Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Sercan ve Riera'yı çıkarması son derece yanlıştı.

Herhangi bir takımda herhangi bir dakikada oyundan bir oyuncu çıkıp hangi mevki olursa olsun yerine Sabri girmez.

bence her ikisi de yok. hic organize atak gelistirdik mi aga ilk 3 hafta da?

Organize atak, adı üstünde organize bir iş. Ardarda aynı dizilişte aynı sistemde aynı oyuncularla maç yaparsak anca görürüz bu tür atakları. Ben en son Skibbe döneminde hatırlıyorum böyle atakları. Çünkü o zamanlar bir dönem istikrarı çok güzel yakalamıştık, aynı oyuncularla defalarca maç yapmıştı takım haliyle oyuncular birbirine çok iyi alışmıştı.

Hadi kovalım o zaman. Değişiklik olsun.

bence her ikisi de yok. hic organize atak gelistirdik mi aga ilk 3 hafta da?

İlk haftayı geç, iyi değildi fatih Terim.

2. hafta Sabri 'yi bek oynatarak hatasından döndü. Golü yedikten sonra 4-4-2 'ye geçerek maçı aldı.

Bu hafta ilk haftadaki verimli oyuncuları 11 'e koyup sistemi 4-4-2 yaptı.

Denedi denedi ve doğruyu buldu. Ben FT 'den yanlışında ısrar, siz karışmayın ben bilirim havasını beklerdim. Ama herkesin dediğini bu sefer FT de dedi.

Bu maçta 10 kişi kaldık 4-4-1 'de çok iyi gitti takım. Sabri 'nin girmesi hataydı. Dediğim gibi 60 dakika dağınık değil düzenliydik. Gücümüz yetmedi bunu 90 dk 'ya yaymaya golü yedik.

90 dk böyle oynasak zar zor girdiğimiz birkaç pozisyonu gol yapıp maçı alırdık. Takım bu gece kesinlikle kötü değildi.

İlk haftayı geç, iyi değildi fatih Terim.

2. hafta Sabri 'yi bek oynatarak hatasından döndü. Golü yedikten sonra 4-4-2 'ye geçerek maçı aldı.

Bu hafta ilk haftadaki verimli oyuncuları 11 'e koyup sistemi 4-4-2 yaptı.

Denedi denedi ve doğruyu buldu. Ben FT 'den yanlışında ısrar, siz karışmayın ben bilirim havasını beklerdim. Ama herkesin dediğini bu sefer FT de dedi.

Bu maçta 10 kişi kaldık 4-4-1 'de çok iyi gitti takım. Sabri 'nin girmesi hataydı. Dediğim gibi 60 dakika dağınık değil düzenliydik. Gücümüz yetmedi bunu 90 dk 'ya yaymaya golü yedik.

90 dk böyle oynasak zar zor girdiğimiz birkaç pozisyonu gol yapıp maçı alırdık. Takım bu gece kesinlikle kötü değildi.

4-4-2 ile yürümez. melo ve selcugun önüne bir adam lazim! selcugun elestirilmesinin sebebi de bu zaten.

biz ya 4-3-3 oynariz ya da 4-4-1-1.

Riera tercihi iyi değildi, Sabri - Sercan değişikliğine anlam verebilen varsa buyursun? Tek doğru hamle Baros hamlesiydi onuda gol yedikten sonra akıl etmek çok da zor değil.

Fatih hoca adam kayırıyor bu bir gerçek.

Selçuk 'un önüne bence adamın olması şart değil. 4-4-2 'de orta 4 'lünün merkesizinde Selçuk-Melo gibi 2 isimde bana göre cuk oturur. Hem ofansı hem defansı olan adamlar.

Ben takımdan ve gelişiminden memnunum.

Bu gece bir kaza oldu. Golü yedikten sonra beraberlik bizim için şanstı.

Eksiklerimiz tabi ki var ama geçen seneden en azından daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum.

Melo, Sercan, Elmander, Baros, Ujfalusi, Gökhan istekli,

Hakan Balta iki maçtır iyi iş çıkarıyor, özgüveni yavaş yavaş yerine geliyor,

Kazım'ın zor zamanlarda inisiyatif alma çabasını sevdim,

Selçuk'un zor maçlarda biraz daha ön plana çıkması lazım,

Eboue'den daha fazlasını bekliyorum,

Riera'yı merak ediyorum,

Sabri ileride topu biraz isabetli kullansa vazgeçilmez olur,

Muslera'ya da kesinlikle destek olunması lazım.

Bütün oyuncular hakkında görüşüm bu. Eboue 'nin de daha çok defansı düşündüğünü ve başarılı olduğunu düşünüyorum.

Açıkcası Fatih hocanın adam kayırdığını düşünmek istemiyorum, inşallah bazı isimlere son şanslarını tanıyordur.Bu puan kayıpları bir süre sonra kendi üzerinde ve takımda baskı oluşturacakdır.Bu baskı sonucu kendiside hiç haketmeyen bazı (Semih,Ceyhun,Engin,Yekta,Riera,Kazım,Elemander,Sercan) oyuncularda çok büyük zararlar görebilir,aklını başına almalı.

Şuanki puan kayıpları hocanın takımın iskeletini kuramamasından, güvendiği adamların kendisini yarı yolda bırakmasından kaynaklanıyor.

Defansın soluna adam almaması hataydı,Hakana güvenmemeliydi, çağlar zaten tırt.

Ortasahanın Sağ Kanadına adam almadı, Kazıma güvenmemeli, zira bakacak olursan kanat orjinli dikine giden adamımız yok.

Defansın göbeğine adam almadı (Ceyhun ve Semih orada denenmeli), Servet ve Gökhan bu takımın bekleri olamaz.

Takımın kanatları aksıyor, kanatlardan gidemiyoruz.Defanstan top yapan oyun kuran adamlarımız yok.Geçen sene olduğu gibi bir çok sorunumuz var, fakat daha geniş ve kaliteli kadromuz var takım içindeki alternatifler kullanılarak sorunlar çözülebilir.

Hocam yıllardır bu takımda hocalık yaptın, bir sürü başarılar kazandın bu camia ve takımı en iyi bilen adamsın.En son Milli takımda hocalık yaptın ardından yeterince dinlenme,analiz etme araştırmaya vaktin oldu.

Allah rızası için soruyorum, neden bu takımın yerli takviyesini yeterince yapmadın Kazıma,Hakana,Sabriye,Servete,Gökhana neden alternatifler bulamadın ? Elin oğlu Gökhan TÖRE yi 1 milyon Euro ya alıyor, Atilla Birlik denilen adam 800 bin euroya gidiyor, böyle bir sürü adam varken, neden bizi yılların Kabız yetenek yoksunu ne olduğu belli adamlara muhtaç ediyorsun ? İnşallah haklı çıkarsın bu güvendiğin adamlar bizleri utandırır yıllardır beklediğimiz başarılarda rol alırlar.

Cift forvet mevzusu bana cok sacma gelmeye basladı. Bu kadroyu en iyi tamamlıyacak formasyon 4-4-1-1 yada Fifa tabiri ile daha detaylı olarak tek önliberolu 4-1-3-1-1. Hocanın tek yapması gereken oyuncuları öz mevkilerinde oynatmak ve Engini serbest orta saha konumuna sokmak.

Kagıt üzerinde:

-------Baros-----------

-----------Sercan-----(Kazım)

Riera-Selcuk-Melo-Engin

Oyun icinde:

-------Baros-------

-------Engin-------

Riera-Selcuk-Sercan(Kazım)

-------Melo--------

Skibbe sezonunda da aynı sistemi oynuyorduk zaten.

------Baros-----

-----Lincoln-----

Arda-Barıs-Kewell

------Topal------

Bu lig icin guaranteed system.

E guaranteedse bunu oynayalım.

FIFA 'da güzel olabilir Mete dediğin gibi. Kağıt üzerinde Engin çizgiye yakın Kazım Baroş 'un arkasında, oyun içinde Engin forvet arkası Kazım kanata geçiyor yani?

Kağıt üzerindeki diziliş zaten oyundaki dizilişi yansıtmak için yapılır adet yerini bulsun diye değil.

O zaman Hagi'de sol kanatta (Hasan Sas oldugunda sag kanatta) oynuyordu Galatasaray kariyeri boyunca.

O zaman Hagi'de sol kanatta (Hasan Sas oldugunda sag kanatta) oynuyordu Galatasaray kariyeri boyunca.

Pozisyon icabı, markajdan kurtulmak için geçiyordu bazen Hagi sol çizgiye. Ama kanat oynamak için değil oyunu yönlendirmek için. Sen bir bunu ayırt et sonra FIFA diziliminin saçma olduğunu kabul et, sonra da Fatih Terim 'i tartışalım.

Hagi diziliste kanatlarda yer alıyordu. Oyun icinde ise serbest rol alıyordu ve kanatları Davala, Ergun, Unsal. Capone gibi bekler kullanıyordu. Engin'de aynı dogrultuda oynatılsın diyorum. Baska idrak edemedigin birsey varsa sor.

Hagi diziliste kanatlarda yer alıyordu. Oyun icinde ise serbest rol alıyordu. Engin'de aynı dogrultuda oynatılsın diyorum. Baska idrak edemedigin birsey varsa sor.

Kağıt üzerindeki dizilişe taktın sende. Oyundaki diziliş zaten kağıt üzerindeki diziliştir. Maç öncesi değil maç sonrası belli olur.

4-1-3-1-1, bunu basit bir hale getirsene o zaman.

ilk haftadan beri yaptığı değişiklikler ve inadıyla beni kanser etmeyi başardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt