Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Allahım sabır ver..

Saçmaladığını kabullenmelisin. Şimdi de pusuda bekliyorsunuz diyorsun. Böyle saçma kendinle çelişen birşey yazarsan tabi ki sana bulaşır biri er ya da geç.

Çelişki değil de senin düşük okuma kabiliyetinden kaynaklanıyor (aklıma Hakan geldi nedense)

Bir daha anlatmaya çalışayım.

Bahsettiğim kişiler zaten karakteri sorunlu olanlar kişiler dedim.

Terim'i bu kişilerle kıyaslarsan karakterli kişi (kıyaslamazsan da öyle ama o ayrı konu). O yüzden eğer Terim böyle bir video çekse, yanlış olduğunu söylerim lakin karaktersiz olduğunu söylemem çünkü değil. Videodakiler gibi değil.

Benim o videoda beklemedigim tek kişi Buraktı bu arada. Son zamanlar saçmalasa da (otobüs şoförü), Arda yahut Rıdvan gibi sorunlu biri olduğunu düşünmüyorum.

Bir kişinin karakterli olup olmaması tamamen sübjektif. Senin sorun yaşamadığın hareket veya laf, başkası için "karaktersizlik" hareket veya laf olarak görülebilir.

CHP o kadar aktifti ise hem MHP hem AKP 50 x davet ettiler CHP yi anayasa gorusmelerine... Zurnanin zirt dedigi yerde nerdeydiler?

Renktaşım, anayasa görüşmeleri mecliste yapıldı ve dediğim gibi CHP vekilleri ellerinden geldiğince bu teklifin olumsuz yanlarının olumlu yanlarına ağır bastığını açıklamaya çalıştılar. Bu da dediğimi kanıtlayan bir haber:

Anayasa goruşmelerinde en cok CHP konuştu

Ama karşında sen ne dersen de seni dinlemeyecek, anlamayacak insanlar oldukça pek bir faydası olmuyor. Zaten tüm bunlar CHP'lilerin tüm isteklerine rağmen TV'de bile yayınlanmadı. Halk bu konuşmaları dinlesin, bu anayasa teklifi nedir ne değildir bilinçlensin istedi ama bu durum evet tarafının işine gelmediğinden yayınlamadılar, hatta birçok maddeyi de gece yarılarında geçirdiler. O nedenle senin yurtdışında yaşadığını da düşünürsek bu durumdan haberin olmayabilir. Meclisin içindeki sözde gizli oylamada bile milletin gözünün içine baka baka her türlü usülsüzlük yapıldı. AKP milletvekili meclis başkanı da göz yumdu doğal olarak. Yani meclisin içinde bile bunları rahat rahat yapabilen, örneğin köylerdeki sandıklardan istediği miktarda oyu çıkarır. O nedenle referandumda halkın evet demeyeceğine ancak sonucun evet çıkacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım.

Ha hiçbir CHP'li evet diyemez mi demişsin, evet diyebilir. Muhtemelen AKP'den ne kadar hayır çıkarsa CHP'den de o kadar evet çıkar. Bu da oranı pek bozmaz.

Hurriyet te aykut kocaman'in bu konu hakkinda aciklamalari var

10 numara konusmus

Çelişki değil de senin düşük okuma kabiliyetinden kaynaklanıyor (aklıma Hakan geldi nedense)

Bir daha anlatmaya çalışayım.

Bahsettiğim kişiler zaten karakteri sorunlu olanlar kişiler dedim.

Terim'i bu kişilerle kıyaslarsan karakterli kişi (kıyaslamazsan da öyle ama o ayrı konu). O yüzden eğer Terim böyle bir video çekse, yanlış olduğunu söylerim lakin karaktersiz olduğunu söylemem çünkü değil. Videodakiler gibi değil.

Benim o videoda beklemedigim tek kişi Buraktı bu arada. Son zamanlar saçmalasa da (otobüs şoförü), Arda yahut Rıdvan gibi sorunlu biri olduğunu düşünmüyorum.

Bir kişinin karakterli olup olmaması tamamen sübjektif. Senin sorun yaşamadığın hareket veya laf, başkası için "karaktersizlik" hareket veya laf olarak görülebilir.

Terim bu konudan bagimsiz karaktersiz biridir savasacagim dedigi adamlarin yaninda calismaya baslamasi bunun en net göstergesi

Bunun disinda Avrupa Kupasi ve sonrasinda yasananlar yaptiklari karaktersiz oldugunun altini bir kez daha cizdi

Ha simdi dersen Ünal Aysal yüzünden gitti madem anlasamiyorsun istifa edersin ama bu kulübe karsi yapmadigi pislik kalmayan birinin yanina savasacagim dedikten sonra gidiyorsan net karakterin bozuktur

Son düzenleme:
Abi adamlar rejim değişikliği istemiyor.

Adı üstünde

'' CUMHURİYET Halk Partisi'' , parlamanter rejimi getirip meşruti monarşiden, parlementer sisteme geçişin kurucu partisi olmuş adamlar. Gidip 100 yıl önce kan ile, onur ile kazanılmış ve halka verilmiş hakkı, yani egemenliği halktan almayı teklif eden yasayı niye tartışsın.

15 yıldır hangi tartışmada olayı tek kişi düzeyine indirgemedi mevcut siyasi iktidar.

Isıtıp ısıtıp aynı lafı çeviriyorsun bence şu an. Katılsa asıl kendi ile çelişir. Şu an ki liderler hep yaşamıyor. Yarın öbür gün FETÖ gibi sürekli sızmaya çalışan biri BAŞKAN OLURSA ne olacak. Bütün kararları GÜLEN DENEN HAİNİN aldığını düşün. Yine mi kandırıldık diyecekler yoksa HALKI KANDIRARAK KANDIRILDIK MI DİYECEKLER BU SEFER DE.

Simdi kafamda soru isaretleri belirdi. Bana isitip isitip lafi ceviriyorsun diyorsunda senin dediklerinde dogru degil rdas...

Mesela

Aynisi o zaman ABD icinde Fransa, Rusya ve digerleri icinde gecerli o zaman... Onlar nasil ileri demokrasi oluyorlar/oldular o zaman (Rusya yi disarida tutuyor birsey demiyorum).

+ Hem Ataturk hemde Inonu zamaninda da tek partili yonetim vardi, pek secenek yoktu yani...
Halk a gitti yonetim diyorsun, tamam amenna ama sececek baska partimi vardi? Taaaaaaaaaaa 1946 da 2. parti geldi (DP)... Ve adamlar anca 1950 de bu tek partili doneme son verebildi... Yani yaklasik (1923 ten itibaren hesap edersek) 27 yil sonra tek parti donemini sona erdirebildiler... Ve 1950, '54,'57 secimlerini ard arda kazanmislardir... Ardindan askeri mudahale ile 1960 ta kapatilmistir...

Renktaşım, anayasa görüşmeleri mecliste yapıldı ve dediğim gibi CHP vekilleri ellerinden geldiğince bu teklifin olumsuz yanlarının olumlu yanlarına ağır bastığını açıklamaya çalıştılar. Bu da dediğimi kanıtlayan bir haber:

Anayasa goruşmelerinde en cok CHP konuştu

Ama karşında sen ne dersen de seni dinlemeyecek, anlamayacak insanlar oldukça pek bir faydası olmuyor. Zaten tüm bunlar CHP'lilerin tüm isteklerine rağmen TV'de bile yayınlanmadı. Halk bu konuşmaları dinlesin, bu anayasa teklifi nedir ne değildir bilinçlensin istedi ama bu durum evet tarafının işine gelmediğinden yayınlamadılar, hatta birçok maddeyi de gece yarılarında geçirdiler. O nedenle senin yurtdışında yaşadığını da düşünürsek bu durumdan haberin olmayabilir. Meclisin içindeki sözde gizli oylamada bile milletin gözünün içine baka baka her türlü usülsüzlük yapıldı. AKP milletvekili meclis başkanı da göz yumdu doğal olarak. Yani meclisin içinde bile bunları rahat rahat yapabilen, örneğin köylerdeki sandıklardan istediği miktarda oyu çıkarır. O nedenle referandumda halkın evet demeyeceğine ancak sonucun evet çıkacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım.

Ha hiçbir CHP'li evet diyemez mi demişsin, evet diyebilir. Muhtemelen AKP'den ne kadar hayır çıkarsa CHP'den de o kadar evet çıkar. Bu da oranı pek bozmaz.

Tamamda rdas benim anlatmak istedigim sey farkli... Referanduma gidecegi belliydi zaten baskanlik olayinin... Taa yillardir diyorlar baskanlik baskanlik diye... Ben o yuzden diyorumki keske katilsaydi CHP o zaman adamlar istedigi seyleri oyle kolayca ekleyip silemezlerdi yani... Sadece onu belirtmek istedim.... Ama o zaman kendileri ile celisirlerdi konusuda dogru, yalan demiyorum ama simdi dahami iyi oldu? EVET denip gecilirse yeni sisteme CHP nin istedigi veya nebilim hic birsey kalmaz anayasada... Anladinmi rdas? Bari girip bazi seylere el atsaydi diyorum... Simdi MHP-AKP anayasasi oldu ve bu solcular icin hic iyi olmadi... Yanlis yaptilar bence. Umarim anlatabilmisimdir derdimi :hat:

Tamamda rdas benim anlatmak istedigim sey farkli... Referanduma gidecegi belliydi zaten baskanlik olayinin... Taa yillardir diyorlar baskanlik baskanlik diye... Ben o yuzden diyorumki keske katilsaydi CHP o zaman adamlar istedigi seyleri oyle kolayca ekleyip silemezlerdi yani... Sadece onu belirtmek istedim.... Ama o zaman kendileri ile celisirlerdi konusuda dogru, yalan demiyorum ama simdi dahami iyi oldu? EVET denip gecilirse yeni sisteme CHP nin istedigi veya nebilim hic birsey kalmaz anayasada... Anladinmi rdas? Bari girip bazi seylere el atsaydi diyorum... Simdi MHP-AKP anayasasi oldu ve bu solcular icin hic iyi olmadi... Yanlis yaptilar bence. Umarim anlatabilmisimdir derdimi :hat:

Senin dediğin yapılan yanlışı tamamen kabullenmek olur. Öyle bir şey yapsalardı, partinin kurucusu Atatürk ve kuruluş ilkeleriyle çelişir, onları ideolojisini temsil etsin diye seçen, milletvekili yapan seçmenine hakaret etmiş olurdu. Tıpkı şu an MHP seçmeninin gözünde Bahçeli neyse, CHP seçmeninin gözünde de Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri öyle olurdu.

Hep dediğimiz gibi, parlamenter demokrasiden önce ne parti ne de seçim vardı. Atatürk istese kendini ülkenin yeni padişahı ilan edip, ülkeyi dikta rejimiyle yönetmeye devam ederdi. Ama o milli iradeyi her şeyin üstünde tuttu, halkına güvendi ve ülkeyi yönetenleri bizzat halkın belirlemesini istedi. Kurucusu, halkının eline bu hakları veren bir partinin şimdiki temsilcileri bu hakkın geri alınmasına ön ayak olan bu teklife karşı gelmemelerini nasıl bekleyebilirsin ki?

Ayrıca önceki mesajlarında verdiğin ABD, Rusya örnekleri bu teklif için geçersiz çünkü onlarda meclis böylesine işlevsiz hale getirilmiyor. Zaten bunun adına Türk tipi başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sistemi demelerinin sebebi bu. Dünyada yok böyle bir şey.

Senin dediğin yapılan yanlışı tamamen kabullenmek olur. Öyle bir şey yapsalardı, partinin kurucusu Atatürk ve kuruluş ilkeleriyle çelişir, onları ideolojisini temsil etsin diye seçen, milletvekili yapan seçmenine hakaret etmiş olurdu. Tıpkı şu an MHP seçmeninin gözünde Bahçeli neyse, CHP seçmeninin gözünde de Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri öyle olurdu.

Hep dediğimiz gibi, parlamenter demokrasiden önce ne parti ne de seçim vardı. Atatürk istese kendini ülkenin yeni padişahı ilan edip, ülkeyi dikta rejimiyle yönetmeye devam ederdi. Ama o milli iradeyi her şeyin üstünde tuttu, halkına güvendi ve ülkeyi yönetenleri bizzat halkın belirlemesini istedi. Kurucusu, halkının eline bu hakları veren bir partinin şimdiki temsilcileri bu hakkın geri alınmasına ön ayak olan bu teklife karşı gelmemelerini nasıl bekleyebilirsin ki?

Ayrıca önceki mesajlarında verdiğin ABD, Rusya örnekleri bu teklif için geçersiz çünkü onlarda meclis böylesine işlevsiz hale getirilmiyor. Zaten bunun adına Türk tipi başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sistemi demelerinin sebebi bu. Dünyada yok böyle bir şey.

Kusura bakma ama KK Ekmeleddini aday gosterdiginde oyle olmadimi zaten ?

Not: Yazinin gerisine katiliyorum

Simdi kafamda soru isaretleri belirdi. Bana isitip isitip lafi ceviriyorsun diyorsunda senin dediklerinde dogru degil rdas...

Mesela

Aynisi o zaman ABD icinde Fransa, Rusya ve digerleri icinde gecerli o zaman... Onlar nasil ileri demokrasi oluyorlar/oldular o zaman (Rusya yi disarida tutuyor birsey demiyorum).

+ Hem Ataturk hemde Inonu zamaninda da tek partili yonetim vardi, pek secenek yoktu yani...
Halk a gitti yonetim diyorsun, tamam amenna ama sececek baska partimi vardi? Taaaaaaaaaaa 1946 da 2. parti geldi (DP)... Ve adamlar anca 1950 de bu tek partili doneme son verebildi... Yani yaklasik (1923 ten itibaren hesap edersek) 27 yil sonra tek parti donemini sona erdirebildiler... Ve 1950, '54,'57 secimlerini ard arda kazanmislardir... Ardindan askeri mudahale ile 1960 ta kapatilmistir...

ABD'de senato var başkanlar kafasına estiğini yapamıyor öyle. Rusya zaten iyi bir model değil demokratik olduğu söylenemez. Burada ekstra sıkıntı yaratan durum DİNİ REJİM, ŞERİAT gibi saçma sapan düşüncelere sahip insaların yaşaması. 500 yıl öncenin FEODAL KAFASI İLE HAREKET ETMEYE çalışacak bir sürü adam çıkacak.

Şu an ki durumumuzdan 10 kat daha kötüsü olabilir, ve olacaktır da.

Geçmişe özlem duyulabilir, ancak daha demokratik olan neyse o devam etmeli. 100 sene öncesinin demokrasisinden tabi ki daha iyisini bulmak zorundayız. SORUN ATATÜRK VE SONRASI DÖNEMİNE ÖZLEM DUYMAK DEĞİL SADECE, ONDAN DAHA İYİSİNİ YAŞAMAK İSTEYECEKKEN, 500 SENE ÖNCENİN ÇAĞDIŞI SİSTEMİNİ MAKYAJ ile yedirmeye çalışmakta.

KONU DIŞI:

1000 sene önce

1. Krallar dönemiydi. Tanrıdan yetki aldığını iddia eden kağanlar hüküm sürerdi.

500 sene önce

Rönesans ve reform ile çağdaşlaşma başladı. Doğu ahlaksızlık derken Batı aldı başını yürüdü. Biz yerimizde saydık çünkü toprağımız boldu.

250 sene önce Fransız ihtiilali ile milliyetçilik akımı güçlendi. Sanayi devrimi ile toprağa ve ağalığa dayalı düzen yerini bilim ve sanayi toplumlarına bıraktı.

Bizim saray hala yeniçeri isyanı, yok fes mi sarık mı daha modern diye tartışıp, haremine kimi alacağına karar vermeye çalışıyordu.

100 sene önce İSTİKLAL HARBİNE GİDEN SÜREÇ BAŞLADI. Orada OTTO MAN-hasta adam dedikleri Osmanlı'yı nasıl bölüşeceklerini tartışırlarken ve SEVR dayatılırken bağımsızlık fikrini ortaya atan bir avuç insan sayesinde bugün bu toprakta özgürüz.

Kusura bakma ama KK Ekmeleddini aday gosterdiginde oyle olmadimi zaten ?

Not: Yazinin gerisine katiliyorum

O seçimde Erdoğan'a karşı iki aday çıkarıp oyların bölünmesini engellemek için CHP ve MHP Atatürk ilkelerinden biri olan milliyetçilik paydasında buluşup stratejik olarak tek aday çıkarma kararı aldı. Bu hamleyi doğru bulmayan CHP seçmenleri mutlaka olmuştur ancak o dönemin şartlarında doğru bir hamle olduğunu düşünen çok kişi de vardı. Şimdiyse Bahçeli neredeyse konuşamıyor bile artık, mecliste sus pus oturuyor sadece.

Ayrıca buna benzer bir durum 7 Haziran seçimlerinden sonra da yaşandı. Muhalefet için 2002'den bu yana ilk kez bir çatı altında buluşup AKP'siz bir hükümet oluşturma şansı doğmuştu ama Bahçeli kendisinden fazla oy alan KK'nın başbakanlık teklifini de reddederek yine ülkenin geleceğini etkileyen ilginç bir karara imzasını attı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt