Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam ben Babel'e birşey demiyorum.Güzel düzen kursan ki kurdu Muhammed gelmeden önce , takır takır katkı veriyor.

Ama koca oyun planın topu Babel'e bırak , bireysel birşeyler yapsın olabilir mi? Ömer ve Şener'i rakip zaten kasten topla buluşturtuyor. Hiçbir planın yok.

O konuda haklisin zaten. Ya bildigin uyku modunda battaniye altinda izledim. Foruma bile yazmadim dogru duzgun. Ilk yari sonra ikinci yari ilk 10 dakika (yeni girenler anca alisti) koca bir hiclik. Ama Babel, ilk geldiginde bunlari kismen yapti ya da yapmadi. Bugun yaptigi, ondan beklenenler. Beklerimiz rezalet oynayan/oynamayan, buna Omar da dahil. Iyi bir orta sahamiz oldugunu da zaten dusunmuyorum. Gedson'i cikar bildigin orta sira takimi kalitesi. O yuzden, birden cok yanlis var takimda. Hoca gider/kalir ayri mevzu da bu borc ve olmayan likiditeyle nasil dondurecegiz bu isi lehimize bilemiyorum. Sampiyonluk icin daha cok istemeliyiz ama hoca ve oyuncular bizimle ayni frekansda degiller.

Sevgili Hocamızın durumunu özetlemek için BJK ile kıyaslamak fazlasıyla yeterli;

Tam 3 yıldır alabildiğine 'küçülme' politikasına gitti ezeli rakibimiz; külfetli oyuncularla yollarını ayırdı, en son Burak Yılmaz' ı paketlediler, müşteri çıksa Vida' nın maaşından da seve seve kurtulacaklardı mesela. Bonservisiyle aldıkları yahut kiraladıkları oyunculardan hangisi bizim takıma katılanlardan daha yüksek maliyetlidir?..Peki bu süreçte, iki sezon üst üste şampiyon olmuş kadro niye bu kadar tiksinti verici futbol oynar hale geldi de BJK ın gerisinde kalıyor?..

Kendisini cansiperane savunan (Futbolu bildiğini düşündüğüm) birkaç kişinin BJK ın kadrosunun bizimkinden üstün olduğu argümanını kullanması, bu kıyası yapmamı gerektirdi. Demek ki; bizden daha kötü kadroya sahip BJK, hem mevcut oyuncularını verimli kullanarak, hem kısıtlı imkanlarla daha iyi takviyeler yaparak hedefe yaklaşmış. Peki biz ne yapmışız?!..

ghezaal rossier abus josef vs bjknin iyi kadrosu var.. ulan sanırsın ghezzal Leicester in as oyuncusuyken bunlara geldi şu heriflerin istisnasız tamamı atıl oyunculardi takımlarında..josefe bizim forumun %90 i burun kiviriyordu abusun adı geçince o herif yürüyemez denildi.. rossierin adını duyan yokttu ghezzalin son 2 yılda 11 başladığı lig maçı sayısı sadece 5 ..
Sergen bu sezon başarısız olsa muhtemel yorumlar Alanya'nın defans hattı -alt yapı kalecisi -sakat ve atıl adamlarla ancak bu kadar olur vs seklindeydi

O konuda haklisin zaten. Ya bildigin uyku modunda battaniye altinda izledim. Foruma bile yazmadim dogru duzgun. Ilk yari sonra ikinci yari ilk 10 dakika (yeni girenler anca alisti) koca bir hiclik. Ama Babel, ilk geldiginde bunlari kismen yapti ya da yapmadi. Bugun yaptigi, ondan beklenenler. Beklerimiz rezalet oynayan/oynamayan, buna Omar da dahil. Iyi bir orta sahamiz oldugunu da zaten dusunmuyorum. Gedson'i cikar bildigin orta sira takimi kalitesi. O yuzden, birden cok yanlis var takimda. Hoca gider/kalir ayri mevzu da bu borc ve olmayan likiditeyle nasil dondurecegiz bu isi lehimize bilemiyorum. Sampiyonluk icin daha cok istemeliyiz ama hoca ve oyuncular bizimle ayni frekansda degiller.

Ya kesinlikle öyle. O pozitif havayı bize izletmeseydi hepimiz diyecektik ki bu kadroyla bu kadar. Ama takımın nasıl takır takır top oynayabildiğini gösterdi. Şimdi o topla alakası yok.

Takıma gelen her futbolcu istisnasız düşüyor bir de performans olarak. Diagne PL'de niye uçuyor kaçıyor. Çünkü biz de Fenerbahçe gibi adamları aşağı çekmeye başladık artık. Emre Kılınç tabanca gibi şut çekiyordu geçen maça kadar şut çektiğini görmedim. İvmesi yukarı giden bir futbolcu olmaz mı takımda? Oyuncuların bu performansları hocaya yazar.

Takım azıcık iyi oynayınca hemen olay Falcao - Babel - Feg'e dönüyor.TS maçına Halil'le başlasan ne kaybederdin mesela.Neden oynayan kadroyu bozarsın ki her seferinde. Sakatlıklar falan olmasa eminim ki şu maça Belhanda - Babel - Feghouli - Falcao başlayacaktı.

Hoca sağolsun öyle bir kaosa soktu ki bizi forumda hiç olmadığı kadar fail yorumlar var.. futbolcuların konularına bir göz atın 3-5 sayfa geriye dogru kime ne yorum yapacağımızı şaşırdık bir hafta göklere çıkaran diğer hafta kufretmis 😂

ligde iyi oynadığımız iddia edilen periyotta aslında o kadar da iyi değildik.

mesela belki de en iyi maçımız olan rize deplasmanında ilk yarının sonunda penaltı gelmese açamayacaktık rakibi. galibiyet serisi sırasında y. malatya maçını son dk şans golüyle, içerdeki başakşehir maçını donk'un yılda bir denk gelecek acayip ortasıyla, k.paşa maçını son dk penaltısıyla, alanya maçını da şansla kazandık.

yani iyiydik ama sonradan bozduk şeklindeki yaklaşıma çok katılmıyorum. evet skorlar açısından öyle oldu ama sahadaki oyun hiç bir zaman iyi olmadı. araya iyi maçlar denk geldi sadece.

takım kısır ya da ft kısır oynatıyor. artık nereden bakmak isterseniz oradan bakın. ama bir gerçek var ki gs takımı pozisyon üretemiyor, ürettiğinde de bitirmekte sıkıntı yaşıyor.

mesela belki de en iyi maçımız olan rize deplasmanında ilk yarının sonunda penaltı gelmese açamayacaktık rakibi. galibiyet serisi sırasında y. malatya maçını son dk şans golüyle, içerdeki başakşehir maçını donk'un yılda bir denk gelecek acayip ortasıyla, k.paşa maçını son dk penaltısıyla, alanya maçını da şansla kazandık.

yani iyiydik ama sonradan bozduk şeklindeki yaklaşıma çok katılmıyorum. evet skorlar açısından öyle oldu ama sahadaki oyun hiç bir zaman iyi olmadı. araya iyi maçlar denk geldi sadece.

takım kısır ya da ft kısır oynatıyor. artık nereden bakmak isterseniz oradan bakın. ama bir gerçek var ki gs takımı pozisyon üretemiyor, ürettiğinde de bitirmekte sıkıntı yaşıyor.

Herseyi boyle aciklayacaksak bu rakipler icinde ve/veya yenildigimiz maclar icinde gecerli olur.

O dönem de iyi oynamiyorduk ama bir takimdik şu an bir takim değiliz işin özeti bu bence

O dönem de iyi oynamiyorduk ama bir takimdik şu an bir takim değiliz işin özeti bu bence

sadece yarıştaki iddiamız güçlü olduğu için gelen bir motivasyon vardı o kadar. iyi takımdık demek çok doğru olmaz.

zaten bu sezonun ilk maçından önce yetişmeyen transferler vs. gibi sebeplerden camia ve taraftarın doğru düzgün beklentisi dahi yoktu. işler biraz tuhaf gelişip takım yarışta kalınca durum değişti. ama sonradan olmamız gereken yere döndük.

bu işin sorumlusu ft'dir ya da değildir o kısmı beni çok da ilgilendirmiyor. sadece durum tespiti yapmak istedim.

Herseyi boyle aciklayacaksak bu rakipler icinde ve/veya yenildigimiz maclar icinde gecerli olur.

o maçlar da iyi olmadığımızı açıklayan farklı örnekler olur.

şampiyonluk yarışındaki bir takım iç sahadaki kayseri maçı gibi bir maçı ya da garip şekilde kaybettiğimiz rize, konya, karagümrük gibi maçları sezonda 1 kez oynar. bizde çok kez olması yetersiz oluşumuzun farklı bir göstergesi.

sırf ceza almamak için fazla yorum yapmıyorum ama hoca senin oynattığın, oynatacağın futbola tüküreyim. bir de demiyorlar mı yok geçen sene pandemi gelmese şampiyon olurduk diye. olsaydın ulan! diğerlerine gelmedi mi bu pandemi bir sana mı geldi?

o maçlar da iyi olmadığımızı açıklayan farklı örnekler olur.

şampiyonluk yarışındaki bir takım iç sahadaki kayseri maçı gibi bir maçı ya da garip şekilde kaybettiğimiz rize, konya, karagümrük gibi maçları sezonda 1 kez oynar. bizde çok kez olması yetersiz oluşumuzun farklı bir göstergesi.

Yetersizligi detaylandirman lazim. Tum degiskenleri ile. Ancak o zaman kistas olur. Hakem kararlari buna dahil mi mesela ? Ya da alinan cezalar ?

pandemi olmasaydı bu takım şampiyon olurdu diyenler evet haklısınız ama bu takımın sadece taraftar desteğiyle şampiyon olduğunu kanıtlamaz mı 2 senedir taraftar yok başarı 0 oyun 0

Yetersizligi detaylandirman lazim. Tum degiskenleri ile. Ancak o zaman kistas olur. Hakem kararlari buna dahil mi mesela ? Ya da alinan cezalar ?
cezaları, hakem kararlarını, sakatlıkları düşünmedim. etkisinin olmadığını iddia etmek saçma olur ama bunlar her daim olan şeyler.

bizde ;

- bir oyun modeline kafayı takıp bunu başaramayan ama ısrarla devam eden bir hoca
- kerem ve taylan gibi orta halli oyuncuların oynamaması sorgulanan, bütün orta sahası farklı bölge oyuncularından oluşturulan ama buna karşılık kaliteli zannedilen bir takım
- dünyadan haberi olmayan bir yönetim var.

bütün bunların toplamı yetersizliğe denk geliyor.

pandemi öncesi aldığımız puan kayıplarından sonra bi süre taraftarın bi bölümü desteğini çekmişti ve puan kayıpları devam etmişti hatırlayın lütfen

cezaları, hakem kararlarını, sakatlıkları düşünmedim. etkisinin olmadığını iddia etmek saçma olur ama bunlar her daim olan şeyler.

bizde ;

- bir oyun modeline kafayı takıp bunu başaramayan ama ısrarla devam eden bir hoca
- kerem ve taylan gibi orta halli oyuncuların oynamaması sorgulanan, bütün orta sahası farklı bölge oyuncularından oluşturulan ama buna karşılık kaliteli zannedilen bir takım
- dünyadan haberi olmayan bir yönetim var.

bütün bunların toplamı yetersizliğe denk geliyor.

Her daim olsa da su siralar bize oldukca negatif gerek saha ici saha disi. Misal, takim ritm yakalamisken yedigimiz kart veya aleyhimize verilen penaltilar var. Takimin direnci/ozguveni de kiriliyor. Tamam salt hakem demiyorum ama ancak bunun etkisi de var. Bu kadar elestirsekte suan 6 puan gerideyiz. Yani oyle cok cok geride degiliz (pollyanna'cilik degil ancak durum bu).

yonetim konusunda rezaletiz zaten. Alinmayan, zamaninda da yapilmayan ya da gereksiz yere fesh edilen sozlesmeler. CL'de forvetsiz oynadik, 6 ay kadar Eren ile oynadik (kismen), Onyekuru'nun erken gidisi vs.. Son olarak Belhanda hamlesi, dogru zeminde yanlis zamanda.. Bunun disindakiler hoca ve oyunculara yazar.

Rakip helva gibi tamamen kapanmış ama pozisyon bulamadık. Sağ sola beden eğitimi dersi paslaşmalar. Ne hücum aksiyonu var ne coşku. Cesareti olan doğaçlama bişeyler yapıp topu kaybediyor.

Takım son dk golünü atmış yarışa devam etmiş (!) ama takımda doğru dürüst sevinen yok hırs yok. Taktik ve mental olarak bitmiş bir takım. Zaten bjk maçı madara oluruz.

Rakip helva gibi tamamen kapanmış ama pozisyon bulamadık. Sağ sola beden eğitimi dersi paslaşmalar. Ne hücum aksiyonu var ne coşku. Cesareti olan doğaçlama bişeyler yapıp topu kaybediyor.

Takım son dk golünü atmış yarışa devam etmiş (!) ama takımda doğru dürüst sevinen yok hırs yok. Taktik ve mental olarak bitmiş bir takım. Zaten bjk maçı madara oluruz.
Aynen, takımda Muslera dışında bu şampiyonluğu gerçekten isteyen hiç kimse göremiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt