Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Fazla bir şey istemiyoruz.

Herkes yerinde oynasın, kimseye iltimas geçilmesin.

Bir günde kimse Barcelona gibi oynayamaz. Önce bir risk alma. Normal bir teknik direktörün yapması gerekenleri yap. Sonra sistem oturdukça kafandakileri yavaş yavaş denersin, o zaman kimse sesini bile çıkaramaz zaten.

H.Sas ve Ü.Davala'nin da etkili olmasi lazim!

6324.jpg

etkili olacak adami oraya oturtturur mu imp

Bir şablon belirlemeli takıma, kimin nerede oynayacağına karar vermeli acilen. Bir oyuncu sürekli mevki değiştirdiği taktirde nasıl ondan verim alabilirsiniz ? Üstelik oynadığı mevkiler kendi mevkisi bile değil. Hangi üst düzey takımda var böyle bir saçmalık ? Kaç senedir bıktım yahu !

Erm

sadece sabri var o tarzda yoksa sasirdin mi

Maçta iki penaltımız verilmedi bu arada hiç bahsi geçti mi bilmiyorum. Oyun kötüydü tabii ama el insaf biraz zaman verin. Çok çok iyi oynama potansiyeli olan bir kadro olduğuna inanmıyorum ama belli bir standart tutturacağımızı düşünüyorum. Şampiyonluklar da çoğu zaman o etken sayesinde geliyor.

Biraz da şansın olacak. Daha maçın başında, Selçuk ortaladı top Gökhan'ın kafasını sıyırdı, sonra Ujfalusi yerden çevirdi Baros gelişine sert vurdu tek defans oyuncusuna çarptı top. Bunlardan biri denk gelip gol olsa, 1-0 bitse maç, aynı oyunu oynasak, kimse bunları yazmazdı.

Yazılmaması gerekir demiyorum ama çoğu kişinin aklına gelmezdi kurt hoca aldı 3 puanı denirdi.

Biraz da şansın olacak. Daha maçın başında, Selçuk ortaladı top Gökhan'ın kafasını sıyırdı, sonra Ujfalusi yerden çevirdi Baros gelişine sert vurdu tek defans oyuncusuna çarptı top. Bunlardan biri denk gelip gol olsa, 1-0 bitse maç, aynı oyunu oynasak, kimse bunları yazmazdı.

Yazılmaması gerekir demiyorum ama çoğu kişinin aklına gelmezdi kurt hoca aldı 3 puanı denirdi.

Böyle olması bizim için bir şans aslında. Bu şekilde bir yapıyla kör topal galibiyetler alınırsa, dediğin gibi herkes eleştirileri bu kadar sesli ortaya koyamaz ve bu durumda bize uzun vadede zarar verir. Şimdi daha başında yükselen tepkiler var. Çok temel futbol bilgisi olan kişiler veya çok iyi bilenler de benzer önerileri yapıyorsa demekki Terim bir şeyleri yanlış yapıyor.

Tabii sorun şu ki Terim bu tip eleştirilere genellikle açık biri değil. "Ders almam, ders veririm" açıklaması skandaldır mesela. Bu mantalite doğrultusunda değil Galatasaray'da hayatının hiçbir alanında başarılı olma şansı zaten olmaz. Tabii bizi Galatasaray kısmı ilgilendiriyor.

Her hoca hata yapar.Ama bu adamı sadece gaz makinası gibi anlatmayın,ayıp oluyor.Bazı futbolcuları imkansızlıktan dolayı mecburiyetten tutuyor hoca.Devre arası ve sene sonu,hayırlısı ile CL´yede kalırsak gerekli temzik yapılacaktır.Ayrıca yok işte anasını satayım yerli sol bek ve stoper.Kesimal dendi,Servet´ten bile facia.

Hocam şampiyon yap bizi, ....

Resmi maçlar deneme yeri değildir. Oyuncuları farklı mevkilerde deneme işini hazırlık maçlarında yaparsın, antrenman maçlarında yaparsın. Resmi maçlara denenmiş, hazır olmuş takımla çıkarsın. Kaç senedir zamanımız sezon içerisinde denemelerle geçiyor.

Birde her sene tonlarca futbolcu alınıp, yine tonlarca gönderiliyor. Artık uzun vadeli bir şablon oluşturma zamanı gelmedimi?

Elimizde 7 yabancı var. Kontenjan müsait, stoper ve solbek oynayabilecek atletik bir yabancı, hücüme yönelik bir orta saha alsak hem defans, hem ofans problemini çözmüş olmazmıydık.

Ligdeki çoğu takım toplu halde defans yapıp, kontratakla gol arayacaklar büyük takımlara karşı. Hücüme çıkarsak rakibin hızlı forvetleri arkadaki hantal defans oyuncularımıza toz yutturacaklar. Ee defansta kalayım derken, bu sefer önde çoğalamıyoruz, rakip defansını açacak oyuncu yok.

Hala bir sürü problem var. İnş. Fatih Terim bir düzen oturtur diyelim.

Resmi maçlar deneme yeri değildir. Oyuncuları farklı mevkilerde deneme işini hazırlık maçlarında yaparsın, antrenman maçlarında yaparsın. Resmi maçlara denenmiş, hazır olmuş takımla çıkarsın. Kaç senedir zamanımız sezon içerisinde denemelerle geçiyor.

Birde her sene tonlarca futbolcu alınıp, yine tonlarca gönderiliyor. Artık uzun vadeli bir şablon oluşturma zamanı gelmedimi?

Elimizde 7 yabancı var. Kontenjan müsait, stoper ve solbek oynayabilecek atletik bir yabancı, hücüme yönelik bir orta saha alsak hem defans, hem ofans problemini çözmüş olmazmıydık.

Ligdeki çoğu takım toplu halde defans yapıp, kontratakla gol arayacaklar büyük takımlara karşı. Hücüme çıkarsak rakibin hızlı forvetleri arkadaki hantal defans oyuncularımıza toz yutturacaklar. Ee defansta kalayım derken, bu sefer önde çoğalamıyoruz, rakip defansını açacak oyuncu yok.

Hala bir sürü problem var. İnş. Fatih Terim bir düzen oturtur diyelim.

guzel aciklamis reis

Bir şablon belirlemeli takıma, kimin nerede oynayacağına karar vermeli acilen. Bir oyuncu sürekli mevki değiştirdiği taktirde nasıl ondan verim alabilirsiniz ? Üstelik oynadığı mevkiler kendi mevkisi bile değil. Hangi üst düzey takımda var böyle bir saçmalık ? Kaç senedir bıktım yahu !

Dediğim şablonu bu saatten sonra aşağıda ki şekilde belirlemezse kendine olan inancımı yavaştan kaybetmeye başlayacağım ne yazık ki. Bıktım artık oyuncuların farklı yerlerde oynatılmasından ve tabii ki buna ek olarak takımın yanlış dizilişte oynatılmasından. Hadi 4-3-3 oynatmasına birşey demiyorum da çok yanlış oyuncu tercihleri oluyor. Bu kadar tecrübe sahibi bir hocaya yakışmıyor.

Muslera

Sabri - Ujfalusi - Semih - Çağlar

Eboue - Selçuk - Melo - Riera

Sercan - Elmander

Umutsuzluğa gerek yok. Taraftar Terim'i "döve döve" en iyi 11'i ortaya çıkaracak. Onun için alkışlar, ıslıklar kontrollü ve yerine göre kullanılmalı. Eğer önümüzdeki maçta Elmander& Sercan ilk 11'de olmazsa. Bu ikili için tempo tutulmalı. Servet ve Gökhan artık ıslıklanabilmeli. Ayıp değil bu. Kazım da ıslıklanabilmeli. Sonuşta para verip takımı sen ayakta tutuyorsun.

Sabri 'nin sağbek olarak başlaması, golü yedikten sonra doğru oyuncu değişikliği ve 4-4-2 'ye dönmesiyle maçın yıldızı bana göre Fatih Terim oldu.

Biraz Servet'in sakatlıgından da olsa daha duzgun bir kadro cıkarttı. Fakat yine diyorum, Eboue ve Sabri'den Xabi Alonso yaratma hayalınden vazgecmeli. Oraya Engin'i koy, Emre'yi koy, hatta Aydın'ı koy. Yada 4-4-2 oynatıp Elmanderi veya Sercan'ı falan koy.

hoca kendi kendine takımı sabote ediyorsun. ebouden ofansif orta saha yaratmaya calışıyorsun. kazımı kanat yapıyorsun. baros bukadar leşken adam ilk 11 de oynuyor. sabri kazım ve baros önümüzdeki hafta mümkünse oynamasın. lütfen artık bunları gör.

Baroş konusunda ısrar etmeyi bırakmalı artık.

Miladı doldu baroşun.

Fatih hoca dön artık kendi sistemine...

sonunda taktiği tutturdu. baroş yerine elmander kazım yerinede sercan oynarsa olcak hoca bu iş bozma

ceyhun gülselam'ı denese birde çok merak ediyorum performansını...

baytar yerine gülselam girebilir bir maç...

Takımda Elmander ve Baros gibi bitiriciliği iyi olan adamlar, Kazım ve Sercan gibi 2.ci forvet oynayabilecek adamlar varken hala 4-3-3'de ısrar etmesini anlayamıyorum. Devre arasında biraz daha ofansif bir orta saha alırsın ozaman oyna 4-3-3 ama şu an icin 4-4-2'den başka caremiz yok.

-------------------------------------------------Muslera----------------------------------------------------

--Sabri(Eboue)----------------------Ujfa(Gyokan)-----------------------------Servet(Semih)------------------Hakan(Caglar)----------------

---Eboue(Kazim, Aydin)---------Selcuk(Yekta)----------------------Melo(Ceyhun)--------------------Riera(Engin, Emre)---------

-------------------------------------Elmander(Baros)------------Sercan(Kazim)-------------------------------------

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt