Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Sorun yuklenmek falan değil. Mevcut savunma ve kadro/dizilişle Stoch'un golunden önce aynı pozisyonu 2-3 kere verdin. Savunma çizgi oynuyor niye? Kademe, derinlik yok çunku çapa yok takımda, Melo Aurelio gibi hem çapa(önlibero) hem de orha saha merkez(mc) oynayamıyor, 2.mc gibi serbest oynuyor. Yani Ulfa-Semih yanyana ip gibi dizliliyor kaçırırsak buyuk tehlike oluyordu oldu da, 3.pozisyon gol oldu.

Sonra Ulfa ve Semih, Song gibi çabuk olurda tek hat uzerinde o kadar öne çıkararsın, gerek 1. golde gerek 2.golde teketekte ağır kaldık.

Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetteki şampiyonluk şansılarını karşılaştıralım. Galibiyette %95 beraberlikte %60-70 şampiyonduk, mağlup olduk şimdi şanslı taraf Fener, şampiyonluk şansımız bence %10 falan. kadıköy'den son maçta çıkarmazlar.

Son maça kalmaz rahat olun.

Hocam bize verdiğin"Yenilsekte alkışlayacağınız bir takım vericeğim"sözünü tuttuğun için senin ellerinden öpüyorum.

Cesaretin için ise yüreğine sağlık diyorum.

Attığımız golden hemen sonra baskıya başladık. Kendi sahanda rakibini sıkıştırmışsın. Öne geçmiş olsaydık rölantiye dönerdik ama, 1-1'e yatsak eleştirinin boyutunu tahmin edemiyorum. Doğrusunu yaptık boşverin. O formayı giyen adam da atacak yani.

1-1den sonra o takımı hiçbir güç rölantiye çekemezdi.

Hocam oyun felsefenden (azami hücum) 1-1 den sonra bile ödün vermedin.Bu takımla senin sayende gurur duyuyoruz.

Bu takım yener,yenilir,berabere kalır falan ama oynadığımız oyun herkese helal olsun dedirtir ve böyle oyuna şampiyonluk kupası yakışır.

Alın şu kupayı coşturun hepimizi. :f50:

526169_355598577832177_146595108732526_869825_557868802_n.jpg

karizmaya bak be :tiphat:

Fatih Terimin olduğu yerde vazgeçmek kaybetmek etmek olur mu?

olsa bile bu dillere destan bir yenilgi olur. tıpkı yenilmiş ama mağlup edilememiş gibi. tıpkı kaybetmiş ama zaferle dönmüş gibi.

Kaybetsek bile Galatasaray gibi kaybetmek. O korkuyu onlara yaşatmak. Şimdi sizler sanıyormusunuz fener kadıköyde gayet rahat çıkacak. O maçta ayakları titreyecek hepsinin. O kadar kesin ve net konuşuyorum. Çünkü aradaki farkı biliyorlar.

Biz yeterki kadıköye kadar puan farkını koruyalım.

Sorun yuklenmek falan değil. Mevcut savunma ve kadro/dizilişle Stoch'un golunden önce aynı pozisyonu 2-3 kere verdin. Savunma çizgi oynuyor niye? Kademe, derinlik yok çunku çapa yok takımda, Melo Aurelio gibi hem çapa(önlibero) hem de orha saha merkez(mc) oynayamıyor, 2.mc gibi serbest oynuyor. Yani Ulfa-Semih yanyana ip gibi dizliliyor kaçırırsak buyuk tehlike oluyordu oldu da, 3.pozisyon gol oldu.

Sonra Ulfa ve Semih, Song gibi çabuk olurda tek hat uzerinde o kadar öne çıkararsın, gerek 1. golde gerek 2.golde teketekte ağır kaldık.

Bu savunma anlayışıyla çizgi savunma ve ağır stoperler ile Ş.Liginde elek oluruz. İkincisi Melo serbest oynayacaksa alıacak kanat oyuncularından biri MRC ya da MLC tarzı göbege destek vermeli. Savunmada tanden çizgi halinde kalıp, onunde derinlik sağlayan supurucu olmazsa işin zor. Ben sana Topal gibi çakılı oynayan adam al demiyorum, Aurelio gibi hem derinlik katan hem ayagı duzgun adam al derim, Lass melo'dan faydalı olur NOKTA. Melo gider Lass gelir, sağ açıga da Hamit. Lass savumaya daha fazla katkı verir, Hamit de göbege. Sol açıga yardıran ofansif bir adam aldın mı tamamdır.

yalnız golü kontradan felan yemedik yani bildiğimiz yerleşik savunmada volkanın degajından seken topla yedikki bu tip golleri barcelona osasunadan da yiyiyor madrid levantedende yiyiyor yani sürekli bu tür goller yesek eyvallah dediğinizde haklı olabilirsiniz ama bu zamana kadar yememişsek bu tür goller işte sorun o zaman başka yerlerdedir

peki nerde sorun tabiki tamamen bireysel hata hemde zincirleme

bu hatayı songta yapıyordu popescuda yapıyordu bülentte yapıyordu herkes yapıyordu

semih bienvenuyu kesemiyor ujfalusi ağır alıyor muslera tehlikeyi geç seziyor zibilyonda bir olucak pozisyon 2 si fener maçına denk gelmesi ayrı bişey tabi

lass hamit ve yardıran kanat oyuncusuna gelirsek sadece kağıt üstünde kalır bu seçenek bana göre zira oynadığımız mantalitede ve sistemle daha büyük sıkıntılar çekeriz

bi kere o kanat oyuncusunu kitledimi rakip tüm hücum atraksiyonları başlamadan biter

bu gün melo geliyor insiyatif alıyor top taşıyor engin geliyor top taşıyor ve hücuma çıkmamızda en büyük etken bu iki isim kanatları kitlemek çok kolay çünkü hele türkiye gibi bir ligte.

ama siz oraya etliye sütlüye karışmayan lassı getirirseniz bi kere hücum gücünüzün yarısı gider ne ileriye top taşıyan bi isim olur ne ileriye çıkıp rakip yarı alanı karıştırıcak karambol yaratıcak bir isim olur nede selçuk bu kadar faydalı olur çünkü oyunu rakip yarı alana yıkabiliyoruz biz melo gibi bi oyuncu sayesinde

1-1 den sonra takimi hicbir güc geriye cekemezdi..

Hadi diyelimki hoca hata yaptı 1-1 e razı olmalıydı veya daha rolantiye almaydı oyunu felan fıstık.

fenerbahçe sahada sadece 3 puan kazandı.

biz ise oyun felsefemizi büyüklüğümüzü üstünlüğümüzü tekrar kazandığımızı gördük. bu sene bir maç söyleyin ki bana ezildik? Yenildik kabul ama hep mücadele ederek.

işte geçmiş sezonlarla bu sezon arasındaki fark bu.

Herşey için teşekkürler hocam.

Lan taktiniz 1-1'e,ben maci izlerken 1-1 den sonra yuruyun oglum diye bagiriyordum cunku rakip lesh.

biz arkada eksik yakalansak tamam dicemde eksikte yakalanmadık. böyle maclarda basit hata yapmıcaksınız bizim defans 2limiz bu macta uykulu durumdaydı.

biz arkada eksik yakalansak tamam dicemde eksikte yakalanmadık. böyle maclarda basit hata yapmıcaksınız bizim defans 2limiz bu macta uykulu durumdaydı.

Takim normal bir sekilde sahaya yayilmisti,adamlar kale atisindan attilar golu yani hucum oynamakla felan bir alakasi yok.

Dedigin gibi defans'in bir anlik hatasinda yedik golu.

Takim normal bir sekilde sahaya yayilmisti,adamlar kale atisindan attilar golu yani hucum oynamakla felan bir alakasi yok.

Dedigin gibi defans'in bir anlik hatasinda yedik golu.

aslında dikkatli baktımda eboue gözüme carptı. özer orda bomboşken geri geri gidiyordu. özerin yanında olması lazımdı. ilk goldede kademeye girebilirdi ama orda ilk suclu o degildi tabi.

1980-81 sezonu Galatasaray için hiçte iyi gitmemiş bir sezondur.Yönetimde sorunlar devam ederken teknik direktör krizide hat safhaya yükselmiştir.O dönem Turgay Şeren‘in yönetiminde Galatasaray’ın kaptanı Fatih Terim’dir.Eşkişehir lig maçı vardır ve bu maçı aslanlar kaybettiği taktirde düşme potasında kendini bulacaktır.Ali Sami Yen stadında Eskişehir 2 gol birden bulur ve ilk yarı bu şekilde sonuçlanır.Defansın bel kemiği Fatih Terim yine defansta bulunan Güngör’e ileri çıkmasını söyler fakat Turgay Şener ısrarla geri dönmesi için kulübeden bağırır bunun üzerine Fatih Terim “karışma hoca sen!” diye bağırır.

Sonuç : Galatasaray 2.yarı 3gol birden atar ve maçı 3-2 kazanmayı başarır üstelik galibiyet golünü Güngör kafa ile atmıştır.Fatih Terim‘in daha futbolculuk yıllarından ne kadar lider ruhlu bir insan olduğunun en güzel örneğidir.

Bu bütçe ile takım buralarda.Birde bu adamın önüne çok sağlam bir bütçe versen ne yapacak acaba.Düşündükçe heyecandan titriyorum.

Hocam sana yakışan kadıköyde bu şikecilere bağırta bağırta koymaktır.

Fener maçından ders almış, Melo'yu stoperleri kontrol etmeden çıkarmadı

Allah,seni başımızdan eksik etmesin İmparator.

İkinci döneminden sonra şüphelerim vardı çoğu kişi gibi, ama bu kadar kısa zamanda once eksiğe rağmen mükemmel bir takım yarattın hocam. Seneye istediğin transferler yapılırsa neler yapacağını düşünemiyorum :ka21:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt