Fatih Terim

Belgeseli yeni bitirdim. Her şey bir tarafa , kendisine çok teşekkür ediyorum yaşattıklarından dolayı. Film şeridi gibi tekrar yaşadım izlerken eski güzel anıları. Özellikle UEFA şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonası yarı finali kısımlarında gözler doldu. Dönüp bakınca bizi mutlu eden çok fazla olayın içerisinde hoca var. Fiorentina macerasını da hiç bilmiyordum içerik olarak , belgeselin o kısımı da benim açımdan baya aydınlatıcı oldu. Belki yüz yıl geçecek ama başarılarını aşan başka bir hoca çıkmayacak , bunu bilerek taraftarı olduğum kulübün böyle bir markaya sahip olmasından mutlu oldum. Nitelikli eleştiri yapanlarla otururuz tartışırız fakat hakaret edip haksızlık yapanlara da gereken cevabı vermeyi kendime borç sayıyorum. Var olsun , güzel bir emeklilik geçirsin hocam. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

İmparator, futbolculuk döneminde en çok saha içi ve saha dışı olaylara karışıp başına dert açmış kişi olabilir.

images%20(1).webp

Geçen sene elinde bu seneki orta sahalar olsaydı 3 sene daha çalışır emekli olurdu
Belgeselde daha anlamlı biterdi

sürekli özlüyo🥺 kurban olurum senin dalan,düşünceli hallerine

Bu kadroyla iyi şeyler yapabilirdi gibi geliyor bana. Ancak Ömer Bayram'a falan yaptığı sözleşmeler aklıma gelince sinirleniyorum. Yine de kendisi Galatasaray'ın Metin Oktay'dan sonraki en büyük efsanesi bana göre.

Küfrü ederken orda olmak isterdim. Bir de şu maçın soyunma odasında

Tarih: 6 Eylül 2006. EURO 2008 elemelerinde Malta ile Frankfurt'ta seyircisiz maç oynuyoruz. Favoriyiz ama ilk yarı 0-0 bitiyor. Tekke, Hakan Şükür'le birlikte ilk 11'de. Allah'ı var, takımda öyle aman aman oynayan hiç kimse yok. Futbolcular soyunma odasına giriyorlar. Terim, biraz geç geliyor odaya. Kolunda o gün Rüştü'nün taktığı kaptanlık pazubandı var. Yardımcılarından biri Terim'e "Hocam, sana bu kolluk çok yakışıyor. Biz seni yıllarca bu kollukla seyrettik sahalarda" diyor.

Ve daha sonra dialoglar şöyle gelişiyor:

- FATİH TEKKE:
"Nerde seyrettiniz? Halı sahada mı?" (Tuncay ve Arda başta olmak üzere tüm futbolcular gülüyor.)

- FATİH TERİM: (hiddetlenerek) "Ne dedin sen?"

(Soyunma odasında buz gibi bir hava esiyor.)

- TEKKE: "Bir şey demedim hocam."

- TERİM: (bu kez bağırarak) "Ne dedin diyorum?"

- TEKKE: "Nerde seyrettiniz, halı sahada mı? dedim hocam. Ama şaka yapmıştım sadece."

- TERİM: "Fatih Fatih, öyle bir şaka yap ki, herkes birden gülsün."

- TEKKE: "Güldüler zaten hocam."

- TERİM: (Kızgın kızgın bakar.)

- TEKKE: "Ama hocam, bir şaka yaptık olay nereye geldi. Kusura bakma yanlış bir şey söylediysem."

- TERİM: "Yok, yok, önemli değil."
Haber gerçekmiş

Hocam methiyeografisini yani belgeselini henüz izleyemedim

Affet

Geri
Üst Alt