Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka mı bu. Bir maç yendik diye göklere çıkarmissiniz hocayı. Vallahi böyle taraftara hersey müstahak. Biz akıllanmayız. Çarşamba yenilince görürüm ben yine ağlayanlari. Hocanın zamanı geldi ve geçiyor. Artık gitmesi gerekir. Madem böyle oynaya biliyordu bu takım neden oynatmadin diye sorarlar adama.

elimde bu topu oynatabilecek tek adamı önce sakatlık, sonra düğüne kurban verdim, yerine istediğim 3 adamdan hiçbiri de bana layık görülmedi diye cevap verebilir.

Bu forum Twitter ortamına göre bir tık daha iyi. Karşıt fikirler oluyor, tartışılıyor. Bazıları da samimiyeti saygısızlıkla karıştırıyor. Arkasına birkaç tane yancı alıyorlar sallıyorlar birilerine. Çoğu zaman bana da böyle oluyor. İlk başta bana da garip geliyordu ama dediğim gibi alıştık artık. Biz de bu duruma göre cevaplarımızı veriyoruz. Ciddiye alınacak bir ortam değil zaten burası. Herkes klavyeden sallıyor. Kendi fikrinde olmayanları futbol cahili, fenerli falan ilan ediyorlar oturdukları yerden. Ben yazıyorum mesajlarımı gelen cevapları gülerek okuyorum. Siz de öyle yapın daha keyifli olur.
Çok teşekkür ederim, önerileriniz için. Dikkate alacağım.
Ama zaten çok şeye gülüp geçtim. Biraz ara verdim ki sakinleşeyim istedim.
Aslında gelemeyecektim ama Kerem için döndüm. Bir alkışı hak eden bir çocuktur.
Yoksa en başında demiştim, bu forum diğer sosyal ağlara göre karşıtlıkta daha saygılı, seviyeli.
Hala da öyle düşünüyorum. Yapanlar kendine yapar. Hepimizin amacının Galatasaray olduğunu düşünüyorum.
Onun için katlanabiliriz buna. Ben de yoksa kimseyi kırmak istemem. Hele böyle özel günlerde hiç.

Hepimiz için keyifli forumlar diliyorum. Birbirimizi incitmeden kendi görüşlerimize devam edelim.
Diğer mecrada ben bile bu kadar değilim, yalan demeyeyim. Daha sert bile olabilirim. Ama burasının kuralı buysa uyarım.
Üslubuma dikkat ederim. Benim tekelimde olan bir yer değil sonuçta ve bu bunca yıllık foruma da saygısızlık olur.
Hem de benim gibi yazmaktan çekinenler varsa belki aramıza katılırlar. Arada sırada sanırım bir Yasemin hanım var eski üye, yanlış olabilirim.
En baş geldiğimde görmüştüm. Bir de Azra hanım. İsterim ki burada bizler de çoğalalım. Bence bunu da hak eden bir forum olduğuna inanıyorum. Kadınlar anlamaz diye bir şey uzun zaman oldu tarih oldu. Misal benim annem de anlamaz ama bizi destekler. Bu da ayıp değil.
Hem bir şeyler öğrenmek, fikirlerimizi karşılıklı mukayese etmek, eleştirmek bizleri daima bir adım ileriye götürür. Galatasaray dışında hepimiz ayrı gayrı düşündüğümüz için camia olarak bu başarılara imza attık. Aynı olsaydık, inanın fbden farkımız olmazdı. Bir yerde çünkü ne olursa olsun, taraflar kabul ediyor kaybettiğini, kazanın da Galatasaray olacağını.

Her b.ka ağlamaya gerek yok

Iyi performans övülür kötü performans eleştirilir. Bu maçla ilgili övülmesi ne kadar doğal ise geçen maçlar için eleştirilmesi o kadar normal
Kusura bakma da o işler öyle olmuyor. Hocanın saçma inadı yüzünden şampiyonluk gitti. Bırakında kizalim. Övmek isteyen övmeye devam etsin. Sanki sihirli değnek değdi hocaya. Haftaya yine saçmalamaya başlar.

Hoca konusunu uzatmanın manası yok bence.. başarılı olunca herkes arkasında durdu geçen sene belli başlı isimler dışında yine büyük bir tepki olmadı kaçan şampiyonluğa.. Ama bu sezon herşey bizim lehimize giderken saçma sapan bir biçimde işi mucizeye bıraktık.. Bu seneki başarısızlıkta hoca değişikliği isteyen taraftarı simariklikla vefasızlıkla suçlamak doğru değil.
Geçmişe bağımlı kalacaksak Fatih hoca 2000den itibaren ağzımıza sçsa laf edilmemesi gerekir bu ülkeye bir Avrupa Kupası getirdi..
Biz ne kadar assak kessek de sene sonu 3. Olup görevi de bıraksa Galatasaray tarihindeki yeri değişecek değil ..En azılı antiterimcilerin bile gönlündeki yeri farklıdır hocanın maç stresi kaçan şampiyonluk üzüntüsü herkeste farklı tepkilere neden olabiliyor ..

Hoca konusunu uzatmanın manası yok bence.. başarılı olunca herkes arkasında durdu geçen sene belli başlı isimler dışında yine büyük bir tepki olmadı kaçan şampiyonluğa.. Ama bu sezon herşey bizim lehimize giderken saçma sapan bir biçimde işi mucizeye bıraktık.. Bu seneki başarısızlıkta hoca değişikliği isteyen taraftarı simariklikla vefasızlıkla suçlamak doğru değil.
Geçmişe bağımlı kalacaksak Fatih hoca 2000den itibaren ağzımıza sçsa laf edilmemesi gerekir bu ülkeye bir Avrupa Kupası getirdi..
Biz ne kadar assak kessek de sene sonu 3. Olup görevi de bıraksa Galatasaray tarihindeki yeri değişecek değil ..En azılı antiterimcilerin bile gönlündeki yeri farklıdır hocanın maç stresi kaçan şampiyonluk üzüntüsü herkeste farklı tepkilere neden olabiliyor ..
Yahu abi eleştirilmesin diyen yok ki olduğunu da sanmıyorum.

Ama kalkıp hocaya yok parası şöyle böyle tek önemli şey para onun için ya da 1.8 mio maaş alırken 3-4 alıyor diyip g.. sallayanlar da zırvalamayı kessin artık

Ama kalkıp hocaya yok parası şöyle böyle tek önemli şey para onun için ya da 1.8 mio maaş alırken 3-4 alıyor diyip g.. sallayanlar da zırvalamayı kessin artık
Sakin ol renktas çok sinirli görüyorum seni bu aralar

Sakin ol renktas çok sinirli görüyorum seni bu aralar
Berke Karabacak

böyle konuşanlar da itliginden demiyor ya üzüntüden diyor (3 harfli haric).. Ben 2 haftadır hocaya sg dedigim için ban yiyorum normalde defalarca hocaya saygısızlık yapanlarla tartışmış biriydim ama son 5 haftadır herkesin sinir sistemi alt üst oldu.. Senin özelden hoca için dediğin bir laf vardı hatirliyon mu(her türlü savunurum anlamında) sen bile yerin dibine soktun geçen haftalarda.. Kenan bile savunmuyordu artik yani çok görmemek lazım şu dönemki tepkileri rüzgar tamamen arkamizdayken birden en dibe indik 5 haftada.. Yoksa forumda 2-3 kişi hariç herkes egosunu bir kenara birakip şampiyon olmak karşılığında tüm forumdan özür diler hocaya ettiği laflar için..
Ben spor kanalı açamadım 1 aydır maç özetine denk gelirim diye futbolu unutmaya çalışıyorum yani herkes aynı oranda etkilenmiyor aynı tepkiyi vermeyebiliyor.

Yönetime kimse kusursuz demiyor onların da bir ton hatası var da, onların hataları Fatih hocanın hatalarını aklar mı? Her sezon kritik bir dönemde oyuncu gönderiyor demişsiniz. 2018'de Ndiaye satıldı ki zaten göreve gelmeden önce satılmıştı Ndiaye. Bir sonraki sene Ozan'ı sattılar ama serbest kalma bedelini ödediler öyle gitti. Bu ikisi de Dursun'un suçuydu. Belhanda'yı bu yönetim mi aldırdı? Kaç kez göndermeye kalktılar hoca ısrarla takımda durmasını istedi.

Her oynadığı maçta elinden geleni yapan, skora katkı veren Kerem'i sürekli yedekte beklet, her maç Ömer çöpünü oynat, Gedson'u stopere Donk'u forvete öyle manyakça hamlelerin olsun, duran topları hep rakip karşılasın, Taylan haftalarca sebepsiz yere kesilsin, forma adaleti olmasın, iyi futbol senede birkaç kez olsun, kaybettiğinde bahane üret kazanınca şov yapmaya kalkış. Bunlar normal şeyler mi? Herkes kendi önünü temizlesin bir önce başkalarını eleştirmeden.

Yönetime kimse kusursuz demiyor ile zaten baslangic ofsayt. Bu Yönetimin ömrü eger Fatih Terim olmasa en fazla 4-5 aydi, o sezon Ndiaye transferi zaten basli basina sezonun satisiydi, ki burada da yaniliyorsun (Ndiaye assisti ile Gary´nin galibiyet golünü attigini direk hatirliyorum daha ilk macinda). Fernando sakatlanip uzun süre forma giyememis, Donk Selcuk orta sahasi ile yaklasik 10 hafta oynamistik. Sonra niye güzel futbol yok, o sezon sampiyon olcagin garanti mi ? Bir kacirdiginda ekonomi cöktügünde zaten diger sezonlarda rezil oluyor. Bu yönetim yama yaparak iki sampiyonluk alinmasina ragmen, kadroyu delmeye devam etti.

Sorun burada kontext disi olaya bakilmasi... Dursun Özbek döneminde bana kalirsa gayet güclü ve kisa vadede basarili olabilecek bir kadro kuruldu. Cok para harcandi, ama bu paralarin cok daha kötü harcandigini gördük. Oyuncular pahali maliyetliydi, bazi gereksiz isimler cok paraya alindi (Maicon) ama mümkün oldukca tüm transferler erken tamamlandi, ve belki ilk hatirladigim kadari ile ilk defa tam kadro kamp yapip, tam kadro sezona girdik. (Bir feghouli gec geldi) Dezavantaj pimi cekilmis bir bombaydi bu kadro. Kadronun ömrü zaten iki senelikti ve basarisizlikta patlamaya, dagilmaya müsaitdi. Sonuc olarak FFP cezasi gözü alinarak kuruldu.

1. Ndiaye sezon ortasinda yollanip, yerine adam alinmadi ve FFP konusunda cevirecegimiz para eksildi. Hoca yeni gelmisti, cözeriz dedi, ses cikarmadi pek fazla
2. Sezon basinda Gomis gönderildi sampiyonlar ligine sistemin en dominant oyuncusunu gönderip, yerini doldurmadan girdik ve bedeli ona göre agir oldu.
3. Ozan transferi neredeyse istifa sebebiydi bir daha oku bu konuyu ilk defa damara basildigi andi, özellik ile Gomis fiaskosu sonrasi ikilendi
4. Okadar oyuncu satildi, ama aylarca forvet alinmayip oldukca saibeli bir sekilde yine transferin son günü, devre arasi takim ile iki idmana cikmadan bir oyuncu transfer edildi Kasimpasa´dan.
5.Diagne taraftar ile sorun yasadi ciddi bir bicimde, ve yerine aldigimiz bir adam öldü (hadi yönetim sucu degil), digeri Falcao yine kamp yemeden lig baslangicindan sonra transfer edildi. Kiralik olarak gelen tüm diger oyuncularda yine kamp yemeden gec dahil oldu takima.
7. Koskoca yaz transfer sezonu boyunca hic tranmsfer yapmayip, yine son günde, adeta igne deliginden iplik gecirircesine umut vari bir revizyon yapildi ve cok oyuncu transfer edildi. Ancak bu sefer zaten yine devre arasi yok, ve yine oyuncular son günde geldi. Ciddiyetle bu sezonu takip eden bir futbol severin (Post corona öncesi gibi) bu sezonda Galatasaray´in gayet oturmus bir oyun planinin ve bir sisteminin oldugunu görür. O revizyon sonrasi (degisim sancisi agir gecti) Galatasaray tamamen karambole ve duygusal olarak Terim´in ruh halini yansitan bir oyun oynamaya basladi.
8. Belhanda sorunsali. Fatih Hoca yönetimi tandigi icin, bu adamlarin oyuncu gönderttip, söz tutmayip pozisyonlari bos biraktigindan hocanin Belhanda´yi takimda tutmasi ve iki sampiyonlukta payinin bulunmasi basli basina en dogru kararlarindan bir tanesi. Yönetimin okadar icinde kalmis olacak ki, Belhanda´yi gönderip pozisyonunu bos biraktirmadigini, bu sefer sezon ortasinda, Takim 8´de 8 yaptiktan sonra tam bir sallantiya gecmisken, mental yapimiz kirilganken takimin en kilit oyuncularindan bir tanesini cekip aldilar elinden. Hem otoritesini sarsip, hemde en azindan Feghouli´yi de öldürdüler.

- Kulübün kasasina ciddi bir para girisi saglamak
- Futbolcularin maslarini mümkün ooldukca zamininda ödemek

Gibi aslinda temel, ama diger hic bir baskanin da saglamadigi icin es gectigim bu tarz detaylari da geciyor.

Simdi sormak gerekiyor Mustafa Cengiz bu takima ne katti ? Oraya Mustafa Cengiz degil de, Pazardan Hüsnü diye bir adami koysak, hangi konuda daha fazla zarar verebilecekti ? Tamami ile Dursun´a karsi giciklik ve protesto ile secilmis bir Baskani 4 sene ayakta tuttu. Fatih Terim gitsin amena, ama kimi getirirsen getir, sadece FFP´nin kalktiginin avantajini yasayacak, ancak bu yukardaki sartlar altinda hic bir hoca basarili olamaz ve uluslarasi seviyede bir hoca bu sartlar altinda zaten calismak istemez. Sorunun temeli Fatih Terim degil.

Fatih Terim bu sartlar altinda en azindan 4´de2 yapti. Galatasaray 50% sampiyonluk oranina sahip olsa, en az 30 sampiyonlugu olurdu bu güne kadar. Bu gayet basarili bir oran. ve sadece Terim´in kendi istatistiklerinin yaninda hos durmuyor.
4de4 olmamasinin, ve bu sezonda sampiyon olamayacaksak Fatih Terim´in kisisel hatalari büyük rol oynayacak elbette ki. Ancak bu yönetimin durumu öyle hata ila aciklanacak bir durum degil. Fatih Terim´in duygusal karakteri onu en iyi hocadan, en kötü hocaya jet hiziyla düsürecek derecede belirgin, ve özellik ile bu sezon zor sartlar altinda pisirdigi yemegin icine bizzat tükürdü. Gecen sezonda sikintiliydi, bu sezon ise adeta perdeler indi gözünün önüne.

Fatih Terim´in dengesi bu sezon iyicene bozuldu, bunun arkasinda bir degil iki degil olan bir ton mevzu var. Bu ayri bir mesele. Herseyi gectim, Fatih Terim´in yapamayip istifa etmesi Galatasaray acisindan kisa ve orta vadede bir felaket olup, sadece rakipleri sevindirecektir. Burada goy goy yapan cogu kisi bunu idrak edemiyor. Yüz tane hoca gördük bu takimda Terim disinda, hic bir hoca istediginiz transferleri yapmayacak, hic bir hoca istediginiz kadrolari kurup, istediginiz oyunculari tercih etmeyecek.

Sahsi olarak bu sezon cogu macta Fatih Terim´e küfür ettim, okadar sabirlar zorlandi bazi tercihlerinde. Yazdiklarina Terim konusunda en az bir üc sayfa daha yazi eklerim. Ama hakkini da yedirtmem. Dünyanin hic bir hocasi icin bu sartlar altinda calismak kolay degildir. Ligde zaten bir birine yakin 3-4 takim var, hepsinin kendine göre sansi var, ki buda unutuluyor. Tatminkar olmayan futbol oynayip, sampiyon olmak sanki cantada keklikmis gibi. 7-8 sene sampiyonluk gelmez üst üste anlar herkes ne demek istedigimi.

böyle konuşanlar da itliginden demiyor ya üzüntüden diyor (3 harfli haric).. Ben 2 haftadır hocaya sg dedigim için ban yiyorum normalde defalarca hocaya saygısızlık yapanlarla tartışmış biriydim ama son 5 haftadır herkesin sinir sistemi alt üst oldu.. Senin özelden hoca için dediğin bir laf vardı hatirliyon mu(her türlü savunurum anlamında) sen bile yerin dibine soktun geçen haftalarda.. Kenan bile savunmuyordu artik yani çok görmemek lazım şu dönemki tepkileri rüzgar tamamen arkamizdayken birden en dibe indik 5 haftada.. Yoksa forumda 2-3 kişi hariç herkes egosunu bir kenara birakip şampiyon olmak karşılığında tüm forumdan özür diler hocaya ettiği laflar için..
Ben spor kanalı açamadım 1 aydır maç özetine denk gelirim diye futbolu unutmaya çalışıyorum yani herkes aynı oranda etkilenmiyor aynı tepkiyi vermeyebiliyor.
Hüsnücü olcam ben artık

Yönetime kimse kusursuz demiyor ile zaten baslangic ofsayt. Bu Yönetimin ömrü eger Fatih Terim olmasa en fazla 4-5 aydi, o sezon Ndiaye transferi zaten basli basina sezonun satisiydi, ki burada da yaniliyorsun (Ndiaye assisti ile Gary´nin galibiyet golünü attigini direk hatirliyorum daha ilk macinda). Fernando sakatlanip uzun süre forma giyememis, Donk Selcuk orta sahasi ile yaklasik 10 hafta oynamistik. Sonra niye güzel futbol yok, o sezon sampiyon olcagin garanti mi ? Bir kacirdiginda ekonomi cöktügünde zaten diger sezonlarda rezil oluyor. Bu yönetim yama yaparak iki sampiyonluk alinmasina ragmen, kadroyu delmeye devam etti.

Sorun burada kontext disi olaya bakilmasi... Dursun Özbek döneminde bana kalirsa gayet güclü ve kisa vadede basarili olabilecek bir kadro kuruldu. Cok para harcandi, ama bu paralarin cok daha kötü harcandigini gördük. Oyuncular pahali maliyetliydi, bazi gereksiz isimler cok paraya alindi (Maicon) ama mümkün oldukca tüm transferler erken tamamlandi, ve belki ilk hatirladigim kadari ile ilk defa tam kadro kamp yapip, tam kadro sezona girdik. (Bir feghouli gec geldi) Dezavantaj pimi cekilmis bir bombaydi bu kadro. Kadronun ömrü zaten iki senelikti ve basarisizlikta patlamaya, dagilmaya müsaitdi. Sonuc olarak FFP cezasi gözü alinarak kuruldu.

1. Ndiaye sezon ortasinda yollanip, yerine adam alinmadi ve FFP konusunda cevirecegimiz para eksildi. Hoca yeni gelmisti, cözeriz dedi, ses cikarmadi pek fazla
2. Sezon basinda Gomis gönderildi sampiyonlar ligine sistemin en dominant oyuncusunu gönderip, yerini doldurmadan girdik ve bedeli ona göre agir oldu.
3. Ozan transferi neredeyse istifa sebebiydi bir daha oku bu konuyu ilk defa damara basildigi andi, özellik ile Gomis fiaskosu sonrasi ikilendi
4. Okadar oyuncu satildi, ama aylarca forvet alinmayip oldukca saibeli bir sekilde yine transferin son günü, devre arasi takim ile iki idmana cikmadan bir oyuncu transfer edildi Kasimpasa´dan.
5.Diagne taraftar ile sorun yasadi ciddi bir bicimde, ve yerine aldigimiz bir adam öldü (hadi yönetim sucu degil), digeri Falcao yine kamp yemeden lig baslangicindan sonra transfer edildi. Kiralik olarak gelen tüm diger oyuncularda yine kamp yemeden gec dahil oldu takima.
7. Koskoca yaz transfer sezonu boyunca hic tranmsfer yapmayip, yine son günde, adeta igne deliginden iplik gecirircesine umut vari bir revizyon yapildi ve cok oyuncu transfer edildi. Ancak bu sefer zaten yine devre arasi yok, ve yine oyuncular son günde geldi. Ciddiyetle bu sezonu takip eden bir futbol severin (Post corona öncesi gibi) bu sezonda Galatasaray´in gayet oturmus bir oyun planinin ve bir sisteminin oldugunu görür. O revizyon sonrasi (degisim sancisi agir gecti) Galatasaray tamamen karambole ve duygusal olarak Terim´in ruh halini yansitan bir oyun oynamaya basladi.
8. Belhanda sorunsali. Fatih Hoca yönetimi tandigi icin, bu adamlarin oyuncu gönderttip, söz tutmayip pozisyonlari bos biraktigindan hocanin Belhanda´yi takimda tutmasi ve iki sampiyonlukta payinin bulunmasi basli basina en dogru kararlarindan bir tanesi. Yönetimin okadar icinde kalmis olacak ki, Belhanda´yi gönderip pozisyonunu bos biraktirmadigini, bu sefer sezon ortasinda, Takim 8´de 8 yaptiktan sonra tam bir sallantiya gecmisken, mental yapimiz kirilganken takimin en kilit oyuncularindan bir tanesini cekip aldilar elinden. Hem otoritesini sarsip, hemde en azindan Feghouli´yi de öldürdüler.

- Kulübün kasasina ciddi bir para girisi saglamak
- Futbolcularin maslarini mümkün ooldukca zamininda ödemek

Gibi aslinda temel, ama diger hic bir baskanin da saglamadigi icin es gectigim bu tarz detaylari da geciyor.

Simdi sormak gerekiyor Mustafa Cengiz bu takima ne katti ? Oraya Mustafa Cengiz degil de, Pazardan Hüsnü diye bir adami koysak, hangi konuda daha fazla zarar verebilecekti ? Tamami ile Dursun´a karsi giciklik ve protesto ile secilmis bir Baskani 4 sene ayakta tuttu. Fatih Terim gitsin amena, ama kimi getirirsen getir, sadece FFP´nin kalktiginin avantajini yasayacak, ancak bu yukardaki sartlar altinda hic bir hoca basarili olamaz ve uluslarasi seviyede bir hoca bu sartlar altinda zaten calismak istemez. Sorunun temeli Fatih Terim degil.

Fatih Terim bu sartlar altinda en azindan 4´de2 yapti. Galatasaray 50% sampiyonluk oranina sahip olsa, en az 30 sampiyonlugu olurdu bu güne kadar. Bu gayet basarili bir oran. ve sadece Terim´in kendi istatistiklerinin yaninda hos durmuyor.
4de4 olmamasinin, ve bu sezonda sampiyon olamayacaksak Fatih Terim´in kisisel hatalari büyük rol oynayacak elbette ki. Ancak bu yönetimin durumu öyle hata ila aciklanacak bir durum degil. Fatih Terim´in duygusal karakteri onu en iyi hocadan, en kötü hocaya jet hiziyla düsürecek derecede belirgin, ve özellik ile bu sezon zor sartlar altinda pisirdigi yemegin icine bizzat tükürdü. Gecen sezonda sikintiliydi, bu sezon ise adeta perdeler indi gözünün önüne.

Fatih Terim´in dengesi bu sezon iyicene bozuldu, bunun arkasinda bir degil iki degil olan bir ton mevzu var. Bu ayri bir mesele. Herseyi gectim, Fatih Terim´in yapamayip istifa etmesi Galatasaray acisindan kisa ve orta vadede bir felaket olup, sadece rakipleri sevindirecektir. Burada goy goy yapan cogu kisi bunu idrak edemiyor. Yüz tane hoca gördük bu takimda Terim disinda, hic bir hoca istediginiz transferleri yapmayacak, hic bir hoca istediginiz kadrolari kurup, istediginiz oyunculari tercih etmeyecek.

Sahsi olarak bu sezon cogu macta Fatih Terim´e küfür ettim, okadar sabirlar zorlandi bazi tercihlerinde. Yazdiklarina Terim konusunda en az bir üc sayfa daha yazi eklerim. Ama hakkini da yedirtmem. Dünyanin hic bir hocasi icin bu sartlar altinda calismak kolay degildir. Ligde zaten bir birine yakin 3-4 takim var, hepsinin kendine göre sansi var, ki buda unutuluyor. Tatminkar olmayan futbol oynayip, sampiyon olmak sanki cantada keklikmis gibi. 7-8 sene sampiyonluk gelmez üst üste anlar herkes ne demek istedigimi.
Abi belirtmiş olduğun maddeler zaten yönetimi kusursuz yapmayan sebepler. İlk 2 sene onlar da bence iyi bir görüntü çizdiler. Sonra onlar da bozuldu.

İyi taraflarından bakacağım;

-Dursun bu kulübü o kadar kötü yönetti ki 2,5 sene içinde. O kadar çok hoca değiştirdi, o kadar çok hatalı transfer yaptı. Ve 2 sene üst üste ilk 3'e bile giremeyen bir takım kurdu. Son sene kurduğu iyi takım da fahiş fiyatlara kuruldu. Yerine gelen her başkan onlardan iyi olacaktı. İyi bir havayla geldiler. Ve yönetim futbolcu taraftar sinerjisini iyi kurdular. Gelir gelmez taraftarların isteklerini yapmaya başladılar. GSStore kampanyaları düzenlediler ve iyi kötü gelir elde etmemizden ziyade bir konsantrasyon, sinerji oluşturmasını sağladılar.

-UEFA'nın bize men cezası vermesi neredeyse kesinleşmiş gibiydi. Bunu iyi bir savunmayla bertaraf ettiler. 3 yıl FFP cezası aldık. Ama bu bizim için aslında ödül gibi oldu. Paramızı doğru kullanmayı öğrenmeye çalıştık. Men cezası alsaydık milyonlarca dolar UEFA ŞL gelirlerinden mahrum olabilirdik. Bence bu konuda da bir tebriği hakediyorlar.

-2018 ve 2020 yaz transfer aylarında bocalasalar da bence 2019 yaz ve kış, 2020 ve 2021 kış dönemlerinde iyi iş çıkarttılar.

-Ozan'ın satılması da kendi tasarrufları değildi bu arada. 7.5 milyon euro serbest kalma bedeli vardı Ozan'ın. Zamanında Dursun neden böyle bir madde koydurmuş onu da bilmiyoruz. Gerçi Ndiaye'yi 12 milyon + 2 genç oyuncu verme karşılığında alan bir başkandan böyle bir hamle gelmesi şaşırtıcı değildir herhalde.

Hatalarına gelirsek;

-Ndiaye'nin satılması Dursun zamanında yapılan bir ön anlaşma diye okumuştum bazı yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum. Velev ki kendileri satmış olsun. Bence o paralara satarak en doğrusunu yaptılar. Çünkü bir daha öyle bir teklif gelmezdi. Ama sadece yerine birini almamaları konusunda eleştirebiliriz. Onda da hocanın Donk'u takıma dahil ederiz onayından sonra belki almak istemediler bilemiyoruz o tarafı.

-2018'de Gomis'i zam istiyor diye satıp yerine kimseyi alamamaları. Alan ve Pato için aylarca görüşülmesine rağmen boş dönmeleri. Son gün 13 milyona Diagne'yi almaları. Ha gerçi o Diagne bizi şampiyon yaptı o sezon. Hatta rekor kırarak gol kralı oldu. Lukunku gibi bir oyuncuya vermediler sonuçta o kadar parayı. Şimdi satsak aşağı yukarı 8-9'a satarız eğer bu performansı kulübünde göstermeye devam ederse. Çok da zarar etmeyiz.

-Falcao süreci yanlış yönetildi. Adamı almadan 1 ay önce foto çektirdiler. Basına düştü ve namus meselesi haline geldi almak. Adam takımında sakatlanınca kulübü vermek zorunda kaldı. Oynadığında iyi katkı veriyor ama oynadığı maç sayısı çok az. Bence hatalı bir hamle oldu ama 2 senelik şampiyonluktan sonra taraftarların da aşırı istemesiyle böyle bir hamleyi yapmak zorunda kaldılar biraz da. Sonuçta Falcao gibi oyuncuyu hangi kulüp istemez ki.

-Amatör branşlar başlı başına kötü yönetiliyor. Geldiklerinden beri sanırım sadece 2 kupa alabildik bu branşlarda. Bu sezon erkek basket takımının küme düşecek hale gelmesi bile rezalettir. İşin ehillerine veremediler bu branşları. Ve maddi destek de veremediler. Sponsor bulamadılar.

-Hocayla fikir ayrılıkları elbet olabilir ama bunu basın önünde tartışmaları iyi fikir değildi. Hocanın da hatalı olduğunu düşünüyorum bu konuda.

-Başkan da geçirdiği ameliyattan sonra iyice dağıldı. Ölüm döşeğine geldi bir deri bir kemik kaldı. Aylarca yönetemedi takımı. Ne olduysa o ameliyattan sonra oldu zaten. Konuşmaları, icraatleri kötüleşmeye başladı.

Ben Cengiz ve ekibini şahsen ibra etmezdim. İyi niyetli olsalar da pratik olarak kötü yönettiler. Canaydın da mesela iyi niyetliydi ama kulübe çok zor zamanlar yaşattılar. Ben olsam onu da ibra etmezdim. Çok iyiyse tribüne amigo olsunlar. Başkan arıyoruz buraya sonuçta.

Fatih hocanın doğrularını, hatalarını saymayacağım zaten gün içinde sürekli konuşuyoruz maçlardan sonra vs. Siz de belirtmişsiniz zaten hocanın bu sene kafası yerinde değil. Sürekli hataları, inatları bitmedi bir türlü.

Hem yönetim hem de hoca ilk 2 sene iyi yönettiler ama sonra Osmanlı gibi dağıldılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt