Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Maçtan önce forumda aşağı yukarı herkes kadroyu isimler bazında onaylıyordu. E zaten 3'lü orta saha oynarken birisi sola kayacak Burak ya da Sneijder'den yoksa orayı tamamen Riera'ya bırakmak gibi bir opsiyon doğuyor tabii kullanımı çok sağlıklı değil. Sabri-Eboue olayı vardı ama o da çok tartışılan bir nokta değil. Maçtan sonra ilk yarı için bu kadar eleştirilmesi saçma. Oyuncu değişiklikleri yanlıştı. Aynısını Ferguson'da yapmış ve beni şaşırtmıştı c.l. finalinde 4-2-4'e dönerek. Fatih Hoca o kadar abartmadı ama mantık aynı derecede yanlıştı tabii topu o bölgeye taşımak lazım öncelikle.

Oyuna göre skor iyi, ş.l.de içerde manu maçı hariç galibiyetimiz yok zaten deplasmanda daha iyi oynayacağımız da yüzde yüz, bundan kötü oynama ihtimalimiz yok gibi bir şey çünkü. Schalke kendi oyununu oynadı, bu oyunlarla onlar turlar tabii ama biz farklı bir seviyede oynarsak ki dediğim gibi en kötü halimiz buydu turu geçen taraf oluruz gibi geliyor.

Turu geçersek hoca gitsin diyenler forumdan gitsin.

Eleştirinin bir sınırı var ergen gibi hocaya sallamak için kötü maçları bekleyip foruma giriyor bazıları.

Kadro hatalıdır. Tek forvet çıkmalıydık. Ama bu kadroyla böyle bir maçta 4-3-1-2 gibi bir sistem oynasak ilk yarı 5'lik olurduk. Bu beklerle bu yol olmaz.

4-2-3-1 çıkmalıydık bence de zaten aga, Farfan'ı, Bastos'u durdurmak istiyosan öyle çıkıp top tutacaksın. Dediğin gibi beklerimiz yok çünkü. Top tutarsan Farfan ve Bastos neyle oynayacak? Hiç bişeyle. Yani taraftar 4-3-1-2 isteyebilir veya 4-4-2, 3-4-3, 5-3-2 neyse işte... Ama sen teknik direktörsün.

Net olarak taktik bilgisi zayıf hocanın, çok net. Oyunu okumadan bahsetmiyorum bile...

Farfan'ı ve Bastos'u savunacak beklerin/kanatların yok abi... Ama bu onları savunamayacağın anlamına gelmez. Oyun planınla savunabilirsin. En iyi yaptığımız şeyi yapmayı reddetti bugün hoca. Top tutmak ve pas yapmak. Bunu yapsaydı ne Farfan ne Bastos 2-3 kontratak dışında bize karşı etkili olurdu. Bugün hoca süper yönetse farklı kazanırdık ayrıca :) Schalke berbattı.

Çıkacak kadro belliydi. 4-2-3-1 sol kanat Amrabat, forvet Drogba, geri kalanı klasik...

Amrabat olunca olmuyor işte. Riera, Eboue tarzı bir bek olsa idare eder yine ama şu haliyle olmuyor. Hocanın tıkandığı konu Sneijder ve Drogba'yı oynatmak zorunda hissetmesi. Birini kenarda bekletse daha iyi olabilirdi bence. Biraz bu oyunlara alışmak gerekiyor. Sneijder ve Drogba'lı oynamaya henüz alışamadık. Zamanla oturur. İkinci maç için yine de şansımız var, özellikle Jones'un eksikliği önemli. Schalke'nin en etkili adamıydı bügün.

Sneijder Forvet arkasi onun önünde Drogba gerisi beni ilgilendirmiyor nede olsa bütün futblcularimiz les bu sene...

Maçtan önce Schalke'nin çok hızlı çıkacağını ve kontra ataklarda çok etkili olacağını bilmesine rağmen gerekli önlemleri alamadı + Sneijder'i sola çekti. Bek olarak da arkasında Riera oynadı. 2 tane defansla alakası olmayan, kademe, müdahale bilmeyen adam ve karşılarında da Farfan. Hadi onu da geçtim maça ne diye Sabri ile başlarsın? Dua edelim bugün Bastos iyi oynamadı da çok kötü bir felaket yaşamadık. Aha gördük Eboue'yi, girdi ve gayet dengeli oynadı. Onla başlasan ne olurdu? Yok, illa bir fantazi yapman lazım. Herşeyi geçtik 4-4-2 nedir? Yeter artık. Son aylardaki inatlarından bıktım usandım, bu yıl bize çok fazla zarar veriyor. Saygım ve sevgim sonsuz ama YETER artık. Lütfen kendini toparla. Mantıklı kararlar ver hocam, olacak iş değil.

İlk 11 belli oldu konusunu şurda paylaşsak bir çok kişi fena bozulacak

SAbri dışından en iyi kadro diye naralar atılırken ve 1 tane olumsuz yazı bulamazken burda akbabalaşmaya gerek yok!

Maçın başındaki diziliş berbattı. Sol açık Sneijder mi olurmuş. En iyisi 4-2-3-1 forvetten birisi yedek kalacak artık yapacak bir şey yok.

Hocanın temel olarak 2-3 şeyden vazgeçmesini istiyorum. Bu maçtan ziyade sene başından beri istediğim şeyler.

1. Duran toplarda alan savunması saçmalığı

2. Uzun taçlar

3. Biz duran top atarken herkesi kale sahası içine yığmak yerine geriden gelecek şekilde konumlandırmak.

Amrabat olunca olmuyor işte. Riera, Eboue tarzı bir bek olsa idare eder yine ama şu haliyle olmuyor. Hocanın tıkandığı konu Sneijder ve Drogba'yı oynatmak zorunda hissetmesi. Birini kenarda bekletse daha iyi olabilirdi bence. Biraz bu oyunlara alışmak gerekiyor. Sneijder ve Drogba'lı oynamaya henüz alışamadık. Zamanla oturur. İkinci maç için yine de şansımız var, özellikle Jones'un eksikliği önemli. Schalke'nin en etkili adamıydı bügün.

Amrabat oluyor, sol tarafta en iyi defans yapan kanadımız o, ilerde de zaman zaman etkili olabiliyor. Emre'den de Engin'den de iyi (bence Engin'den iyi değil de Engin uzun zamandır oynamıyor sonuçta)

2. Maç için şansımız yüksek ama umarım iyi analiz edebilir bu sefer. Braga'yı da Cluj'u da ilk maçlar öncesi analiz edemedi ama 2. maçlarda daha iyi görüntü çizdi, sadece buna güveniyorum. Bi de deplasmandaki atmosfere.

Zemin sadece bizemi bozuktu? Heriflerin dunya kadar pozisyonu var.

Kime bozuk olduğu değil mesele. O kadar yatırım yapıp iki dünya yıldızını getirdiysen, bir zahmet düzgün çimde oynamalarını da sağlayacaksın. O zaman hep toprak yapalım sahayı, nasıl olsa rakip de aynı sahada oynayacak.

Sneijder'i çıkarmasına bir türlü anlam veremedim. Zaten sol kanatta oynatmak bir hataydı. Neyse daha çok yolumuz var.

4-2-3-1 çıkmalıydık bence de zaten aga, Farfan'ı, Bastos'u durdurmak istiyosan öyle çıkıp top tutacaksın. Dediğin gibi beklerimiz yok çünkü. Top tutarsan Farfan ve Bastos neyle oynayacak? Hiç bişeyle. Yani taraftar 4-3-1-2 isteyebilir veya 4-4-2, 3-4-3, 5-3-2 neyse işte... Ama sen teknik direktörsün.

Net olarak taktik bilgisi zayıf hocanın, çok net. Oyunu okumadan bahsetmiyorum bile...

Hoca taraftardan,basından korkmuştur. Bunu maçtan öncede söyledim.

Yazık oldu maça ama hocaya da iyi bir ders oldu.

İlk sene hedefimize ulaştığımızdan turu elenirsek takımı suçlu saymam.

Ama benim değinmek istediğim nokta hocanın oyunu iyi okuyamamasından bende şikayetçiyim ama bakıyorum yanında kilere hepsi yetersiz geliyor bana.

Hocanın temel olarak 2-3 şeyden vazgeçmesini istiyorum. Bu maçtan ziyade sene başından beri istediğim şeyler.

1. Duran toplarda alan savunması saçmalığı

2. Uzun taçlar

3. Biz duran top atarken herkesi kale sahası içine yığmak yerine geriden gelecek şekilde konumlandırmak.

Bide ön direge orta

Bu seviyede, milyonların bizi izlediği bir ortamda sahada sistemsiz, başıboş bi takım görmek çok koyuyo açıkçası. Hocanın her zaman Cl'ye hazırlandığını ve asıl futbolumuzu orda göstereceğimizi düşündüm ama bugün resmen hayal kırıklığına uğradım.

Saçmalıyorsun hoca, ısrarla, inatla saçmalıyorsun.

Her tercihine saygı duyarım, vardır bir bildiğin derim de Sneijder gibi bir adamı çıkaramazsın hoca anlam veremiyorum. Neyse, deplasmanda turu almasını bilirsin sen. Arena'daki maçtan daha rahat içim.

Ama benim değinmek istediğim nokta hocanın oyunu iyi okuyamamasından bende şikayetçiyim ama bakıyorum yanında kilere hepsi yetersiz geliyor bana.

Hocanın ilk defa isimler altında ezildiğini gördüm. Sneijder-Drogba-Burak'dan biri oynamayacaktı. Ama kesemedi.

Ama benim değinmek istediğim nokta hocanın oyunu iyi okumasından bende şikayetçiyim ama bakıyorum yanında kilere hepsi yetersiz geliyor bana.

Fatih Terim ne taraftardan ne de basından korkar yapma şimdi :D Taraftardan korksa Emre Çolak'ta ısrarcı olmazdı en basitinden...

Ben de ilk seneki hedefimize fazlasıyla ulaştığımızı düşünüyorum ama geçebileceğimiz rakibi geçemezsek "hedefimize ulaştık" diye tam olarak tatmin olmam.

Yanındakiler yetersiz de en azından yaptığı değişiklikle doğru bişey yaptığını belli etmeli. Bizim sorunumuz neydi ilk yarı? Top tutamamak, pas yapamamak. Bunu en iyi yapan adamı çıkardı, Amrabat girdi. Halbuki Burak'ı çıkarsa Amrabat'ı alsa belki maçı 2 farkla bile kazanabilirdik...

Neyse... Benden bu kadar bu günlük...

edit: "taraftardan ve basından korktu"dan kastın şuysa haklısın tabi:

Hocanın ilk defa isimler altında ezildiğini gördüm. Sneijder-Drogba-Burak'dan biri oynamayacaktı. Ama kesemedi.

ben farklı algıladım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt