Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Terim 2.döneminde çok iticiydi. Burnundan kıl aldırmayan, herkese tepeden bakan, kendini klübün üstünde gören bir hali vardı. İşler kötü gittikçe iyice arttı bu tavırları. Sonra milli takımda da sürdü bu. İsviçre maçı sonrası sinirli hareketleri, ders almam ders veririm durumları...

Ancak şu an epey değişmiş gibi. Olgunlaşma dönemini yaşıyor sanki. Biraz önce tv de maç sonu konuşmalarını dinledim, son derece alçak gönüllü, babacan, esprili görünümde...Belki de işler iyi gittiği için duruldu. Takım düşüşe geçerse neler olacağı belli olmaz.

Ben yine anlamadım, anlamayacağım da. Bu yaşıma geldim, Galatasaray ve milli takım ile ne kadar sevindiysem hepsinde onun payı var. UEFA kupası, 4 sene üst üste şampiyonluk, Avrupa 3.lüğü, milli takımı ilk kez hem de 5. torbadan Avrupa Şampiyonası'na sokması, Akdeniz Oyunları ile ülke futboluna kazandırdığı takımın sonrasında Dünya 3.lüğüne kadar gitmesi.

Basına karşı yaptıkları doğrudur, yanlıştır. İmparator tepki gösterdiyse boş yere de göstermemiştir bundan eminim. Bu kaypak basına karşı ne yaptığı çok da umrumda değil aslında, hak ediyorlar zira. Rijkaard gibi zayıf hocalar takımımızı yönettiklerinde ne kadar üstümüze geldiklerini cümle alem biliyor. Şimdi ise yemiyor tabii ki :)

Konu Galatasaray ise gerisi teferruattır diyen böyle büyük bir Galatasaraylı'yı bir Galatasaray taraftarı nasıl sevmez anlamak mümkün değil, cidden üzülüyorum böyle taraftarları gördükçe. Vefa önemli bir kavram.

Hagi ninde sahada neler yaptığını biliyoruz. erola tükürmeler dirsekler tekmeler itirazlar çıldırmalar felan.

Biri de çıkıp desin ki Hagi yi ben bu yüzden karakterinden dolayı sevmiyorum ama büyük saygı duyuyorum.

Ee sormazlar mı abi o zaman Fatih Terimin bu davranışları Hagi nin bu isyancılığı olmasa nasıl o büyük başarılar gelecekti. Bülent kaptan da sahada maldinilerden figolardan zidanlardan tut postayı koymasa milli takımda ronaldinho gibi bir adamı bile saçından tutup filelerin içine sokmasa herkes kuzu kuzu işini yapsa nasıl büyük başarılar gelecek arkadaş?

Fatih Terim önüne gelene ayarı vermese kim kollayacaktı o zaman Hagiyi Bülenti..

Rijkaardla tarihi bir kadroyu sanki sıradanmış gibi yerin dibine soktu bu şerefsizler. Demedikleri kalmadı bu ülkede. Skibbe avrupada dolu dizgin giderken ligde biraz sarsılınca olanları hepimiz biliyoruz.

Haberiniz var mı bilmiyorum. Geçenlerde Floryadan Nevzat Dindarın kovulduğu söyleniyordu. Nedeni neydi sizce? Manisa maçı öncesi çıkardığı Galatasaraydan yiğit hamleler adlı düzmece haberi. Peki kim kovdu nevzatı Floryadan? Dur tahmin edeyim Fatih Terim olmasın sakın. Ne de olsa herkese posta koymakta meşgul adam. Bakın bugün gördüğümüz osman tanburacı. Hepimiz çok iyi Galatasaraylı olarak biliriz. severiz kendisini bir çoğumuz her ne kadar çok birşey bilmesede. Ama sırf adam kendi kişisel kinini yazılarına aktarıyor. Her sene takip ettiğim adamı ilk defa bu sene takip etmiyorum.

Nedeni basit yine Fatih Terim.

Ben Galatasaraylı olmasaydım başka takım taraftarı olsaydım yemin ediyorum her gün sitem ederdim neden bi Fatih Terimimiz yok diye. Adamların çıkardığı en iyi teknik adam aykut kocaman. Futbol zekası bilgisi Cevat Güler Bülent Ünder kadar bile yok yani düşünün o kadar vahimleri durum.

Fatih Terim başka bir takımda olsaydı sadece dört elle değil ayaklarıyla gövdesiyle bağlanırlardı adama.

Bizler değer bilmiyoruz arkadaş.

(Mahir Kaya adlı sevgili renkdaşım sadece sana değil genel olarak söyledim)

Son olarak elbette zorla güzellik olmaz. Herkes istediğini yapmakta özgür.

O kadar kendinden eminki , o güveni futbolcularınada veriyor...

yh72mq8x.jpg

Fatih Terim = imparator imparator italyanca= grande :tiphat:

Hocam tam bir İmparatorsun.

allah basımızdan eksik etmesin :tiphat:

seyirciye acık bi antremanda gidip imparatorun elini öpmek lazım

hoca gelirken en cok karsi cikanlardan biri de bendim ama simdi bakiyorum da, hoca degilde, bir baskasi gelmis olsaydi, asla ama asla bu havayi yakalayamazdik.

hocaya karsi olmamin nedeni servet, zan, balta, sabriyi yine ilk 11 koyar, banko oynatir diye düsündügümden karsi cikiyordum.

terimin 2.dönemnde çok kötü oyuncular alındı pintolar ,sarlar,almeguer, ve bunlar gibi anadolu takımlarında oynamayacaklar oyuncular galatasaraya transfer edildi ve herkes suçu terime attı halbuki biraz iyi bir kadro ile terimin neler yapacağını düşenemiyorum bu kadroyo 2-3 kaliteli takviye ile iddda ediyorum 4 değil 5 sene üst üste şanpiyon oluruz terim başımızdayken

Kendisinin aslında kafasında tek bir oyun şablonu vardır:

Bek'leri orta sahaya yardım eden, ana hattı 3-5-2 olan ancak oyun içinde 4-4-2 ve 3-4-3 e dönen oyun sistemidir.

Kendisinin benimsediği oyun sisteminin en önemli halkaları Sağ ve Sol Bek'lerdir. ( aslında Barcelona'nın oyun sistemi )

Bir bek çıkarken diğer bek yerini korur ve defans 3'lü olur. Karşı takım atak yaparken İleri çıkan bek geri gelir ve Defans 4'lü sisteme geri döner.

Bunu yapabilecek tek bek şu anda Eboue'dir. Balta'nın yerine orta saha- kanat - bek özellikli biri bulunduğu anda Balta şutlanacaktır.

Nitekim bu kadronun aynısı UEFA'da vardı. Ama bu kadar yabancı yoktu.

Ama hoca kafaya koymuş aynı tarzı oynatıyor elinden geldiğince.

-------------------------------Muslera--------------------------

------------------Ujfalusi----------------Semih-----------------

------------------------------------------------------------------

Eboue----------Selçuk-----------------Melo--------------------

--------------------------------------------------------------Taiwo

--------------------------Emre Çolak-----------------------------

Gökhan Töre------------------------------------------------------

--------------------Elmander-------Burak Yılmaz----------------

Kendisinin aslında kafasında tek bir oyun şablonu vardır:

Bek'leri orta sahaya yardım eden, ana hattı 3-5-2 olan ancak oyun içinde 4-4-2 ve 3-4-3 e dönen oyun sistemidir.

Kendisinin benimsediği oyun sisteminin en önemli halkaları Sağ ve Sol Bek'lerdir. ( aslında Barcelona'nın oyun sistemi )

Bir bek çıkarken diğer bek yerini korur ve defans 3'lü olur. Karşı takım atak yaparken İleri çıkan bek geri gelir ve Defans 4'lü sisteme geri döner.

Bunu yapabilecek tek bek şu anda Eboue'dir. Balta'nın yerine orta saha- kanat - bek özellikli biri bulunduğu anda Balta şutlanacaktır.

Nitekim bu kadronun aynısı UEFA'da vardı. Ama bu kadar yabancı yoktu.

Ama hoca kafaya koymuş aynı tarzı oynatıyor elinden geldiğince.

-------------------------------Muslera--------------------------

------------------Ujfalusi----------------Semih-----------------

------------------------------------------------------------------

Eboue----------Selçuk-----------------Melo--------------------

--------------------------------------------------------------Taiwo

--------------------------Emre Çolak-----------------------------

Gökhan Töre------------------------------------------------------

--------------------Elmander-------Burak Yılmaz----------------

O dediğin 3-5-2'ye dönme olayını şu anda Türkiye'deki beklerin arasında en iyi Hakan yapar zaten. Stoper özelliği olan bir bek lazım o dediğini yapmak için. Hucüm özelliğine ne gerek var

O dediğin 3-5-2'ye dönme olayını şu anda Türkiye'deki beklerin arasında en iyi Hakan yapar zaten. Stoper özelliği olan bir bek lazım o dediğini yapmak için. Hucüm özelliğine ne gerek var

sadece eboue mi bindirecek. sol bek hiç bindirmeyecek mi? belki rakibin o bölgesi daha zayıftır.

ebouenin sol ayaklası bu takıma şart.

hocam yerli olarak, forvet kanat orta alan ve stoper veya kaleci neyse parası verip gelişime açık veya gelişimini tamamlamış kaliteli elemanlar alabilirsin. Fatih Terimle bu yıldız adaylarını potansiyellerine kavuşturup oynatabilirsin.

Ama şöyle bir gerçek var ki bu ülkede bek oyuncuları yok. ne sağ ne sol. başarılı olmak istiyorsan beklerin a sınıf en kötü b sınıf olacak. Şimdi bu takımın sol beki Taiwo olsa misal diyorum

--------Muslera--------

Eboue-Ujfa-Semih-Taiwo

-??---Melo-Selçuk--Emre

----Elmander---??-----

Şu iki soru işaretli kısıma iki tane üst düzey yerli oyuncu çok rahat bulur koyarsın. Yedek kulübesinede bir yabancı forvette daha koyarsın Elmanderle değişmeli oynarlar.

Fatih Terimin oyun felsefesinde oyun anlayışında Hakan Balta tarzı adamlar ancak stoper oynar. Oraya yaz dönemi ben bir transfer bekliyorum. En az Eboue kalitesinde. Avrupa da kupa istiyorsan bu hedefe Hakan Baltayla gidemezsin.

Yabancı sol bek mi? Olay şu:

Muslera

Eboue-Semih-Ujfa-Taiwo

Melo-Selçuk

Emre

Shaqiri-Eren D.-Töre

Eren D. yerine Mevlüt falan da olabilir. Ama üst düzey bi yerli olmalı.

Siraylan izleyelim..

[video=youtube;DvRhyDQGWtI]https://www.youtube.com/watch?v=DvRhyDQGWtI&feature=related[/video]

[video=youtube;XW_XIVWlC8s]https://www.youtube.com/watch?v=XW_XIVWlC8s&feature=related[/video]

[video=youtube;II-ws9xE3uE]https://www.youtube.com/watch?v=II-ws9xE3uE&feature=related[/video]

Güveniyoruz sana Imparator.

Yabancı sol bek mi? Olay şu:

Muslera

Eboue-Semih-Ujfa-Taiwo

Melo-Selçuk

Emre

Shaqiri-Eren D.-Töre

Eren D. yerine Mevlüt falan da olabilir. Ama üst düzey bi yerli olmalı.

4-4-2'den vazgeçmemek lazım .

Muslera

Eboue-Semih-Serdar Aziz-Taiwo

Shaqiri-Selçuk-Melo-Emre

Elmander-Sercan

Sercan'ın yerine Kazım da oynar yeri gelir .

sadece eboue mi bindirecek. sol bek hiç bindirmeyecek mi? belki rakibin o bölgesi daha zayıftır.

ebouenin sol ayaklası bu takıma şart.

Hakan Eboue'den daha çok bindiriyor. Tek fark Eboue bir gol attı herkes ona aşık oldu. Tamam Hakan'dan daha kalitelisi gelsin buna birşey demem, ama Hakan soldan hiç atak yapmıyor denemez. İstikrar ve takım oyunu da önemli. Yoksa say milyonları yabancı 30 yaş üstüne. Böyle takım olmaz. Hocamız Hakan'da ısrar ediyorsa bu faktörleri de gözönüne alıyordur.

Hakan Eboue'den daha çok bindiriyor. Tek fark Eboue bir gol attı herkes ona aşık oldu. Tamam Hakan'dan daha kalitelisi gelsin buna birşey demem, ama Hakan soldan hiç atak yapmıyor denemez. İstikrar ve takım oyunu da önemli. Yoksa say milyonları yabancı 30 yaş üstüne. Böyle takım olmaz. Hocamız Hakan'da ısrar ediyorsa bu faktörleri de gözönüne alıyordur.

kelimelerin kifayetsiz kaldıgı an işte buna deniyor.

İmparator Fatih Terim

Senin canını Yerim

Seni takımın başında gördükçe

Kullanırım edebi Terim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt