hocanin basin toplantisini genel anlamda begendim.
romanya futbolunda ozellikle gencler bazli(olimpiyata giden takim dahil) son jenerasyonlara dikkat cekmesini olumlu karsiladim. nacizane benzer yorumu *cica ismi ilk ciktigi donemlerde bilumum basliklarda vurgulamistim orneklerle.
tespitlerinde bir kac yer kritik idi benim adima.
az once izledim basin toplantisini. * rakibin gecis hucumu + bir de etkili kontralari da ekledi.
< ; bu halledilir bir durum kanimca. kisa doneme dair az hasarla kapatalim yeterki...
soylemleri arasinda suna benzer bir sey de vardi yanilmiyorsam ;
*top dolasimi hizi veya temposu.
< alinan oyuncularin ozellikleri baglaminda tam kadro ,ideal 11le ciktigimizda bu top dolasim konusunda hizi yukselttikce *topa tempo( yanilmiyorsam aciklamasinda buna benzer sey dedi) oyun kurgusunda pasli gittikce pasin siddeti ve ayari kritik onem tasiyor.
mac icerisinde gozlemledigim kadariyla,
orta,yan ve on alanda topa tempo yapamadigimizda, topu efektif alanlara akici sekilde tempolu ulastirmadikca agir veya yavas tempolu paslari veya ortalari rakip kaptigi muddetce kontra yememiz olasi....
dogru yerde olmali oyuncular ayri ayri. kaptirsak bile ,*efektif bolgesel kapama ile topu kazanmamiz veya savusturmamiz olasi.... takim defansif mudefada her oyuncu yerine seri sekilde donmeli.
*atak kurgusunda da dogru yerde pas almali istemeli. *son macta ozellikle on alandaki bir iki oyuncu bayagi cezasahasi yayi civarina kumelendi bir cok karede...istemli veya istemsiz.
*pasin siddeti ,dogru vucut durus sekli ile pasi alip sonraki pasi hizli sekilde uygulamali... topun temposu ve hizi bizim gibi oyun kurgusu olan tepe takimlara ama yeterli ama cok yakin olmali. en azindan siritmamali. mancity,barca vs.
cica ve pva ,berkan sol civarda kisa seri verkaclarla kerem'i diagne'yi iyi kacirdilar. burda guzel olan topun bu ilk 3 oyuncu tarafindan yerden seri,dikine ve topun tempou sekilde one ulastirilmasi idi ,tarafim adina olumlu buldugum. bunu bolca ve mac genelinde ve de takimin ozellikle orta ve on alan bireylerinin dengeli ve rakamsal olarak fazlaca tekrar etmeleri gerekir. son macta bir kac kez denedik, birinde golle bulustuk digerinde iki taraftanda kacirdik. bu sablon ve kurgu bize uygun olan, hocanin da belirtti turde. yerden topu tempolu hizli dolasimli pas futbolu.
misal , bir iki oyuncu mevcut 11de son iki lig macinda siritiyordu - birey bazda hem fazla savruk(yerlerini birakip diger oyuncu bolgesinde kumeleneiyorlar) ve statik olarak fazl saniye harciyorlar (atagimiz sonrasi takim defansi anlaminda reaksiyonda eksik tepki) ...
hangi isimler oldugunu mac sonundaki ilgili baslikta belirtmistim nacizane.
defans bloguna yonelik ise;
gecen sezon hem fizik kullanim babinda agir hareket eden donk(tipoliji ve yasin verdigi dezavj) hem top dolasiminda yavas ve temposuz pas dolastiran donk
<
versus
>
bu sezon bu yonlerin tersi olan *victor nelsson- ozellikle gece ile gunduz gibi fark ettirdi daha ilk macindan.
bildigim victor hocamizin mevcut oynattigi ve tam verimli ve efektif oynatmak istedigi pas futboluna cok onemli arti nuanslar katacaktir , bu bolgede daha once oynayan ,semih,,ahmet,donk vs onceki isimlere nazaran.
matematigini cozumlemek isin pratigini kolaylastir kanimca... devamli transfer basliginda vurguladigim nuanslar ; dogru oyuncu profili ve oyun akli, futbolun dogrulari bold tarzda aranan ozellikler olmali oynattigimiz,aldigimiz aradigimiz oyun tipolojisinde.
bu yeni transfer doneminde - bu yonden, kimi oyuncular ozelinde memnunum alinmalarindan...
oynadiklari maclar baglaminda victor,cica,pva,berkan ilk aklima gelenler.
*gedson konusu elzem oldugunu cokca deginmistim. umarim takimimiza kazandirilir.
kerem'e nazaran halil en on alanda dogru buldugum tipoloji. umarim bu da olumlu sonuclanir.