- 12 Ocak 2013
- 48.778
- 56.205
- 4.128
Daha once de demistim, ama hararetli bir Fatih Terim tartismasi ortasinda kaybolmustu mesajim. O yuzden yeniden soylemek istiyorum:
Sevgili renktaslar,
Neticede burasi bir internet forumu ve ben de sahsima dair hikayeleri acik acik paylasmaktan cekiniyorum. Yalniz iki yildir kafamda oyle bir sey var ki, herhalde en iyi sizler anlarsiniz.
Hepinizin cok sevdigi birileri olmustur. Ozellikle bazi insanlar arasinda sevgi, yasananlarla eskimek yerine derinlestiginden hayatimizin en muhim meselesidir. Baska hicbir sey, ne zamanin sinavina sevgi kadar, ask kadar dayanabilir (ki zaten ask ile beklemek ic icedir), ne de sevgi kadar olume aciktan meydan okumaktir. Sevginin ucunda yeni yasam yaratmak, iki insanin teklesmesi vardir.
Hani bir de bazi insanlar vardir, boylesine sevmek mumkundur, siz de bunu hissetmissinizdir ve surekli bir heyecan vardir aklinizda. Anilar aklinizdan cikmaz, bazen pencereden disari bakarken gelecek hayalleri kurarsiniz bu kisiyle. Sevmeyi ve sevilmeyi ogreten kisilerdir size. Kafanizda bir yerlerde bir korku vardir belki, sonucta "butun asklar yalan dolan, sonu hep aci husran" laflari bosuna edilmemistir, ama tabii ki siz bu kisiye guveniyorsunuzdur da. Ozel olan odur zaten. Hatalar vardir, ancak bu hatalar heyecaniniza heyecan katar, cunku sevginizin gunun sonunda beraber olacaginizin itimati sanarsiniz. Sansliysaniz oyledir de zaten.
Ancak bir de oyle seyler olur ki hayatta, baska hicbir sekilde kimseyi oyle sevemeyeceginize ve kimsenin sizi oylesine sevemeyecegine inandiginiz bu kader asigi yanlis bir seyler yapabilir. Siz de yanlis bir seyler yapabilirsiniz. Sevginize ilk suphe tohumu duser, mutlulugunuz golgelenmeye baslar. "Bir daha donmeyecegim" diyebilir size, ya da siz "bir daha gelme" diyebilirsiniz. Kalp veya gurur kirilirsa, sevgi de gecmise gomulur.
Iste boyle sessizlige ve gecmisimize gomulmus bazi sevgililerimizi bekledigimiz de olmustur ya sessizce, bu hikaye burada bitemez dercesine... Birinin kopegi olamayacak kadar magrur, unutumayacak kadar da hafiftir kalbimiz.
Fatih hocayla Galatasaray'in iliskisi de boyle iste. Guzel ve cirkin sozler, iyi ve kotu sozler, basarilar, hayal kirikliklari, 11 sene bir kulupte kaptanlik yapmis ve sampiyonluk gorememis bir adam, benzeri gorulmemis bir tutku, adama vurgun bir camia ve camiaya vurgun bir adamin hikayesidir Fatih Terim'in hikayesi. O da yanlislar yapmistir, bizler de.
Arayip "Hocam don" diyemem, ama her seyin burada bitmedigini bilirim. Belki duyarim adini baskalarindan, kotu bir seyler gelmistir basina, "Ne hali varsa gorsun" diyemem. Kapimi calar belki bir gun, "Seni cok uzdum mu" diye sorarsa, "Hayir" derim.
Gelsin.
Terimcileri hoş edecek bir yazı olmuş renktaş eline sağlık