Fatih Terim Yabancı Sınırlaması Konusunda Ne Düşünüyor?

zaten bugunku muhabbette yeterince kinlenen oldu tartısırken araya atılanlar ortada en azından senın öyle olmadığını bilmek güzel.aynı şekilde bende olmamş sayıcağıma emın olabılırsın

son anda gelen editine ise :asd: nediyim hacım iki tarafta da var aynı tarzda mesajlar dediğim gibi biz tartısırken ara ara tahrik amaçlı atıldı. olur böyle şeyler herkes kendinden mesul

ya zaten bugün sabahci oldugum icin biraz gergindim..yaklasik 24 saat´den beri yatmadim, bugün mecburiyetten cift vardiya calistigim icin benim sigortalar atti..:)simdi yatma zamani..kendine iyi bak..;)

İspanya nın ekonomik seviyesine baktığımızda şuan Türkiye'den daha kötü bir vaziyette olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde nüfus ve genç nüfusa baktığımızda bizim yarımız kadarlar nerdeyse(47 milyon). Futbol konusunda bizim kadar fanatikler, belkide biz daha fanatiğiz. Fener ve Galatasaray için servetini bırakacak insanlar tanıyorum. Tek farkları onlar dünyanın en iyi ligine sahipler. Fark neden??

Sebepleri sıralayalım;

1- Dünyanın heryerine forma satan klüpleri var...Fakat bizim onlardan çok daha fazla potansiyelimiz var. Arap ülkeleri, müslüman ülkeler, Türki ülkeler, hatta uzakdoğu...

2- Yabancı sınırı yok. Yabancı sınırı olmadığı için aynı takımda dünya yıldızlarını doldurabiliyorlar. Bu da otomatikman başarıyı getiriyor. Başarıda para ve diğer kazançları beraberinde getiriyor. Dünyada tanınıyorlar. Altyapıya harcayabiliyorlar bu geliri. Altyapıdan gelen oyuncular özel oluyor onlar için. Bizim için bir Aydın kalıyorlar, bir sabri oluyorlar. Ama kaliteli takımla pişselerdi, kaliteli altyapı olsaydı o fizikle ve hızla Sabri'nin çok sağlam olacağını düşünüyorum.

3- Yabancı sınırı serbest olduğu için İspanyol futbolcular ederi ne ise o kalıyor, bu yüzden yurtdışına çıkmaktan korkmuyorlar. Farklı tecrübelere sahip, farklı ligleri tanıyan futbolcuları var. Sağlam kadrolar başarılı TDleride üretir, Mourinho gibi. Bizde futbolcu idealist değilse, ya da gerizekalı değilse yurtdışına çıkmıyor. Aldığı paranın üçte birini vermiyorlar yurtdışında.. Son yıllarda yurtdışına transfer olan oyunculara bakarsak, Nihat, Tugay, Emre, Arda, Tuncay, Okan. TD olarakta tek Fatih Terim ve yarı-türk Daumumuz var yurtdışında çalışan :)

Sonuç olarak, az biraz zekaya sahip herhangi bir yönetici yabancı sınırını serbest bırakır. Futbol maddi olarakta çok gelişir, zevkli hale de gelir. İkinci ligte bile dönen paralar artar. Ama zeki yöneticilerimiz kişisel çıkarları için serbest bırakmıyorlar.

Çan eğrisi uygulasınlar anasını satayım, en çok puanı getiren takım yurtdışında, o kadar yabancı alabilsin :)

TFF'nin uyguladığı yabancı sınırı için de konuşan Terim, "Bu konuda TFF yönetimiyle bir görüşme yapmadık ama konuşacağız. Fikirlerimi hem sayın başkana hem de yöneticilerimize aktaracağım. Bunun doğrusu, mantığı, uluslararası uygulaması neyse onun üzerinde durmak lazım" dedi. Kendisinin de esneklik isteyen kulüplerden yana olduğunu vurgulayan Terim, "Yerli oyuncu iyiyse zaten oynar. Son şampiyonların hepsi Avrupa'dan çıkıyor ve hepsinde yabancı serbest. Ben 'serbest olsun' demiyorum ama ülkemize göre kriterler koyulmasından yanayım, yasaklara karşıyım" ifadelerini kullandı.

ünal aysala kalsa hiçbir halt yiyemeyiz yabancı konusunda adamın federasyona karşı hiçbir yaptırım gücü yok tarihte bu kadar federasyon karşısında aciz kalmış bir galatasaray başkanı görmedim ben mağlesef bu yabancı işini çözse çözse sayın terim çözer bize kalırsa hiçbir şey yapamayız senelerce ab yasasının çıkmasını bekleriz artık...

Zaten en iyi oyuncularımız Avrupa'da oynamalı. Dünya Kupası'na giden Bosna'nın kadrosuna baktığınız zaman bir tane kendi liginde oynayan oyuncu görebiliyor musunuz? Ben de Avrupa'dan oyuncu çağrıyorum ama neredeyse tamamı önemli liglerde oynamalı. Bu yüzden tüm oyuncularımıza 'gidin' diyorum.

Peki neden senin en iyi oyuncularin avrupaya gitsin? enayi mi avrupada kazanamiyacagi parayi türkiyede kazaniyor bu bir. ikincisi türkiyede yabanci sinirri oldu icin adam kendini büyük bir takima attiktan sonra ve iyi bir sözlesme yaptiktan sonra hedefine ulasmis oluyor ve oynadi oyunun üstüne birsey katmiyor cünkü yeri garanti .

sen yabanci sinirini serbest birak bakalim ozaman o bizim en iyi oyuncular dogal olarak avrupaya kacacak, cünkü türkiyede piyasa degerleri korkunc bir sekilde düsecek ve onun icin daha cok para kazanabilmek icin avrupaya gidecek iyi oyniyarak. bundan dolayi da türk futbolu kazanacak baska yolu yok bunun. rekabet sayesinde iyi türk futbolcular cikar ortaya

İspanya nın ekonomik seviyesine baktığımızda şuan Türkiye'den daha kötü bir vaziyette olduğunu görüyoruz.

Yok ya biz Ingiltere'yi falan da gectik son on yilda, faiz lobisi falan olmasa Almanya'yi da yakalamistik simdiye.

Alınan her yabancının maaşının yüzde on'u Fatih Hoca'ya verilirse sınırın serbest kalması için elinden geleni yapar Fatih Hoca :D

Yok ya biz Ingiltere'yi falan da gectik son on yilda, faiz lobisi falan olmasa Almanya'yi da yakalamistik simdiye.

İspanyadaki ekonomik krizi ve sıkıntıları bir araştır Efendidaş..

https://www.counsellors.gov.tr/upload/E/EkonomikGorunumHaziran2013.pdf

İspanya ekonomisi | euronews

6 senedir krizdeler. Ayrıca ekonomik güç olarak hiçbir zaman iyi bir ülke olmadı. Birkaç kenti dışında Türkiyeden beter bir ülke. Real-Galatasaray maçında bizzat ordaydım 3-0 yenildiğimiz 2001deki maçta.

Nufuslari nerdeyse bizim yarimiz ekonomileri de bizim iki katimiz. Krizdeki halleri bu. Yarim yamalak bilgiyle cahilce yorumlar yapmayalim. Her ulkenin krizi farklidir. Kriz cikti diye bizden kotu hale gelmediler.

Geri
Üst Alt