Fatih Terim Yuvasına Dönmelidir

Daha once de demistim, ama hararetli bir Fatih Terim tartismasi ortasinda kaybolmustu mesajim. O yuzden yeniden soylemek istiyorum:

Sevgili renktaslar,

Neticede burasi bir internet forumu ve ben de sahsima dair hikayeleri acik acik paylasmaktan cekiniyorum. Yalniz iki yildir kafamda oyle bir sey var ki, herhalde en iyi sizler anlarsiniz.

Hepinizin cok sevdigi birileri olmustur. Ozellikle bazi insanlar arasinda sevgi, yasananlarla eskimek yerine derinlestiginden hayatimizin en muhim meselesidir. Baska hicbir sey, ne zamanin sinavina sevgi kadar, ask kadar dayanabilir (ki zaten ask ile beklemek ic icedir), ne de sevgi kadar olume aciktan meydan okumaktir. Sevginin ucunda yeni yasam yaratmak, iki insanin teklesmesi vardir.

Hani bir de bazi insanlar vardir, boylesine sevmek mumkundur, siz de bunu hissetmissinizdir ve surekli bir heyecan vardir aklinizda. Anilar aklinizdan cikmaz, bazen pencereden disari bakarken gelecek hayalleri kurarsiniz bu kisiyle. Sevmeyi ve sevilmeyi ogreten kisilerdir size. Kafanizda bir yerlerde bir korku vardir belki, sonucta "butun asklar yalan dolan, sonu hep aci husran" laflari bosuna edilmemistir, ama tabii ki siz bu kisiye guveniyorsunuzdur da. Ozel olan odur zaten. Hatalar vardir, ancak bu hatalar heyecaniniza heyecan katar, cunku sevginizin gunun sonunda beraber olacaginizin itimati sanarsiniz. Sansliysaniz oyledir de zaten.

Ancak bir de oyle seyler olur ki hayatta, baska hicbir sekilde kimseyi oyle sevemeyeceginize ve kimsenin sizi oylesine sevemeyecegine inandiginiz bu kader asigi yanlis bir seyler yapabilir. Siz de yanlis bir seyler yapabilirsiniz. Sevginize ilk suphe tohumu duser, mutlulugunuz golgelenmeye baslar. "Bir daha donmeyecegim" diyebilir size, ya da siz "bir daha gelme" diyebilirsiniz. Kalp veya gurur kirilirsa, sevgi de gecmise gomulur.

Iste boyle sessizlige ve gecmisimize gomulmus bazi sevgililerimizi bekledigimiz de olmustur ya sessizce, bu hikaye burada bitemez dercesine... Birinin kopegi olamayacak kadar magrur, unutumayacak kadar da hafiftir kalbimiz.

Fatih hocayla Galatasaray'in iliskisi de boyle iste. Guzel ve cirkin sozler, iyi ve kotu sozler, basarilar, hayal kirikliklari, 11 sene bir kulupte kaptanlik yapmis ve sampiyonluk gorememis bir adam, benzeri gorulmemis bir tutku, adama vurgun bir camia ve camiaya vurgun bir adamin hikayesidir Fatih Terim'in hikayesi. O da yanlislar yapmistir, bizler de.

Arayip "Hocam don" diyemem, ama her seyin burada bitmedigini bilirim. Belki duyarim adini baskalarindan, kotu bir seyler gelmistir basina, "Ne hali varsa gorsun" diyemem. Kapimi calar belki bir gun, "Seni cok uzdum mu" diye sorarsa, "Hayir" derim.

Gelsin.

Terimcileri hoş edecek bir yazı olmuş renktaş eline sağlık

Elin guclu olursa devlet sana bir sey yapamaz . Ama sen hem islerini surekli eksik ,kusurlu yaparsan onun sana musallat olmasini kolaylastirirsin . Devlet sadece yandas muhabbetleri de degil , her zaman en cok parayi kazanmak ister. Bazen orman katliami yapar, bazen yola kopruye fahis fiyat koyar , bazen elde edebilecegi arazileri kapatmaya calisir , bazen ek vergi koyar kaldirmaya yanasmaz .. gibi gibi

isler normal seyrindeyken sana bir sey yapamaz. ama sen mecidiyekoyde oldugu gibi , defalarca izin almana ragmen stadini yapamazsan , kirani vs odemezsen , nasisa bir sey olmaz dersen , bir gun bir baskana denk gelir yumusak huylu , protokolu imzalatir elinden alir orayi

bugun bjk nin arazisi fenerin ve bizimkinin toplamindan daha degerli . ustelik yapilasma anlaminda da arkasinda gokkafes ornegi var , pekala oraya cokebilirlerdi

fakat bugun cokebilir mi artik ? hayir , cunku ivedilikle izinlerini halledip sponsor bulup stadi diktiler . biz bunu yapamadik o olay ozelinde

sen burada catini kapatip stadin devrini alamadikca uzerine geldiler , simdi florya riva konusunda kadayifin alti kizardi , isleri istedikleri noktaya getirince yine taleplerini kabul ettirdiler

kimbilir kenan evren arazisi icin fenerden ne taviz koparmaya calisiyorlar ,coktan verilirdi orasi normalde .. devlet boyle isler .

Daha once de demistim, ama hararetli bir Fatih Terim tartismasi ortasinda kaybolmustu mesajim. O yuzden yeniden soylemek istiyorum:

Sevgili renktaslar,

Neticede burasi bir internet forumu ve ben de sahsima dair hikayeleri acik acik paylasmaktan cekiniyorum. Yalniz iki yildir kafamda oyle bir sey var ki, herhalde en iyi sizler anlarsiniz.

Hepinizin cok sevdigi birileri olmustur. Ozellikle bazi insanlar arasinda sevgi, yasananlarla eskimek yerine derinlestiginden hayatimizin en muhim meselesidir. Baska hicbir sey, ne zamanin sinavina sevgi kadar, ask kadar dayanabilir (ki zaten ask ile beklemek ic icedir), ne de sevgi kadar olume aciktan meydan okumaktir. Sevginin ucunda yeni yasam yaratmak, iki insanin teklesmesi vardir.

Hani bir de bazi insanlar vardir, boylesine sevmek mumkundur, siz de bunu hissetmissinizdir ve surekli bir heyecan vardir aklinizda. Anilar aklinizdan cikmaz, bazen pencereden disari bakarken gelecek hayalleri kurarsiniz bu kisiyle. Sevmeyi ve sevilmeyi ogreten kisilerdir size. Kafanizda bir yerlerde bir korku vardir belki, sonucta "butun asklar yalan dolan, sonu hep aci husran" laflari bosuna edilmemistir, ama tabii ki siz bu kisiye guveniyorsunuzdur da. Ozel olan odur zaten. Hatalar vardir, ancak bu hatalar heyecaniniza heyecan katar, cunku sevginizin gunun sonunda beraber olacaginizin itimati sanarsiniz. Sansliysaniz oyledir de zaten.

Ancak bir de oyle seyler olur ki hayatta, baska hicbir sekilde kimseyi oyle sevemeyeceginize ve kimsenin sizi oylesine sevemeyecegine inandiginiz bu kader asigi yanlis bir seyler yapabilir. Siz de yanlis bir seyler yapabilirsiniz. Sevginize ilk suphe tohumu duser, mutlulugunuz golgelenmeye baslar. "Bir daha donmeyecegim" diyebilir size, ya da siz "bir daha gelme" diyebilirsiniz. Kalp veya gurur kirilirsa, sevgi de gecmise gomulur.

Iste boyle sessizlige ve gecmisimize gomulmus bazi sevgililerimizi bekledigimiz de olmustur ya sessizce, bu hikaye burada bitemez dercesine... Birinin kopegi olamayacak kadar magrur, unutumayacak kadar da hafiftir kalbimiz.

Fatih hocayla Galatasaray'in iliskisi de boyle iste. Guzel ve cirkin sozler, iyi ve kotu sozler, basarilar, hayal kirikliklari, 11 sene bir kulupte kaptanlik yapmis ve sampiyonluk gorememis bir adam, benzeri gorulmemis bir tutku, adama vurgun bir camia ve camiaya vurgun bir adamin hikayesidir Fatih Terim'in hikayesi. O da yanlislar yapmistir, bizler de.

Arayip "Hocam don" diyemem, ama her seyin burada bitmedigini bilirim. Belki duyarim adini baskalarindan, kotu bir seyler gelmistir basina, "Ne hali varsa gorsun" diyemem. Kapimi calar belki bir gun, "Seni cok uzdum mu" diye sorarsa, "Hayir" derim.

Gelsin.

ne güzeli ne cirkini ne sevgisi ne nefreti

Adam Aysal ile kisisel problemler yasadigi icin mücadele edecegim dedigi adamin yanina gitti hemde o adamin basinda oldugu federasyonun aleyhimize yedigi bir sürü halt varken

Iyi bir Galatasarayli Aysal ile problemlerini bir sekilde cözmeye calisirdi.. kol kirilir yen icinde kalirdi...

Bundan ötesi yok

Aynisi poposu baska bir dünyalarda ucan Arda bey icinde gecerli

Son gün cekip gitmesi, teklifleri komikti gibi aciklamalari ve Galatasaraydan cikma bir oyuncu olmasina ragmen devamli tehditler savurmasi

Sen Uefa Kupasini kazanan kadroda ki oyuncularin bir tanesinden böyle davranislar gördün mü?

yıl olmuş 2016 hala ft diye zırlayanları görmek gerçektende şaşırtıcı

Bazilari da roman yazmaya baslamis anlasilan.

Birazçık bile uyku da yok. Karnım da acıktı ne edecez şimdi.

Dünden kalma fasulye var ama bir kebap etmez neticede. Zaten bu Almanya'nın fasulyesinde tat da yok lastik gibi çiğne çiğne dur. Her sene Türkiye'den getirirdi annemler ama bu sene olmamış daha geri dönerken.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Gladbach da kebapci yokmu, tavsiye edecegin bir tane varsa soyle iskenderli falan soylede aksam giderim.

Gladbach da kebapci yokmu, tavsiye edecegin bir tane varsa soyle iskenderli falan soylede aksam giderim.
Burada pek yok ya öyle saf kebapçı.

Adana kebap yapıyorlar ama ben beğeniyorum çoğu zaman.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Rienk iki veya 3 mac kaybetsin rienk bey diyenleri ozaman gorecegiz bakalim ne kadar arkasinda duracaklar

Rienk iki veya 3 mac kaybetsin rienk bey diyenleri ozaman gorecegiz bakalim ne kadar arkasinda duracaklar
Anlamadiginiz bisey var

Su anda Riekerink iyi skorlar aldigi icin degil dogrulari yaptigi icin seviliyor

Nedir bu dogrular diye sorarsan

Ise yaramaz oyuncularin yüzde doksanini sutlamis olmasi ve positif futbol oynatmasi.

Herkes oyuna müdahele edemiyor yada gec kaliyor diyor

Adam kücük takim trabzona karsi üclü savunmaya döndü ve sinani oyuna aldi

Bu riskli ama yerinde bir hamleydi çünkü küçük takım Trabzon atağa çıkmıyordu

Sinani degilde yasini alsaydi denebilir ama sonucta bu adam oyuncularla bir hafta boyunca calisiyor

Sinan yedege düsmüs olmasina ragmen eline gecen firsatlari degerlendirmiyorsa bu onun aptalligi

Son düzenleme:
Cumhur baskani ise cumhur baskanligini bilsin. Ülkenin ve ülkenin vatandaslarinin sahibi degil. Tabi ki hayir diyebilirsin, demokrasi diye birsey var. Biliyorum ülkenin halini ama yine de "büyügümüzdür boynumuz kildan incedir" diye de olmaz yani.

Gerektiginde hayir da diyeceksin. Herseye evet diye diye bu hale geldi bu ülke zaten. Siyaset yasak forumda ama futbolun icine yeterince bulasmis zaten yapacak birsey yok.

Demokrasimizin teminatı,gözbebeği,başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında böyle düşünmen sana yakışmadı.

Fatih terim imparator hocama kebap goygoycu mesajlar yeni level atlamış. Resimler ve saire :) tebrik ederim

Cumhur baskani ise cumhur baskanligini bilsin. Ülkenin ve ülkenin vatandaslarinin sahibi degil. Tabi ki hayir diyebilirsin, demokrasi diye birsey var. Biliyorum ülkenin halini ama yine de "büyügümüzdür boynumuz kildan incedir" diye de olmaz yani.

Gerektiginde hayir da diyeceksin. Herseye evet diye diye bu hale geldi bu ülke zaten. Siyaset yasak forumda ama futbolun icine yeterince bulasmis zaten yapacak birsey yok.
Türkiye'de demokrati diye bir durum yok ki. Hepsi yalandan dolandan lafta olan bir durum.
Rte diktatör resmen bunu bir kere bilmek gerekir. Ülkenin diktatörünü kimse sen karışma diyemez diyemiyor da. Diyenler oluyor evet ama onların da hayatı kayıyor resmen. Bunun örnekleri mevcut.

Türkiye'de demokrati diye bir durum yok ki. Hepsi yalandan dolandan lafta olan bir durum.
Rte diktatör resmen bunu bir kere bilmek gerekir. Ülkenin diktatörünü kimse sen karışma diyemez diyemiyor da. Diyenler oluyor evet ama onların da hayatı kayıyor resmen. Bunun örnekleri mevcut.

Yazik güzelim ülkemize, gercekten yazik.

Herkes yonetilebilir , reis de oyle , o senden istedikleri varsa alacak ,sen de onu kendi cikarlarini koruyarak yonete yonete gideceksin , yonetmek onu hakimiyete almak degil ama o da kavgali olmak etmek istemez kimseyle

adami stadi acarken protesto etmeyeceksin mesela , protesto haktir dersen ,tamam haktir ama bu da benim hakkim der onaylamaz bazi seyleri , durumdan vazife cikaran alt burokratlar mudurler vs de senden yana tavir almazlar

Geri
Üst Alt