalitesinin. Yabanci siniri gelse bu gelisim süreci yine baltalanacak. Senol Günes´in istedigi yabanci siniri gelse yine tükenecek.

Kıyaslanacak ilk 2 hoca Mustafa Denizli ve Fatih Terim'dir. Şenol bu sıralama da 3. lükten öteye gidemez.

Fatih Hoca'nın bu sene olan performansını eleştiririm ama bugünkü milli takımı bizzat kendi yaratmıştır. Arka planda bu jenarasyonu yaratan kendisi ön planda şuan Şenol olduğu için kaymağını yiyor. Yabancı sınırının etkisini göremeyen bir adamın ne gibi katkısı olacak.

Şenol kötü hoca olmayabilir ama baya kötü niyetli bir insan her zaman Galatasaray'ın önünün kesecek açıklamaları oldu. En iyi dönemlerimizde sınır sınır diye ağlayan birisiydi. Nazım olayını hatırlayın adam futbolculardan bir haber. Mesala çok övdüğümüz Çağlar'ı ilk milli takıma çağıran Terim. Fatih Hoca'nın milli takımlarda iken böyle çok süpriz genç tercihleri olmuştur. Şenol şuan baya ezbere iş yapıyor.

Medya zaten hazır dünden beri Şenol diloluğu yapıyor işte gaz ile olmazmış taktik filan lazımmış. Bizim de taraftar olarak ekmeklerine yağ sürmeye uğraşmamız lazım.

hoca yabancı sınırını kaldırttı şimdi de ekmeğini şenol yiyor

Onu Milli takım maç kazanınca ne hikmetse buraya gelip Terim'e sallayanlara anlatman lazım, böyle bir kafa yapısı olamaz çünkü.
Milli takim kaybetsin de gidip rahat rahat senora söveyim diyen kafa neyse, milli takim kazaninca bu basliga gelen kafa da o.

Dün gece erinmedim euro 20 eleme mac basliklarina baktim. Aynı adamlar hiç şaşmaz her mac bal sans vs diye diye alinan maçlari onemsememisler. Ve yine Ayni adamlar uluslar ligi maclarinda da sövmusler. Ki gereksiz maclardi.

Hersey karşılıklı bunu sende biliyorsun. Adam hollanda norvec maclarından 6 puanla cikmis. Gidip basligina serefsiz yazinca, terim basligina da yansimasi oluyor. Ha sen senor serefsizdir dogru bi soylemdir diyorsan onu da ayrica konuşuruz. Saha disina girersek cikamayiz cunku. Bir tane de karakter zaafı göstermeyen adam bulamayiz.

Yabancı sınırı mevzusunda soylemleri bence de yanlış. Ben olsam komple serbest bırakırım. Ama adamin fikri bu yönde. Birilerinin soylettigini de dusunmuyorum. Bjknin basinda da yabancı sayısı fazla demisti diye hatirliyorum ben.

şu an şenol güneş' in performansıyla fatih terim' in performansını kıyaslamak saçma. biri milli takım yönetiyor diğeri kulüp. fatih terim de milli takımın başına geçse üç aşağı beş yukarı aynı başarıyı kazanırdı. çünkü bu ikisinin de aklı milli takımda bunlar kulüp takımı yönetmek istemiyorlar. antrenman derdi, futbolcu kaprisi, mali durum, yönetim derdi yok. senede 5-6 maç yapıyorsun, oyuncular hazır geliyor ve yılda 30 trilyon ve fazlasını kazanıyorsun.

şenol' un bjk' deki son sezonunu hatırlayın herif gülmüyordu, milli takıma gitmek için can atıyordu. ne zaman milli takıma gitti o azarlayan adamın yerine yüzünde güller açan, hoşgörülü, esprili adam geldi. terim de demirören' le imzalarken çok neşeliydi. bunlar için milli takım özel sektörden memuriyete geçmek gibi bir şey. şenol' u şimdi bir kulüp getirsin aynı fatih terim gibi olur. bunlar milli takımı rahat emeklilik olarak görüyorlar. konsantrasyonları da, rakibi analizde o yüzden fazla zaten az maç yapıyorsun. taraftarın anlamak istemediği de bu. fatih terim için kulüp yönetmek zül geliyor. hakettiğine inandığı şey kendisi bırakana kadar milli takımı yönetmek.

terim şenol'un karakterinde bir herif olsaydı bugün milli takımla yılda 5 maça çıkıyor, biz de cengiz ve albayrak yönetimiyle total futbolu keşfetmeye çalışıyorduk. zamanında herkesin evet dediğine hayır diyen adamla, herkesin acaba dediği yere dili dışarda koşan tasmalı adamı bir tutmayalım.

Uefa nations ligde Şenol milli takımı küme düşürdü diye zevkten 4 köşe olan terimsporlular milli takım başarılı olunca komplekslerine yenik düşüp hocalarıyla Şenol güneşi kıyaslama olayına girmişler aman diyim. Şenol çok kötü bir insanmış da terim melekmiş hic gülesim yoktu. Clye 33 kere katılıp bir kez gruptan çıkabilen terimle 3 kez katılıp yine 1 kez gruptan çıkan senolu mu kiyasliyorsunuz desem cevap veremezsiniz fazla konuyu uzatmayın isterseniz. Sonra hocanizin bir hayali var falan filan

Mi 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Uefa nations ligde Şenol milli takımı küme düşürdü diye zevkten 4 köşe olan terimsporlular milli takım başarılı olunca komplekslerine yenik düşüp hocalarıyla Şenol güneşi kıyaslama olayına girmişler aman diyim. Şenol çok kötü bir insanmış da terim melekmiş hic gülesim yoktu. Clye 33 kere katılıp bir kez gruptan çıkabilen terimle 3 kez katılıp yine 1 kez gruptan çıkan senolu mu kiyasliyorsunuz desem cevap veremezsiniz fazla konuyu uzatmayın isterseniz. Sonra hocanizin bir hayali var falan filan

Hocamızin bir daha cl göremeyeceği icin istatistiğini gelistirecemeyecek olmasi dosta güven veriyor. Bir adet daha -20 averaji benim bunyem kaldırmaz. Avrupa ligi elemelerini geçip gruplara kalması bizim icin kafidir.

cl'ye 3 kez katılıp 1 kez gruptan çıktığı için terim'le kıyaslanamaz görülen şenol'u, tarihin en iyi beşiktaş kadrosuyla takımı devre arası alan terim'e şampiyonluk verdiği zaman için kıyaslayabilir miyiz egemen ağa?

5476338D-A5AE-4824-BDDF-E94E40D38B35.jpeg
600607C6-8213-4767-B953-CD36F561B807.jpeg

🔒

terim şenol'un karakterinde bir herif olsaydı bugün milli takımla yılda 5 maça çıkıyor, biz de cengiz ve albayrak yönetimiyle total futbolu keşfetmeye çalışıyorduk. zamanında herkesin evet dediğine hayır diyen adamla, herkesin acaba dediği yere dili dışarda koşan tasmalı adamı bir tutmayalım.
Terim'de koşarak mili takıma gittiğini unutmayalım.
Terim milli takımdan kovuldu o yüzden şu anda Galatasaray'da; aksi olup kalsaydı farklı bir hoca olurdu başımızda.

cl'ye 3 kez katılıp 1 kez gruptan çıktığı için terim'le kıyaslanamaz görülen şenol'u, tarihin en iyi beşiktaş kadrosuyla takımı devre arası alan terim'e şampiyonluk verdiği zaman için kıyaslayabilir miyiz egemen ağa?
Senolla terim kıyaslanamaz demedim onu diyen sizlersiniz . Milli takımin başarısızlığı üzerinden prim yapmak kadar aşağılık bir durum yok benim gözümde o yüzden sizin ekipten birkaç kişiye fena bilendim. 2013te yine anti terimciydim ama Sneijder'in golüyle Kadıköy'de Hollanda bizi yendi diye sevinenlerden olmadım . 2018de fenerin ve bayernin bjkyi nasıl yıprattığı konusuna girmeye gerek yok neticede terim önemli bir şampiyonluk kazanmıştır ama sen bu milli takımın temelini terim attı diyen tayfadansan o şampiyonluğun mimari tudordur diyerek işin içinden çıkabilirim, anlayışla karşılaman gereken bir cevap olur

Mi 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim asıl gündemimiz Terim. Güneş’in şansınında yardımıyla Hollanda ve Norveç’i yenmesi bahane oldu. Bizi ilgilendiren Terim’in Galatasaray performansı. Özellikle şimdi ve bundan sonrası için. Daha önce kazandıkları gelecekte kazanacağının teminatı olmuyor futbolda. 4. Sezonunda ve sürekli kadro değiştiriyor, sürekli bir şey deniyor. Ama sonuç olarak işler eskisinden kötüye gidiyor. İster kadro kuramıyor de, ister idman yaptıramıyor de, ister taktik bilmiyor de. Her nedense bir şekilde işler daha kötüye gidiyor.

Terim'de koşarak mili takıma gittiğini unutmayalım.
Terim milli takımdan kovuldu o yüzden şu anda Galatasaray'da; aksi olup kalsaydı farklı bir hoca olurdu başımızda.

bizden de kovulduğu için koşarak gitti, hocanın aklındaki düşünce aynı anda hem galatasaray, hem de milli takımı çalıştırmaktı. ki o kariyer ve birikimdeki adamın yapamayacağı bir iş değildi. ama zaten başarıyı paylaşmayı bilmeyen aysal ilk fırsatta da hocayı kapının önüne koydu. terim zamanında tek amacını milli takımda tutunma olarak koyup bütün insani tercihlerinden sıyrılsaydı hala milli takımın başında olurdu. en nihayetinde ülkede herkes işinde çok başarılı olduğu için koltukları işgal etmiyor. ama terim'in şu an bu kadar zorluğa, yönetimce yalnız bırakılmasına karşın hala galatasaray'da yurtsuz olduğu için kalıyor olduğu düşüncesi zamanında milli takıma gitmek için kendini galatasaray'dan uzaklaştırmış olmasından daha yakın geliyor bana.

Senolla terim kıyaslanamaz demedim onu diyen sizlersiniz . Milli takımin başarısızlığı üzerinden prim yapmak kadar aşağılık bir durum yok benim gözümde o yüzden sizin ekipten birkaç kişiye fena bilendim. 2013te yine anti terimciydim ama Sneijder'in golüyle Kadıköy'de Hollanda bizi yendi diye sevinenlerden olmadım . 2018de fenerin ve bayernin bjkyi nasıl yıprattığı konusuna girmeye gerek yok neticede terim önemli bir şampiyonluk kazanmıştır ama sen bu milli takımın temelini terim attı diyen tayfadansan o şampiyonluğun mimari tudordur diyerek işin içinden çıkabilirim, anlayışla karşılaman gereken bir cevap olur

bana göre 40 yılını galatasaray'a adamış ve işinde ülke çapında tartışmasız olmuş bir adamı her fırsatta galatasaray düşmanlığını ve terim kompleksini ortaya koyan biriyle kıyaslayıp onun 2 maçlık başarısıyla toprağın altına gömmek daha aşağılık bir durum. şampiyonlukta tudor'un emeği ne kadar varsa terim'in milli takımın bugününde de katkısı o kadardır. bir yapı oluşturulur ama işi en nihayetinde bitirebilecek adamlar bitirir. esas konu ülkenin sporunun geleceği de şenol gibi devrin adamı, yalama adamların iki dudağının arasına bırakılsaydı bugün milli takım ozan tufan gibi oyunun tek tarafını iyi yapıp başka hiçbir tarafını beceremeyen 25 tane sebepsiz zenginle dolu olurdu. şükredelim bu jenerasyonun başı terim'in eline düştü de kendi kulüp takımı başarılı olsun diye yabancı sınırı çığırtkanlığı yapıp bu oyuncuların 3 büyüklerde harcanmasına müsaade etmedi.

cvp veririz

niye cvp veremezsiniz diye götü kalkık ifadeler kullanıyonuz ki

talisca cenk fln gidince malmöyü geçemeyen şenol hocanız clye az ve öz katıldı diye daha mı iyi

belki ftnin hocalarıyla dünya kupasında senegali yendi diye büyük hoca sanılıp 5000 nüfuslu ülkeye elenince hmm değilmişim diyip hong konga kaçıp orda takılmasa daha fazla clye katılırdı da görürdük neymiş ne değilmiş

ft bir geldi pir geldi ve 2 şampiyonluğu şenola zımbalayıp milli takıma yolladı. hoca stoperde serdar ve topal varken euroya götürüyordu da karşısına ispanya hırvatistan fln çıktı. şimdi şenol da euroya götürüyor muazzam bir fark var harbiden. tek fark hocamızın insiyatifi doğrultusunda konulan kriterler sayesinde oyuncu kalitesinin artması ve şenola yine kaliteli bi kadro kalması ama ona kalsa yine serdarlı topallı günlere döner miili takım kadrosu o zmn da büyük ihtimalle taiwana falan kaçar bu sefer de
Taliscayi cenki kim o hale getirdi acaba Hayri bey ftnin eline gelse taliscayi 4-1-4-1 de sol iç oynatır vasat bir futbolcuya evirirdi buna adım gibi eminim. Bjk o sezon futbolculara doğru düzgün para ödeyemedi konu terime gelince yönetim kötü ne yapsın yeaa demeyi biliyorsunuz ama iş rakibine gelince diğer değişkenler hesaba katılmıyor nedense. Şenol 30 sene sonra tsyi şampiyon yapıyordu nerdeyse imparator gitsin bakalım bizim dışımızda bir takımda hocalık yapsın görelim. Bi de Euro'ya katıldı falan demişsin 20 farklı olasılığın bir araya geldiği maç akşamı sonunda 3. Olarak turnuvaya katılmak gerçekten inanılmaz bir başarıydı. Dünya kupası elemesinde Şenol hollandayi ilk macta tokatlarken 2014 elemesinde terim iddiasız hollandayi yenememistir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt