Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoca gidince nolucak,bu kadroyla bu kadar diyenler,2008deki kallinin toplama kadrosunun,ismini görünce mide bulandıran ilk 11inden 8 ismin şu isimler olduğunu bi hatırlasın

orkun,sabri,güngör,servet,balta,ayhan, topal,barış(diğer 3 kişide ronaldo messi neymar değildi arda,nonda,lincoln,ümit falandı)

Şampiyon olmasınıda geçtim,bu leş gibi gözüken topçular gümbür gümbür top oynuyodu,hatta nerdeyse hepsi euro 2008 kadrosuna seçildi rotasyondada volkan yaman,serkan çalıklar vardı

nerdeyse aynı isimlerden oluşan aynı iskelet 2011de ise küme düşüyodu

Hocanın önemi bu işte önce elindeki kadrodan verim alıcaksın,onların performansını yükselteceksin,ha kadronun max seviyesi şampiyonluğa yada avrupada başarıya yetmiyomu o zaman takviye yaparsın,her gelen topçu geri giderse ne transfer biter ne transfer ihtiyacın bu tüketimin sonu yok

kadromuz kötü falan değil hoca topçuların performansını geri götürdüğü için kadro hep kötü ve eksikmiş gibi görünüyo,mariano geri gitti omarı aldık,omar sakatlandı gittik yedlini aldık,yedlindende memnun değil gibi şeneri linnesi oynatıyo seneye yine transfer isteyecek bu ne yaw, böyle ne ekonomin kalır,ne borcun azalır,ne kadro mühendisliği yapabilirsin

kadro yetersiz diyo hoca ve taraftar,ulan bu kadroyu 4 senedir yöneten kim benmi kurdum kadroyu bu kötü kadroyu oluşturan kendisi zaten,dahada komiği kötü denen kadroyla sözleşme uzatmak isteyende kendisi(donk,taşdemir,akbaba,ömer,arda,belhanda eminimki şeneri linneside araya sıkıştırmak isteyecektir) ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

yardımcı seçimleri facia,bi boktan anlamayan sessiz sakin isimleri biat edenleri alıyo yanına,dünkü kukla her takımı yönettiğinde puan kaybediyoruz ve hep özür diliyo,tek taktik bilgisi iki stoperin yerini değiştirmek olan bi adam bu,bide şöyle bi enstantane vardı kamera kendisini gösterince “ömer hadi oğlum devam devam devam” diye bişey söyledi lan olan,süren bişeymi varda adam devam etsin,ha mallığı kastettiyse devam ediyo problem yok o konuda

taylanla oğulcanın irfan konusundaki ikiyüzlülükleri ve yanlışları bi tarafa dediğin fb denen düşmanın önemli temsilcilerinden Acunun ayak tenisine yardımcı antrenörünü yolluyosun,ee senin samimiyetin nerde,irfan yüzünden taylanla oğulcana bedel ödetiyosun,sana kim napmalı peki yada napıcaz

her yönetimle başkanla kavga edersin hadi bunuda geçtim,beyaz gömlek giyicem dedin hafta içi giymedin,senelerdir konuşucam diyosun 2013ten beri hala bekliyoruz söylesene hoca ne diyosun.

koskoca gs koskoca ft,şamp yolunda hatay deplasmanında 2-0 geriye düşüyo dk 30 ve kalan 15-20 dakkada ne rakip kaleye gidebiliyo,ne rakibi ablukaya alabiliyo,ne pozisyon üretebiliyo nede rakip sahaya yerleşebiliyo bu ne rezilliktir ulan,geriye düşmek yenilmek bi yana bu ayrı bi rezillikti

benim derdim her sene şampiyon olmak değil,zaten gs değil hiçbir takım her sene şamp olamaz bunu biliyorum ancak oyun olarak bişey görmek ilerisi için umutlanmak istiyorum

geçmişte kulüplerin ve milli takımın avrupada şerefli mağlubiyetleri,atakları golle savuşturduğumuz dönemleri senin zihniyetinle tersine çevirdik hatta kulüp bazında dünyanın en iyisi olduk milli takım dünya kupasını kazanıyodu az daha,şuan öyle bir geri gitmişsinki avrupada maç yapmaya korkar olduk,fark yiyeceğimizi bile bile maç izliyoruz,kıçı kırık şenolla bjk namağlup gruptan çıkıyo dep galibiyetleri alıyo,daha yeni kurulmuş başak uefada çeyrek yapıyo şlde fark yediği maç dahil en azından oynuyo biz ise sefilleri oynuyoruz sonrada makas açılmış diyip eskiye özlem duyan bizlerinde umutlarını alıp götürüyosun,bu oyunun adı futbol kimse atom parçalamıyo sen bi bok oynatamadığın için makasın açılmasını geçtim o makas götümüze girmiş olabilirmi acaba,her sene uefada düşük bütçeli,tarihsiz küçük bir takım uefada iş yapabiliyo,maliyetleride falcao parası,ee bunlara makas yokmu biz niye yapamıyoruz,şu takımların yarısı kadar oynasak zaten tarihimizdir,camiamızdır ve taraftarın etkisiyle çok daha başarılı oluruz ama niye başarılı olalımki diye düşünüp antrenmanda ayak tenisi oynamak daha tatlı geliyo size.

fblilerin mert hakanın sözleşmesinin bitimi için gün saydıkları twit adresi gibi gitmediğin hergün gün saydırma bize

çok net bir şekilde istifa,oda bi hizmet hocam,son hizmetin böyle olsun
Kalli o sezon 75 yaşında olmasına rağmen yani Fatih hocanın şu anki halinden bile baya büyük olmasına rağmen sezon başı Necati Ateş'i disiplinsizliği nedeniyle takımdan göndermiş. Yine bir sene önceki sulu derbi yüzünden olan 5 maç seyircisiz oynama dönemine denk gelen BJK derbisi öncesi disiplinsizlik yüzünden Hakan Şükür ve Lincoln'u maç kadrosundan çıkartıp maçı da kazanarak forma adaleti ve disiplininden o yaşında bile taviz vermeyen bir winner bir karakterdi.

Daha 2-3 ay önce hocayı can hıraş savunanlar, hoca bizi küme düşür diyenler şimdi bakıyorum da herkesten çok eleştiriyor gülsek mi ağlasak mı neyse doğru yolu bulmuşlar diyelim.

hocayı gittiği basket maçı üstünden bile vurmaya çalışanların gözü, her şeyini canhıraş savunan heriflerinki kadar kör.

hocayı gittiği basket maçı üstünden bile vurmaya çalışanların gözü, her şeyini canhıraş savunan heriflerinki kadar kör.
İkisini de doğru bulmuyorum. Ama 2-3 ay önce eleştirenlere futbol cahili, kripto fenerli gibi şeyler söyleyip şimdi hocayı eleştirenler komik geliyor bana.

İkisini de doğru bulmuyorum. Ama 2-3 ay önce eleştirenlere futbol cahili, kripto fenerli gibi şeyler söyleyip şimdi hocayı eleştirenler komik geliyor bana.

8 maç üst üste kazanırken foruma uğramayıp alakalı alakasız 2 mağlubiyette nefret kusmakla eşdeğer bir saçmalık.

8 maç üst üste kazanırken foruma uğramayıp alakalı alakasız 2 mağlubiyette nefret kusmakla eşdeğer bir saçmalık.
Bu banaysa eğer benim o zamanlar cezam vardı ve cezam birkaç gün önce bitti. Tw hesabımdan yazıyordum zaten kazandığımız maçlar bile pirus zaferi diye. Ki beni bilen bilir öyle rüzgara göre hareket eden birisi değilim geçen sene ne yazıyorsam hâlâ aynısını yazıyorum değişen bir şey yok. Ama o zamanlar eleştirdik, futbolu kötü bulduk, eksiklikleri gördük diye fenerli falan ilan edenler şimdi kendileri mi fenerli oluyor bu durumda.

Bu banaysa eğer benim o zamanlar cezam vardı ve cezam birkaç gün önce bitti. Tw hesabımdan yazıyordum zaten kazandığımız maçlar bile pirus zaferi diye. Ki beni bilen bilir öyle rüzgara göre hareket eden birisi değilim geçen sene ne yazıyorsam hâlâ aynısını yazıyorum değişen bir şey yok. Ama o zamanlar eleştirdik, futbolu kötü bulduk, eksiklikleri gördük diye fenerli falan ilan edenler şimdi kendileri mi fenerli oluyor bu durumda.

yok. ahmed arif ve türevlerindeydi benim lazım. bir selçuk serin filan var, hakikaten adam uefa'ya giderken diyarbakır'da antalya'ya karşı devreyi geride kapatırken forum olsa yine sövermiş, o kadar istikrarlı yani, takdir ediyorum. ama bu arif gibi arkadaşlar sadece kaybederken dayılanma hevesindeler. kadro ne olmuş, hakem biçmiş mi, bir tane hırt gidip virüslü herifle odaya kapanıp pişpirik atmış mı umurlarında bile değil. kendileri haklı çıksın diye galatasaray'ın başarısızlığına duacı olmuşlar artık.

Sapla samanı karıştırmayın
Ilk yarı hocanın elindeki kadroya bir bakın. Ki ben daha transfer dönemi bittiği gün her maglubiyetimizin sorumlusunu yönetim ilan edeceğimi söylemiştim ilk yarıda.
Ama ironik bir şekilde hoca o zaman takımı daha ne istediğini bilir şekilde oynatıyordu.
Şimdi gerekli transferler yapılmış bir kadroda hocanin hatalarını elbet söyleriz
Hatta ilk yarıda bile kaç kere Kerem'i oynatmamasindan şikayetçi olmuşumdur allah bilir.
Hocanın o kadroyla ilk devreyi o sıralamada bitirmesi nasıl takdir edilesiyse , bugün alternatifli kadrodaki tatsız futbol da o kadar eleştirilesidir. Hadi Hatay maçında çok eksik vardı neyse ama son birkaç maçtır takım karambole top oynuyor.

Gökhan rtaşın dediği gibi seri galibiyetlerde forum yolunu unutup en ufak olumsuzlukta bu başlığa koşuşanlar benim de esas elestirdiklerimdi.

Ki onlar hâlâ her mağlubiyette yine elini ovuşturarak bu başlığa koşuşturuyor.

Sırf 'ben demiştim' demek için...

Halbuki ortada ben demiştim diyecek de bir şey yok. İlk yarı hocanın kaç puan topladığı ortada. O zaman eleştirilerimizi nasıl belirtiyorsak şimdi daha fazlasını belirtiriz.

Saygılar...

yok. ahmed arif ve türevlerindeydi benim lazım. bir selçuk serin filan var, hakikaten adam uefa'ya giderken diyarbakır'da antalya'ya karşı devreyi geride kapatırken forum olsa yine sövermiş, o kadar istikrarlı yani, takdir ediyorum. ama bu arif gibi arkadaşlar sadece kaybederken dayılanma hevesindeler. kadro ne olmuş, hakem biçmiş mi, bir tane hırt gidip virüslü herifle odaya kapanıp pişpirik atmış mı umurlarında bile değil. kendileri haklı çıksın diye galatasaray'ın başarısızlığına duacı olmuşlar artık.
Ustad buyuk ihtimal o macta hocaya tribunde sovuyordu reis

Teknik direktorluk kariyeri coktan bitmis gs efsanesi. Rakipler uzerinde kurdugu psikolojik ustunluk ve Turk spor camiasindaki etkisi nedeniyle kulup veya yonetim icinde her zaman yer almali. Ancak teknik direktor olarak artık asla.

Bir kişi zirvedeyken bırakırsa efsane oluyor. Birde genel konsensus oluşması lazım. Her GS’lı öyle düşünmüyor bir Metin de ve Hagi de olduğu gibi.

Böyle git gel, git gel yapınca yalama oluyor. Efsanelik tartışmalı hale geliyor.

Hoca efsanedir tartışılmaz bu

İstifa ederse daha da efsane olabilir

Bir kişi zirvedeyken bırakırsa efsane oluyor. Birde genel konsensus oluşması lazım. Her GS’lı öyle düşünmüyor bir Metin de ve Hagi de olduğu gibi.

Böyle git gel, git gel yapınca yalama oluyor. Efsanelik tartışmalı hale geliyor.

bugün bu ülkede özgürce dolaşmanı sağlayan, en azından seni uzun süre bağımsız ve laik yaşatan atatürk'ü de sevmeyen milyonlarca kansız var/dı, bu atatürk'ün efsaneliğinden, önderliğinden bir şey götürmüyor. sosyal medya metin oktay zamanında olsa bu kitle onu da eleştirirdi, kibar kibar derbi maçı mı oynanır, rakip sakatlanmasın diye ayağı topa gitmiyor diye. hagi'yi tahmin bile edemiyorum zaten. bir bulunmaz değerin kıymetini anlamak için illa teneke bağlayıp yollamak, her hafta ana bacı sövüp küstürmek gerekmiyor, sonra gitsin diye dilendiğin zamanın 10 katını onun gibisi geri gelsin diye beklerken harcıyorsun.

bugün bu ülkede özgürce dolaşmanı sağlayan, en azından seni uzun süre bağımsız ve laik yaşatan atatürk'ü de sevmeyen milyonlarca kansız var/dı, bu atatürk'ün efsaneliğinden, önderliğinden bir şey götürmüyor. sosyal medya metin oktay zamanında olsa bu kitle onu da eleştirirdi, kibar kibar derbi maçı mı oynanır, rakip sakatlanmasın diye ayağı topa gitmiyor diye. hagi'yi tahmin bile edemiyorum zaten. bir bulunmaz değerin kıymetini anlamak için illa teneke bağlayıp yollamak, her hafta ana bacı sövüp küstürmek gerekmiyor, sonra gitsin diye dilendiğin zamanın 10 katını onun gibisi geri gelsin diye beklerken harcıyorsun.
Şu son yıllarda oynanan futbolu asla geri gelsin diye beklemem. GS tarihinin hatırladığım en kötü futbolunu oynuyoruz şu an. Bu futbol birini efsaneliğinden etmeye yeter.

terim tabiki efsane yav niye olmasın yakaladığı başarılar ortada adamın kimse yanına yaklaşamamış o olmayacak da ben mi olacağım

zaten mesele gereksiz yere buralara gidiyor biz 2021 yılındaki terimi tartışıyoruz hatta ben belki en geriye giderim o da 2017deki gelişinden itibaren

adamın kariyerini tartışmıyoruz

şu mesaj bence en akıllı gördüğüm mesajlardan biri
Burada futbolu Terimin çeyreği kadar bilen kimse yoktur ama görülen sonuca göre yorum yapılabilir. Terimin sistemi yok ve tamamen doğaçlama şekilde kadro ve sistem çıkarıyor bu bariz bence. Terimin en başarılı olduğu ve iyi top oynattığı dönem ilk Uefa kupası dönemi ve 3.döneminin ilk senesi Elmanderli- Ujfalusili- Melolu kadro. İki kadronunda ortak özelliği önde presi çok iyi uygulayabilmeleriydi. Hoca dinç oyunculara bi de motivasyon edebilme özelliğini ekleyince bu takımlar tabanca gibi top oynadı. Aysal döneminin 2.senesinde de yine başarılı olduk ama futbol olarak baya dağınıktık, sonuç alıyorduk bir şekilde CL'de bile ama burada baya eleştiriyorduk, şimdi Terimin bu son dönemide yine aynı hikayeye benziyor. Terim pas yapabilen oyuncuları takıma doldurarak kendince bir sistem oturtmaya çalışıyor ama yapamadığı ve takımı komik duruma düşürdüğü çok bariz. Terimin başarılı olduğu tek senaryo belli, tempolu ve dinç oyuncuları takıma dolduracağız araya denk getirebilirsek Sneijder veya Hagi gibi bir star atacağız Terimde motivasyon özelliğiyle zaten fizik olarak dinç olan oyunculara deli gibi pres yaptırarak rakibi boğacak. Bence kalmamalı ama kalacaksa takımın yarısını temizlememiz lazım.

hocanın genel olarak kariyerinin başından beri iyi yaptığı tek bir oyun var ki o da önde pres ve yetenkli 2-3 adamla oyunun kaderini değiştirme
bazıları buna kaos futbolu filan diyor ama bence hiç de ayıp değil bir şey oynamak ve 96-2000de oynadığımız oyun gegenpressin baya baya öncülüydü bence

ama terim italya macerasından sonra inanılmaz bir egoyla döndü ve ben her şeyi yaparım her oyuncuyla oynarım diye düşünüyor ki bunun acısını ikinci gelişindeki enkazda çektik

sonra hoca milli takıma gitti ve 2008e giderken ki son maçlarda gayet pragmatik şekilde eski oyununa döndü tümeri filan takıma çağırarak bildiğimiz terim oyunu oynattı ve kazandık geçtik

2008de ise yine bir şeyler denedi modern futbola ayak uydurmak için önde tek nihatlı ve hemen hiç bir maçta tutmadı bu oyun

ne zaman ikinci yarılarda smeihi alıp önde koşan basan tuncay arda hamit hatta sabri filan oynadı baya iyi işler yaptık

bize 3. gelişinde yine aynı şekilde başladı ama yine yürümedi ve sonra 4-4-2 koşan basan bir takım çıkardı yine tuttu

yani kısacası hoca aslında dünyaya bakıyor oynanan oyunları görüyor ve onlara özeniyor ama o oyunu oynatacak alt yapı kendisinde olmadığından o oyuna uygun takım var mı o oyunun taktiği tekniği nasıl işler bence bunları göz ardı ediyor

tek güvencesi kendi egosu yani ben terimim sahaya kimi koysam kimi sürsem o oyun oynadır diye bakıyor

guardiolayı kopyalıyor ama oyuna bakışı guardiola gibi değil bir kere onu nasıl oynayacaksın

Şampiyonlar ligi kupasından bahsediyordu yav o aklıma geldi. Bir gulme tuttu :asd:
Daha dandik takımlara oyun olarak üstünlük kuramiyoruz. Insan buna yaniyor. Adam 3 5 2 yi psg ye deniyor. Bu kici kirik ligde hiç denemiyor mesela o da ilginç geliyor.

2 hafta rahat kafası. Maç yok birsey yok. 2 hafta sonra yeni şeyler deneyecek. Herşey bitti zaten.

Şampiyonlar ligi kupasından bahsediyordu yav o aklıma geldi. Bir gulme tuttu :asd:
Daha dandik takımlara oyun olarak üstünlük kuramiyoruz. Insan buna yaniyor. Adam 3 5 2 yi psg ye deniyor. Bu kici kirik ligde hiç denemiyor mesela o da ilginç geliyor.

2 hafta rahat kafası. Maç yok birsey yok. 2 hafta sonra yeni şeyler deneyecek. Herşey bitti zaten.
sizleri de tarihin tozlu sayfasına gömeceğiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt