Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
para yok diyorsunuzda 2011 deki takım kaç paraya kuruldu ki daha bu transfer döneminde aynı parayı harcadık

Maddi durum ile maddi imkan ikiye ayrilmasi gereken, iki farkli durumdur. Galatasaray´in 2007 yillarindan beri, gittikce yükselen, ve daha öncesi ile kiyaslanmayacak sekilde yüksek, bir maddi imkani var. Bugün avrupanin büyük liglerinden, form durumu sallantida olan, yada herhangi bir baska sorunu olan kaliteli ve yaslari iyi oyunculari cok rahat alabiliyorsun. Yani kasarsan, bunlardan 5-6 tane rahat alirsin sadece bir transfer sezonunda. Ekonomik durumumuz kötü, borclar yükseliyor, ve maddi potansiyalimize bu yüzden full ulasamiyoruz belki, ama bu ayri bir durum.

Daha öncelerde bir tane zor alirdik. Yada hatta alamazdik maddi cikmazlardan dolayi... Cünkü artik cok rahat Milyon avrolari sayabiliyorsun oyunculara. Bu sezon bile 0´dan takim kurulabilecek para harcadik. Yani imkanlar var, ama cok kötü kullaniliyor. Hem yanlis oyuncular aliniyor, hemde alinan oyunculari sen futbol oynamaya inandiramiyorsun.

Bizde su anki zorluk ise o oyuncular almak degil, o oyunculari burada takim icinde oynatmaktir. Türkiye´de bunu yapabilecek hocayi bulmak zordur. Burasinin zorluk seviyesi, baska liglere benzemez. Büyük liglerde olmayan zorluklarin, kat ve kat fazlasi ile karsilasiyor burada bir hoca. Bagirsin bakalim Tuchel öyle artist artist burada 4 aydir maas alamayan oyuncusuna. oyarlar adami...

Fatih Terim´in basarisi sadece futbolun görünen, hesaplanabilen, yada edilemeyen kisimi ile aciklanamaz. Hirsi ile, liderligi ile, karizmasi ve hatta egosu ile inanilmaz bir sekilde oyunculara ulasabiliyor, onlari bir amac ugruna sürükleyebiliyor. Ve bu da unique bir özelliktir, bunu arasan kolay kolay bulamazsin. Hele hele birde kendi icinden yetismis, ve takim ile taraftar ile bu sekilde bütünlesebilen bir insan zor gelir...

Mert Cetin bizim tercüman aciklama yapmisti. Fatih hoca öyle bir konusurdu ki diyor mac öncesinde, ben bile cikar 15 dakika oynardim. Ve ben ekliyorum, harbidende oynardi. 15 dakika Mert cetin girsin bir anadolu macinda 11/12 sezonunda, o 15 dakikanin icinde cigerini birakir, ama siritmaz. Takim sablonu ve oyunu bozulmaz.

Takimda her oyuncuya gol attirmaya cabaliyorduk. Simdi ise sampiyonluklar yine cok uzaklarda.

Tupcuyle bile calismayi kabul etti.Simdi Galatasaray'in cikari icin Dursun'la calismam deme hakki yok.

Dursun varken gelmez zaten
Ft zeki adamdır
Bu şoparın olduğu kulübe adım atmaz.

TapaTalK

dursun varken zaten gelmez.

dursun gitti diyelim. gorunuse gore albayrak aday olacak.

oyle olursada albayrak terimi ne kadar getirmek istesede bir telefon geldi mi albayraka terim milli takimda kalacak diye o iste olmaz.

yani terimin gelmesi imkansiz.

ali dürüst-fatih terim ikilisi için tam zamanı. ali dürüst artık başkan olmalı geride durmamalı

Hayat, neden olmasın...

4P3VW0.jpg

Bir yalana inandiginiz icin, bu size garip gelebilir. Ama Fatih Terim takimini yari yolda birakmaz, birak denilmedigi, yada birakmaya zorlanmadigi sürece. Galatasaray´da mutsuz olmaya baslamisti, cünkü kendisini istemeyen, ve arkasindan kuyu kaziyan insanlar ile calismak zorundaydi. Kendi otonomisini kurdu, bir avuc yönetici ile floryada, ama bunu da yiktilar. Ünal Aysal ve yönetimi istifa etmesi icin, elinden gelen herseyi yapti. Gitmeyi düsünüyordu Terim´de ama birakmadi. Sonra kovmak zorunda kaldilar. TFF´den ise simdiye kadar, isler cok iyi gitmese bile, hic bir terslik olmadi sahsina karsi.

Ve bunlar olmadigi sürece de, kendiliginden birakmasi zor... Ama suna eminim, biraktigi an Galatasaray´a döner...

Unal AYSAL Şampiyonluk Konuşması - Galatasaray Şampiyon 2012-2013 - YouTube

Sunu iyi izleyelim. Son yillarin en basarili sezonu, ama kulübün baskani mutlu degil. Ne anlama gelebilir bu ? Bir kadiköyde Aysal´i konusurken izleyin, birde bir sene sonra bu sampiyonluktan sonra. Bakin Fatih Terim ve sözlesmesi konusunda ne cevap veriyor... Topu taca atan bir aciklama yapiyor. Terim ile calismak istemedigi, yüzüne vuruyor adamin. Aysal bir maglubiyet yasamis gibi hissediyordu.

Diger tarafta Fatih Terim, o kadiköy sampiyonlugundan bile daha mutluydu neredeyse. Hatirlayin o gidip her tribünü teker teker selamladigi anlari. Cünkü bu sampiyonlugu Terim sadece rakiplere karsi degil, iceride basarisizligini bekleyenlere karsi da kazanmisti, öyle hissediyordu.

Fatih Terim´in fevri tavirlarindan, ondan bundan, bir payi varsa bu olayda %10´u gecmez. Bukadar basarili bir hocasina karsi, bir yönetimin böyle radikal cephe almasi akla mantiga sigmaz. Bu konuda gafleti örtmenin tek cikis yolu belkide, Terim´i hain ilan etmek di. Yoksa o vahim hata görülebilir, kel ortaya cikabilirdi. Bu tavir yanan Galatasaray´a, bir odun fazla atmak oldu.

Dursun mursun, kursun, bunlar teffaruat, hepsi bu yikimin bir sonucudur. Aysal bilebilseydi, futbol cahili olmasaydi, o bile düsmezdi bu gaflete. Ona dediler ki, bu kadro kendiliginden de sampiyon olur, o da inanmak istedi. Durum bundan ibaret. Hem Galatasaray´i, hem Terim´i, hemde kendisini yakti, sonuc olarak taraftar bile bölündü bu olaylardan dolayi bir ara.

Trajedi...

Son düzenleme:
adem çakara kulak verin hep tekdüze değerlendirmeyin olayları ezbere konuşmalar yapmayın.

Hem başkan hemde futboldan tek sorumlu olarak gelecek ise gelsin. Başka türlü istemiyorum.

Ve su yukaridaki Videoda bir kisima cok iyi dikkat edin. Subliminal bir mesaj iceriyor. "oyunculari, yöneticileri, ve taraftari kutlamak istiyorum", diyor.
Ve simdi 4 sene geriye gidelim, ayin 22. sicak bir eylül gecesi.
Galatasaray 6:0´lik RealMadrid hezimetinden sonra, 80.000 taraftar ile full ceken, lider Besiktas´in karsisina cikiyor. Gerilimli gecen bir 90 dakikada Galatasaray maci kazaniyor, ve binlerce Besiktas´linin sahaya inmesi ile, mac son dakikada tatil ediliyor. Yine bir tebrik mesaji yayinlaniyor, ve bu tebrik mesajda Teknik Ekip bilakis es geciliyor. Ve sonrasi malum. Daha o günden belli etmis aslinda Ünal Aysal. Teknik Ekibi yok sayan bir anlayis hakim, hatta o teknik ekibi bir ayakbagi olarak degerlendiren bir yönetim sözkonusu orada.

Fatih Terim´in fisi cekilmis daha o sampiyonluk gecesinde, o andan sonra Teknik Ekibin, Yönetim ile calisma sansi yoktur, tamamen toxic bir iliskidir zaten. Yönetimin hocanin düsmesini bekledigi, hocanin kazandigi kupalari, sadece rakiplere degil, yönetime karsi da bir zafer olarak gördügü bir yerde, bir gelecek yoktur. Ondan sonra zaten Galatasaray´in hayrina cok fazla is olamadi kulüpde.

Mevcut şartlarda gelmesine imkan-ihtimal yok, gelmesin de zaten, yapamaz...Bize yepyeni hikayeler lazım, yönetimden başlayarak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt